Találatok a következő kifejezésre: Ha kézhez a (2715 db)

Hogy lehet jól kézhez szoktatni egy dzsungáriai törpehörcsögöt? Engedi, hogy simogassam de ha felveszem a kezembe akkor elkezdi kicsit harapdálni a kezem.

Egy hímről lenne szó akit egyedül tartok de már kb.8 hónapos.

Legjobb válasz: Mielõtt kézbe veszed, most meg alaposan a kezed, mert lehet hogy érez rajta valamilyen illatot. :)

Mielõtt kézbe veszed, most meg alaposan a kezed, mert lehet hogy érez rajta valamilyen illatot. :)
A siker attól is nagyban függ, hogy amíg hozzád került, mennyit és hogyan foglalkoztak vele. Ezért jobb tenyésztõtõl venni kisállatot, mert általában õk az elválasztást követõen is "fogdossák" az állatot, így hozzászokik. De akármilyen is, tapasztalatom szerint sokat számít, ha szólsz hozzá, mielõtt hozzányúlsz. Volt nekem is vadabb dzsungim – fiatal felnõttként, kb. 4-5 hónaposan fogadtam be – õ az elsõ napokban csak evés közben tûrte el, ha megsimogattam, mert akkor annyira le volt foglalva, aztán késõbb már meg lehetett fogni, simogatni bármikor. Viszont ezzel azért vigyázni kell, mindegyik állatka külön egyéniség, volt olyanom is, aki pont úgy harapott meg, hogy benyúltam, amikor friss kaja volt elõtte, mert még adni akartam neki valamit, szerintem azt hitte, el akarom venni :) Alapvetõen akkor szelídebbek, ha megvan a biztonságérzetük. Õk odúlakó állatok, általában felülrõl érik õket a támadások, többnyire madarak prédái a természetes élõhelyükön. Ez genetikailag beléjük van kódolva. Ezért ha felülrõl nyúlsz hozzá, több esélyed van, hogy támadásnak veszi. Én mindig úgy szoktam õket megfogni, hogy lássák a kezemet és számítsanak rá. Szintén fontos, hogy legyen házikója. Attól biztonságban érzi magát, tudja, hogy visszahúzódhat. Még egy dolog: én mindig egyedül tartom õket, az ismerõseim tapasztalatai alapján a társaságban élõk kevésbé szelídülnek meg. De ez is egyénfüggõ. Hihetetlen, de mindegyik kis rágcsávó külön egyéniség. Imádnivalóak.
A kérdező hozzászólása: köszi :) Bár szerintem nem ez a probléma mert nem nyúlok elõtte kajához
Bocs, a kiegészítést nem olvastam el. A második voltam. A harapdálás tényleg elsõsorban a kajaszag miatt lehet, de sajnos nekünk is volt olyan hörcsögünk, hogy szerette ezt a kis harapdálást csinálni, nem lehetett róla leszoktatni. Viszont csak a kisfiam kezét harapdálta, az enyémet soha. Valószínûleg õ nem mosta meg olyan alaposan a kezét, vagy nem öblítette le olyan jól a szappant, nem tudtunk rájönni. Valami miatt kajának nézi a kezed. Ez más, mint az erõs harapás, ha kicsikéket harap, akkor kóstolgat. Tehát tényleg valami illatot/szagot érez rajta.
A kérdező hozzászólása: köszi :) majd mindig nagyon alaposan kezet mosok ezentúl mielõtt hozzányúlok :)

Ha kézzel izgatom a barátomat, de hirtelen abba kell hagyni és még merev volt neki, tehát nem élvezett el, gyorsan kivettem a kezem, de majd csak később mostam kezet, addigra ha került is esetleg egy kis előváladék a kezemre már régen elpusztult nem?

(nem nyúltam magamhoz! ) csak kíváncsi vagyok mennyi id? alatt pusztulna el egy spermium a leveg?n, ha esetleg volt is rajta?

Legjobb válasz: Nem egy pillanat - kb. annyi, amíg megszárad.

Nem egy pillanat - kb. annyi, amíg megszárad.
Azt javaslom, most rögtön menj kezet mosni, mert ha múlt héten történt, akkor még mindig ott nyûzsögnek a kis spermiumok a körmöd alatt.
Hidd el, a kezeden pillanatok alatt elpusztulnak.
aztaaa... Egyszerûbben is leírhattad volna..(PL:Ha kezemre megy a sperma hamar elpusztulnak a sejtek? vagy esetleg tehrbe lehet esni tõle?)... KHM nem.. mivel pár perc alatt elpusztulnak még nedves környezetben is max20 perc de levegõn paff esélyed sincs az újjadon élõvel talizni :D

Ha megvan a jogsim kocsira és levizsgázok motorra az úgynevezett B125ös vizsgát teszek kezdõ jogosítványok lessz vagy már beleszámít az autóval szerzet tapaszalatok idelye is?

Legjobb válasz: Kezdõ lesz (csak így parasztosan egy esszel), még ha a legtöbb zsaru nem is foglalkozik vele. Lesz egy szép kezdõ A1-es jogsid, mert B125 sincs. Az autóval szerzeTT tapasztalatok ideJe nem számít bele! Nem, nem az elsõ nemzetközi kategória megszerzésétõl számítják, még akkor se, ha ezt sokan így tudják. :D

Kezdõ lesz (csak így parasztosan egy esszel), még ha a legtöbb zsaru nem is foglalkozik vele. Lesz egy szép kezdõ A1-es jogsid, mert B125 sincs. Az autóval szerzeTT tapasztalatok ideJe nem számít bele! Nem, nem az elsõ nemzetközi kategória megszerzésétõl számítják, még akkor se, ha ezt sokan így tudják. :D
Szia! Amit te szeretnél az az A1 kiegészítõ jogsi a B mellé amivel már nagyobb járgyánt lehet vezeti mint az 50ccm.Ez hamar megvan kb 30-40 ezer ft-ból meg van és szerintem csak az eü vizsgát kell kihagynod. Ami tapasztalat számít, nem árt ha forgalomba tudsz vezetni , Én korlátlanom kevesebbe volt mert tudtam is vezetni és évek óta megvolt a jogsim és használtam is azaz az elsõ óra után mert adták is a vizsgaidõpontot.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget...:)
Más kérdés, ne a papírformát nézd, ahnem ahogy Te érzed, hogy mikor állsz készen a dolgokra.
Zseby - Kezem nyújtom feléd
Esetleg erre gondoltál:https://www.youtube.com/watch?v=ep1wpD02KDM

A lovam mindenképp jelzi (pl fejrángatással) ha "rossz" a kezem?

Ha rosszul használom a zablát, túl kemény a kezem, vagy rángatom, akkor mindenképp jelzi, például fejrángatással? Vagy ha sosem rángatja a fejét, akkor az azt jelenti, hogy minden oké a kezemmel? Tehát ha nem csinál ilyeneket, akkor elvileg nincs baj? Vagy létezik, hogy ugyanúgy, ugyanolyan hamar lemegy szárra, és sosem rángatja a fejét, ha nagyon rossz a kezem, rosszul használom a zablát, és neadjisten tépem a száját?

Legjobb válasz: Többféle képen reagálhat az erõs kézre . Vannak lovak , amelyek feszengenek , szár ellen mennek az erõs kéz hatására és vannak olyanok, amelyek szár mögé bújnak. Ha puha átengedõ a szája , laza a tarkója akkor egész biztosan nem akadályozod a kezeddel.

Többféle képen reagálhat az erõs kézre . Vannak lovak , amelyek feszengenek , szár ellen mennek az erõs kéz hatására és vannak olyanok, amelyek szár mögé bújnak. Ha puha átengedõ a szája , laza a tarkója akkor egész biztosan nem akadályozod a kezeddel.
Jelzi, de a nagy kérdés nem ez, hanem, hogy te érted-e a jelzését. A fejrángatás pl már egy elég durva visszajelzés, annál sokkal apróbb dolgokra is kell figyelni. Persze ehhez nincs recept, minden ló más.

Mi történik ha beteszem a kezem a mikróba müködés közben?

Legjobb válasz: Ha kivág egy darabot a mikró ajtajának plexijébõl ,simán be tudja dugni a kezét, úgy, hogy az mûködik is. A mikorhullám, melegít, forral, süt.Eleinte minden víz tartalmú folyadék a kezedben, ízületi nedv, víz, vér elkezdene felmelegedni, majd a lágyabb szövetek a kezeden-kezdben kívülrõl befelé elkezdenének szépen lassan megsülni, mint a hús a sütõben.Ha nem is szenvednél komolyabb égési sérülést, a felforrt, vér, és az elhalt vérsejtek az agyba, szívbe jutva gondolom ugyanolyan halálosak lennének.Nyilván ezért van a mikrokapcsoló beépítve a, amit az ajtó nyitással szakítasz, és leáll a mûködés, hogy még véletlenül se tudjon az ember ilyen hülyeséget csinálni.

Ha kivág egy darabot a mikró ajtajának plexijébõl , simán be tudja dugni a kezét, úgy, hogy az mûködik is. A mikorhullám, melegít, forral, süt.Eleinte minden víz tartalmú folyadék a kezedben, ízületi nedv, víz, vér elkezdene felmelegedni, majd a lágyabb szövetek a kezeden-kezdben kívülrõl befelé elkezdenének szépen lassan megsülni, mint a hús a sütõben.Ha nem is szenvednél komolyabb égési sérülést, a felforrt, vér, és az elhalt vérsejtek az agyba, szívbe jutva gondolom ugyanolyan halálosak lennének.Nyilván ezért van a mikrokapcsoló beépítve a, amit az ajtó nyitással szakítasz, és leáll a mûködés, hogy még véletlenül se tudjon az ember ilyen hülyeséget csinálni.
Egy tisztességes mikró leáll, ha kinyitják az ajtaját. Szóval ez eléggé nehezen kivitelezhetõ.
"hogy még véletlenül se tudjon az ember ilyen hülyeséget csinálni" A nagy baromságokat gondosan szokták elõkészíteni :) ) Szerintem egy kézmikrózás után hamarosan lehet amputálni a szétroncsolt sejtek miatt.
Én is így gondoltam!
Szerinte a fejeddel kezd akkor látod is hogy honnan jön ki a sugárnyaláb. Ha netán elindul biztosan élvezni fogod.
Csoda. Mert mûködés közben nem tudod berakni, csak ha már nem tartozik a testedhez.
A testedben lévõ víz elkezdene felmelegedni, és szerintem igen hamar felforrna, szóval inkább ne is gondolj bele.
Szerintem kipukkadnának az ereid! mint amikor beraktak egy pockot a barmok! DE HOGY LEHET ILYEN BAROMSÁGOKON GONDOLKODNI???
Baromi egyszerû a dolog: Levágod, beteszed, bekapcsolod. És majd látod, ahogyan szépen megsül.
Valóban mi történne azt nem tudom, de a mikrókat kötelezõ ellátni legalább 2 mikrokapcsolóval ami megakadályozza a mûködést az ajtó nyitott állapotában. Szerintem elkezdene a kezed melegedni, és baromira fájna. Végül is ha macska a szárítás közben meghalt...
Kapsz egy nagy pofont a szüleidtõl. :D Amúgy nem fog menni, mert a mikró leáll, ha kinyitod.
Hacsak addig a megfõtt vérsejtek rögöt nem képeznek az agyában a kézmikrósnak, és agyvérzés nélkül eljut az amputációig.

Ha valaki a kezét minden nap bekeni ilyen baci őlő krémmel lehet baja tőle? Jót tesz ez a kéznek?

Legjobb válasz: Csak szárítja. De én minden nap használom kb 2-3x (ha megvan ugye minden csere elõtt ha nem vagyok otthon), kicsit gusztustalan lenne bkv-s kézzel enni, szappan meg elég ocsmány sulinkba.. :/

Csak szárítja. De én minden nap használom kb 2-3x (ha megvan ugye minden csere elõtt ha nem vagyok otthon), kicsit gusztustalan lenne bkv-s kézzel enni, szappan meg elég ocsmány sulinkba.. :/
Nem tesz jót, mert hazavágja a bõrének a saját baktérium flóráját is ami a fertõzésektõl véd meg. Ettõl függetlenül vannak olyan munkakörök ahol ez elkerülhetetlen. De szükségtelenül nem kéne ilyen módon ártani magadnak.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm ;)

Hogyan tanulta meg babátok az önálló evést kanállal? Ha elé teszem az ételt, csak szét keni, és túrkál kézzel a tányérba. A kanállal meg csak hadonászik.12 hónapos a baba.

Legjobb válasz: Erre a legegyszerûbb megoldás a két kanalas módszer. Baba kezében kanál, te kezedben kanál. Te eteted,õ pedig turkál a kajában. Idõvel ellesi a mozdulataid és utánozni fog, mindig egyre ügyesebben. Sajnos kosszal jár, de ezen túl kell lenni. Az viszont nem jó, ha vezeted a kezét, mert akkor azt érezheti, hogy amit õ csinál az nem jó,õ erre egyedül nem képes. Saját magának kell rájönni a lényegre. Persze a kanalat megigazíthatod a kezében, de ne irányítsd. Egy gyeden lévõ bölcsõdei gondozónõ

Erre a legegyszerûbb megoldás a két kanalas módszer. Baba kezében kanál, te kezedben kanál. Te eteted, õ pedig turkál a kajában. Idõvel ellesi a mozdulataid és utánozni fog, mindig egyre ügyesebben. Sajnos kosszal jár, de ezen túl kell lenni. Az viszont nem jó, ha vezeted a kezét, mert akkor azt érezheti, hogy amit õ csinál az nem jó, õ erre egyedül nem képes. Saját magának kell rájönni a lényegre. Persze a kanalat megigazíthatod a kezében, de ne irányítsd. Egy gyeden lévõ bölcsõdei gondozónõ
Szia.A lányom is 12 hónapos és 1 hete kezdtem hagyni ill segiteni a kanállal evést.Ha hagyom akkor szintén csak hadonászik, de ha én etetem kiveszi a kezembõl mert õ akarja csinálni.Igy õ fogja a kanalat én meg fogom a kezét és irányitom.Be a tányérba, majd a szájába.Nagyon élvezi 1szer 2szer már ügyesen megcsinálja egyedül is.Sztem nem kell igy hosszú idõ neki hogy magától is tudjon enni.
Bár nem vagyok bölcsödei gondozó, de sztem ha irányitom az nem baj.És hogy azt fogja hinni hogy amit csinál az rossz, hát ha azt vesszük nem is a kanállal kell hadonászni...viszont az (legalább is nálunk) nem célravezetõ hogy nézi ahogy eszem.És tudni fogja ezt egyedül is csinálni sõt lehet hamarabb is mintha hagynám. De amúgy mindenki máshogy csinálja, ki jobban ki rosszabbúl..
Erre nagyon jó példa, hogy az egyik ismerõsünk épp azt mesélte, hogy a kisfiam mikor oviba ment már szépen evett kanállal meg villával erre az oviba vissza nevelték a csak kanállal mint és csak marokra fogja a gyerek, holott szépen evett már normálisan.Így a gyerek otthon normálisan az oviban marokra fogott kanállal evett-döbbentem mikor ezt hallottam, én tuti megmondanám az óvónõnek, hogy hagyja úgy enni ahogy otthon eszik...furcsa , hogy vissza nevelik a gyerekeket...
A kérdező hozzászólása: Sajnos már 2 hónapja van a kezében evés közben kanál, de még mindig csak játszik, hadonászik vele, úgy hogy szerintem így nem fogja soha megtanulni :( És honnan tudjátok, hogy bal, vagy jobb kezes, mert egyszer az egyikbe fogja, máskor a másikba?

Ha kézzel nyomkodom ki a tejet akkor is mindig több termelődik, vagy csak akkor ha mellszívóval?

Legjobb válasz: A mellszívó nem túl ujj találmány,de a kézi fejés sokkal régebbi.Én úgy tudom,h kézzel sokkal alaposabban ki lehet üríteni a mellet.Nekem nincs is mellszívóm,bár fejnem sem kell.Ha a gyereknek több tejecskére van szüksége,akkor dolgozzon meg érte:)Tehát,a kézi fejés is ugyanolyan jó,mintha mellszívóval kínoznád magad.

A mellszívó nem túl ujj találmány, de a kézi fejés sokkal régebbi.Én úgy tudom, h kézzel sokkal alaposabban ki lehet üríteni a mellet.Nekem nincs is mellszívóm, bár fejnem sem kell.Ha a gyereknek több tejecskére van szüksége, akkor dolgozzon meg érte:) Tehát, a kézi fejés is ugyanolyan jó, mintha mellszívóval kínoznád magad.
Én kézzel fejem a tejcsit és elég sok van, nekem a mellszívó nem vállt be. Ha a babának több tej kell, gyakrabban kell mellre tenni és több tejcsi fog termelõdni. Nekem most 6 hetes, 1 hete gyakrabban kér enni és több tejem is van. Szerintem fejjed kézzel nyugodtan. Sok sikert!

Gyenge a kezem ha kezet fogok, miért?

sokat tudok húzódszkodni tolódzkodni fekv?b?l is nagyon sokat tudok meg csinálni ,boxolni is szoktam járni de ha kezet fogok valakivel úgy érzem sokal er?sebb a keze a markolata meg hogy szinte letépi a kezem pedig er? van bennem mert ha nem lenne nem bírnám ezeket a gyakorlatokat mi lehet a baj ?

Legjobb válasz: Növeld a szorító erõdet. Kezdj el teniszlabdát egy kézzel összenyomni, megfogod a tenisz labdát és megpróbálod egy kézzel összenyomni. Vagy húzódzkodás után lógj sokáig úgy a vascsövön, hogy csak az ujjaiddal tartod magad, nem csak épphogy behajlítod az ujjaidat úgy lógjál sokáig. Elõször kifognak készülni az ujjaid, de utána erõsödni fognak.

Növeld a szorító erõdet. Kezdj el teniszlabdát egy kézzel összenyomni, megfogod a tenisz labdát és megpróbálod egy kézzel összenyomni. Vagy húzódzkodás után lógj sokáig úgy a vascsövön, hogy csak az ujjaiddal tartod magad, nem csak épphogy behajlítod az ujjaidat úgy lógjál sokáig. Elõször kifognak készülni az ujjaid, de utána erõsödni fognak.
Hát, mondjuk az, hogy próbálj meg nem favágóval, katonával vagy folyamatosan kalapáccsal, ásóval dolgozó emberekkel kezet fogni... Az egy dolog, hogy dömper vagy a súlyzókkal, de ez a markod erõsségén semmit sem változtat. Szerintem Erdei Zsolt kézfogása sem olyan hú de törpös, de mégis kiütne, mint a ló az ólajtót... Ha erõsíteni szeretnéd akkor van erre a célra például alkar erõsítõ gumi karika... Vagy apríts fát baltával... Esetleg áss fel néhány hektárt. Nyilván nem egyrõl a kettõre lesz érezhetõ a változás, de a fejlõdés nem fog elmaradni. Az én papám alezredesi rangban volt illetve az alap szakmája lakatos. Egész életében még a mai napig kalapáccsal vagy ásóval éli le. Olyan vastag a tenyerén a bõr, hogy szinte képtelenség elvágni szerintem. Sosem szerettem vele szkanderozni sem, mert féltem, hogy nyílt törést szenvedek miatta. A kézfogásról ne is beszéljünk. Nem egyszer vertem be a térdem a metlahitba amiatt, hogy összecsuklottam egy két poénosnak szánt mozdulata miatt. Amúgy 4 éve járok rendszeresen heti 4* kb konditerembe és kesztyû nélkül tolom, pont a marok erõsítés végett, de hiába. Hiába a megannyi bõrkeményedés az ujjaimon illetve alattuk ennyi év fizikai munkával nem tudok mit kezdeni...
az alkarodat kell erõsíteni de ez nem nagy probléma. a kézfogás nem az erõfitogtatásról szól, nem kell megszorítani csak néhányan ezt nem tudják aztán szorongatják mint a hülyék. szép is lenne ha a stongman-ek minden kézfogásnál rászorítanák a másik kezére, utána mehetne mindenki a kórházba röntgeneztetni.
http://shop.builder.hu/csoport_list.htm4?id=296 otthon unalmadban markolászhatod bármelyiket akár olvasás közben is
Hát elsõsorban szorítsd meg teis a kezét erõsebben. Vagy használj marokerõsítõt. Bár láttam sokan irták már, de ez a legjobb rá. Énis használok :-)
lehet rossz helyen is fogod a kezet. vagy túl lazán. pl. ha nem nyúlsz be teljesen, mutatok egy képet. http://noob.hu/2011/09/04/kezfogas2.jpg ha ide benyúlsz nem is tudják a kezedet összeszorítani :) mert van pár vadember aki ezt élvezi ha összeroppantja a másiknak, meg ha túl lazán fogsz kezet akkor is. és ha te oda benyúlsz akkor te is erõsebben tudsz szorítani. 16/F

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!