Találatok a következő kifejezésre: Ha kézzel ki a tejet (3 db)

Ha kézzel nyomkodom ki a tejet akkor is mindig több termelődik, vagy csak akkor ha mellszívóval?

Legjobb válasz: A mellszívó nem túl ujj találmány,de a kézi fejés sokkal régebbi.Én úgy tudom,h kézzel sokkal alaposabban ki lehet üríteni a mellet.Nekem nincs is mellszívóm,bár fejnem sem kell.Ha a gyereknek több tejecskére van szüksége,akkor dolgozzon meg érte:)Tehát,a kézi fejés is ugyanolyan jó,mintha mellszívóval kínoznád magad.

A mellszívó nem túl ujj találmány, de a kézi fejés sokkal régebbi.Én úgy tudom, h kézzel sokkal alaposabban ki lehet üríteni a mellet.Nekem nincs is mellszívóm, bár fejnem sem kell.Ha a gyereknek több tejecskére van szüksége, akkor dolgozzon meg érte:) Tehát, a kézi fejés is ugyanolyan jó, mintha mellszívóval kínoznád magad.
Én kézzel fejem a tejcsit és elég sok van, nekem a mellszívó nem vállt be. Ha a babának több tej kell, gyakrabban kell mellre tenni és több tejcsi fog termelõdni. Nekem most 6 hetes, 1 hete gyakrabban kér enni és több tejem is van. Szerintem fejjed kézzel nyugodtan. Sok sikert!

A babám általában jol kiszívja a melleimet, de ha pl- nem annyira éhes és van hogy csak egy mellemet szívja ki akkor a másikat én csak kézzel tudom kifejni mert mellszívóval nem megy. Nem fog így elapadni a tejem?

Legjobb válasz: Ha elég sokszor elõfordúl,hogy csak 1 melledet szívja ki,akkor miért nem szoptatod váltott mellbõl?Nekem mindkét fiam így evett(eszik)szerintem jobb így mint ha mindkettõt odaadnám egyszerre. Ha neked ez nem tetszik,szerintem akkor se fejd le azt amibõl éppen nem evett,csak keveset,hanem következõnek azt add elõször. Csak tejszaporítás céljából fejj. Amúgy ha 2-3x úgy jönne ki a szoptatás,hogy az egyik melled elég neki, és következõnek szintén csak egyet adsz neki,a másikat,akkor szépen be fogsz állni a válltott mellbõl etetésre.És ez elég jól tud mûködni,ráadásul a pici tuti megkapja a tejnek az összes részét:a hígabb elõtejet,a sûrûbb középsõ részt és a nagyon sûrû végét,a "desszertet"

Ha elég sokszor elõfordúl, hogy csak 1 melledet szívja ki, akkor miért nem szoptatod váltott mellbõl?Nekem mindkét fiam így evett(eszik)szerintem jobb így mint ha mindkettõt odaadnám egyszerre. Ha neked ez nem tetszik, szerintem akkor se fejd le azt amibõl éppen nem evett, csak keveset, hanem következõnek azt add elõször. Csak tejszaporítás céljából fejj. Amúgy ha 2-3x úgy jönne ki a szoptatás, hogy az egyik melled elég neki, és következõnek szintén csak egyet adsz neki, a másikat, akkor szépen be fogsz állni a válltott mellbõl etetésre.És ez elég jól tud mûködni, ráadásul a pici tuti megkapja a tejnek az összes részét:a hígabb elõtejet, a sûrûbb középsõ részt és a nagyon sûrû végét, a "desszertet"
Elõször is ne aggódj, biztosan nagyon sok tejed van a babád igényéhez viszonyítva! Gondolom, még pici, mennyi idõs? Azzal, h lefejed a másik melled, fenntartod a többlettermelést, ha azt szeretnéd, hogy minél hamarabb beálljon a kereslet-kínálat, akkor ne teljesen, csak a megkönnyebbülésig fejj!
A kérdező hozzászólása: 1 hónapos a pici, és engem igazából az aggaszt hogy kézzel is ki tudom e fejni, mármint kinyomkodni a tejet rendesen... de lehet hogy megfogadom az elsö válaszoló tanácsát..
elsõ vagyok, még pici a babád, simán be tudnátok állni a váltott mellbõl szopizásra!!!hamar ráállna a cicid! A fejés jó, tejszaporítás céljából, de az úgy nem annyira jó, ha azért fejed ki mert nem evett belõle....

Miért van az, hogy a r-med kézi mellszivóval alig jön ki pár csepp tej? Rosszul használom vagy annyira kevés van? Ha megnyomom a mellem még jön a tej, de nem tudom kiszivni a pumpával?

Legjobb válasz: én már megbolondultam....tönkrement az avent-os,azóta 2-t vettem,egyik sem jó,pedig canpol-os,nem gagyi.próbáltam pumpással-és aminek karja van-nem jön,kénytelen leszek 15ért megvenni a 3.at

én már megbolondultam....tönkrement az avent-os, azóta 2-t vettem, egyik sem jó, pedig canpol-os, nem gagyi.próbáltam pumpással-és aminek karja van-nem jön, kénytelen leszek 15ért megvenni a 3.at
Tanulj meg kézzel fejni, a leghatékonyabb. Én is az elején mikor még dõl akkor a kézi mellszívót használom, és mikor már nem jön azzal több, akkor kézzel még símán 20-30 gr-ot lefejek.
Nekem is volt R-med, Pesztonka, de egyik sem jött be. Szerintem is a kézi fejés a legjobb volt hogy hajnalban 2dl is lejött 15 perc alatt és aztán alvás tovább!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!