Találatok a következő kifejezésre: Ha két van (1345 db)

Tumblr-t hogy töröljem ha kettõ van de csak egyet akarok törölni?

Egy e-mail címemen van a két tumblr blog és csak az egyiket szeretném törölni. De csak együtt a kettõt engedi. Elõre nagyon szépen köszönöm aki segít:)

Miért van az, hogy a pasik begerjednek, ha két lány egymással csókolózik?

Legjobb válasz: Hát, tudom hogy fordítva ez nincsen így. Úgy értem, egy nõ nem gerjed be attól ha két férfi smárol. Vagy igen? Mindegy. Hát, egy férfi agya alapból szexuálisan túlfûtött, lubickol a testünk a tesztoszteronban, amitõl aztán általában sokkal többet gondolunk a szexre, mint kellene, vagy mint amennyit egy nõ tesz. Egy piszkos trükk volt az evolúció részérõl. Talán nem is az "egymással" a fontos, hanem inkább az "együtt". Egy férfi ösztönei szerint minél több nõvel minél többször kell lefeküdnie (még mindig csak ennek a huncut evolúciónak a hibája) hogy több utódot nemzhessen. Szóval, az hogy két nõt látunk egyszerre szexuális jeleket szétsugározva a világba, az rögtön két potenciális szexpartnert jelenthet egyidõben. Ráadásul az, hogy két nõ egymásra van begerjedve, azt sugallja, hogy az illetõ(K) sokkal, hogy úgymondjam, bevállalósabb(ak), kevesebbet kell noszogatni egy szexulis együttlétre. Õk egyszerûen könnyebb prédának tekinthetõk, mint mások, hiszen ha ugyanezt férfival tennék, akkor az adott nõ már tabu, ahhoz a férfihoz tartozik. Foglalt, hogy úgymondjam. Viszont két nõ esetében megvan a szexuális kisugárzás, nincs a közelben "tulajdonos", ráadásul duplán jut ebbõl az ingerbõl. Bizony, nagyon "megindító" egy férfi számára. És persze ott van a másik dolog is, hogy esztétikailag két nõ sokkal szebb látványt nyújt, mint két férfi.

Hát, tudom hogy fordítva ez nincsen így. Úgy értem, egy nõ nem gerjed be attól ha két férfi smárol. Vagy igen? Mindegy. Hát, egy férfi agya alapból szexuálisan túlfûtött, lubickol a testünk a tesztoszteronban, amitõl aztán általában sokkal többet gondolunk a szexre, mint kellene, vagy mint amennyit egy nõ tesz. Egy piszkos trükk volt az evolúció részérõl. Talán nem is az "egymással" a fontos, hanem inkább az "együtt". Egy férfi ösztönei szerint minél több nõvel minél többször kell lefeküdnie (még mindig csak ennek a huncut evolúciónak a hibája) hogy több utódot nemzhessen. Szóval, az hogy két nõt látunk egyszerre szexuális jeleket szétsugározva a világba, az rögtön két potenciális szexpartnert jelenthet egyidõben. Ráadásul az, hogy két nõ egymásra van begerjedve, azt sugallja, hogy az illetõ(K) sokkal, hogy úgymondjam, bevállalósabb(ak), kevesebbet kell noszogatni egy szexulis együttlétre. Õk egyszerûen könnyebb prédának tekinthetõk, mint mások, hiszen ha ugyanezt férfival tennék, akkor az adott nõ már tabu, ahhoz a férfihoz tartozik. Foglalt, hogy úgymondjam. Viszont két nõ esetében megvan a szexuális kisugárzás, nincs a közelben "tulajdonos", ráadásul duplán jut ebbõl az ingerbõl. Bizony, nagyon "megindító" egy férfi számára. És persze ott van a másik dolog is, hogy esztétikailag két nõ sokkal szebb látványt nyújt, mint két férfi.
Ti miért gerjedtek be egy Ferrarira ami egy jachtot húz maga után?:O

Ha kvantum összefonódás van két részecske között akkor ha valami történik az egyikkel akkor az a másikkal is? A két részecske nem ugyan az? Vagy ha két különbözõ részecske akkor honnan jön az energia ami változást okoz a másik részecskén?

Legjobb válasz: > Vagy ha két különbözõ részecske akkor honnan jön az energia ami változást okoz a másik részecskén? Ha megtalálod rá a választ, akkor jelentkezz a Svéd Királyi Tudományos Akadémián, valószínû megdobnak majd egy Nobel-díjjal. > A két részecske nem ugyan az? Ezt is csak hipotetikusan lehet tárgyalni. Van olyan hipotézis, mely szerint gyakorlatilag ugyanaz a részecske foglalja el a tér különbözõ pontját, vagy maga a térrész azonos, amiben a részecske található, magyarán afféle féregjáratban található részecskét látunk, a féregjárat két különbözõ pontján. De ez erõsen hipotetikus.

> Vagy ha két különbözõ részecske akkor honnan jön az energia ami változást okoz a másik részecskén? Ha megtalálod rá a választ, akkor jelentkezz a Svéd Királyi Tudományos Akadémián, valószínû megdobnak majd egy Nobel-díjjal. > A két részecske nem ugyan az? Ezt is csak hipotetikusan lehet tárgyalni. Van olyan hipotézis, mely szerint gyakorlatilag ugyanaz a részecske foglalja el a tér különbözõ pontját, vagy maga a térrész azonos, amiben a részecske található, magyarán afféle féregjáratban található részecskét látunk, a féregjárat két különbözõ pontján. De ez erõsen hipotetikus.
A "másikkal" mindig az ellenkzõje történik. De tényleg tekintheted úgy is, mintha a két összefonódottt "részecske" egyetlen egység lenne. Valahogy úgy lehet elképzelni, hogy ez a hatás terjed a kiindulópontból gömb alakban - és, ha a gömb egy pontján valami változás történik, akkor azonnal megjelenik ennek a változásnak az ellentéte a gömb átellenes pontján, ezen kívül rögtön szétoszlik a gömb is, és kiesik belõle a két részecske.
2! Ezt a gömbös hasonlatot nem nagyon lehet érteni... a lényeg az, hogy a hatás még a fénynél is gyorsabban terjedhet közöttük... lehet, hogy ez a legnagyobb rejtély jelenleg az univerzumunkban.

Ha valakinek van egy BSc és egy MSc diplomája, akkor két diplomás?

Vagy ahhoz két BSc kell? :D

Legjobb válasz: Nézõpont kérdése: Ha ugyanabból a szakmából van az msc és a bsc, akkor valóban kétszer diplomázik, de az csak egy végzettséget takar két különbözõ szinten. (mintha elmennék angolból elõször alapfokúra, aztán középfokúra) Ha két különbözõ szakmához tartoznak a diplomák akkor lesz a hivatalos értelemben két diplomás. (Akár két bsc-vel, vagy egy bsc-vel és egy msc-vel)

Nézõpont kérdése: Ha ugyanabból a szakmából van az msc és a bsc, akkor valóban kétszer diplomázik, de az csak egy végzettséget takar két különbözõ szinten. (mintha elmennék angolból elõször alapfokúra, aztán középfokúra) Ha két különbözõ szakmához tartoznak a diplomák akkor lesz a hivatalos értelemben két diplomás. (Akár két bsc-vel, vagy egy bsc-vel és egy msc-vel)

Ha két azonos nemű kutya van együtt, abból miért lesz baj?

Úgy tudom, kan-kan ból id?vel bunyó lesz. Szuka-szuka se jobb. Kan-szuka, ott meg más lesz, nem bunyó. Hacsak nincs ivartalanítva a kutya. Nekem van 2 kanom, meg egy ivartalanított szukám, és soha nem verekedtek össze a kanok. Pedig azt hallottam, ez lesz. Hogy van ez a kutyáknál? Mi kézteti, hogy azonos nem?t bántani kell? Lehet hülyeség, de a embereknél miért nincs ez? Most két n?t bezárunk egy helységbe, gondolom indok nélkül nem fognak egymásnak ugrani...

Legjobb válasz: Ha két (ember) nõt összezárunk, õk azért nem verekszenek, mert mi emberek "értelem"lények vagyunk. A kutyák ösztönlények. Ha két azonos nemû kutya össze van zárva, egy idõ múlva valószínû, de egy ellenkezõ nemû egyed megjelenésekor biztos, hogy dominanci harc lesz. Azért mert a természetben, az az egyed párosodhat a szukával, amelyik megnyeri a harcot. Vagyis az erõsebb kutya. Nálatok azért nincs harc a két kan kutya között, mert a szukátok ivartalanítva van, azaz nem ivaros, azaz nem tüzel. A kan kutyák akkor "hülyülnek" meg, amikor itt van a párzási idõszak (õsz, tavasz) és a szuka kutyák elkezdenek tüzelni. A te szukád nem tüzel, ezt érzik a kan kutyák, nincs miért harcolniuk. Érted?

Ha két (ember) nõt összezárunk, õk azért nem verekszenek, mert mi emberek "értelem"lények vagyunk. A kutyák ösztönlények. Ha két azonos nemû kutya össze van zárva, egy idõ múlva valószínû, de egy ellenkezõ nemû egyed megjelenésekor biztos, hogy dominanci harc lesz. Azért mert a természetben, az az egyed párosodhat a szukával, amelyik megnyeri a harcot. Vagyis az erõsebb kutya. Nálatok azért nincs harc a két kan kutya között, mert a szukátok ivartalanítva van, azaz nem ivaros, azaz nem tüzel. A kan kutyák akkor "hülyülnek" meg, amikor itt van a párzási idõszak (õsz, tavasz) és a szuka kutyák elkezdenek tüzelni. A te szukád nem tüzel, ezt érzik a kan kutyák, nincs miért harcolniuk. Érted?
szia! Nekem beagle és angol cocker spániel kanom volt, a spániel 7 évvel volt idõsebb. Nem volt vita. A spani volt a fõnök, és kész :) ).
Ez nem feltétlenül igaz. Simán kijönnek egymással. Nevelés kérdése. Az enyémeim pl kijönnek egymással.
Ez nincs minden esetbe így. Ha barátságosak a kutyák, még ha azonos nemûek is nem bántják egymást. Pl. nekem is van egy szuka kutyám meg a barátnõmnek is mindig együtt sétáltatjuk õket, és sose bántják egymást, játszani szoktak.még akkoris együtt szoktuk sétáltatni õket mikor valamelyik tüzel, és akkor se agresszívak egymással.
Kutyás életem elsõ 6 évében 2 kan kutyám volt együtt. Soha nem volt egy morranás sem köztük. Még akkor sem, mikor már lett egy szukánk és tüzelt. Együtt sírtak az ajtó elõtt, hogy "nõt akarok". Na akkor lettek kiherélve. Jelenleg 10 ivaros, 2 ivartalanított szukám, 2 ivaros és egy ivartalanított kanom van. Semmiféle hatalmi harc nincs. Néha egy játékon összekapnak, akkor egymásra mordulnak és el van intézve. Tudják, hogy nem tûröm a bunyót. Volt két szukám és egy kanom, aki verekedett, õket elajándékoztam.
Nekem 3 azonos nemû kutyám van és ivarosak. És sosem volt velük gond. Képesek egy tálból enni ha kérem. A kulcs: nevelés... Szerintem pl egy tenyésztõ hány kutyát tart együtt, és mégsincs bajuk? Amúgy szerintem a versengés miatt verekednek. Míg egy kan és egy szuka potenciális páros lehet, kölyökkel stb, persze hogy nem verekednek.
ha megfelelõ hierarchikus rangsor van ahol a jelenlévõ ember(ek) a vezetõk akkor nem lehet harc családon-falkán belül.
ezért nem törvényszerü hogy 2 azonosnemü kutya mindig összeverekszik nekem 2 szukám van, soha mégcsak egymásra morgás sem volt köztük
A kérdező hozzászólása: Aha, gondoltam hogy köze van! kösz
Az azonos nemû kutyák között gyakran felüti a fejét a hatalmi harc, a dominancia és az, hogy ki legyen a falkavezér. Ha az egyik könnyen behódol, akkor nagy bunyó nem alakul ki. A másik meg a nevelés. Nekünk is van 2 kan spániel. Néha volt olyan, hogy szét kellett csapni közöttük, de mindig odafigyelünk és ha látjuk, hogy kezd magasra csapni az õrület lángja, akkor idõben közbelépünk. Szerencsére meg is tanulták, tehát az ilyesféle összeverekedés nagyon ritka.
Azért ez fajtafüggõ is. dobermann , vagy kaukázusi kanokat érdekes lenne együtt tartani.

A hullámos papagájok melyik évszakban és melyik hónapban költenek? Ha két párom van azaz 4 papagáj akkor a ketrechez kell csatlakoztatni vmi dobozt hogy abban költsenek?

Legjobb válasz: A hullámos papagájoknak nincs évszakhoz kötve a költése.(Kivéve, ha egész évben az udvaron tartod õket, mert akkor március végén kezdõdik.) Két párt nem lehet egy helyen tenyészteni, mert az egyik pár domináns lesz és elnyomja a másikat!(nem hagyja költeni õket) Kolóniás tartáshoz minimum 3 pár kell. . . Mekkora a ketrec, amiben vannak?

A hullámos papagájoknak nincs évszakhoz kötve a költése.(Kivéve, ha egész évben az udvaron tartod õket, mert akkor március végén kezdõdik.) Két párt nem lehet egy helyen tenyészteni, mert az egyik pár domináns lesz és elnyomja a másikat!(nem hagyja költeni õket) Kolóniás tartáshoz minimum 3 pár kell. . . Mekkora a ketrec, amiben vannak?
A kérdező hozzászólása: 50cmx30cmx70cm remélem érted
Van konkrétan költõodú, amit a ketrecbe valahova felrögzítenek. Ha akár csak itt, vagy webshopokban utánanézel látni fogod, hogy mire gondolok (már párszor itt is le lett írva).
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat! anyukámmal csináltunk nekik egy költõodút és az egyik nõstény bele készül fészkelni mert állandóan ott van :)
Majd írj, hogy mi lett velük :D
Helosztok todum hogy ez nem ide tartozik de azt szeretném kérdezni hogy ha az oda egyik oldala a kisebik oldal üvegböl van az zavarja vagy nem még 1 kérdés az baly ha nincs felrögzitve mert nekem a ketrecben 3 szint van és ez le van téve a 3. ra

Ha két lány csókolózik az utcán az nem zavar de ha 2 férfi tenné ezt akkor belevágnám őket az aszfaltba. Fiú vagyok, lehet hogy ezért van ez? És a lányok is így vannak csak fordítva?

Legjobb válasz: Mindig azt mondják h sokkal izgatóbb és jobb látvány ha két lány csókolózik mint két fiú.. én személy szerint egyikért sem rajongok de nem ítélem el õket...

Mindig azt mondják h sokkal izgatóbb és jobb látvány ha két lány csókolózik mint két fiú.. én személy szerint egyikért sem rajongok de nem ítélem el õket...
Hát öregem te szerintem egy igazi õslezbi vagy hallod...hogy lehetsz ilyen bunkó?...nem kell ám mindenkit elítélni aki kicsit is más mint te! 16 éves vagy hallod az legyen a legkissebb bajod hogy pasikat látsz smárolni...a kérdezõnek pedig:valószínû azért van mert pasi vagy és a pasik általában buknak a lezbi pornóra...egyébként 2csaj smárolása ugyan olyan mint 2 pasié... homoszexuálisak mind... ennyit tudok mondani...25/L
Én sem rajongok egyikért sem...de inkább néznék két csajt hogy csókolózik mint két pasit!!! De én már láttam egyszer hogy két pasi smárol...hát egy világ dõlt össze bennem, undorító, gusztustalan volt!Majdnem hánytem!Fuuuuj 16/L
én szeretem nézni ha két lány de két fiú az gááz 19/L
énis beleverném õket a betonba, de a 2 csajt is :D hamár ilyenek, akkor hagyják ezt a 4 fal között... (nah pontozzatok leeeeee)
Újabb remek homofóbiát gerjesztõ kérdés. Két férfi, ebben az intoleráns társadalomban nem fog az utcán csókolózni, mert féltik az életüket. És mi a kérdés lényege?
Igen, azért van ez, mert fiú vagy és homofóbiás. Azt nem tudom, a lányok hogy vannak ezzel, mert én is fiú vagyok, csak kevésbé homofóbiás. (Engem nem zavar, amíg VELEM nem akarják csinálni.) ;)
Kicsit homofób vagy! Engem felizgat az ilyesmi, de csak akkor, ha vonzónak találom amúgyis õket... szó mi szó, csúnya leszbik vagy nagydarab szõrös pasik csókjelenete nem hat rám sehogy! Heteroszexuális lány vagyok, a férfiakat szeretem, de a fantáziámat néha hagyom kalandozni! :) Azt mondják, azok hangoztatják legjobban, hogy utálják a homokosokat, akik félnek attól, mi van ha bennük is van hajlam az azonos nemûvel való szexre...! SZerintem lépj túl ezen! A melegkérdés nem normális dolog, de ha van aki azt az életet választja, lelke rajta!

Elmagyaráznátok azt hogy ha két vektor merőleges vagy párhuzamos akkor milyen kapcsolatban vannak és hogy miért semmisítik meg egymast vagy miért 0?

Legjobb válasz: Wat. Ha két vektor párhuzamos, egyenlõ hosszú és ellentétes írányú, akkor összegük 0/nullvektor. Ez azért van, mert a vektorra kb. gondolhatsz úgy, mint mozgásra, elmozdulásra. Gondolj arra, hogy egy vonalban lépsz x-szer elõre, majd x-szer hátra. Visszajutsz az eredeti pozicióban, tehát az öszelmozdulás 0. Ha két vektor merõleges, akkor skalárszorzatuk 0. Szerintem erre nincsen nagyon szép gyakorlati ok. Egyszerûen ha a definció szernt elégzed a szorzást, akkor 0-t kapsz, hisz valami*valami*cosalfa-t kapsz, ahol alfa a bezárt szög, ami 90, de cos90 pedig 0.

Wat. Ha két vektor párhuzamos, egyenlõ hosszú és ellentétes írányú, akkor összegük 0/nullvektor. Ez azért van, mert a vektorra kb. gondolhatsz úgy, mint mozgásra, elmozdulásra. Gondolj arra, hogy egy vonalban lépsz x-szer elõre, majd x-szer hátra. Visszajutsz az eredeti pozicióban, tehát az öszelmozdulás 0. Ha két vektor merõleges, akkor skalárszorzatuk 0. Szerintem erre nincsen nagyon szép gyakorlati ok. Egyszerûen ha a definció szernt elégzed a szorzást, akkor 0-t kapsz, hisz valami*valami*cosalfa-t kapsz, ahol alfa a bezárt szög, ami 90, de cos90 pedig 0.
A kérdező hozzászólása: koszonom a válaszod , megértettem mind kettot :D Van egy pelda ami miatt felmerult bennem ez a ketto lehetoseg a vektroknál. Ez a példa: http://i.imgur.com/R39UBFq.jpg A kérdés hogy mekkora ero hat az q1 toltesre. Felirtak vektorossan hogyan hatnak egymasra a toltesek, majd a magyarazatban leirták hogy egymást hogyan "semmisitik " meg a vektorok. De van a vegso lepes amiben csak azt irjak hogy az F1 ero (a vegso ero) párhuzamos a F16 erovel, ezert ezt F1 = f16 - 2*F13 erovel kapjuk meg a vegeredmenyt. Nem ertem miert 2*F13 mal számoltak, miert vettek bele a számításba ha azt az F13 at elozoleg azt irtak ra hogy semmisiti a F15 os ero. Tudnal ebben segiteni. Koszonom

Hogyan kell egy egyenáramú áramkörben áramerősséget számolni számolni, ha két csomópont között egy ellenállás nélküli ág van, körülöte pedig ellenállások?

Lehet Kirchhoff csomóponttörvényéből, vagy esetleg muszáj Wheatstone Bridget alkalmazni? (ez utóbbit légyszives magyarázzátok is meg, mivel csak sejtem, és mintha láttam volna hasonló áramkörökben való alkalmazását).

Legjobb válasz: Ha két csomópont közt ellenállás nélküli ág van, akkor az lényegében egy csomópont. Akkor két hurok egy csomópontban érintkezik, nem egy (vagy több) közös ágban. Ugyanúgy megy minden, mint egyébként.

Ha két csomópont közt ellenállás nélküli ág van, akkor az lényegében egy csomópont. Akkor két hurok egy csomópontban érintkezik, nem egy (vagy több) közös ágban. Ugyanúgy megy minden, mint egyébként.
Ellenállás nélküli ág = rövidzár. Magyarul a két csomópont közt nincsen potenciál különbség, azaz feszültség. Az töltések azonnal rekombinálódtak. Innentõl kezdve egy az egész "ág" egy nagy csomópont.
Elõzõ vagyok. A híd kapcsolásban két darab feszültségosztód van. Így gondolkozz. Amelyik feszültségosztónak a csomópontját feljebb húzod, az magasabb potenciál és a feszültség a magasabb potenciálú pont felõl az alacsonyabb felé mutat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!