Találatok a következő kifejezésre: Ha könnyen a méhszájamat (8 db)

Ha elérhető könnyen a méhszájam akkor nincs baba? Vagy milyennek kel lennie baba esetén?

Legjobb válasz: Szerintem saját magadnak a méhszájad állapotából nem tudod megállapítani, hogy terhes vagy-e. Inkább vegyél tesztet.

Szerintem saját magadnak a méhszájad állapotából nem tudod megállapítani, hogy terhes vagy-e. Inkább vegyél tesztet.
Szia. Elõttem szólóval egyetértek, arról nem is beszélve, hogy a felesleges "felnyúlkálással" tönkreteszed a hüvelyflórádat, és még összeszedhetsz egy jókora fertõzést is.Teljesen felesleges.Még teljesen sterilnek mondott kézzel is nagyon könnyen megesik a baj.Arra való a teszt, valamint a naptár figyelése, abból megtudod, terhes vagy-e.Ha kimarad a mensid, kimaradás utáni 4.-5.nap tesztelj, és 90%-os eredményt kapsz.Bocs az off-ért.Lizy
Egyetértek az elõttem szólókkal!! Bár én is nyúlkáltam.... egyébként baba esetén középen van, vagy nehezen elérhetõnek és zártnak kell lennie! De magadnak ezt nem lehet jól megállapítani! Hány napod van még mensiig? Dory

Valaki azt irja hogyha fel is fázok, a fertőzés nem terjed fel olyan könnyen ha zárt a méhszáj. A nőgyógyászom mindig azt mondja hogy amig zárt a méhszáj nagy baj nem lehet. Akkor hogy lehet hogy mégis átmehet a babára is?

Legjobb válasz: Hogy érted, hogy átmehet a babára? A felfázáskor egy gyulladás alakul ki, mely árthat a babának, de nem feltétlenül. Ezért kell vigyázni.

Hogy érted, hogy átmehet a babára? A felfázáskor egy gyulladás alakul ki, mely árthat a babának, de nem feltétlenül. Ezért kell vigyázni.
A kérdező hozzászólása: úgy értettem hogy a fertõzés átterjedhet a babára.Szerencsére azóta tegnap voltam a dokinál és nem találtak a vizeletemben húgyuti fertõzést igy nem irt fel antibiotikumot-azt mondta el fognak tünni a tünetek

Ha 3 nappal mensi előtt könnyen elérem a méhszájam akkor nem sikerült teherbe esnem?

Legjobb válasz: Ezt még az orvos is alig tudná megállapítani, de három napot talán tudsz már várni..a nyúlkálással ne okozz magadnak felesleges fertõzéseket, egyéb gondokat. Sõt ha terhesgyanus vagy akkor a párodnak is mondd meg, hogy alaposan mossa meg a részeit szex elõtt, mert ha a méhszáj kinyílna, az mindig csak a dokinál derül ki. Ahogy a terhesség is csak orvosilag tapintható, egyébként kissé érdesedik a méh felülete ha terhes vagy,de nem tudnál úgy feküdni,és odanyúlni, hogy azt kitapintsad. Mindenképp arra utal ha a méhszáj közel esik a hüvelybemenethez, hogy a méhben történik valami, de az lehet gyulladás, mensi dolog, terhesség. Vegyél tesztet, és ha nem jön meg nézd meg!

Ezt még az orvos is alig tudná megállapítani, de három napot talán tudsz már várni..a nyúlkálással ne okozz magadnak felesleges fertõzéseket, egyéb gondokat. Sõt ha terhesgyanus vagy akkor a párodnak is mondd meg, hogy alaposan mossa meg a részeit szex elõtt, mert ha a méhszáj kinyílna, az mindig csak a dokinál derül ki. Ahogy a terhesség is csak orvosilag tapintható, egyébként kissé érdesedik a méh felülete ha terhes vagy, de nem tudnál úgy feküdni, és odanyúlni, hogy azt kitapintsad. Mindenképp arra utal ha a méhszáj közel esik a hüvelybemenethez, hogy a méhben történik valami, de az lehet gyulladás, mensi dolog, terhesség. Vegyél tesztet, és ha nem jön meg nézd meg!
Több helyen olvastam, hogy így nagyon nehéz messzemenõ következtetéseket levonni, mert komoly tapasztalat és a saját tested maximális ismerete sem biztos, hogy elég ahhoz, hogy megállapítsd, magasan, avagy nagyon lent van a méhszájad. Teljesen zárt, vagy kicsit nyitott stb. A "mihez képest" általános hiánya miatt ez nem egyszerû.


Ha könnyen elérem a méhszájamat és kemény az mensit jelez? A napokban nem kéne megjönnie...

Legjobb válasz: Pé.-kor a méhszáj fent van, nyitott, és puha. Terhesség esetén általában fent marad, zárt (így áll ellen a fertõzéseknek), és kemény. Menszi elõtt kb. 1 héttel leszáll, kemény lesz, és zárt. Menszi elõtt egy nappal általában megint felhúzódik, és ugyanúgy meglágyul, mint pé.-kor. De ez csak általános, egyébként meg emberfüggõ.

Pé.-kor a méhszáj fent van, nyitott, és puha. Terhesség esetén általában fent marad, zárt (így áll ellen a fertõzéseknek), és kemény. Menszi elõtt kb. 1 héttel leszáll, kemény lesz, és zárt. Menszi elõtt egy nappal általában megint felhúzódik, és ugyanúgy meglágyul, mint pé.-kor. De ez csak általános, egyébként meg emberfüggõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen...

Baj ha kb.4 hetes terhessegnel konnyen elerheto, es nyitott a mehszaj? Ez mire utalhat?

nemvart utan egy nappal delutan eros pozitivat teszteltem nem szoktam nyulkalni meg tapogatni de szinte teljessen lent van a mehszaj

Legjobb válasz: szerintem kérdezd a dokit és nem magadat tapogasd!

szerintem kérdezd a dokit és nem magadat tapogasd!
Szia, ahogy írta elöttem a válaszoló én inkább örülnék a pozi tesztnek, felhívnám a dokit bejelentkeznék elsõ látogatásra és nem nyúlkálgatnék magamnak. 19 hetes kismama.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat... Persze megyek az orvoshoz de csak holnap tudok menni leghamarabb, ezert gondoltam hatha tudtok valami okossat modani. Nem nyulkalok, kulonben harmadik baba...

Szerintetek a méhszájvizsgálatnak magunknak van értelme? Tényleg igaz, ha baba van, alig elérhető a méhszáj, na mensi akkor könnyen elérhető?

Legjobb válasz: Én senkit nem szeretnék megsérteni, de azért ezt a vizsgálatot szerintem mégis egy orvos végezze el. Elhiszem, hogy sok nõ nagyon szeretne babát,-köztük én is-, de, hogy ezért magamat vizsgálgassam. Én nem látom értelmét, másképp is meglehet tudni, ha sikerült a baba!

Én senkit nem szeretnék megsérteni, de azért ezt a vizsgálatot szerintem mégis egy orvos végezze el. Elhiszem, hogy sok nõ nagyon szeretne babát, -köztük én is-, de, hogy ezért magamat vizsgálgassam. Én nem látom értelmét, másképp is meglehet tudni, ha sikerült a baba!
5+5 hetes babás vagyok. Múlt héten, amikor nyomtam a kúpot úgy éreztem lent van a méhszáj és kinyílt. Pánikba rohantunk az orvoshoz, sírva mondtam neki, hogy kinyílt a méhszájam és úristen mi lesz most. Megultrahangozott, majd odaadta az elsõ képet a babánkról. Ennyit a nyitott méhszájról... Azt mondta, minden a legnagyobb rendben van.

Ha 1 ujjnyira kinyílt a méhszáj, szinte fájások nélkül, akkor a további tágulás is könnyen, enyhe fájásokkal történik?

Legjobb válasz: Nekem 2 ujjnyira nyílt ki "észrevehetetlenül", egyáltalán nem fájt, de attól függetlenül a többi piszkosul:(

Nekem 2 ujjnyira nyílt ki "észrevehetetlenül", egyáltalán nem fájt, de attól függetlenül a többi piszkosul:(
NEM A MÉHSZÁJ TÁGULÁS FÁJ HANEM A MÉH ÖSSZEHÚZÓDÁSOK
Nekem is kinyílt szülés elõtt 4 héttel 1 ujjnyira, függetlenül ettõl szüléskor 7 óra alatt sem tágultam egy ujjnyit sem, pedig erõs fájásaim voltak, úgyhogy császár lett a vége. Azért könnyû szülést kívánok, vannak szerencsés emberek, kívánom, hogy Te is közéjük tartozz fájdalom szempontjából.
Nõvéremnek mindkettõ babájával 1 hónapot kellett feküdni, mert nyílt kifelé a méhszája. A szülés alatt oxitocin injekciót kapott, fájásgyengeség miatt. Ennek ellenére az elsõ baba 2 óra, a másik 1, 5 óra alatt lett meg, értsd az elsõ fájástól a felsírásig.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!