Találatok a következő kifejezésre: Ha közalkalmazottként dolgozni, (1 db)

Ha közalkalmazottként fogok dolgozni, de már van 3-év munkaviszonyom, más területen, akkor a bértáblázat melyik fokára számíthatok?

A gyes alatt folyamatos munkaviszonyomból van a 3-évem !

Legjobb válasz: Attól függ milyen végzettséged van. Ha pl érettségid és szakmád akkor A1 esetleg A2-be. Ha felsõfokúd akkor D1-D2-ben, ha fõiskolád vagy egyetemed akkor F1 F2-be. Valahogy így. De a munkáltatódnak joga eldönteni,hogy az adott kategóriát megadja-e vagy sem. Anno mikor én kezdtem dolgozni besorolható lettem volna C-be, de csak A-ba soroltak. két kategóriával lejjebb. Ismerek olyant is akinek megvan a fõsulija, de mivel a munkakörének ellátásához elegendõ az alacsonyabb végzettsége is ezért nem sorolták át a magasabb F-be.

Attól függ milyen végzettséged van. Ha pl érettségid és szakmád akkor A1 esetleg A2-be. Ha felsõfokúd akkor D1-D2-ben, ha fõiskolád vagy egyetemed akkor F1 F2-be. Valahogy így. De a munkáltatódnak joga eldönteni, hogy az adott kategóriát megadja-e vagy sem. Anno mikor én kezdtem dolgozni besorolható lettem volna C-be, de csak A-ba soroltak. két kategóriával lejjebb. Ismerek olyant is akinek megvan a fõsulija, de mivel a munkakörének ellátásához elegendõ az alacsonyabb végzettsége is ezért nem sorolták át a magasabb F-be.
Beszámolnak mindenféle munkaviszonyt, sõt nekem még a korábbi vállalkozói jogviszonyt is beszámították.
Beszámít az is


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Jövedelemkiesés biztosításról vélemény? Megéri?

50 feletti rokonnak lehet megszűnik a munkahelye,lehet hogy 2 hónap múlva,lehet hogy 2 év múlva.
Minimálbér felett keres egy kicsivel.

2

Igazolnom kell az APEH-nak, hogy Ausztriában fizetem a TB-t. Hová kell mennem itt kint a nyomtatványokért?

Mi a teendő? Azt olvastam, hogy kell kérnem egy E106 és E104 nevű nyomtatványt, amit ki kell töltenem, és hazaküldenem. Kitöltésem után az lepecsételik, és úgy igazolják? Vagy hogy működik ez?
Tud valaki ehhez hozzászólni?

1

Kockázati életbiztosítás! Van-e esetleg valakinek konkrét információja, hogy melyik biztosítónál érdemes most kockázati jellegű életbiztosítást kötni?

Továbbá, hogy egy 53 éves férfi biztosítottra ( 15 évre, kb. 8. 000. 000 - 10. 000. 000 Ft-os biztosítási összegre ) mekkora lehet most a havidíja az ilyen módozatú biztosításoknak? Azért kérdezem itt, mert biztosítónál még nem jártam, a net-es kalkulátorok pedig nem igazán működnek.

9

Hol tudnék tb csekk igénylőlapot szerezni?

A NAV honlapján nem tudok sehogy sem kiigazodni. :S

2

Van értelme biztosítást kötni vagy csak pénzkidobás?

A lakásbiztosításomhoz adtak egy kb 30 oldalas kiskönyvet, ami csak abból áll, hogy mikor nem fizetnek. A casconál detto ez van, sőt ott még önrészt is levonnak.

Ez az egész úgy néz ki, hogy ők ha fizetni kellene kihúzzák magukat mindenből, hogy ne kelljen fizetni én meg azért fizetek évente több tizezer forintot, hogy hízlaljam a kasszájukat. Van így értelme a kötelezőn kívül biztosítást kötni?

3

Kb. fél éve nem fizetem a TB-t mert nincs munkahelyem, mennyibe fog kerülni az utólagos ára?

12

Kotelezo a TB-t fizetni, ha kulfoldon tartozkodsz egy evre? Ugy hogy kulfoldon nem fizetek egeszsegugyi biztositast.

Au-pairkent dolgozom amsterdamban, es most jutott eszembe hogy lehet hogy MO-n kene TB-t fizetni.
olvasgattam jogszabalyokat es ezt talaltam:

Szünetel a biztosítás:
a.) a fizetés nélküli szabadság ideje alatt, kivéve
– ha a fizetés nélküli szabadság idejére gyermekgondozási díj, gyermekgondozási segély vagy gyermeknevelési támogatás kerül folyósításra.

– a fizetés nélküli szabadságot tizenkét évesnél fiatalabb beteg gyermek ápolása címén veszik igénybe..
b.) az igazolatlan távollét időtartama alatt,
c.) a munkavégzési (szolgálatteljesítési) kötelezettség alóli mentesítés ideje alatt, kivéve ha a munkavégzés alóli mentesítés idejére a munkaviszonyra vonatkozó szabály szerint átlagkereset jár, vagy munkabér (illetmény), átlagkereset (távolléti díj), táppénzfizetés történt,
d.) az előzetes letartóztatás, szabadságvesztés tartama alatt, kivéve, ha a letartóztatottat az ellene emelt vád alól jogerősen felmentették, vagy a büntetőeljárást megszüntették, továbbá, ha az elítéltet utóbb a bíróság jogerősen felmentette,

e.) az ügyvéd, a közjegyző, a szabadalmi ügyvivő kamarai tagságának szüneteltetése alatt,

f.) az egyéni vállalkozói tevékenység szünetelésének ideje alatt.

itt:

2

Hol van az életbiztosításotok? És milyen érvek szólnak mellette?

Csak mert két hete lejárt a Groupama Zrt.-nél, egy férfi hívott fel, hogy szeretnénk e meghosszabbítani, mondtuk, persze, nem szeretnénk egy napot sem eltölteni életbiztosítás nélkül. És azóta is jön. KÉT HETE!!!!
Pedig címet, időpontot egyeztettünk.
Hát köszönöm szépen, de ilyen felelőtlen emberekből, üzletkötőkből nem kérünk.

4

Műszaki anyagi kárt okoztak mit csináljak?

Egyik ismerősöm leöntötte a laptopomat borral. A szervíz a laptop árának kétszeresében határozta meg a javítási költséget ( 220 ezer FT ). A károkozó letétbe helyezte a laptopját ( ami nem ér fel az én laptopommal ). Írjunk egy letéti szerződést, kölcsönadási szerződést? Mit csináljak ez esetben? Hogy jól jöjjek ki a dologból. Úgy egyeztünk meg, hogy addig nálam marad amíg nem fizet.
Szeretnék írni egy szerződést, kölcsönadást (letéti szerződést), tudnátok segíteni PDF, WORD fájlt küldeni ( privátban v. itt ).
Mit csináltok ez esetben? Hogy jól jöjjetek ki?

7

A gépjármű kötelező biztosítási kárügyében a káridőponti forgalmi érték ellen fellebbezhetek?

A károkozó biztosítójánál vagy csak magánperes eljárásban?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!