Találatok a következő kifejezésre: Ha két sok (120 db)

Az baj ha két lány tengerimalacot a ketrecében tartjuk együtt és folyton verekednek? Az baj hogy ha túl sokat eszik és sírdogál egy kicsit? Az normális dolog ha már 3-om nap után engedi hogy a kezedbe fogd? Az baj hogyha túl sok zöldet kapnak?

Van két tengerimalacunk.És folyton verekednek,civakodnak ez egy kicsit aggaszt minket mert úgy véljük hogy utálják egymást.De van még egy baj az hogy túl sokat esznek és utána túl sok az ürülékük.Mivel hogy túl sok zöldet kaptak ezért egy kicsit zöld,és lágy a kakájuk.Ez baj???Nagyon féltjük ?ket mert még csak három napja kerültek hozzánk és még csak kezd?k vagyunk a tartásában.Ezért kérjük aki tud segítsen!!Köszönjük!!!

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy nagyjából milyen idõ malacokról van szó. Ha még fiatalok, akkor nem baj, ha verekednek, mert most szoknak össze. Ha már nagyobbacskák, akkor viszont annyira nem jó a bunyó. De ha együtt voltak eddig is, akkor lehet, hogy csak "szeretetbõl" bunyóznak. Nem csak kergetik egymást vagy ilyesmi? Nekem van 4 kislány malacom (2-2 külön), és nálunk úgy van, hogy 2 malac nagyon szereti egymást, õk sose verekednek, de a másik 2 sajnos elég sokat kergetõzik, ami elég nagy zajjal jár, de kárt sosem tesznek egymásban, inkább csak játszanak. Néha azért rájuk kell szólni... Azért ha már annyira verekednek a ti malacaitok, hogy kárt tesznek egymásban, szedjétek szét õket egybõl!!!!! Az nem baj, ha megengedi, hogy megfogd, elvileg szelíd állatok, nem lehet velük gond. Fõleg ha te adod nekik a kaját, akkor megszokják a szagodat, és tudja, hogy te nem bántod. Ezt képesek 3 nap alatt is megszokni. Viszont ne adj nekik olyan sok kaját. Elég naponta egyszer szárazkaja, és reggel-este egy kis uborka, paradicsom, alma, répa, saláta, ilyesmi. Esetleg még reggel szórj be nekik egy kis szénát, és akkor azt tudják napközben rágcsálni. Elõfordul, hogy sírnak a kajáért, de legyél "könyörtelen", elég nekik naponta kétszer enni. Lehet hogy azért sírnak, mert mégiscsak még új a környezet, ezt nekik is meg kell szokni, új hely, új illatok... Sok sikert!! Minden rendben lesz velük, ne aggódj, a tengerimalac a legédesebb állat a földön :)

Nem írtad, hogy nagyjából milyen idõ malacokról van szó. Ha még fiatalok, akkor nem baj, ha verekednek, mert most szoknak össze. Ha már nagyobbacskák, akkor viszont annyira nem jó a bunyó. De ha együtt voltak eddig is, akkor lehet, hogy csak "szeretetbõl" bunyóznak. Nem csak kergetik egymást vagy ilyesmi? Nekem van 4 kislány malacom (2-2 külön), és nálunk úgy van, hogy 2 malac nagyon szereti egymást, õk sose verekednek, de a másik 2 sajnos elég sokat kergetõzik, ami elég nagy zajjal jár, de kárt sosem tesznek egymásban, inkább csak játszanak. Néha azért rájuk kell szólni... Azért ha már annyira verekednek a ti malacaitok, hogy kárt tesznek egymásban, szedjétek szét õket egybõl!!!!! Az nem baj, ha megengedi, hogy megfogd, elvileg szelíd állatok, nem lehet velük gond. Fõleg ha te adod nekik a kaját, akkor megszokják a szagodat, és tudja, hogy te nem bántod. Ezt képesek 3 nap alatt is megszokni. Viszont ne adj nekik olyan sok kaját. Elég naponta egyszer szárazkaja, és reggel-este egy kis uborka, paradicsom, alma, répa, saláta, ilyesmi. Esetleg még reggel szórj be nekik egy kis szénát, és akkor azt tudják napközben rágcsálni. Elõfordul, hogy sírnak a kajáért, de legyél "könyörtelen", elég nekik naponta kétszer enni. Lehet hogy azért sírnak, mert mégiscsak még új a környezet, ezt nekik is meg kell szokni, új hely, új illatok... Sok sikert!! Minden rendben lesz velük, ne aggódj, a tengerimalac a legédesebb állat a földön :)
Nekünk volt két hímmalacunk, az egyik az apa volt, a másik pedig a fia. Összeszoktak, mert a kicsi tudta hogy õ maga az alárendelt. Aztán az apa malac meghalt egy éve. A fia most ötéves. Egyedül maradt. Hoztunk mellé egy lánymalacot. Beraktuk mellé, azon nyomban fogkocogtatás, kergetés, odacsípés, azonnal kivettük õt mert láttuk hogy nem fogadják el egymást. Szegény hímmalac utána amikor kivettük annyira stresszes volt hogy csak lógott a kezünkbe. A lánymalacot különraktuk. Hoztunk melléje egy másik lánymalacot ismét. Azóta is együttvannak, a hím és õ. Nem bántják egymást. Viszont a hímmalac nagyon féltékeny rá. Mindig kihúzza a kaját a szájából :) Egyik nap beraktuk a másik lányt a kettõ közé, hát mondhatni nem csípték nagyon..... szóval hanyagoltuk a témát. Szóval nem mindegyik tengerimalac fogadja el egymást, az viszont tény hogy társas lények, szeretik a társaságot. De azért egy pár nap kell hogy összeszokjanak!!!
Sok kaját ne adjál neki!!! Nem szükséges egy nap háromszor etetni, mi csak minden este adunk nekik tápot, meg répát. De így is mindegyik 1 kilós :) Túl sok zöldet ne adjál neki, mert hasmenés lesz a vége. Uborkát is csak izibe. Sárgabarackot azt totál ne. A szénát azt imádják, meg a salátát, almát, körtét, dinnyét. Répát azt mindig kapnak.
Ja, rengeteg vizet isznak!!! Egyfolytába vedelnek és ez nem baj!!! :DDDDD

Ha két hétig csak almát és vizet iszok akkor sokat fogyok?

Nincs étvágyam,az osztalytársaim 3napja kicsúfoltak mert kövér vagyok és azóta nem tudok enni,már 3 napja hányok mindentöl csak kb napi 2-3 alma csúszik le,folyadékot viszont b?ven iszok!

Legjobb válasz: szerintem méregteleníts! egyél kizárólag gyümölcsöt ameddig csak bírod és igyál sokat! én sokat fogyok ezektõl és nem jön vissza, nagyon hasznos, olyan jól érzem magam tõle!!

szerintem méregteleníts! egyél kizárólag gyümölcsöt ameddig csak bírod és igyál sokat! én sokat fogyok ezektõl és nem jön vissza, nagyon hasznos, olyan jól érzem magam tõle!!
Aha... nincs étvágyad, hát persze... Inkább barom módjára nekiállsz koplalni. Mi lesz veled a jövõ héten?? Elárulom: ölni fogsz hamburgerért sült krumplival. És amit egy hét alatt leadtál, már két nap alatt visszajön. CSakhogy... a koplalás már néhány nap után lelassítja az anyagcserét, ami viszont akár hónapokig megmarad. Még kövérebb leszel. Tudom, hülyék vagyunk, unod a dumát, és majd te jobban tudod, de akkor is csak így fogyhatsz le: teljes életmódváltás, kevesebb kalória, egészséges étkezés, és mozgás! A koplalás önmagában, torna nélkül lóf...t nem ér.
Semmi zsír nem fog lemenni, sõt a fehérje megvonás, izomtérfogat csökkenés és anyagcsere belassulás miatt még formátlanabb leszel. A plöttyedt puhatestûséghez, rossz szájszaghoz viszont biztos recept.
ha valakit sokat csúfolnak és egyszer tényleg megkapja a magáét akkor az agya képes bekattanni, és lehet hogy tényleg nem tud enni, volt már így, hogy két hónap alatt 20kg-ot fogytam 13 évesen.

Az oké, hogy sokat kell inni a melegre való tekintettel, de úgy is jó, ha "két részletben iszom le"?

Tehát reggel 9 óra és dél között benyakalok másfél liter vizet, majd legközelebb este 7 és 11 között szintén ugyanennyit, az úgy jó? Utálok inni egyébként, nem tudom beosztani, nagyon oda kell rá figyelnem, hogy legalább a három liter összejöjjön, és ilyenkor "ráveszem magam", hogy igyak, és gyorsan elkezdek iszogatni, míg az ásványvizes üveg végére nem érek.

Legjobb válasz: köszönöm válaszod! A két literrel még egész ki lennék egyezve... :D Nekem a doki 4 litert javasolt, de hát nem vagyok én teve -.-'

A kérdező hozzászólása: köszönöm válaszod! A két literrel még egész ki lennék egyezve... :D Nekem a doki 4 litert javasolt, de hát nem vagyok én teve -.-'
Szerintem ez így nem lenne jó. Ne sokat igyál egyszerre, hanem rendszeresebben keveset. Én például ide készítek minden reggel magam mellé egy üveg vizet és rendszeresen ebbõl iszogatok pár kortyot.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj, hogy napközben nem jut eszembe... :D És van, hgoy eldöntöm, hogy óránként iszom, aztán a vége az lesz, hgoy este rájövök, hogy egy kortyot sem ittam, mert elfelejtettem : $
azt hallottam, hogy aki nem tudja beosztani, az minden kajálás elõtt igyon meg 2-3 dl-t :)
A kérdező hozzászólása: Az még mindig scak napi 9 dl! :D
Egész napra elosztva kell inni 2-3 liter alkoholmentes folyadékot.


Ha két hónapja munkanélküli segélyen vagyok és kiderülne hogy terhes vagyok járna táppénz meg gyed? Előtte volt folyamatosan sok-sok év munkaviszonyom

Legjobb válasz: Nekem pont akkor jött a babóca amikor még 2 hónapom volt a muunkanélkülibõl. Semmit nem kapok utána magamnaj fizetem a tb-m is. Gyedet és tgyást sem fogok kapni csak gyest meg családit. Úgy tudom, csak akkor jár ilyen esetben a gyed, ha amikor megszületik a baba akkor pont fennáll a munkanélküli. Bár ezt lehet rosszul tudom...

Nekem pont akkor jött a babóca amikor még 2 hónapom volt a muunkanélkülibõl. Semmit nem kapok utána magamnaj fizetem a tb-m is. Gyedet és tgyást sem fogok kapni csak gyest meg családit. Úgy tudom, csak akkor jár ilyen esetben a gyed, ha amikor megszületik a baba akkor pont fennáll a munkanélküli. Bár ezt lehet rosszul tudom...
Ja és nekem is volt elõtte folyamatosan munkaviszonyom. Tehát az idõm meglenne a gyedhez. Elsõ voltam.
Táppénzt biztosan nem. A többit szerintem igen, ha valamennyi idõn még belül vagy. Utána kellene nézni a törvényben, minden évben változik.
Ha 2 hónapja munkanélkülin vagy, akkor még max. egy hónapig jár - vagyis a szülésig biztosan nem tart ki. Így sem tgyás sem gyed nem fog járni. A táppénz alapból nem jár, lévén, hogy a táppénz keresõképtelenség miatt járó ellátás, és ha nincs munkaviszonyod, akkor nem keresel - ergo a munkából nem esel ki... Sajna ha nem találsz új munkát, akkor gyest és csp-t fogsz csak kapni.
Ha a munkanélküli alatt szülnél akkor járna gyed is, tgyás is. De valószínûleg nem fog addig kitartani, hiszen 1 hónapod van a munkanélkülibõl. Így majd egyszeri anyasági egyszer, aztán gyes + csp minden hónapban, ami járni fog. Táppénzrõl nem tudok.
Én munkanélkülirõl mentem szülni, nekem jár a tgyás és gyed. De munkanélküli alatt kell szülni, s maradni kell pár napnak, amikor a tgyás lejár visszamész munkanélkülire, s utána igényelni kell a gyedet, de mivel már csak 3 hónap a munkanélküli, igy jobban járnál, ha találnál munkát. Mert akkor csak az egyszeri anyasági + gyes+családi fog járni

A helyzet az hogy kicsit soványka vagyok, kilátszik az alsó két bordám, pedig eszek rendesen, és szeretnék valahogy kinézni de félek hogy ha túl sokat eszek akkor az nem oda megy ahova szeretném és esetleg elhízok. Mit tehetnék?

Legjobb válasz: Nekem nem csak 2 lóg ki:D Használdd ki szerintem, vagy legalább légy tudatában, h sok nõ szeretne ilyen testet. Evéssel kapcsolatban nem tudok mit mondani, nekem sehogysem megy a látványos hízás.

Nekem nem csak 2 lóg ki:D Használdd ki szerintem, vagy legalább légy tudatában, h sok nõ szeretne ilyen testet. Evéssel kapcsolatban nem tudok mit mondani, nekem sehogysem megy a látványos hízás.
kezzdj el erõsíteni.Manapság a csontsoványnõ helyett az enyhén!!!!!!izmos, formás nõk a divatok.Keress fel a lakhelyedhez legközelebbi fitness termet, és már kezdõdhet is az alakformálás!és még a hízástól sem kell tartanod:)
Igen igaza van az elöttem szólónak. Minnél formásabb annál jobb . Mostanában örülnek a pasik annak ha a csajon van mit fogni. Szóval neféj attól hogy túlhízol. Egyél annyitt amennyi jól esik de sportolj is! Az jót tesz külsõnek belsõnek. Hajráá!

Az oké ha két hónapos kisfiunk átalussza az éjszakát? Nem sok étlen még a 8-9 óra alvás? Vagy mengyugodhatunk és örüljünk, hogy már ilyen ügyes baba?

Legjobb válasz: A mi 3 hónapos fiúnk este 9-tõl reggel 7-ig, 8-ig folyamatosan alszik. Elõször én is megijedtem, hogy nem gond, hogy ilyen sokáig nem eszik. De a védõnõ megnyugtatott, hogy amíg szépen fejlõdig, boldog és kiegyensúlyozott baba, addig nincs gond, és örüljük nagyon, hogy ilyen jól alszik. :)

A mi 3 hónapos fiúnk este 9-tõl reggel 7-ig, 8-ig folyamatosan alszik. Elõször én is megijedtem, hogy nem gond, hogy ilyen sokáig nem eszik. De a védõnõ megnyugtatott, hogy amíg szépen fejlõdig, boldog és kiegyensúlyozott baba, addig nincs gond, és örüljük nagyon, hogy ilyen jól alszik. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ. Reméltem én is, hogy nem gond, de azért jó tudni, hogy teljesen oké és reméljük megtartja ezt a jó szokását :-) Amúgy egy ilyen átaludt éjszaka után, hogy néz ki a napi programotok? Napközben is tud még aludni a babátok?
Két hónaposan még az én lányom is végig aludta az éjszakát. Demost, hogy 4, 5 hónapos 2 hete minden éjszaka 2x-3x kell fel éjszaka.
Szia!Nekem a lányom 3 hónapos korától vigigaludta az éjszakát és elötte is 1-szer volt csak fent.Persze csak örülni tudtam neki hisz így Én is pihenhetem és nappal délben tudott még 1, 5 órát aludni. Boldog babázást kívánok!
Szia! Az elsõ válaszoló vagyok. Miután a babám reggel felkelt és evett általában még 1-2 órára visszaalszik. Utána úgy délután 2-3 óráig fent van. Akkor elmegyünk sétálni, a sétát általában végigalussza. Majd még 6 óra után is alszik egy keveset, de 7 után már nem alszik egészen addig, amíg nem fürdetjük meg, és el nem jön az alvás ideje. Tehát leginkább és legtovább délelõtt, illetve séta közben alszik. Enni pedig 3-4 óránként szokott.
Örülj neki! Engem is sokan irigyelnek, mert a fiam kb. másfél hónapos kora óta átalussza az éjszakát. Elõször úgy aludt, hogy 10-tõl reggel hatig, aztán amikor áttértünk a napi ötszöri étkezésre, akkor már este nyolctól reggel hétig, és ez most is így van.

Lehetséges az hogy ha nagyon sokat edzek és gyakorlok minden idõmet a gyakorlásnak és edzésnek szentelem. Akkor el tudok majd kapni egy nyílvesszõt a levegõben vagy egy kardot két újjal? Vagy tökéletesen fogok kardal harcolni?

Legjobb válasz: Attól függ. Ha délelõtt is edzel, akkor igen. De ha a nyílvesszõt szájjal is el akarod kapni, akkor ilyen fejpánt is kell. Nindzsás.

Attól függ. Ha délelõtt is edzel, akkor igen. De ha a nyílvesszõt szájjal is el akarod kapni, akkor ilyen fejpánt is kell. Nindzsás.
A kérdező hozzászólása: Menyi idõbe telik ha reggeltõl estig edzek és csak kajálni állok meg? Mármint 8-18-ig.
Wing tsunnal max. fél év. Õk a boxosokat is simán verik. Mike Tyson nekik csak 2 mp.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mivel nem a humor részlegbe írtad, megpróbálok komolyan válaszolni: Kardot két ujjal elkapni teljességgel lehetetlen. A felülete olajos, ezért nagyon csúszós. A bejövõ vágás sebessége és ereje, illetve mozgási iránya nem teszi lehetõvé. Viszont, ha a kard nem mozog, meg lehet markolni nyugodtan. Remélhetõleg nem fogja utána visszahúzni azt, ezzel levágva mindegyik ujjad. Nyílvesszõt el lehet kapni, sõt, karddal le lehet vágni röptében. Feltétele, hogy a szintednek megfelelõ sebességgel és távolságról szálljon. Otake (Katori vezetõ oktatója) csinált egy videót ahol levág egy, a szívére célzott nyilat. Ezt most nem találom, de ez is jól példázza mit lehet elérni: https://www.youtube.com/watch?v=Qzhs1Z8Rwnk Nem tudom mit jelent karddal tökéletesen harcolni. Legendás harcosok mint gyermekkoruktól kezdve edzettek szinte egész nap. Ehhez jött még egy jó nagy adag tehetség.
Edzés/képzés (ennek minõsége) és ráfordított energia/idõ valamint tehetség kérdése hogy miket érhetsz el. De sok lehetõség rejlik az emberi testben, csak sok munka kiélezni ezeket a képességeket.

Ha két hete nem hízik és sokat bukik, akkor baj lehet?

Kislányom 3 és fél hónapos, hasfájós baba.

Legjobb válasz: Holnap elmegyek a védõnõhöz és egy másik dokihoz. Olyan furcsa, hogy a dokinéni tök könnyedén veszi ezt. S mi van, ha komolyabb baj van? Nem értem miért nem lehet kivizsgálni a picit. Köszi az eddigi válaszokat! S ha van még valaki, aki tud valamit tanácsolni, akkor még írjon! Köszi!

A kérdező hozzászólása: Holnap elmegyek a védõnõhöz és egy másik dokihoz. Olyan furcsa, hogy a dokinéni tök könnyedén veszi ezt. S mi van, ha komolyabb baj van? Nem értem miért nem lehet kivizsgálni a picit. Köszi az eddigi válaszokat! S ha van még valaki, aki tud valamit tanácsolni, akkor még írjon! Köszi!
Mindenképpen másik orvos, gasztroenterológus. Nem értem, hogy miért nem ír ki az orvosotok egy kis sûrítõt, vagy AR tápszert. Ez a minimum ilyenkor!
Megkérdeznék másik dokit is. Hasznos lehet pl. a hasi ultrahang, ami megmutatja refluxos-e. Az ilyen babák is sokat buknak, nem gyarapodnak. Nem vagyok orvos, épp ezért érdekelne másik orvos véleménye is.
Én is elvinném másik orvoshoz.
Utolsónál a pont! Ki kéne írnia sûrítõt! Refluxgyanús is lehet, mindenképpen vidd másik orvoshoz! Holnap, azonnal! Én 3 napra kerültem kórházba a babámmal, kiderült, hogy nem a hasa fájt, hanem azért sírt 5 perccel evéskezdés után, mert a sok bukás miatt már felmaródott a savtól a nyelõcsöve is! Borzasztóan fájt neki, nem is akart emiatt enni, az evést összekapcsolta a fájdalommal, rossz érzéssel! A kórházban kaptunk sûrítõt és egy oldatszerûséget a torkára, pár nap alatt rendbejött. Az orvosunk azóta csak és kizárólag oltáskor látja! Azonnal vidd másik orvoshoz, vagy ügyeletes kórházba! A felmaródástól maradandó károsodása is lehet, pl. a hangszálán!
A kérdező hozzászólása: Voltunk másik dokinál. Kiderült, hogy valóban reflux. :( Na ennyit a mi saját házi gyerekorvosunkról... A másik doki nagyon rendes volt, alaposan kivizsgálta a lányomat, volt vérvétel, pisi labor, uh és minden. Jól tettem, hogy elmentem másik dokihoz!
3. vagyok milyen volt az a vizsgálat, ahol tényleg rásütötték a reflux diagnózist? UH? Sajnálom, de legalább kiderült a gond.
A kérdező hozzászólása: Megnézték a szoptatást, utána megfigyelték õt. Megmérték a súlyát szopi elõtt, után. Ultrahangozták. Vért vettek, pisit néztek. S alaposan megvizsgálták. 6 órát voltunk a kórházban, így végig megfigyelték, hogyan sír, mit csinál. Ezalatt megvolt a laborvizsgálat is. Amúgy az uh mutatta ki leginkább, de az ottani doki egybõl azt mondta, hogy valószínû reflux, és nem azzal jött, hogy tuti csak hasfájás. Amúgy Heim Pál Gyerekkórház (Bp), én csak dicsérni tudom õket.

Van 5 millióm, ha két olcsó panelt vennék meg befektetésnek, jól járnék? Vagy a havi szintű fenntartása sokba kerülne? Kell rezsit fizetni egyátalán, ha nem laknak benne?

Miel?tt valaki beszólna vagy irigyelne kb. 20 év alatt spóroltam össze, hogy legyen a gyerekeimnek, ill. legyen egy kis tartalék...De most olyan alacsonyak a kamatok+ kamatadó, hogy gondoltam,érdemesebb lakásba fektetni...Most lementek a lakásárak.Miel?tt valakimegkérdezné, hogy hol veszek ennyiért 2 lakást, megsúgom, egy kicsi kisvárosban....

Legjobb válasz: Kis városban kétlem. Inkább vegyél egyet egy nagyvárosban, és újítgasd. Arra számíts, hogy: a.) a forgalmi érték 10%-át (APEH ítéli meg, eltérhet a vásárlási ártól) be kell fizetni illetékként, illetve b.) van egy bizonyos idõszak a vásárlástól számítva (azt hiszem, 5-6 év, nem tudom pontosan), amin belül, ha eladod, a különbözetet is megadóztatják. A helyedben átgondolnám párszor. Ennyibõl be tudsz indítani egy kisvállalkozást is, és, ha van egy jó ötleted, terved, hitelt is fel tudsz rá venni.

Kis városban kétlem. Inkább vegyél egyet egy nagyvárosban, és újítgasd. Arra számíts, hogy: a.) a forgalmi érték 10%-át (APEH ítéli meg, eltérhet a vásárlási ártól) be kell fizetni illetékként, illetve b.) van egy bizonyos idõszak a vásárlástól számítva (azt hiszem, 5-6 év, nem tudom pontosan), amin belül, ha eladod, a különbözetet is megadóztatják. A helyedben átgondolnám párszor. Ennyibõl be tudsz indítani egy kisvállalkozást is, és, ha van egy jó ötleted, terved, hitelt is fel tudsz rá venni.
Szerintem a panelnek folyamatosan esik az értéke. És tényleg csodálkozom, hogy hol kapnál ennyiért 2 lakást. És kell közös költséget fizetni akkor is, ha nem laksz benne. Kell fûtést fizetni, mert gondolom távfûtéses, azt kikapcsolni nem tudod. Ha van idõd, inkább vegyél egy zártkerti telket, olyan helyen ahol tudod, hogy át fogják pár éven belül építéssi telekké minõsíteni. Akkor kb. tízszeresére felmegy az ára.
Záhonyban 5millió egy 50nm-es panel. De sokkal jobb falunk házat venni. Mi egy kis parasztházat 1200nm-es telekkel 2milláért vettünk. Lásd azt a települést, ahol meg "fog" épülni a versenymotorpálya. Elõtt egy ház 2millió volt, most 20millió. Ezen is múlik! De az állampapírral se jársz rosszul, de azt hosszútávra kell! (minimum 5év, de az nagyon a minimum)
Jól mondják néhányan fentebb. Mi 6 éve vettünk egy 35 m2-es panelt, egy nagyvárosban, a mostani árakhoz képest eszméletlenül drágán (akkor volt a városban az ingatlan árrobbanás, azóta folyamatosan esnek az árak...). A rezsi (a közkölt. és pláne a távfûtés miatt) majdnem a 1, 5-szerese volt a mostani 60 m2 újépítésû lakásénak, akkor is, ha üresen állt (a távfûtéstõl nagyobb kitolást én még nem láttam). Hiába volt nagyon jó állapotú és jó helyen is volt, de kiadni nem tudtuk, örültünk, hogy 1 év hírdetés után (veszteségesen!!!) meg tudtunk szabadulni tõle. Szóval, rengeteg pénzt visz a panel, de hasznot nem termel. És legrosszabb esetben, ha beköltöznek a "tarka magyarok", akkor gyakorlatilag buktad a pénzt, sõt még rosszabb, mert a számlák továbbra is jönnek...
13.51-es vagyok. Sajnos én évekkel ezelõtt voltam a Fõvárosi bíróságon(markó utcában), és ott volt még kint egy nagy tábla amin rajta voltak az eladó lakások, házak.Akkor mesélte a barátnõm(õ dolgozott ott), hogy ezek olyan lakások amiket elárvereznek, vagy amit a birói perben elvesztettek...Ott kéne érdeklõdni..
Az sosem véletlen, ha a mai lakásárak mellett egy panelt 2-3 millióért már odaadnának. Mi is kisvárosban lakunk, itt is van egy emeletesház, ahol már ilyen áron próbálnak túladni a lakásokon, mert a színesbõrû lakosok miatt állandó elmaradások vannak a rezsi- és közösköltségfizetés terén, és a többiek kénytelenek állandóan egy csomót ráfizetni, ha nem akarják, hogy kikapcsolják az egész házban a fûtést.
A kérdező hozzászólása: Sajnos, itt ilyen alacsonyak a lakásárak, de még így is drága, a körülményekhez( m.lehetõség, fizetés) képest....Szóval ez nem jó ötlet, mert ha nem tudom kiadni, nõnek a havi költségek:(
13:51 Ez engem érdekelne. Ott pontosan hova kell menni, milyen osztályra, vagy kit kell keresni? Nem tudsz errõl valami közelebbit?
Ahol 5 millióból megveszel két panellakást, ott nem jó befektetés...
Én a helyedben bemennék a fõvárosi bírósághoz is.Ott intézik azokat a lakás eladásokat akiknek a bank vitte el a házat...Sokszor egy 8-10 milliós panel lakást meg lehet venni 5-6 millióért..(a bank nem akar keresni rajta, neki csak a pénze kell)Nem tudom most hogy van, de régen volt egy nagy tábla kint, és ott voltak feltüntetve az eladó házak amit a bankok, bíróság árverezett. Arra mindenképpen számolj, hogyha üresen áll, akkor is van fizetni valód.Az én 2 szobás lakásom(16 ker.)évek óta üres, és még villanyszámlát is kell fizetnem(havi kötelezõ díjat amit állítólag a végelszámolásnál jóvá írnak) Továbbra is fizetnem kell a közös költséget, szemét díjat stb...
Közben utánanéztem. Ha valaki - 5Mft-ért vesz lakást - és az erre szánt jövedelme nem ingatlan-adásvételbõl származik - és nem vesz igénybe semmilyen kedvezményt, akkor 140000Ft az illeték mértéke. Ez koránt sem 10%, ugyebár!
a) Ennyire megemelték az illeték mértékét? Pár éve még jóval kevesebb volt. b) 5 év, de évenként csökken az adó mértéke, amennyit fizetni kellene.
Ilyen telekre én is vevõ lennék! :) Azért ez elég bizonytalan, hogy mikor sorolnak át egy telket. Lehet, hogy évtizedekig is elhúzódik. És gondolom nem is reklámozzák.
Ott tényleg olcsóak a lakások, mert felénk ennyiért egyet sem lehet venni. A fenntartása sokba kerülne, hiszen közös költséget így is kell fizetni. Plusz ami nagyon sok a fûtés, ha nem mérhetõ. De ha mérhetõ, akkor is van valamennyi alapdíj. És ott van a szemétszállítás. Ez házanként és településenként eltérõ lehet, de nálunk pl ha nem is lakik senki a lakásban, akkor is kötelezõ fizetni a heti háromszori elszállítási költséget. Sajnos ezeket tapasztalatból tudom. Talán akkor járnál jól, ha mind a kettõt rögtön ki tudnád adni.
A kérdező hozzászólása: Köszi. És hol lehet megtudni, hogy hol árulnak ilyen telket? Ha albérletbe kiadnám a lakásokat , úgyse érné meg?
03-21 16:35 Fõleg , ha felépülne!:D

6 hónapos lányom eszik krumplit, répát, barackot, almát, banánt. Mellette midig szopizik. Az normális ha két naponta kakil sok kásásat?

Amúgy sokszor fáj a pocakja,teljesen hátrahajlik büfizésnél.Mintha nem akarná,hogy nyomjam a pociját büfi közben,mert fáj neki.

Legjobb válasz: Ha a széklet állaga nem kemény, vagy bogyós akkor nincs vele semmi gond. A pocakfájás viszont már nem igazán jellemzõ 6 hónapos korban, ha mégis úgy látod hogy a pocakja fáj vizsgáltasd meg a gyermekorvossal.

Ha a széklet állaga nem kemény, vagy bogyós akkor nincs vele semmi gond. A pocakfájás viszont már nem igazán jellemzõ 6 hónapos korban, ha mégis úgy látod hogy a pocakja fáj vizsgáltasd meg a gyermekorvossal.
Próbáld meg, hogy délelõtt adsz neki õszibarack levet.Az egy kicsit hajtja és a széklete is kicsit hígabb lesz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!