Találatok a következő kifejezésre: Ha két tárgyat (11 db)

Mi történik, ha nem teljesítek két tárgyat?

Most vagyok elsős az egyetemen. Az egyik órám ütközik egy másikkal, és egyik csoporttársam se jár be rá, tehát nincs rá anyag, a tanár meg nem segítőkész, ráadásul az óráit is szánalmasan tartja, azért nem megy be rá senki. És van egy tárgyam, ami szabadon választható volt, és már bánom, hogy felvettem. Az egyik előadás, a másik katalógusos. Ha ezentúl nem járok be többet a katalógusosra se, ugyebár automatikusan bukta. Ha 28 kreditből végül csak 24-et tudok megcsinálni, áttehetnek fizetősre?

Legjobb válasz: szerintem a 28 kredit az évente teljesítendõ, nem félévente. ezzel kapcsolatban én meglesném a tanulmányi és vizsgaszabályzatot. általában, ha nem teljesítesz két tárgyat, akkor fizetni kell a krediteket utána (államin), illetve lehet, hogy csúszol, ha olyan a tárgy. Ha pedig kötelezõ a tárgy és x-edszerre sem sikerül teljesíteni, akkor elbocsáthatnak a szakról.

szerintem a 28 kredit az évente teljesítendõ, nem félévente. ezzel kapcsolatban én meglesném a tanulmányi és vizsgaszabályzatot. általában, ha nem teljesítesz két tárgyat, akkor fizetni kell a krediteket utána (államin), illetve lehet, hogy csúszol, ha olyan a tárgy. Ha pedig kötelezõ a tárgy és x-edszerre sem sikerül teljesíteni, akkor elbocsáthatnak a szakról.
az a lényeg, h a 2 félév alatt legyen meg 30 kredited! tehát ha most 24et megcsinálsz, akkor a következõ félévben minimum még 6 kell ahhoz, h ne rakjanak át.
2, Az, hogy 2 félévente konkrétan mennyit kell teljesíteni az intézményenként változik. Ezért javasoltam, hogy az adott intézmény szabályzatát olvassa el.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszönöm a válaszokat. Ó, tényleg, nem is gondoltam rá, hogy X próbálkozás után kirúghatnak... Viszont ha az egyik tárgyam szabadon választható, és abból húznak meg, nlegközelebb választhatok helyette mást, ugye? Nem kell megint felvenni...? A másik tárgy kötelezõ, de 6 félév alatt teljesítendõ.
ja igaz, bocsi! én SZTE-s vagyok, szóval ez arra vonatkozott.

Ha két érettségi tárgyat duplázok akkor a többi eredményét nem is nézik?

Legjobb válasz: A duplázásnál nem veszik figyelembe sem az érettségi tantárgyak átlagát (max. 100 pont), sem a tanulmányi pontokat (max. 100 pont). Ehelyett a két tárgy százalékos eredményét szorozzák meg kettõvel, így maximum 400 pontod lehet.

A duplázásnál nem veszik figyelembe sem az érettségi tantárgyak átlagát (max. 100 pont), sem a tanulmányi pontokat (max. 100 pont). Ehelyett a két tárgy százalékos eredményét szorozzák meg kettõvel, így maximum 400 pontod lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ:)


A kérdező hozzászólása: Ha kérhetem csak olyan válaszoljon aki 100%ra tudja.

Ha kémiából akarok majd érettségizni akkor mivel az csak 2 éves tárgy ezért nekem azt a két évet nézik?

Legjobb válasz: Mivel ez két éves tárgy,ezért valószínüleg nem tudják a 3. évi eredményt nézni,ez szerintem evidens

Mivel ez két éves tárgy, ezért valószínüleg nem tudják a 3. évi eredményt nézni, ez szerintem evidens
Viszont ha továbbtanulási szándékod van vele, akkor vedd fel faktnak, és emeltszintûzz. Én mondjuk akkor már a földrajzot választanám, bár kinek mi megy könnyebben, ha csak az érettségi letudásáról van szó
Csak azt tudják nézni :) járj faktra, és mivel csak 2 éves elõrehozott érettségi ként meg tudod csinálni, és mikor végzel eggyel kevesebb lesz, vagy választhatsz másikat is :) Én is igy csinálom :)
A kérdező hozzászólása: és ha tavaly 4es voltam idén pedig csak 3 akkor arra hánypontot kapok?

Emelt szintű érettségivel dupláztatásnál mindenképpen ez az egyik tárgy amit számolnak vagy ha másik két tantárgyból jobban sikerül?

Idén érettségizem, valószínűleg a dupláztatással járok majd jobban, dupláztatás esetén, ha egy tárgyból emelt szintű érettségit teszek, mindenképpen az az egyik tárgy amit dupláznak vagy ha 2 másik tárgy jobban sikerül akkor azokat duplázzák és mellé kapom az emelt szintűért járó + 50 pontot? (mindegyik tantárgyat elfogadja a szak)

Legjobb válasz: Akkor fogod megkapni az 50 pluszpontot, ha azt a tárgyat duplázzák, amelyikbõl az emeltet tetted.

Akkor fogod megkapni az 50 pluszpontot, ha azt a tárgyat duplázzák, amelyikbõl az emeltet tetted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! :) Én is így gondoltam, csak szóba került és elbizonytalanodtam. :)

Gond, ha a két hónapos babám még nem nyúl a tárgyak után?

Azt olvstam, hogy már kellene ilyen id?s korban. Õ még csak gagyarászik, mosolyog, fejét emelgeti próbálja tartani (elég sok sikerrel:) ), de még nem nyúl a tárgyak után.

Legjobb válasz: Egyaltalan nem gond, ne aggodj emiatt. Ennyi idosen inkabb meg csak nezegetni szoktak a targyakat. Ha a kezebe adod, akkor talan megfogja. Az en fiam 3 honaposan nyult a targyakert.

Egyaltalan nem gond, ne aggodj emiatt. Ennyi idosen inkabb meg csak nezegetni szoktak a targyakat. Ha a kezebe adod, akkor talan megfogja. Az en fiam 3 honaposan nyult a targyakert.
Az én 4 hónapos babámnak esze ágában sincs tárgyak után nyúlkálni... :) Az öklét viszont folyamatosan tömködné a szájába :) Nincs okod aggodalomra !
Szerintem hülyeség.Nem tudom hol olvastad de ebbe a korba még nem kell nyujon a játékokhoz, minden baba más és ne agodj mindenek eljön az ideje nem kell sietettni.
Az én lányom ugyanaz, mint 19.00-nak. Ne aggódj, csak figyeld, hogy milyen sokat fejlõdik minden nap! Épp tegnap gondoltam rá, hogy de jó, hogy nem tudjuk siettetni a babákat, mert én olyan türelmetlen vagyok!

Most akkor ha tanultam két évig természettudományos tárgyat, akkor a felvi miért teszi ki a feltöltendõ dokumentumok közé az igazolást, hogy nem tanultam?

Be is írtam a földrajzot az eredményeimhez, a hitelesítõ lapon is rajta van, mégis ott van a feltöltendõ dokumentumok közt, hogy tegyem fel az igazolást, hogy nem tanultam. Akkor azt most hagyjam figyelmen kívül? Mert hogy jelenleg sárga az e-felvételin a Dokumentumok menü emiatt.

Legjobb válasz: 1818 1-es gomb majd 7-es. Ott elmondják.

1818 1-es gomb majd 7-es. Ott elmondják.

Ha a SZE villamosmérnöki szakán nem sikerült két fontos tárgyam, mire számíthatok?

Nagy az esély, hogy megvágnak matekból és villanytanból.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!