Találatok a következő kifejezésre: Ha két színű (21 db)

Most fogunk költözni! Milyen szinű legyen a szobám ha narancssárga piros és kék kiegészitöim vannak aokat vinném magammal sárga kizárva ugy jó ha két szinű a plafon milyen szinű legyen a szoám?

Legjobb válasz: Mályva, bordó, piros, vagy ezeknek valami féle árnyalata. Szerintem minél vadabb annál jobb, de lehet jágyabbra is csinálni.

Mályva, bordó, piros, vagy ezeknek valami féle árnyalata. Szerintem minél vadabb annál jobb, de lehet jágyabbra is csinálni.
ezek erõs színek, nagyon fárasztóak, ha nem ellensúlyozod egy semleges színnel(fehér, fekete, szürke)
nekem a szobám piros de nem az a nagyon sötét, a plafon és a függönyöm fehér.szerintem nagyon jól nézki.ne ijedj meg a vad szinektõl!csak bátran!!
régi jó fehérre szavazok. vagy valami nagyon halvány pasztelszínre.

Ha ket akarmilyen fajtaju, azonos szinu nyulat paroztatok, akkor inkabb a szulokkel azonos szinu kolykok lesznek, vagy a fajon beluli palettarol barmilyen szin elofordulhat?

Teszem azt, van mondjuk X fajta nyulbol barna, feher, szurke, fekete egyszinu. Ket azonos szinu nyul almaban inkabb a szulokkel azonos szinu nyuszik lesznek, vagy ez teljesen kiszamithatatlan?

Legjobb válasz: Nagyjabol igen :) Koszonom szepen. Tehat ha sokaig a csaladfaban csak az egyfajta szinu nyuszikat paroztatnam, akkor kialakulhatna egy teljesen tiszta, kiralyi, es fenseges egyszinu nyuszidinasztia? :D

A kérdező hozzászólása: Nagyjabol igen :) Koszonom szepen. Tehat ha sokaig a csaladfaban csak az egyfajta szinu nyuszikat paroztatnam, akkor kialakulhatna egy teljesen tiszta, kiralyi, es fenseges egyszinu nyuszidinasztia? :D
Igen, ha nagyon sokáig csinálod akkor kialakulhatna anélkül is hogy elõjönnének más színek is. de a rokon és beltenyésztés nagyon nem tesz jót az állatoknak.veszélyes. nagyon figyelni kell, az a "tenyésztõi" munka nagy kihívás. nagyon oda kell figyelnem milyen génhányadok vannak és ki kinek rokona és milyen fokon.annyi "idegen" vért kell bevinni amennyit csak tudsz, ill. annyi legtávolabbit a rokonságból. a beltenyésztés magzati vagy születés utáni halált is okozhat, amellett, hogy az állományt érzékennyé teheti valamilyen betegséggel szemben, vagy vihetnek magukkal párat (genetikai úton terjedõ betegségek, pl vérzékenyég). szóval ha beltenyésztés lenne..akkor inkább ne. : )
A kérdező hozzászólása: Koszi a valaszt :) Irtam, tenyleg csak elmeletileg erdekel, bar imadom a nyulakat, es idovel szeretnek ismet egyet, nem celom tenyeszteni oket. :)
honnan jutott eszedbe ez a dolog? :)
A kérdező hozzászólása: Nem tudom. Annyi biztos, hogy reggel, fogmosas kozben tortent. :D
ha nem vagy állatbolond, vagy biosszakos, akkor nem tudom mire véljem. :D

Ha két helyiség (különböző színű) padlószőnyege összeér mi a teendő? Milyen megoldások jöhetnek szóba, hogy eltakarjam? (lent)

Két helyiségben különféle padlószőnyeg van. A két helyiség között egy ajtó van, ahol a két szőnyeg összeér. Milyen megoldások jöhetnek szóba? ("áthidaló", egyszerű küszöb stb.?) Tudnátok pár ötletet adni, akár linkkel, hogy meg tudjam nézni miről is van szó? Köszönöm szépen előre is!

Legjobb válasz: Valami ilyesmivel:http://www.praktikerwebshop.hu/reszletes_kereses/?menu_kateg..

Valami ilyesmivel:http://www.praktikerwebshop.hu/reszletes_kereses/?menu_kateg..
Küszöbsín néven vannak fém/müanyag pántok, amelyekkel össez tudod a kettöt kötni úgy, hogy a szönyegszélek is be vannak fogva. Többféle vaj, van, ami csak ráfekszik az összeillesztésre, de van, ahol a két szönyegszélet bele lehet füzni. http://www.google.com/search?hl=hu&q=k%C3%BCsz%C3%B6bsin&bav..


Milyen oldatokkal lehetne megcsinálni, hogy ha két nem piros színű folyadékot összeöntünk pirossá váljon? Jó lenne ha könnyen beszerezhető dolgokból lennének a folyadékok.

Legjobb válasz: Indikátorokkal jó játszani. Több lehetõség is van a fenolftaleinen kívül (bár kétségkívül gyönyörû a színe, én is azt ajánlom), keress rá neten, és nézd meg az átcsapási tartományokat. Ennek megfelelõen annál savasabb/bázikusabb vagyületbe tedd az indikátort, majd önts hozzá lúgot/savat, hogy a pH megváltozzon. Ezt az indikátor jelezni fogja, megváltozik a színe. Ha jól választottál, prios lesz, de ugyanígy rengetegféle más színt is össze lehet hozni.

Indikátorokkal jó játszani. Több lehetõség is van a fenolftaleinen kívül (bár kétségkívül gyönyörû a színe, én is azt ajánlom), keress rá neten, és nézd meg az átcsapási tartományokat. Ennek megfelelõen annál savasabb/bázikusabb vagyületbe tedd az indikátort, majd önts hozzá lúgot/savat, hogy a pH megváltozzon. Ezt az indikátor jelezni fogja, megváltozik a színe. Ha jól választottál, prios lesz, de ugyanígy rengetegféle más színt is össze lehet hozni.
A fenolftalein az lúgos közegben pirossá színezi az oldatot. Szóval ebbõl kiindulva mondjuk sima csapvíz az egyik folyadék, ebbe csepegtetsz fenolftaleint (vegyszerboltban kaphatod meg) és hozzáöntesz mondjuk nátrium hidroxid oldatot vagy más lúgos cuccot, mondjuk jó tömény szódabikarbónás vizet.
Azt hozzátenném még hogy nem teljesen piros, hanem inkább lilás lesz az oldat! De ettõl függetlenül látványos :)

Outlook expressben ha két fiókom van, meg lehet oldani, hogy másik mappába kerüljön az egyik és másik vagy más-más színű legyen a bejövő üzenet?

Úgy értem, hogy van egy [email protected]é.hu meg [email protected]é.hu és nem szeretném ha mindegyik a bejöv? mappába jöjjön. ha mégis, akkor meg más szín? legyen.

Legjobb válasz: Helyi mappák-on jobbkatt -> Új mappa -> megadod a mappanevet -> OK. Eszközök -> Üzenetszabályok -> Levelezés -> Új -> a feltételeknél a "Ha az üzenet a következõ fiókból származik: fiók"-hoz pipa -> a mûveleteknél "Áthelyezés a következõ mappába: mappa"-hoz pipa -> a szabály leírásánál kiválasztod a fiókhoz a mappát -> OK -> OK.

Helyi mappák-on jobbkatt -> Új mappa -> megadod a mappanevet -> OK. Eszközök -> Üzenetszabályok -> Levelezés -> Új -> a feltételeknél a "Ha az üzenet a következõ fiókból származik: fiók"-hoz pipa -> a mûveleteknél "Áthelyezés a következõ mappába: mappa"-hoz pipa -> a szabály leírásánál kiválasztod a fiókhoz a mappát -> OK -> OK.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, sikerült!

Lányok, nők! Zavar ha valakinek két színű a szeme?

Heterokrómia a neve.

Legjobb válasz: Nekem tök bejönne ;)))

Nekem tök bejönne ;)))
Volt egy ilyen ismerõsöm(lány), nekem nagyon tetszett. :)
Nem hinném, hogy ez bárkinek is akadály lehetne O.o És igen, mázlista vagy... irigykedek is :3 22L
szerintem ez a szexepiled
Ó csak nem egy graceling vagy?:D Mi a képességed? Viccet félretéve, szerintem ez nagyon különlegessé tesz. De azért vigyázz, nehogy valaki a szemed miatt szeressen.^^
Nálam nem lenne pluszpont, nem tartanálak tõle jobb pasinak, de egyáltalán nem lenne negatív sem.20L
Nem, a huskymnak is az, õ a leggyönyörûbb kutya a világon:)
nekem is ilyenem van:) ) mindenki azt mondja h boszorkány vagyok :PP 16/L
A kérdező hozzászólása: köszöntem mindenkinek!:)
expasimnak is ilyen a szeme. nekem is tetszett..
Ha nem valami brutálisan világító kék szemek, akkor nem lehet gond, bár ezt csak úgy tudnám megállapítani, hogyha látnálak is. :)
A kérdező hozzászólása: köszi lányok mikor kis srác voltam furának éreztem..Nem akartam elfogadni..:) de aztán, így ennyi idõsen megbékéltem. én is úgy gondolom, hogy ez nem számít

Mi lesz akkor ha összekeverem ezt a két színű hajfestéket? !

a kett? ez lenne : perfect mousse- aranysz?ke és gyöngysz?ke.

Legjobb válasz: sztem ne kevers össze...kitudja mien színt kapsz..

sztem ne kevers össze...kitudja mien színt kapsz..
általában kihullik vagy annyira "elég", hogy nem lehet vele mit kezdeni...mivel 2 festék ezért 2 külömbözõ hatás és egyéb..ha ezek keverednek, akár maró anyagot is alkothatnak....nemf eltétlen, de általában megesik, hiába ugyan az a márka...mégis 2 eltérõ szín ami...nem éppen jó..míg az egyik kevésbé mar a másik jobban:S:S nem ajánlom
szerintem lehet, a fodrász is szokott keverni én is kevertem már és semmi baja nem let a hajamnak...

A mi karácsonyfánk mindig színes díszekkel van díszítve. Hogy mutat, ha egy vagy két színű?

Aki tud, kérem küldjön nekem képet róla, mert ami tetszik, azt szívesen kipróbálnám a következ? ünnepekkor. Köszi.

Legjobb válasz: Képet nem tudok küldeni,sorry...de a mi fánk kék-ezüst és nagyon jól mutat!:) Én csak ajánlani tudom,érdemes kipróbálni,már csak a változatosság kedvéért is!

A második hozzászóló vagyok. Nálunk sincs szaloncukor a fán, és kizárólag fehér égõsor van.
nekem a narancssárga-aranyszín variáció tetszik fehér minifüzér égõsorral.de nem próbáltam még, mert a színes, mindenféle színben pompázó karácsonyfa híve vagyok mindenkoron :)
Én már kipróbáltam a csak fehér diszeket, a csak pirosat és a csak aranyszinüeket. Néhány éve már csak szalmadiszeket teszek a fára, eddig Nálam ez a nyerõ. Minden évben veszek néhány darabot, most már egész szép készletem van.
A mienk piros arany, es szaloncukor nelkul, ja, es az egok pedig szintelenek, nem szinesek. Nekem tetszik.
lehet két - többszínû, csak arra figyelj hogy a két szín összeiljen :D
Nálam a piros-arany a nyerõ. De szerintem a piros-fehér, arany-fehér is nagyon szép variáció. Mindenkinek a saját színízlés-világa szerint szép a fa.
Képet nem tudok küldeni, sorry...de a mi fánk kék-ezüst és nagyon jól mutat!:) Én csak ajánlani tudom, érdemes kipróbálni, már csak a változatosság kedvéért is!
A mienk évek óta piros! Imádom
A kérdező hozzászólása: A címem: [email protected]
A kérdező hozzászólása: Köszi az ötleteket, és örülök a képeknek. A narancskarika piszok jól mutat a fán.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Van egy évünk eldönteni.
Nekünk egy színû szerintem jó

Ha két más színű hajfestéket összekeverek, és úgy festem be vele a hajam, mi lesz az eredmény?

Pl. ha egy lila és egy vörös (inkább piros) festéket keverek. Akkor a két szín keveréke jön ki, vagy inkább az, amelyik a sötétebb, ill. dominánsabb? Csak már annyira unom a bolti festékeket, fodrásszal festetni nincs pénzem, mivel diák vagyok...:)

Legjobb válasz: A kék és fekete keverékembõl kékesfekete lett, szóval keveréknek kell kijönnie azt hiszem. De próbáld ki egy tincsen, én is úgy szoktam :)

A kék és fekete keverékembõl kékesfekete lett, szóval keveréknek kell kijönnie azt hiszem. De próbáld ki egy tincsen, én is úgy szoktam :)
A pirosban elméletileg több a pigment, mint a lilában, mivel a piros is már egy kevert szín fajta. ez már a mennyiségtõl függ, hogy milyen árnyalatú lesz a hajad. Ha 1-1 arányban kevered, akkor a piros pigmentek jobban fognak dominálni, ezért a hajad is világosabb árnyalatú lesz. Ha lila a fõ szín, akkor mindenképp sötét színt érhetsz el vele. Próba szerencse! És az elõttem válaszoló tanácsát fogadd meg: Elõször csak tincselj! Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Köszi nektek! :)
Szia! A lila erõsebben fog látszani ha 6%-os oxigentat használsz ha viszont 9%-os vagy 12%.os oxigentat akkor meg a vörös lesz a dominánsabb szín. Ezt azért tudom mert fodrász vagyok!!
A kérdező hozzászólása: Látszani fog hogy két harisnya? (L)
Nekem tetszene!A nem egyforma cipõ vagy zokni is bejön.
Nem az a lényeg mit veszel fel és mivel.A lényeg tudod e emelt fõvel viselni.BÜSZKÉN.Hidd el ha igy viseled senki nem meri megkritizálni.
Már ott a gond, hogy télen is szoknyát hordanak a lányok...
Ezt mi honnan tudhatnánk? Van ami jó együtt, van ami nem. Meg kell próbálni.
Próbáld fel és nézd meg, így nem lehet megmondani.
ha alulra olyat veszel fel ami a bõröd színével harmonizál, akkor talán nem lesz akkora eltérés, de ki kell próbálnod, hogy milyen lesz a végeredmény.
A kérdező hozzászólása: Csak mert a színösszhatás egy kicsit más lesz, nem?
Nos erre van egy egészen egyszerû megoldás, vegyél vastag harisnyát. Már van 120 den-es is.
Nekem is bejön :) ), majd egyszer kipróbálom, csak nem télen mert itt most nagyon nagyon fagyás van:-20-25 fok....kicsit húzós lenne :D


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!