Találatok a következő kifejezésre: Ha két kapok (92 db)

Elég ha két naponta kapnak enni az ékszert teknőseim? 1.5 évesek.

Legjobb válasz: Az én teknõsõm hetente 2-szer kap kaját és az állatkereskedésbe mondták hogy elég neki ennyiszer ha nem akarod hogy óriásira nõjenek !

Az én teknõsõm hetente 2-szer kap kaját és az állatkereskedésbe mondták hogy elég neki ennyiszer ha nem akarod hogy óriásira nõjenek !
Nekem van 3 ékszerteknõsöm (két 3éves és egy 6-7)én 2 hetente etetem de mivel ez a teki 1, 5 éves heti 1x elég nekik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Eddig két naponta kaptak fagyasztott halat. Még egy kérdésem lenne, hogy heti egy alkalommal mennyit adjak nekik?
Ne ékszerrel etesd, mert drága lesz.
hát kb annyit amennyit szoktál 2 naponta ha látod h nagyon aktívak akkor még lehet nekik adni még ....

Az baj ha két lány tengerimalacot a ketrecében tartjuk együtt és folyton verekednek? Az baj hogy ha túl sokat eszik és sírdogál egy kicsit? Az normális dolog ha már 3-om nap után engedi hogy a kezedbe fogd? Az baj hogyha túl sok zöldet kapnak?

Van két tengerimalacunk.És folyton verekednek,civakodnak ez egy kicsit aggaszt minket mert úgy véljük hogy utálják egymást.De van még egy baj az hogy túl sokat esznek és utána túl sok az ürülékük.Mivel hogy túl sok zöldet kaptak ezért egy kicsit zöld,és lágy a kakájuk.Ez baj???Nagyon féltjük ?ket mert még csak három napja kerültek hozzánk és még csak kezd?k vagyunk a tartásában.Ezért kérjük aki tud segítsen!!Köszönjük!!!

Legjobb válasz: Nem írtad, hogy nagyjából milyen idõ malacokról van szó. Ha még fiatalok, akkor nem baj, ha verekednek, mert most szoknak össze. Ha már nagyobbacskák, akkor viszont annyira nem jó a bunyó. De ha együtt voltak eddig is, akkor lehet, hogy csak "szeretetbõl" bunyóznak. Nem csak kergetik egymást vagy ilyesmi? Nekem van 4 kislány malacom (2-2 külön), és nálunk úgy van, hogy 2 malac nagyon szereti egymást, õk sose verekednek, de a másik 2 sajnos elég sokat kergetõzik, ami elég nagy zajjal jár, de kárt sosem tesznek egymásban, inkább csak játszanak. Néha azért rájuk kell szólni... Azért ha már annyira verekednek a ti malacaitok, hogy kárt tesznek egymásban, szedjétek szét õket egybõl!!!!! Az nem baj, ha megengedi, hogy megfogd, elvileg szelíd állatok, nem lehet velük gond. Fõleg ha te adod nekik a kaját, akkor megszokják a szagodat, és tudja, hogy te nem bántod. Ezt képesek 3 nap alatt is megszokni. Viszont ne adj nekik olyan sok kaját. Elég naponta egyszer szárazkaja, és reggel-este egy kis uborka, paradicsom, alma, répa, saláta, ilyesmi. Esetleg még reggel szórj be nekik egy kis szénát, és akkor azt tudják napközben rágcsálni. Elõfordul, hogy sírnak a kajáért, de legyél "könyörtelen", elég nekik naponta kétszer enni. Lehet hogy azért sírnak, mert mégiscsak még új a környezet, ezt nekik is meg kell szokni, új hely, új illatok... Sok sikert!! Minden rendben lesz velük, ne aggódj, a tengerimalac a legédesebb állat a földön :)

Nem írtad, hogy nagyjából milyen idõ malacokról van szó. Ha még fiatalok, akkor nem baj, ha verekednek, mert most szoknak össze. Ha már nagyobbacskák, akkor viszont annyira nem jó a bunyó. De ha együtt voltak eddig is, akkor lehet, hogy csak "szeretetbõl" bunyóznak. Nem csak kergetik egymást vagy ilyesmi? Nekem van 4 kislány malacom (2-2 külön), és nálunk úgy van, hogy 2 malac nagyon szereti egymást, õk sose verekednek, de a másik 2 sajnos elég sokat kergetõzik, ami elég nagy zajjal jár, de kárt sosem tesznek egymásban, inkább csak játszanak. Néha azért rájuk kell szólni... Azért ha már annyira verekednek a ti malacaitok, hogy kárt tesznek egymásban, szedjétek szét õket egybõl!!!!! Az nem baj, ha megengedi, hogy megfogd, elvileg szelíd állatok, nem lehet velük gond. Fõleg ha te adod nekik a kaját, akkor megszokják a szagodat, és tudja, hogy te nem bántod. Ezt képesek 3 nap alatt is megszokni. Viszont ne adj nekik olyan sok kaját. Elég naponta egyszer szárazkaja, és reggel-este egy kis uborka, paradicsom, alma, répa, saláta, ilyesmi. Esetleg még reggel szórj be nekik egy kis szénát, és akkor azt tudják napközben rágcsálni. Elõfordul, hogy sírnak a kajáért, de legyél "könyörtelen", elég nekik naponta kétszer enni. Lehet hogy azért sírnak, mert mégiscsak még új a környezet, ezt nekik is meg kell szokni, új hely, új illatok... Sok sikert!! Minden rendben lesz velük, ne aggódj, a tengerimalac a legédesebb állat a földön :)
Nekünk volt két hímmalacunk, az egyik az apa volt, a másik pedig a fia. Összeszoktak, mert a kicsi tudta hogy õ maga az alárendelt. Aztán az apa malac meghalt egy éve. A fia most ötéves. Egyedül maradt. Hoztunk mellé egy lánymalacot. Beraktuk mellé, azon nyomban fogkocogtatás, kergetés, odacsípés, azonnal kivettük õt mert láttuk hogy nem fogadják el egymást. Szegény hímmalac utána amikor kivettük annyira stresszes volt hogy csak lógott a kezünkbe. A lánymalacot különraktuk. Hoztunk melléje egy másik lánymalacot ismét. Azóta is együttvannak, a hím és õ. Nem bántják egymást. Viszont a hímmalac nagyon féltékeny rá. Mindig kihúzza a kaját a szájából :) Egyik nap beraktuk a másik lányt a kettõ közé, hát mondhatni nem csípték nagyon..... szóval hanyagoltuk a témát. Szóval nem mindegyik tengerimalac fogadja el egymást, az viszont tény hogy társas lények, szeretik a társaságot. De azért egy pár nap kell hogy összeszokjanak!!!
Sok kaját ne adjál neki!!! Nem szükséges egy nap háromszor etetni, mi csak minden este adunk nekik tápot, meg répát. De így is mindegyik 1 kilós :) Túl sok zöldet ne adjál neki, mert hasmenés lesz a vége. Uborkát is csak izibe. Sárgabarackot azt totál ne. A szénát azt imádják, meg a salátát, almát, körtét, dinnyét. Répát azt mindig kapnak.
Ja, rengeteg vizet isznak!!! Egyfolytába vedelnek és ez nem baj!!! :DDDDD

Ha két év múlva akarok használt lakást venni, akkor milyen támogatást kapok, ha egy gyerekem van?

Ez a szocpol? Egyedülálló is kaphat? Mekkora ez az összeg kb? Vagy ez a lakás árától függ?

Legjobb válasz: Két év múlva nagy idõ. nagy a valószínûsége hogy a használt lakásra adható félszocpolt el fogják törölni május 31-el. Ha mégsem törlik az egy gyerekre használt lakásra 700 ezer ft a félszocpol. Egész szoc-polt csak új építésûre vagy építkezésre adnak. A félszocpol nem jár ha elmúltál 35 éves, valamint pesten 12 millió forintig veheted igénybe, vidéken 8 millióig, és meghatározzák a minimális szobaszámot is.

Két év múlva nagy idõ. nagy a valószínûsége hogy a használt lakásra adható félszocpolt el fogják törölni május 31-el. Ha mégsem törlik az egy gyerekre használt lakásra 700 ezer ft a félszocpol. Egész szoc-polt csak új építésûre vagy építkezésre adnak. A félszocpol nem jár ha elmúltál 35 éves, valamint pesten 12 millió forintig veheted igénybe, vidéken 8 millióig, és meghatározzák a minimális szobaszámot is.


Ha két testvérem van (kiskorúak), akkor kapok valamilyen támogatást egyetemistaként?

Legjobb válasz: Azért mert neked kistestvéreid vannak miért kapnál TE támogatást??Hacsak nem te neveled õket...Ha a szülõk nevelik akkor te nem kapsz...

Azért mert neked kistestvéreid vannak miért kapnál TE támogatást??Hacsak nem te neveled õket...Ha a szülõk nevelik akkor te nem kapsz...
A szüleid emelt összegû családi pótlékot kapnak a 2 tesód után (feltéve, ha nappalin tanulsz és beküldöd a folyósító szervnek a hallgatói jogviszony igazolásod) Te az egyetemen igényelhetsz szoc.támot (ha nappalis, államilag finanszírozottan tanulsz), és ott "beszámítják" a tesóidat. De csak azért, mert egyetemista vagy és van két kiskorú tesód, nem kapsz semmit (hacsak nem te vagy a gyámjuk)
egyetem függõ

Ha két országban is kapja a párom a családi pótlékot akkor abból lehet gond?

Párom 2 hónapja lett magyar állampolgár a fiammal együtt. Van Magyarországon bejelentett lakcímük; igazolvány, lakcímkártya, TAJ-kártya, meg folyamatban az adókártya. Elintézte a családi pótlékot és a GYES-t is, amit majd ezután kapni fog. Közben pedig az eddig aktuális országban is kap családi pótlékot (elég keveset) mert munkanélküli. Mivel most két országban is állampolgár gond hogy a családi pótlékot felveszi mindkét helyen? Az itthonit inkább mondjuk le, vagy nem lesz bel?le probléma?

Legjobb válasz: Nem vagyok ebben illetékes, de szerintem az egyiket le kell mondani. Ha kiderül, visszafizettetik. Azt kell eldönteni, h melyik államhoz akar tartozni jogosultság szempontjából, és a másikét nem kérni. Bár mondom, nem vagyok illetékes, de ha azokra a magyarokra gondolok, akik anno kitelepültek (Kanada, Amerika, Németo.), és most hazaköltöztek a nyugdíjas éveikre, a nyugdíjat õk sem 2 helyrõl kapják. Általában kintrõl kapják, mivel egyrészt ott dolgoztak, adóztak, másrészt mert az jóval magasabb, mint a magyar nyugdíj. Mondjuk példának ez azért nem túl jó, mert a nyugdíjhoz x év munka szükséges, míg a GYES alanyi jogon jár. Nekem mégis az a véleményem, h nem járhat egyszerre két országtól ellátás. Bocs, h csak okoskodok úgy, h nem értek hozzá, csak gondoltam, megosztom Veled a véleményemet. :)

Nem vagyok ebben illetékes, de szerintem az egyiket le kell mondani. Ha kiderül, visszafizettetik. Azt kell eldönteni, h melyik államhoz akar tartozni jogosultság szempontjából, és a másikét nem kérni. Bár mondom, nem vagyok illetékes, de ha azokra a magyarokra gondolok, akik anno kitelepültek (Kanada, Amerika, Németo.), és most hazaköltöztek a nyugdíjas éveikre, a nyugdíjat õk sem 2 helyrõl kapják. Általában kintrõl kapják, mivel egyrészt ott dolgoztak, adóztak, másrészt mert az jóval magasabb, mint a magyar nyugdíj. Mondjuk példának ez azért nem túl jó, mert a nyugdíjhoz x év munka szükséges, míg a GYES alanyi jogon jár. Nekem mégis az a véleményem, h nem járhat egyszerre két országtól ellátás. Bocs, h csak okoskodok úgy, h nem értek hozzá, csak gondoltam, megosztom Veled a véleményemet. :)
08:04-es vagyok. Miért kellett lepontozni??!! Én szeretném feljelenteni azt a nõt, aki ezt csinálja, mert milliomos, két üzlete van, mégis ezt csinálja. Ebben mi olyan rossz?? Persze ha én ellopnék egy gyufát a boltból, mehetnék a rendõrségre, más meg miliókat sikkaszt. Ez jó így szerintetek??!!!
Elsõ vagyok Bocs, csak most néztem, h kimaradt vmi. :) Azt akartam írni, h GYES + csp alanyi jogon jár, de a + csp lemaradt a nagy kapkodásban. :) No, látom, akkor aránylag jól okoskodtam. Nekem is az a véleményem, ha emiatt megvonhatnak más juttatást is, inkább ne kockáztassatok! Mérlegeljetek, melyikkel jártok jobban, aztán válasszátok azt! Minden jót!
Nekem a drága fõnökasszonyom csinálja ezt. LÁnya már 6 éves, de még mindig felveszi Írországban is a családit, ami ott elég sok pénz.(kb80000) Ne haragudj, hogy ezt kérdezem, de nem tudja valaki hol lehet ezért feljelenteni valakit???

Ha két tárgyból nem kapok aláírást, az is beleszámít az átlagba?

Kettőből nincs aláírásom, a többi átlaga legrosszabb esetben is 3 felett lesz picivel. A szakátlag 2,25. Így is kapok ösztöndíjat?

Legjobb válasz: Ha nincs aláírásod, az is beleszámít. Sõt, 0-ást is kaphatsz rá (nálunk ez volt). Ennél még az is jobb, ha megbuksz a vizsgákon (de hogy miért?). Nem tudom, hova jársz, de általában 3-as átlag fölött kezdõdnek a tanulmányi ösztöndíjak. De vannak szociális ösztöndíjak is, ami az átlagodtól független.

Ha nincs aláírásod, az is beleszámít. Sõt, 0-ást is kaphatsz rá (nálunk ez volt). Ennél még az is jobb, ha megbuksz a vizsgákon (de hogy miért?). Nem tudom, hova jársz, de általában 3-as átlag fölött kezdõdnek a tanulmányi ösztöndíjak. De vannak szociális ösztöndíjak is, ami az átlagodtól független.
hogy a rákba ne számítana! az rosszabb, mint ha egyes lenne.

Ha két helyről kapok felvételi plusz pontot, és az több, mint a maximum, akkor mi lesz?

Szóval amikor felvételizek, a fiammal még GYES-en leszek, ez ugye 50 plusz. De van egy nyelvvizsgám is, ami 35 pont. Az összesen 85. De csak 80-at lehet vinni. Nekem azt mondta egy ismer?söm, hogy akkor a kevesebbet elveszik, azaz a nyelvvizsgámért kapott plusz 35 pontot nem számítják bele és csak 50 pluszpontot viszek. Ez igaz?

Legjobb válasz: Értelemszerûen ha a számított többletpontod több, mint a maximálisan adható többetpont, akkor a többletpontok maximális értékét fogod megkapni. Nem vesznek el semmit, ha a többletpont számítható, akkor felszámítják, de a maximalizálás miatt csak 80-at fogsz kapni 85 helyett.

Értelemszerûen ha a számított többletpontod több, mint a maximálisan adható többetpont, akkor a többletpontok maximális értékét fogod megkapni. Nem vesznek el semmit, ha a többletpont számítható, akkor felszámítják, de a maximalizálás miatt csak 80-at fogsz kapni 85 helyett.

Most lesz áprilisban két éve, hogy életbiztosítással egybekötött megtakarítást fizetek. Ha felmondom, kapok valamit 2 év után vissza a befizetett összegbõl?

A futamidõ 10 éves, ez a Groupama Garancia Biztosító.

Legjobb válasz: Sajnos 2 év után alig fogsz kapni, kb a befizetésed 40-50%-át. Nem ellened szól: nem véletlenül mondom, hogy ilyen meg olyan kiegészítõt nem ártana bele kötni mert jól jöhet... Ha úgy érzed, hogy meg akarjátok tartani a megtakarítást, csak épp most nem tudjátok fizetni a díjat, akkor: -szüneteltetni tudjátok a díjfizetést (nem díjmentes leszállításról beszélek) -minimáldíjra is le tudjátok mérsékeltetni a díjat

Sajnos 2 év után alig fogsz kapni, kb a befizetésed 40-50%-át. Nem ellened szól: nem véletlenül mondom, hogy ilyen meg olyan kiegészítõt nem ártana bele kötni mert jól jöhet... Ha úgy érzed, hogy meg akarjátok tartani a megtakarítást, csak épp most nem tudjátok fizetni a díjat, akkor: -szüneteltetni tudjátok a díjfizetést (nem díjmentes leszállításról beszélek) -minimáldíjra is le tudjátok mérsékeltetni a díjat
Még egy tanács: Nézd meg a lakásbiztosításotok (ha van) leírását mert nagy valószínûséggel abba bele van építve a munkanélküliség esetére a díjátvállalás.
olvass utána a "zillmerezés" címszónak.... inkább kötés elõtt, mint után.

Az lehetséges hogy ha két embernek a fizetése egy számlára megy és egy munkahelyen dolgoznak hogy az egyik késöbb kapja meg a pénzt?

Az apámmal egy munkahelyen dolgozom,de én nem nyitottam még számlát,így az ő számlájára utalták vagy utalják a fizetésemet.De viszont ő megkapta én viszont még nem.Ez lehetséges?Hiszen egy munkahelyről érkezik egy számlára.Most akkor mivan?

Legjobb válasz: Hát ha ennyi eszed van, hogy dolgozol, és nem csinálsz bankszámlát, meg is érdemled.

Hát ha ennyi eszed van, hogy dolgozol, és nem csinálsz bankszámlát, meg is érdemled.
hát ha elküldték azt is megtudod a bérszámfejtõtöl, és ha apád a ludas már le is bukott..ha elküldték papirt is kell kapj róla ami bizonyitja
A kérdező hozzászólása: még 5 eurot is vissza kért tõlem..
A kérdező hozzászólása: meg nem is adott volna mert egy sóher, azt mondta elintézi de pénzel nem segít
A kérdező hozzászólása: ma 18:51 ja persze csak hogy nem magyarországon dolgozom és 150 euro kell a számla nyitáshoz.szerinted honna lett volna annyi pénzem?apámtól meg nem akartam kérni...
A kérdező hozzászólása: ma 18:52 bevagyok jelentve
Bejelentett munkánál nincs olyan h nem akar kifiztni..
Nekem elötte elöleget küldtek és igy is.. felhivtam õket h elõ lehet keresni..
Lehet, hogy lefelejtettek a bérlistáról?
A kérdező hozzászólása: vagy a fõnök nem akar kifizetni...
A kérdező hozzászólása: lehet apám lekarja nyúlni..
Akkor be kell menned hétfõn a bérszámfejtõkhöz.
A kérdező hozzászólása: ma 18:46 múltkor nem volt ebböl gond.akkor rárakták.
A kérdező hozzászólása: ma 18:45 Na és ilyenkor mivan?Mi az hogy lefelejti?Múlt pénteken voltam benn, ez a 2. fizetésem ennél a cégnél.
Lehet a neveddel ment volna az utalás, de az apukád számlaszámára, s a kettõ nem stimmelt. Általában a számlatulajdonos és a név összetartozik, az meg nem a te neved. Csak ha leadtad, hogy a pénzt apukád nevére és számlájára kéred.
hivd fel a könyvelõt..az elsõt nekem is elfelejtették...
A kérdező hozzászólása: ma 18:43 Magyarul nem akarnak kifizetni?Vagy mire gondolsz? Õ tegnap megkapta vagy is ma érkezett be neki, de az én részem még nem volt rajt.
Akkor számlakivonatot sem tudsz atyádtól elkérni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!