Találatok a következő kifejezésre: Ha két a szülés előtt (7 db)

Ha két hónappal a szülés előtt táppénzre megyek akkor mennyi táppénzt fogok kapni illetve beleszámít ez az összeg a gyes vagy gyed kiszámításába majd?

Legjobb válasz: A GYES fix összeg, a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb értékéhez igazítják. A GYED-et számítják ki a fizetésed alapján. Abba pedig sajnos az utolsó fél év keresete számít bele. Így ha hosszabb táppénzre mész, akkor elég kevés GYED-et kapsz majd. Saját tapasztalatból mondom.

A GYES fix összeg, a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb értékéhez igazítják. A GYED-et számítják ki a fizetésed alapján. Abba pedig sajnos az utolsó fél év keresete számít bele. Így ha hosszabb táppénzre mész, akkor elég kevés GYED-et kapsz majd. Saját tapasztalatból mondom.
Én úgy tudom hogy a gyedet, a szülést megelõzõ év átlagának a 70%-a. Az én kolleganõm már 5-6 hónapos terhesen el ment táppénzre, és a gyede 73000ft. A táppénze persze nem volt jó.De 2 hónapot kibirsz, sõt a szûlés elõtt igényelheted a tgyást ami jobb lessz mint a gyed, és azt 5 hónapig kapod. És azt is a szülés elõtti év átlagából számolják.24 hetes kismama

Ha már szülés elött igénybe veszem a Tgyást, akkor szülés után két év Gyed jár vagy másfél év?

Legjobb válasz: A tgyás 168 nap, akármikor kezded. A gyed a gyerek 2 éves koráig jár.

A tgyás 168 nap, akármikor kezded. A gyed a gyerek 2 éves koráig jár.
A gyed mindenképpen a gyerek két éves koráig jár. Ha szülés elõtt veszed igénybe a tgyást, akkor kb. 19 hónapig fog járni, ha szülés után, akkor kb. 18 és fél hónapig. (ez csak durva számítás, mert a tgyás nem hat hónap, csak 24. hét) ҝ
Bocs, szülés után nem 18 és fél, hanem 19 és fél hónap, elírtam:) ҝ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget


Császármetszés után nem baj, ha nem várok a két szülés előtt két évet?

A dokim két évet javasolt a két szülés között, de én már nagyon türelmetlen vagyok! Baj, ha 2-3 hónappal el?bb esnék teherbe?

Legjobb válasz: Az Én dokim azt mondta, hogy amikor 10 hónapos lesz a babám és terhes leszek az már jó.

Az Én dokim azt mondta, hogy amikor 10 hónapos lesz a babám és terhes leszek az már jó.
Ha 2-3 hónappal korában esnél teherbe attól még nem dõl össze a világ. Azért javasolják a 2 évet mert ha hamarabb vállalnál újabb kisbabát fennállna a méh hegszétválásának kockázata. Érdemes azért legalább megközelíteni a 2 évet egy újabb terhességgel.
nem... az anyum császármetszéssel hozott világra(túl nagy volt a fejem xd) és utána 1, 5 évvel ugyancsak császármetszéssel világra hozta hugom, majd megint 1, 5 év múlva pedig szintén császármetszéssel született a legfiatalabb hugom(11 éves) 14/L
nekem csak egy évet javasolt a dokim
a sokgyerekes vok:D anyum 2004-ben is szült(bár az már más apától) egy fiút, szintén császármetszéssel
az én dokim pedig fél évet javasolt mindössze a második teherbeeséssel. Mi azért egy évet várunk (most jár le:) , szóval, ha nem lesz meg a két év, az nem tragédia.
Én császár után vagyok 5 hónappal és terhes :) Jobban kell magamra vigyáznom....
A kérdező hozzászólása: Hûûû! Köszi a gyors válaszokat!! :) Akkor hamarosan rástartolunk! Utolsó: azért ez nem semmi!! Gratulálok édesanyádnak! (és azért nagy mázlista...)

Mi történik az emberrel a kórházban ha szülés előtt két héttel befektetik magas vérnyomás miatt?

Legjobb válasz: Pihen, és megismeri a kórház orvosait, ápolónõit. Én is így jártam, ismerõsként kezeltek, amikor visszamentem szülni.

Pihen, és megismeri a kórház orvosait, ápolónõit. Én is így jártam, ismerõsként kezeltek, amikor visszamentem szülni.
Nálunk minden nap csináltak nst-t....
szia, en ketszer is voltam bent: naponta tobbszor mérték a vérnyomást, csináltak párszor EKG-t, ill. CTG-t is naponta kétszer. Jobb lett volna otthon pihenni, de azért megnyugtato volt, hogy figyeltek rám is, és foleg a babára.
Szia! Én 5 hétig voltam bent a kisfiam születése elõtt! Naponta 3x vérnyomásmérés, elém rakták a sómentes, vesekímélõ ebédet, így tuti betartottam a diétát, ami otthon nem ment. Naponta NST, ultrahang, hogy ha gond lett volna, minél hamarabb kiderüljön. Meg pihi ezerrel! Sajna a magas vérnyomás nagyon csúnya dolgokat képes mûvelni, még az utolsó napokban is, ha nem figyelnek rá.

Ha dolgozni szeretnék és megszakítom a gyest, illetve átadom a páromnak, akkor jár nekem munkanélküli? Szülés előtt volt két és fél év mviszonyom táppénzzel együtt. Számít valahol hogy én szakítom meg a gyest, vagy lejár magától? Előnyei, hátrányai?

Legjobb válasz: Szia! Ha van hova menned dolgozni, akkor fölösleges megszakítanod a gyest, mert a gyerek 1. éves korától a gyes mellett idõkorlátozás nélkül lehet dolgozni. Ha nincs munkahelyed, de szeretnél, akkor a férjed menjen el gyes-re. Az álláskeresési járadékról itt olvashatsz: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..

Szia! Ha van hova menned dolgozni, akkor fölösleges megszakítanod a gyest, mert a gyerek 1. éves korától a gyes mellett idõkorlátozás nélkül lehet dolgozni. Ha nincs munkahelyed, de szeretnél, akkor a férjed menjen el gyes-re. Az álláskeresési járadékról itt olvashatsz: http://www.afsz.hu/engine.aspx?page=allaskeresoknek_munkanel..
A kérdező hozzászólása: Köszi ezeket én is olvasgattam, de amit én akarok tudni nem jövök rá belõle. Sok oldalt átnyálaztam már. De azért köszi. A baj az hogy ahova vissza tudnék menni dolgozni, azt nem tudom bevállalni, mert nagyon húzós, szinte itthon se lennék, a gyerekre meg nincs ki vigyázzon, meg hát azért szültem hogy neveljem, ne csak egy néni legyen számára aki néha itthon van. Kevesebb órára nem hiszem hogy felvesznek, bár még úgy is húzós dolgok vannak ott. Így úgy gondoltam, hogy új állást kell keresnem. De hogy ne essen ki annyi, felmondanék közös megegyezéssel a régi helyen, talán rendesek lesznek és elfogadják, kifizetik a szabim, aztán elmegyek mnélkülire és a gyest ugye átadom a páromnak, mert ugye nekem a kettõ együtt nem megy. Csak most hallottam valahol, hogy például ha önkormányzathoz mennék közmunkára ha nincs más, akkor három hónap mnélkülinek meg kell lenni, de csak akkor elég ez hogyha a gyes magától lejárt. Ha én szakítom meg, ugye jelen esetben átadom, akkor már nem ugyanazok a feltételek. De szerintem rendes munkánál nem számítana, gondolom én, de hátha valaki tudja pontosabban. Azért kérdeztem meg. Ha meg várom, hogy gyes melletti állandó munkát kapjak, akkor nagyon sok kiesik nekünk, így is már sok idõ eltelt, úgyhogy sürgõsen kell valami megoldást találni, hogy több legyen a jövedelmem, úgymond, még egy két hónapra is jó lenne. Így idõt is nyerünk, meg hát legfõképpen pénzt, és hátha ez idõ alatt sikerül munkát találni. Az meg hogy a gyes a párom kapja részletkérdés. bár igaz én akkor nem mehetek a kicsivel táppénzre, de hát majd valahogy megoldjuk. Nagyon nehéz ez! Mindent összehangolni. De aztán meg közbeszól a betegség! A munkanélküliség! :(

Hogyan lehet azt átvészelni, ha szülés előtt egy-másfél hónappal be akarnak fektetni a kórházba, itthon viszont két éves gyermeket kellene ellátnom?

Félek, hogy megviseli nagyon a gyerekemet, nomeg apa sem bírná, mégha a mama itt is van folyamatosan. Ki, hogy oldotta meg?

Legjobb válasz: Én toxémiával kerültem be, magas vérnyomás stb, és marhára elegm volt.Mivel közel voltam a 40, héthez nem cirkuszoltam de tuti hazajöttem volna.Attól függ mi a baj.Ha csak egy vérnyomásmérõ kell akkor otthon is tudsz feküdni plusz minden napi 4-5ször mérni a vérnyomásod meg gyógyszert szedni.A vizeletet is tudod minden nap nézni ha a védõnõvel beszélsz, vagy mondjuk a párod minden reggel beviszi a kórházba ha éppen meg tudja oldani mert épp útbaesik.Meg kell beszélni a dolival, de azért legyen ott veled vki mindig segytségnek, mert bármiko ugrani kell, és persze ez ágynyugalomról szól.A kórház csak ebben több, hogy ott biztosan pihensz.Én 1 héten keresztül csak ettem és aludtam, mint akit agyonvertek.Valószínüleg a gyógyszerek miatt volt.

Én toxémiával kerültem be, magas vérnyomás stb, és marhára elegm volt.Mivel közel voltam a 40, héthez nem cirkuszoltam de tuti hazajöttem volna.Attól függ mi a baj.Ha csak egy vérnyomásmérõ kell akkor otthon is tudsz feküdni plusz minden napi 4-5ször mérni a vérnyomásod meg gyógyszert szedni.A vizeletet is tudod minden nap nézni ha a védõnõvel beszélsz, vagy mondjuk a párod minden reggel beviszi a kórházba ha éppen meg tudja oldani mert épp útbaesik.Meg kell beszélni a dolival, de azért legyen ott veled vki mindig segytségnek, mert bármiko ugrani kell, és persze ez ágynyugalomról szól.A kórház csak ebben több, hogy ott biztosan pihensz.Én 1 héten keresztül csak ettem és aludtam, mint akit agyonvertek.Valószínüleg a gyógyszerek miatt volt.
Szia! Engem is akartak, de mérlegeltem, és itthon maradtam. Végül a 39. hétre született meg a pici. Ez attól függ mi a baj. Mért akarnak befektetni? Mert 1 hónappal elõbb már ha megszületik se baj (nekem a nagy, 36. héten jött). Azt is megteheted, hogy két hétre bemész, és utána kint vagy megint. Tehát csak a 36. hétig mész be. De ez tényleg attól függ, mi a baj. Judy 3 hós és 2 éves kisfiúk anyukája
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Sajnos az elsõ gyermekemet toxémiával szültem 34. hétre. A mostani terhességemmel is most kezdem a 34. hetet és megint kezd rosszabb lenni a vérnyomásom. Gyógyszert szedek, de igazából csak a fekvés segít, amit két éves gyerkõcöm mellett nem tudok megtenni sûrûn. Azt hiszem ennek kórház lesz a vége rövid idõn belül...
Nézd, ha a fekvés miatt akarnak beküldeni, akkor elkerülheted. Mivel ha kórházba kell menned, úgyis kell valaki aki vigyáz rá, így is jöhetne ugyaz a személy. Így otthon tudnál feküdni, és mindenkinek könnyebb lenne a nehéz... Judy


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!