Találatok a következő kifejezésre: Ha kölcsönt egy (27 db)

Ha van több hitelkártyánk, egy két személyi kölcsönünk, de van amelyiket nem tudjuk fizetni, akkor ha az egyik bar listára tesz, akkor a másik is oda tesz és felmond mindent? Vagy lehet olyat hogy egyik banknál jó adós maradsz a másiknál meg bar-os?

Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk és hozzá kellett nyúlni a hitelkártyához. De nem tudjuk visszafizetni mert közbejött betegség stb. De idáig rendesen fizettük, nagyon jó fizet?k voltunk. Most van egy hitelkártyánk a számlacvezet? bankunknál és nem tudtuk befizetni két hónapja. Erre a bank letiltotta a rendes bankártyánkat! Tehet ilyet? valamint van egy másik hitelünk egy másik banknál amit arról von le, gondolom akkor ? sem tud majd hozzáférni. De pénz tud rá menni arra a banszámlára? De hogy tilthatják le ha csak a 33%-ig nyúlhatnak hozzá? Van ott egy másik személyi is, de azt is rendesen fizettük még most is. Csak ez a hitelkártya a gáz.

Legjobb válasz: Ja és hogyha letiltja az egész fizetést, de õ levonja az eddigi tartozást ami neki kell, akkor visszaállítja a számlát magától és akkor nem adja behajtás alá? Hiszen le tudta vonni! Igaz a másik helyen szarban leszünk, de azt még vhogy meg tudjuk oldani. Vagy ha már õ neki kellett levonni akkor úgy is mindegy? De ha egyszer letiltja az egész számlát akkor hogy vegyünk fel pénzt hogy akár egy másik banknál lévõ hitel terhére is, de ráfizessük a hitelkártyára, hogy rendben legyen. Így meghaltunk teljesen. Az én gyesen nem elég semmire sem.

A kérdező hozzászólása: Ja és hogyha letiltja az egész fizetést, de õ levonja az eddigi tartozást ami neki kell, akkor visszaállítja a számlát magától és akkor nem adja behajtás alá? Hiszen le tudta vonni! Igaz a másik helyen szarban leszünk, de azt még vhogy meg tudjuk oldani. Vagy ha már õ neki kellett levonni akkor úgy is mindegy? De ha egyszer letiltja az egész számlát akkor hogy vegyünk fel pénzt hogy akár egy másik banknál lévõ hitel terhére is, de ráfizessük a hitelkártyára, hogy rendben legyen. Így meghaltunk teljesen. Az én gyesen nem elég semmire sem.
A BÁR státusz, mai nevén KHR (Központi hitelinformációs Rendszer) azt jelenti, hogy aki erre a listára felkerül, azt az összes hitelintézet láthatja. Viszont csak az kap "rossz adós" minõsítést, aki legalább 90 napig tartozik a mindenkori minimálbérnek megfelelõ összeggel valamilyen pénzintézetnek, tehát ha csak 2 hónapja vagytok pénzzavarban, akkor még nem lehettek BÁR-osok. Arra ügyeljetek, hogy legalább a következõ hónapban rendezzétek a jelzálog hiteleteket, meg a többit is legalább 1-1 havi részlettel, mert így idõt nyertek. Célszerû beszélni a bankokkal, ebben az esetben nagyon segítõkészek, ha látják a szándékot a törlesztési hajlandóságra. Kérhettek a jelzálog hitelnél 3 hónap türelmi idõt is, így arra az idõszakra csak kamatot kell fizetni, ezzel elkerülhetõ az anyagi összeomlás.

Ha van egy személyi kölcsönöm és és az adott banknál behajtási osztályra került akkor ha másik banknál csináltatok bankkártyát, hogy a fizetésem rá utalják hozzá nyúlhat a bank aminek tartozok?

Legjobb válasz: Majd ha már bírósági végzés lesz róla, akkor a behajtó simán megteheti, addig csak úgy nem (ennyi erõvel én is hozzányúlhatnék a számládhoz).

Majd ha már bírósági végzés lesz róla, akkor a behajtó simán megteheti, addig csak úgy nem (ennyi erõvel én is hozzányúlhatnék a számládhoz).
Nem fognak másik banknál foglalkozni veled.
Szia, az az igazsag, hogy barhol nyithatsz szamlat es arra kerhetsz bankkartyat, de ha a birosagra megy az ugy es oda is fog menni, akkor inkasszot fognak ratenni a folyoszamladra. Es elobb, vagy utobb le fogjak vonni a tartozasidat. De van egy jo megoldas van egy ugynevezett "jovaltasi szemelyi hitel". Ha azt felveszed akkor nemcsak egy kedvezo THM-ed lesz, hanem ki tudod valtani a hiteledet+ meg a BAR LISTA-ban sem fogsz emiatt szerepelni majd. De a mostani helyzeted nem tul rozsas, ha nem lepsz !!! Udv: N.

Miért vesz fel kölcsönt egy ország, ha nyomtathat magának pénzt?

Legjobb válasz: Azért amiért eljárnak az emberek dolgozni, nem pedig otthon rajzolnak maguknak pénzt. Nem lesz több érték a forint mögött, ha nyomtatsz, csak elinflálod (elértékteleníted).

Azért amiért eljárnak az emberek dolgozni, nem pedig otthon rajzolnak maguknak pénzt. Nem lesz több érték a forint mögött, ha nyomtatsz, csak elinflálod (elértékteleníted).
Így van. A Forint értékét az adja, hogy azt te elköltheted olyan termékekre (vagy szolgáltatásra, stb...), amit (durván szólva) nálunk állítanak elõ. Ha több pénzt nyomtatsz, azzal a gazdaságunk nem lesz erõsebb, ergo nem leszünk gazdagabbak.
A forgalomban lévõ pénz mennyiségének növelésével nem lehet új értéket elõállítani. A gazdasági fellendüléshez pedig feltétlenül szükség van új értékek elõállítására.
mert nem nyomtathat magának pénzt amúgy sem az állam nem a kormány mondja meg mennyit nyomjanak az egy teljesen más kormánytól és államtól független szerv a jegybank feladata
INFLÁCIÓ!! http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Inflaci%C.. "Az elsõ világháború után több országban is hiperinfláció alakult ki, a legnagyobb Németországban. A pénzromlás mértéke elérte a havi 3, 25 millió százalékot (az árak 49 óránként duplázódtak). Németországot a gyõztes hatalmak kártérítésre kötelezték, de mivel nem fizetett, megszállták az ipari központjait. A kiesõ bevétel pótlására kezdett a kormány fedezet nélkül pénzt nyomtatni, ami végül hiperinflációba torkollott"
Ahogy írták, a pénznek önmagában nincs értéke, csak a mögötte fedezetül álló termékeknek, amiket az ország legyártott, elkészített. Attól, ha több pénzt nyomtatsz, az elõállított értékek nem fognak változni, azaz csak a pénz értéke lesz kisebb, mivel több van belõle, mint a mögötte lévõ termékekbõl.
"mert nem nyomtathat magának pénzt amúgy sem az állam [...] az egy teljesen más kormánytól és államtól független szerv a jegybank feladata" Papíron.
Nincs mögötte érték.
A kérdező hozzászólása: És mi van ha hirtelen kevesebb pénzt nyomtatunk? Akkor erõsödnie kell, igaz? Az elvileg jó lenne.
A kérdező hozzászólása: Viszont ha a pénz az értékre épül, a kamattal keletkezett pénz értéktelen?
Mindegy, hogy mennyit nyomtatsz, csak a mögötte rejlõ érték számít, ahogy már leírták. Attól sem lesz gazdagabb az ország, ha kevesebb pénzt nyomtat, az csak papír. A kamatból keletkezõ pénz mögött is van érték. Ha te fizeted vissza a kölcsönödet, akkor azt a plusz pénzt te termeled ki. Ha befektetésrõl van szó, akkor gyakorlatilag te adsz kölcsönt, és az a cég vagy intézmény vagy akármi termeli ki a hasznot, amibe befektetsz. Egy bankban sem annyi történik, hogy a pénzedet beteszik egy széfbe és majd visszaadják kamatostul, hanem addig használják a pénzedet. Alacsony kockázattal, alacsony kamattal - így kis összeg esetén a kivett pénzed akár kevesebbet is érhet, mint mikor betetted (az infláció mértékétõl függ). Ezért nem szokás bankba helyezni a pénzt, hanem magasabb kockázattal befektetni.
A kérdező hozzászólása: Értem, köszönöm.
Számában erõsödik, de a mögötte álló érték ugyanaz. Ha van három asztalod, és nyomtatsz 9 pénzt, akkor az asztal ára 3 pénz lesz. Ha kevesebb pénzt nyomtatsz, mondjuk 6-ot, akkor az asztal ára kettõ lesz. Tehát csak a számok változnak, a gazdaság helyzetén ez nem változtat.


Ha kölcsönt adok egy ismerősömnek, mi ennek a hivatalos útja? Milyen papírokat irassak alá vele, hogy biztosan ne szívhassam meg?

Legjobb válasz: Kölcsönszerzõdést, amihez jó ha van két tanú és esetleg ügyvédet is be lehet vonni, de az már plusz pénz. A szerzõdésben legyen benne, hogy ki kinek mikor mennyit ad át és mikor kéri vissza, kér-e kamatot, ilyesmi, de szerintem a www.magyarorszag.hu-n van is ilyen szerzõdésminta, ami alapján megírhatjátok.

Kölcsönszerzõdést, amihez jó ha van két tanú és esetleg ügyvédet is be lehet vonni, de az már plusz pénz. A szerzõdésben legyen benne, hogy ki kinek mikor mennyit ad át és mikor kéri vissza, kér-e kamatot, ilyesmi, de szerintem a http://www.magyarorszag.hu-n van is ilyen szerzõdésminta, ami alapján megírhatjátok.
Bár nem tudom, hogy mekkora az összeg, de ha lehetõséged van rá, biztosítsd a követelésed zálogjoggal. Ez soha nem árt. Amúgy a kölcsönszerzõdés tipikus elemei (mint már írták is): ki kinek mikor mennyit milyen kamatra milyen visszafizetési móddal (egyben vagy részletekben) meddig teljesíti és hogyan valósítja meg a visszafizetést (bankszámla, kp, stb.) Amennyiben kp-ben adod a kölcsönt, akkor a te részedrõl legalább két "jó tanú" is legyen jelen. De ha megvalósítható, akkor inkább tedd úgy, hogy bankszámlára utalod vagy fizeted be. Könnyebb bizonyítani. Minden pénzmozgásról dokumentum!!! Pénzben nincs barátság. Ezt is jegyezd meg.

Ha nyugdíjas kölcsönad egy gépkocsit mondjuk havi 5000ft-ert a kftm-nek. Hogyan adózik o ez után?

szulorol lenne szo, ugyhogy minden megbeszelheto illetve nem akarom, hogy o rosszul jarjon.

Legjobb válasz: Ezt nem kölcsönadásnak, hanem bérbe adásnak hívják és nemcsak SzJA, hanem EHO kötelezettség is keletkezik. Kérdezd meg a könyvelõdet, neki pontosan tudnia kell.

Ezt nem kölcsönadásnak, hanem bérbe adásnak hívják és nemcsak SzJA, hanem EHO kötelezettség is keletkezik. Kérdezd meg a könyvelõdet, neki pontosan tudnia kell.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen hol lehet ennek pontosan utánnanezni eho mértéke, stb. összevonjak a nyugdijjal es a nyugdij is adozik? a konyvelo nem er ra :) vagy reszigazsagokat es fals dolgokat mond :/
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm nagyon hasznos volt a válasz, látom felkészült vagy a témában privátban írok még köszi

Én mint magyar magánszemély kaphatok személyi kölcsönt egy külföldi magáncégtől? Ha igen akkor ilyenkor magyarul és angolul is meg kell írni a kölcsönszerződést?

Legjobb válasz: Igen, de arra vigyázni kell, hogy a kamat piaci mértékû kamat legyen, különben a kamatkedvezményre SZJA-t kell fizetni. A szerzõdés nyelve lényegtelen.

Igen, de arra vigyázni kell, hogy a kamat piaci mértékû kamat legyen, különben a kamatkedvezményre SZJA-t kell fizetni. A szerzõdés nyelve lényegtelen.

Mi történik ha nem tudjuk fizetni a kölcsöneinket? Van egy házunk teljesen leterhelt jelzáloggal ezt rendesen fizetjük csak a többit nem.

Van két személyi kölcsönünk ami 3 millió ft és már nem tudjuk fizetni.Két külön banknál.Mit csinálnak a házon teljes érték? jelzálog van.Ilyenkor mi történik,letiltják a fizetést?Ahol a jelzálogunk van ott felmondhatják a hitelt mert másik banknál nem fizettünk?Minden rendben volt aztán a válság miatt egy évig munkanélküli volt a férjem és már nem tudjuk behozni a lemaradást hiába dolgozik,valamit enni is kell, van két pici gyerekünk.Köszönöm a válaszokat.

Legjobb válasz: Szia. ha nem tudjátok fizetni a személyi kölcsönöket, akkor sajnos felbontják a szerzõdéseket, és végrehajtanak. Ezt letilthatják a fizetésbõl is, de tehetnek a házatokra végrahajtási jogot. Amibõl sajnos az következik, hogy a jelzáloghiteles bank is felbonthatja a szerzõdést. Azt tudnám tanácsolni, hogy a személyi kölcsönökbe is probáljatok valamennyit pelepötyögni, amig van fizetési hajlandóság, nem terhelik a házra. Nem tudjátok a jelzáloghitelt megemelni a személyi kölcsönök összegével? Az azért kedvezõbb kamatozásu, mint a személyi kölcsön.

Szia. ha nem tudjátok fizetni a személyi kölcsönöket, akkor sajnos felbontják a szerzõdéseket, és végrehajtanak. Ezt letilthatják a fizetésbõl is, de tehetnek a házatokra végrahajtási jogot. Amibõl sajnos az következik, hogy a jelzáloghiteles bank is felbonthatja a szerzõdést. Azt tudnám tanácsolni, hogy a személyi kölcsönökbe is probáljatok valamennyit pelepötyögni, amig van fizetési hajlandóság, nem terhelik a házra. Nem tudjátok a jelzáloghitelt megemelni a személyi kölcsönök összegével? Az azért kedvezõbb kamatozásu, mint a személyi kölcsön.
A kérdező hozzászólása: szia .A házra már nem lehet rátelhelni sajnos már próbáltuk!Ha jól értem miután majd feltesznek a KHR listára(kb.2 hónap)és átadnak egy behajtónak az nem tud semmit csinálni amíg valamennyit fizetek nekik.Ez jó , vagyis mihez képest csak az a kár hogy ha jól tudom ezeknek évi 30% a kamatjuk ami rámegy a tõketartozásra
Nem biztos, hogy a bank egybõl árverez, sok helyen lehet kérni különféle fizetési könnyítést. Menj be, érdeklõdj! Melyik banknál van a hiteled?

Egy panel lakást szeretnék vásárolni. Melyik banknál lehet 5-6 millió kölcsönt felvenni, ha nincs megtakarított pénzem, se autóm, se más ingatlanom vagy bármim is, amit a bank nem fizetés esetén elvenne?

Terheljék a felvett összeget arra a lakásra, amit megvásárolok. Lehetséges?

Legjobb válasz: Ez olyan, mint mikor nálam érdeklõdnek ügyfelek, hogy hol van az a hely, ahol induló vállalkozáshoz adnak mindent, kezdõtõkét vissza nem térítendõ támogatásként, úgy, hogy még meg sincs a cég (kivéve ugye a munkaügyi központot, "de az neeem jó, mert feltételeket támasztanak"). Aztán nem szokták szeretni azt a választ, hogy: sehol. Asziszi, hogy majd odamegy, és a két szép szeméért a Róbert Bácsi állam/bank majd ad neki mindent ingyen. Na hiszen, akkor én is ezt csinálnám. Szép elképzelés az is, hogy "terheljék arra a lakásra, amit megvásárolok". Csak éppen az a helyzet, hogy a lakás pont egy olyan befektetés, ami csak viszi a pénzt, nem hozza (leamortizálódik egy idõ után, szóval veszt az értékébõl, ha meg elmebeteg vagy, akár fel is gyújthatod, aztán mi lesz?). Ráadásul a jelenlegi helyzetben pang az ingatlanpiac, szóval egyre mennek le az ingatlanárak. Milyen biztosítékot tudnál adni a banknak önerõ nélkül, hogy LEGALÁBB azt a pénzt vissza tudod adni nekik, amit õk adtak, úgy, hogy közben az ingatlan folyamatosan veszít az értékébõl...? Semmit? Akkor meg miért adjon neked kölcsönt? Te adnál?

Ez olyan, mint mikor nálam érdeklõdnek ügyfelek, hogy hol van az a hely, ahol induló vállalkozáshoz adnak mindent, kezdõtõkét vissza nem térítendõ támogatásként, úgy, hogy még meg sincs a cég (kivéve ugye a munkaügyi központot, "de az neeem jó, mert feltételeket támasztanak"). Aztán nem szokták szeretni azt a választ, hogy: sehol. Asziszi, hogy majd odamegy, és a két szép szeméért a Róbert Bácsi állam/bank majd ad neki mindent ingyen. Na hiszen, akkor én is ezt csinálnám. Szép elképzelés az is, hogy "terheljék arra a lakásra, amit megvásárolok". Csak éppen az a helyzet, hogy a lakás pont egy olyan befektetés, ami csak viszi a pénzt, nem hozza (leamortizálódik egy idõ után, szóval veszt az értékébõl, ha meg elmebeteg vagy, akár fel is gyújthatod, aztán mi lesz?). Ráadásul a jelenlegi helyzetben pang az ingatlanpiac, szóval egyre mennek le az ingatlanárak. Milyen biztosítékot tudnál adni a banknak önerõ nélkül, hogy LEGALÁBB azt a pénzt vissza tudod adni nekik, amit õk adtak, úgy, hogy közben az ingatlan folyamatosan veszít az értékébõl...? Semmit? Akkor meg miért adjon neked kölcsönt? Te adnál?
önerõ nélkül nem
Milyen igaza van az elõttem válaszolónak! Még hozzátenném, addig nem lehetne jelzálog a megvásárolandón , míg nincs a nevemen, de hogy lenne a nevemen, ha még nem vettem meg? Meg biztosíték sincs, hogy a netalántán "feltéve" kapott pénzen megveném a lakást! Gondolkodj ember a másik szemszögébõl is! A szándék, hogy úgyis fizeted, de aztán mégse? Hallod, látod sokan nagy bajban vannak! Szép napot neked !
Uzsorásoknál
esetleg személyi kölcsön lehet az önerõd... vagy várj pár évet, de addig nyiss egy lakáskasszát, amibe nem sajnálod a pénzed! +30% állami támogatás jár. én 20 vagyok, máshogy nekem tuti nem lesz lakásom, szüleimén is hitel van, stb, de nincs más mód, mint a gyûjtögetés..úgyhogy én ezen vagyok, csak még nincs havi 20+ezer forintom, hogy beletegyem.
Igen.
A kérdező hozzászólása: Ha aláírom az egyik banknál a szerzõdést, mennyi idõn belül láthatja a másik bank, hogy máshol is igényeltem kölcsönt?
Szerintem csak a folyósítás után teszik fel a KHR-be, de semmi nem tiltja, hogy két helyrõl is hitelt vegyél fel, a hitelkérelemben pedig nem állítottál valótlant.
Nem valószinû, mert nem tudsz jövedelmet igazolni.
Induló vállalkozásra is lehet hitelt felvenni (mikrohitel, mikorhitel plusz, stb), de csak megfelelõ fedezetre (Ingatlan, egyéb eszközök) Pl nézd meg ezt a két honlapot: http://www.mifin.hu http://www.bvk.hu


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!