Találatok a következő kifejezésre: Ha két a szülés (38 db)

A 36. hétben vagyok, két éve császárral szültem és a nőgyógyász (az egyetlen aki császároz a városban) még egy hétig szabadségon van. Mit tegyek, ha beindul a szülés?

Nálunk (Románia) úgy tudom, els? császár után kötelez? módon császároznak.

Legjobb válasz: Nekem mondjuk 5 év telt el a két szülés között, nem tudom ez számít-e valamit. Az elsõ nekem is császáros szülés volt, de most a kisfiamat sikerült rendesen megszülnöm. Igaz, nekem nagyon rendes doktornõm volt, aki mindenben támogatott azért, hogy így legyen. Az elsõ, mért lett császár? És miért biztos most is, hogy az lesz? Én az elsõ szülésnél 2 napi vajúdás után sem tágultam, csak 1 ujjnyit, és most mégis sikerült! Fel a fejjel, lehet, hogy neked is sikerülni fog!

Nekem mondjuk 5 év telt el a két szülés között, nem tudom ez számít-e valamit. Az elsõ nekem is császáros szülés volt, de most a kisfiamat sikerült rendesen megszülnöm. Igaz, nekem nagyon rendes doktornõm volt, aki mindenben támogatott azért, hogy így legyen. Az elsõ, mért lett császár? És miért biztos most is, hogy az lesz? Én az elsõ szülésnél 2 napi vajúdás után sem tágultam, csak 1 ujjnyit, és most mégis sikerült! Fel a fejjel, lehet, hogy neked is sikerülni fog!
hát imádkozz.Én szülész vagyok de nem tudok mit mondani erre ami hasznos.reménykedni kell.
A kérdező hozzászólása: Mi történhet szülés közben? Mik ennek a veszélyei?
mam ár egy rutinmûtétnek számít.Persze ha olyan doki csinálja akinek a csuklójában van
A kérdező hozzászólása: Az elsõ pont azért lett császár amiért neked, két nap oxitocin után másfél ujjnyit tágultam, és a méhlepény már teljesen meg volt öregedve. A második meg azért lesz császár, mert az elsõ az volt. Miért, két év után nem veszélyes a természetes szülés?

Ha beindul a szules mennyi ideig tart egy fajas? Mennyi idonkent jonnek? Ket fajas kozt teljes fajdalom mentesseg van? Vagy csak enyhulnek a fajasok es aztan megint erosse valnak? 37+4hkm

Legjobb válasz: Nekem az elején 2-35 percenként jöttek kb 1percig tartott! A végefelé 1-2 percenként jött és egy percig tartott! Két fájás között egyáltalán nincs fájdalom. A fájás ha elindul elõször enyhe majd erõsödik és a végén gyengül majd elmúlik!

Nekem az elején 2-35 percenként jöttek kb 1percig tartott! A végefelé 1-2 percenként jött és egy percig tartott! Két fájás között egyáltalán nincs fájdalom. A fájás ha elindul elõször enyhe majd erõsödik és a végén gyengül majd elmúlik!
Elsõ vagyok nem 2-35 , hanem 2-3-5 percenként!
Én 6 hete szültem. Nálam 10 percenként kezdõdött és kb 20-25 mp-ig tartott. Közte nem fájt. Aztán 10 órán keresztül maradt a 8-10 perces fájás, de akkor már fél percnél tovább tartott. Ezek nem voltak még vészesek és majdnem 3 ujjnyira kitágultam. Aztán 3-4 percesek lettek és közel 1 percesek. Az elsõ 10 órát nem értettem, vajúdásnak túl sokáig volt stabil 8-10 perces, nem billent semerre... jóslónak meg durva. Szerintem egyébként ez annyira változó, sok mindentõl függ. A lényeg, ha már 4-5 perces, akkor már indulás a kórházba :) Kitartást és boldog babázást kívánok! K.
Szia! nekem 26 órán át tartott a 20 perces rendszeres fájásoktól a születésig a szülésem. A 10 perc alatti fájásaim rendre 40-50 mpig tarottak, enyhén indult, erõssé vált, a végén enyhült és elmúlt annyira, h aludni is tudtam közben. Amikor már 1-2 percenként jöttek és ugyanennyi ideig tartottak, akkor egy idõ után egybefolyt és jöttek a tolófájások, azok viszont hosszabb szünettel a kettõ között.
Nekem kb 10 percenként jöttek a legelején, elfolyt a magzatvíz, kb 2 óra múlva értem be a kórházba, addigra 5-7 percesek voltak. Eleinte teljes fájdalommentesség volt 2 fájás között, aztán néhány órával késõbb a szünet fájt kb annyira, mint az elején a fájás... Én nem mértem, hogy mennyi ideig tartott egy fájás, de az elején sztem kb fél perc-1 perc, utána hosszabbak. Én most 37+6 vagyok a másodikkal, és már várom, mikor jönnek megint azok a fájások :)

11 hónappal szülés után semmi szex! Egyedi az esetem? Miért távolodik el két fiatal egymástól, ha megjön a baba? Miért marja egymást az a két ember, akik 1 éve még a világ legboldogabb emberei voltak?

Legjobb válasz: Én nem értem, nálunk 4 hét volt a leghosszabb idõ szex nélkül. De azt hiszem - ismerõsök elbeszélései alapján - hogy sokan nem értik meg, hogy a gyerek születése nagy öröm, de csakmegerõsítése az egymás irán érzett szeretetnek és nem léphet annaka helyére. Számtalan anyukát láttam, akinek csak a gyerek létezett a szülés után, teljesen elhanyagolta a kapcsolatát, kisajátította a gyereket, veszekedett miatta a párjával. Aztán szépen elváltakpár éven belül. Szerintem a gyerek kiteljesedése egy párkapcsolatnak, de nem annak helyettesítése.

Én nem értem, nálunk 4 hét volt a leghosszabb idõ szex nélkül. De azt hiszem - ismerõsök elbeszélései alapján - hogy sokan nem értik meg, hogy a gyerek születése nagy öröm, de csakmegerõsítése az egymás irán érzett szeretetnek és nem léphet annaka helyére. Számtalan anyukát láttam, akinek csak a gyerek létezett a szülés után, teljesen elhanyagolta a kapcsolatát, kisajátította a gyereket, veszekedett miatta a párjával. Aztán szépen elváltakpár éven belül. Szerintem a gyerek kiteljesedése egy párkapcsolatnak, de nem annak helyettesítése.
10hónapja szültem, 3X szerelmeskedtünk a párommal, ez van....
Olyan nincs hogy "ez van" ott inkább gond van és ha szereted a párod tesség megoldani nem hinném hogy jó így nektek.
http://www.libero.hu/Pages/General/Article.aspx?id=18698 ezt véletlenül találtam ma, ajánlom figyelmedbe, elég bíztató :)
nincs mit :) minden jót :)
A kérdező hozzászólása: utolsó: igazad van és köszi mindent! :)
Passz. erre nem lehet így válaszolni. A mi kapcsolatunk nem változott meg. Ugyanolyan jó. Lehet, amúgy is ez lett volna, a gyreke nélkül is.
utolsó elõtti vagyok. szerintem ne aggódj, hogy ez így nem normális, meg hogy nehogy válás legyen így ebbõl, mert ez nem egészséges (legalábbis én ettõl féltem eleinte :) ) de aztán végiggondoltam, hogy egy kapcsolat nem ezen múlik. ha a férjednek ez nagyon fontos lenne, akkor lenne gond, de akkor meg kezdeményezne, tehát neki sem elsõdleges. Szerintem az, hogy (ideiglenesen) szex nélkül is mûködõképes a kapcsolat pontosan azt jelenti, hogy mély és tartalmas. Egy felszínes kapcsolat nem bírná ki ezt szerintem, de nyilván nálatok nem errõl van szó. Ja és az, hogy a férjed nem kezdeményez, az lehet azért van, mert neki nem az a fontos, hogy Õ kielégüljön, hanem az hogy jó szex legyen köztetek, amit te is élvezel, nem csak túlvagy rajta... ez szerintem azt jelenti, hogy szeret és tisztel. És ahogy elõttem is írták, az intimitást az összetartozást, máshogy is meg lehet találni, õsszebújni stb, új kis szertartásokat kitalálni... Abban biztos vagyok, hogy ez az idõszak el fog múlni, de elõbb talán át kéne aludnunk egy éjszakát és egy kicsit fellélegeznünk, hogy újból a szex körül forogjon a gondolatunk...:)
A kérdező hozzászólása: utolsó kettõ hozzászólónak: örülök, hogy írtatok, kicsit megnyugodtam, hogy azért nem olyan rossz a helyzet, és hát lehet, hogy nem az igazi, de most ez van. szerencsére tényleg nem túl rossz a helyzet, nem csal a férjem, én se válni készülök, igazából a helyzet zavar. és igen, ahogy írta az utolsó, tényleg nem maga a kielégülés hiányzik, csak maga a tudat, hogy nincs szex, mert ahogy valaki írta az elején, azért ez nem egészséges így...vagy mégis??? tényleg érdekes, hogy vannak párok, akik alig bírják kivárni a 6 hetes kontrollt és vagyunk mi, akiknek hónapokig nem megy. kicsit azért félek, hogy lesz-e valaha normális. bár megjegyzem, nálunk a normális sem azt jelenti, hogy hetente kétszer együtt vagyunk. mi sem vagyunk már huszonévesek, mindketten kicsit túl a 30-on és a szex valahogy tényleg 20. rangú dolog. már régebben sem a mennyiség, inkább a minõség volt a fontos. akkor azért reménykedem, hogy lassan nekünk is normalizálódik a helyzet. tény, hogy az én babám is 24 órában igényel, sokat szopizik még, éjszaka is, fáradt is vagyok, a hormonok is másképp mûködnek most. a férjemmel meg tegnap beszéltük, újra elmondtam, hogy nekem mi hiányzik, megértette, és igyekszik....meglátjuk...
Nekünk 4, 5 hós a lányunk és nem voltunk együtt, amióta megtudtuk, hogy terhes vagyok. Mondjuk már nem vagyunk huszonévesek. a férjemnél a szex 20. rangú dolog, már amikor megismertem, akkor is ilyen volt, de ez még imponált is, mert korábban olyan kapcsolataim voltak, ahol elõbb volt a szex, aztán beszélgettünk. Engem ez jobban zavart. Ahogy olvastam a soraidat, egyértelmû, hogy Te nem kívánod, és valószínû, hogy a párodat sem érdekli a dolog annyira. Úgy érzem, hogy az a tudat zavar, hogy nincs szex, és nem a hiánya. Szerintem ezt nem kell eröltetni, majd visszajön az inger is, biztos nem marad így. A gyengédség, kényeztetés pedig nem biztos, hogy csak szexszel lehet, inkább csak búj hozzá, egy kis simogatás, puszilgatás, ölelés is gyengédséget ad. MEgjegyzem, nekem van egy "pusziládám", ami idõnként kifogy, és azt fel kell töltenie. :-) A fáradság majd elmúlik, ha nagyobb lesz a gyerek, és kevésbé lesztek ingerültek.
A kérdező hozzászólása: köszi, elolvastam. hát igen, ez azért nyugtató :) bár a cikk szerintem elsõsorban az elsõ hetekre, hónapokra vonatkozik. bár említi, hogy a 6 és 12. hónap sem elsõsorban a szexrõl szól. azért az gondolom az én esetem talán már szélsõséges, hiszen nálunk 11 hónapja nem volt szex és ahogy elnézem, még jó pár hónapig szoptatni fogok (amit amúgy nagyon szeretek).
Hát ez nehéz dolog lehet de nem értem hogy tudunk ennyire különbözni???4 hónapja szültem és minden rendben van.Jó a szexuális életem használok síkosítót és a férjem kezdeményez a legtöbbször és nem utasítom el soha mert én is kívánom de néha én kezdek akkor sincs elutasítás.Hidd el én is fáradt vagyok mert közben még a szám gépen dolgozom, levelezõn tanulok és a gyerek, házimunka stb.Van energiám rá is mert szeretjük egymást, pedig csúnyácska vagyok a terhesség még rá is tett egy lapáttal mert sok a feleslegem ami lóg kint van a köldököm, van egy hatalmas barna csík is a hasamon, mindenhol szétrepedtem stb.Féltem hogy nem fog kívánni de ez nem lett akadály.Fel a fejjel ez így nem oké a szex kell és neked kell lépned, nyitnod, nem kell a szexi cucc mert nem attól lesz jobb lehet hogy a párod tõled várja a megoldást.Az hogy fáradt vagy ne legyen kíbúvó mert még sokáig az leszel meg kell szoknod és élned kell az életed normálisan amihez a szex is jár.
utolsó megkérdezhetem hány éves vagy? és hogy mennyit tudsz aludni éjjel egyhuzamban? és elõtte mennyire volt fontos az életedben a szex? szerintem ebbõl adódnak a különbségek :)
A kérdező hozzászólása: igen, azt én is megkérdezném, hogy éjszaka mennyit alszol, mert én mióta megszületett a babánk még nem aludtam éjszaka egyhuzamba 4 órát... és én még azt is megkérdezném, hogy szoptatsz-e még, mert azt hiszem ez is elég fontos, hiszen a szoptatási hormon a prolaktin nagyban "felelõs" azért, amiért mi jelenleg itt tartunk. persze-persze, biztos lehetne, ha nagyon akarnám, de ha a testem nem igényli, maximum a lelkem, mert úgy érzem, hogy kellene ez is az életünkbe...így sajnos nem sokat tudok tenni (egyenlõre....:)
én vagyok a másik sorstárs :) én is általában 2-3 órát alszom egyhuzamban, mert fogzik a fiam 3 hós kora óta (most 10) és nagyon sokszor felkel...:( én nem is gondoltam, hogy mennyire kikészíti az embert az ha hónapokig csak így tud aludni... néhanapján alszik kb 5 órát egyhuzamban (ez nagyon ritka) és másnap úgy érzem magam, mint aki újjászületett, annyira sokat számít! Fel a fejjel, leszünk még mi is úgy mint ez a 4, 5 hós anyuka! Bár nekem 4, 5 hós korában még csak eszembe sem jutott hogy szexelni kéne... állva elaludtam büfiztetés közben, mert egy nap 24 óra sírásból és kínlódásból állt... azért most már sokkal jobb a helyzet :)
Sziasztok! Gondolkodjunk egyszerû pasiésszel. Higgyétek el, hogy õk tizedennyire nem kombinálják agyon ezt a dolgot, mint mi a hatalmas lelkünkkel és érzéseinkkel:) a férjed kb annyit lát az egészbõl, hogy korábban mindig elvetted, ami kellett, vagyis jelezted, hogy: apa, zászlót fel! Most a nyakadon lóg egy baba egész nap, a szive mélyén sajnál emiatt, az tuti, hisz õk mennyivel szabadabbak maradtak?!? Hajnalban kelsz, este bedõlsz az ágyba, oldalrafordulsz és szunyálsz. Most akkor mikor erölködjön? Várja az egyértelmû kijelentést, abogy korábban: apa, ma készülj a menetre! Õk a legkevèsbè sem értenek semmilyen utalásból! Csak az egyenes beszédbõl! Határozd el magad, végy egy nagy levegõt és szépen elcsábítod, mindegy milyen fáradt vagy. Minnél tovább halogatod, annál nagyobb para lesz az egész téma, holott nem kéne, hogy az legyen. Túl sok az agyalás, tessék cselekedni! Ha megteszed, utólag mosolyogni fogsz az egészen és szidni magad, hogy minek vártál eddig! 
A kérdező hozzászólása: kedves utolsó, nem írsz hülyeséget...megfontolandó a dolog..:)
26 éves vagyok, igény szerint szoptatok, van házimunkám és szám gépen dolgozok, segítségem nincs és éjszaka 2* kelek fel a babához aki 4 hónapos most kezd bújni a foga.A szex azután van miután a baba elaludt 9 körül majd a párom hazaér a másodállásából mert kell kevés a pénzünk de megvacsizik fürdés és összebújunk és volt hogy a baba közben felsírt de megoldottuk és folyt köv.Hacsak egy rövid szex volt de volt és jobban éreztük magunka utána.Én is baromi fáradt vagyok de kell az a rövidke élvezet...kitartás nem vagyunk egyformák.
Ne aggódj, nem egyedi az eseted, bár úgy látom, most többségben voltak azok a válaszadók, akiknek rendben van a szexuális életük, de keress vissza, itt rengetegszer felmerült már ez a kérdés. Nagyon sok oka van, hogy miért alakul így, (hormonok, fáradtság, megváltozott élet, stb) szerintem nem lehet kijelenteni azt, hogy mi a normális. Valakinek az, hogy ahogy letelik a 6 hét máris összebújnak. Valaki pedig ilyenkor (mint pl te és én) egyszerûen nem kívánja a szexet, mert most másról szól az élete, és annyira kimeríti a gyerek (szerintem a te babád sem alszik éjjel, az enyém 10 hós és még mindig éjszakázom), hogy nincs energiája, kedve, igénye arra, hogy este még plusz egy embert is kielégítsen.. Szerintem ez is normális jelenség. Lehet a mi gyerekeink többet kivesznek belõlünk, mint azoké akik rögtön újra tudták kezdeni. Itt a lényeg az, hogy ezt a férjeddel meg tudjátok beszélni, hogy most ez egy ilyen idõszak, nem fog örökké tartani, de most ez van, amíg a babádnak napi 24 órában kellesz, addig nem tudsz nõként 100%-osan funkcionálni. Az én férjem például ezt teljesen megérti, és azt mondja vár, addig amíg én úgy nem érzem, hogy teljesen készen állok rá, és kívánom. Szerintem a te férjed is így van ezzel. Amíg ez mindkettõtöknek megfelel, akkor rendben van. Csak azért ne idegesítsd magad, mert másoknál hamarabb helyreáll a rend. Szerintem egyébként azok a párok kezdenek korán újra összebújni, ahol apuka már alig bír magával és rámászik az asszonyra :) ahogy írtad, evés közben jön meg az étvágy, így könnyebb lenne, de a te férjed nem ilyen típus. Plusz azért te is anyuka lettél, lehet nem mondja de mégiscsak más vagy most. Anya. pláne ha végignézi ahogy épp szoptatsz mondjuk. nekem a férjem ezt is csak utólag vallotta be, hogy persze szeret meg minden, de nem volt számára egy kívánatos látvány a szoptatás. erre az idõre "kölcsönadott" a babánknak :) azért párszor mi voltunk már együtt, amikor nagyinál volt a babánk. neked is azt javaslom, hogy vedd a kezedbe az irányítást, ha ez zavar, szervezzetek egy estét, vagy ha lehet éjszakát, hogy kettesben lehessetek, csináljatok valamit, amit szülés elõtt (vacsi, mozi, iszogatás) meglátod simán át tudsz majd állni és minden menni fog! legalábbis nálunk így volt. az mondjuk más kérdés, hogy ettõl nem indultak be a dolgok, mert a hétköznapok változatlanok, de legalább néha-néha együtt vagyunk ilyenkor.. kicsit hosszú lett bocs :)
Én 2 és fél hónapja szültem, és még nálunk sem volt semmi, megmondom õszintén nem is tudom mikor lenne rá idõnk, hiszen este mikor a gyerkõc elalszik, én is bealszok azonnal, szóval fogalmam sincs...Meg nem is érzem magam csinos nõnek mostanában, önbizalmam sem sok így...Van, hogy elfelejtek megfésülködni... Meg mi van ha a gyerek felébred?Jó gondolom biztosan elõfordul stb.
A kérdező hozzászólása: 11:30! Köszi a válaszod, azt hiszem igazad van. Régen, a baba elõtt nyilván nem tûnt fel ez nekem, és nem is zavart, hogy én kezdeményezek, hiszen nem voltam fáradt, nyûgös, éjszaka aludtam 7-8 órákat, napközben nem fárasztott le úgy a munkahelyem, mint itthon a gyerekem. Az anyasággal változtam, és most nem tudnám elképzelni pl azt, hogy én vagyok a nõvérke és ellátom a "beteget"... Nekem csak figyelemre, törõdésre, persze egy kis kényeztetésre lenne szükségem, hogy néha én legyek a középpontban, és ne a férjem. Késõbb, lehet szoptatás után már nálam is máshogy alakulna a dolog, és visszaállna újra a régi "rend", megjönne az étvágy, és akkor talán nem zavarna az sem, ha újra én nyitok....kérdés, hogy megérjük-e ezt. Egyébként a külsõmmel nincs gond, ápolt vagyok én is, sminket is teszek magamra, akár csak, ha sétálok a babával, veszek új göncöket, tehát nem hanyagolom el magam és nem is asszonyosodtam el..:) azért még várok válaszokat, jól esik kicsit ezt itt kibeszélni!
egyébként 3 gyerekünk van (második voltam)
Ajaj..nálatok nagyon komoly lehet a baj.11 hónap??Te hogy birod??A párod nem lehet hogy valahol máshol keresi a boldogságot??Ez nem egészséges hogy ennyi ideig nem szexeltek.Mi alig bírtuk kivárni a 6 hetet sõt azóta sokkal többet vagyunk együtt mint eddig.Mi is szoktunk vitázni de a gyerek miatt minden elcsitul.Normális hogy változik a világ hiszen többen lettetek és van egy új kis élet akiért felelõsek vagytok.Nagyon nehéz de akkor sem szabad egymást elhanyagolni.Sok mindent számít mióta vagytok együtt, tervezett a baba vagy becsúszott, ki akarta jobban stb.Mi elötte komolyan mérlegeltünk és azután jött minden.Igazán sajnálom hogy ez van de kitartás.
magatokban kell keressétek a hibát, és ha megtaláltátok, orvosolni kell. Nem egymást hibáztatni. Ülj le, és gondolkodj el azon, hogy TE miért nem közeledsz, miért nem kívánod õt. Minden kezdet nehéz. Az elsõ lépést a legnehezebb megtenni. Nálunk semmi sem változott, imádjuk egymást. Van, hogy összekapunk, de utána egy jót szexelünk, és semmi baj tovább. 5 hétig bírtuk szex nélkül szülés után :)
A kérdező hozzászólása: természetesen akartuk a babát, terveztük, örültünk neki bennem nincs vágy, ezt nem tagadom, és azt hiszem ez még a szoptatás miatt van, hiszen teljesen megváltoznak a hormonok. a menszeszem se jött még meg eddig, a testem még nem áll készen arra, hogy együtt legyünk (pl. hüvelyszárazság) a férjem nem nyit, nem ébreszti a vágyat, pedig mondtam neki, hogy talán nekem is könnyebb lenne, ha kezdeményezne. fáradt! és gondolom az eltelt idõ is csak nehezít, olyan, mintha szûz kamaszok lennénk az elsõ akció elõtt. én estére idegileg elfáradok, éjszaka szoptatok. férjem is fáradt. ennyi. nem máshol keresi a boldogságot, annál intelligensebb, ideáig nem fajult a dolog. itthon is van mindig, minden idõt együtt töltünk hármasban, csak szex nincs és egyre több a kisebb vita...:((
Sajnos a hormonváltozás csökkenti a libidót, nálam is ez volt, mikor abbahagytam a szoptatást sokkal kívánósabb lettem. Biztos, hogy feszültek vagytok, de surlódást okozhat a kielégítetlenség is. Próbáld meg egy hétvégi napra (akár csak napközben) rábízni a bébit valakire, és menjél el a férjeddel ebédelni, moziba, vagy ahova régen szoktatok. Kicsit beszélgessetek magatokról, ne csak a gyerekrõl, és használjatok sikosítót, az is sokat segít. Próbáld elcsábítani és éreztetni, hogy õ ugyanolyan kívánatos férfi a számodra.
Amig szoptattam, 5 hónap volt, nem szexeltünk. Hozzám sem nyúlt:(( csak utána. Èn õszinte leszek. Jócskán apadt is akkor már a tejem , nem is akart szopni a fiam rendesen, én megkönnyebbültem, mikor levált rólam, rendezõdött a házaséletünk.
A kérdező hozzászólása: rábízni senkire nem tudjuk, így ez kilõve... õszinte leszek, mindig én nyitottam a férjem irányába, mindig én csábítottam, most azonban nem érzem azt (miután nincs vágy)hogy nekem kellene a csábító istennõnek lennem. jó lenne végre, ha engem csábítana a férjem, és Õ kezdeményezne, hiszen az én hormonjaim változtak meg, én szoptatok, én szültem gátmetszéssel...stb, vele nem történt semmi változás, de úgy látszik a férjem nem képes megtenni a kezdõ lépést és nekem ez fáj. nem tudok újra szexi cuccokat felvenni, és mondjuk lejteni elõtte egy mini sztriptízt, vagy hasonlót, én most erre még képtelen vagyok. régen ment, most nem, talán megmakacsoltam magam, de szeretnék végre én elcsábulni, és nem csak csábítani, mint az elmúlt években....
A kérdező hozzászólása: vagy mindenkinek csak úgy megy az "újrakezdés", ha anyuka öltözik kívánós fehérnemûbe és Õ kezdi teszi meg a kezdõ lépést???
Beszéltetek róla? Ha már nem is beszéltek, akkor tényleg nagyon távolodtaok egymástól, hiszen valamit ami nagyon fontos és nagyon foglalkoztat mindkettõtöket nem beszéltek meg. Ne csinálj sztriptízt, de ülj le és mondd el neki, hogy mit érzel. Ha nem megy szóban, akkor írd le neki.
A kérdező hozzászólása: de, megbeszéltük, többször, én sokszor mondtam, hogy értse meg, hogy én most képtelen vagyok kezdeményezni, egyszerûen a szervezetem nem kívánja. DE ez nem jelenti, hogy ha mondjuk vágyat ébreszt bennem, akkor nem menne a dolog. VAGY elég lenne néha egy kis kényeztetés, figyelmesség. Kértem, hogy esetleg amíg én altatom a babát, Õ addig készüljön nekem finom, habos fürdõvel...dobtam be már több ötletet, bár jobb lenne, ha magától jönne ez neki, de így se kapok semmit. ha megkérem, hogy kicsit kenje be a hátam testápolóval, jól esne egy kis masszázs, akkor jó, ha 5 percet ráfordít, persze masszírozni nem tud, nem is akar...és én ebbe fáradtam bele!!!! persze ha én felöltöznék csipke szerkóba és lejtenék egy kis fenékrázást, akkor biztos jobban menne. DE miért mindig a nõnek kell kezdeményezni???? én ebbe belefáradtam!!!! nem járna egy kis figyelmesség, kényeztetés annak a személynek, aki 9 hónapig hordta a szíve alatt a közös babát, aki keményen vajúdott, megszülte, táplálja a közös gyereket....ennyi figyelmesség nem jár???? vagy akkor én ne legyek makacs, és legyen minden úgy, mint régen??? a gyermekünk se jött volna össze, ha aznap este nem én vagyok a kezdeményezõ, szexi nõci, de ez MOST nem megy!!!! tanácstalan vagyok!!! :( és szomorú, mert azért hiányzik, nem maga a szex része, de az együttlét, a figyelem, a szeretet...ennyi.
Ó azt hittem, már nálunk nincs lejjebb, de te bebizonyítottad, hogy van... a mi lányunk 6.5hós, de mi sem voltunk még eggyütt, talán kétszer én kényeztettem õt, a szegényt....Nálunk is ez van, semmi figyelem, egy ölelést is szinte lopnom kell, de azt is csak sietve kapom.A hátam is csak úgy keni be mintha lovat csutakolna. Elég sok a vita, bármi van a gyerekkel, én tehtek róla, ha azt hiszem beteg a pici, -mért festem az ördögöt a falra-..ha átõltöztetem akkor minek nyúzom szegényt, ha azt mondom hogy fáradtt vagyok, jön a válasz -õ is..persze õ végigalussza az éjjelt, még délután is néha pihen, de ha már 2-3 nap nem fõzök, mert jön a gyerek foga és csak kézben lenne, és nem alszik éjjel és nem jutok oda, hogy fõzzek, vagy nem olyat ami neki is tetszik, akkor jön a vita.. Azthiszem, önzõ lett az én párom...vagy mindig is ilyen volt csak baba mellet jobban észrevenni, mert követeli azt amit régen megkapott....Nem tudom mi lesz, hogy túl leszünk-e ezen...:(
Sajnos a férfiak ezt nem így élik meg, ahogy te leírtad. Õk csak azt látják, hogy 1. helyre került a gyermeketek és hogy vele nem foglalkozol úgy, ahogy elõtte. Meg talán nem is mer kezdeményezni, mert látja rajtad, hogy fáradt és nyûgös vagy. Nálunk az vált be, hogy a fürdetést apuka teljesen átvette (együtt fürdenek), és amíg én egyéb dolgokat intéztem, játszott a babával egy fél órát. Próbáld meg, hogy 1-2 órára kettesben hagyod õket, te is pihentebb leszel és õ is jobban átérzi a te fárattságodat. És sajnos, ha akarsz valamit, neked kell nyitni, a férfiak kicsit mindig gyerekek maradnak, neked kell lenni az okosabbnak.
Azt írod, hogy eddig is csak akkor volt szex, ha te kezdeményeztél. Azt nem értem, akkor miért csodálkozol? Ne haragudj, de a ti kapcsolototokban a szex így mûködött ezelõtt. Elõbb kellett volna meggondolnod, hogy ez a kapcsolat így megfelel-e neked vagy nem. Tudom, hogy kegyetlenül hangzik és sajnállak õszintén, de õ nem változott. Te változtálés mást vársz el tõle mint e gyerek elõtt. Ez jogos is lenne, ha pl. mosogatásról, háztartási munkáról lenne szó. De a szex olyan ami az egyéniségbõl, érzésbõl fakad és egy ember szexuális szokásait, igényeit nem lehet megváltoztatni.
Sikosító, dm- ben tescoban szinte minden áruházban lehet kapni! Nekünk nagyon bevált! + vettem egy vibrátort, vaterán vettem :D ezzel kicsit fel lehet dobni a sexet, és így mindkettõtöknek lenne egy kus ujdonság! 15 hónapos a lányom, azért én próbálok csinosan öltözködni Kis smink, hogy még tessek a páromnak, ne asszonyosodjak el, és jól esik ha hazajön és azt mondja hogy de csinos vagy! Így neki is több kedve van hozzám!
A kérdező hozzászólása: akkor te nagyon szerencsés vagy! :)

36 hetes terhes vagyok, két napja valami átlátszó zselészerű valami távozik. Nem túl sok kb 2 cm hosszú nyulós valamik. Lehet ez nyákdugó, vagy inkább fertőzés? Ha ez a nyákdugó hány hét lehet még szülésig? Van valami tapasztalat?

Legjobb válasz: Nagyon valószínû, hogy a nyákdugó. Nem lehet általánosítani, elõfordulhat, hogy a szülés elõtt 2 héttel, de lehet a szülés elõtt pár nappal, vagy akár pár órával is.

Nagyon valószínû, hogy a nyákdugó. Nem lehet általánosítani, elõfordulhat, hogy a szülés elõtt 2 héttel, de lehet a szülés elõtt pár nappal, vagy akár pár órával is.
Szia!!!Valoszínü , hogy a nyák dugo, de még nem azt jelenti hogy szülni fogsz én nekem is 35-36 héttõl folyamatosan távozott és 38-re meg szültem.ÜDV:2 honapos babo anyukája!!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Szerintetek az igaz, hogy ha valakinek van fogadott orvosa, de az valamiért nem megy be a szülésre, akkor az ügyeletes orvos nem igazán akar segíteni? Ha igen, miért veszélyeztetik két ember életét?

Legjobb válasz: HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni

HA a dokid tuti nem megy be akkor az ügyelets orvos biztos lefogja vezetni a szülést Ha van rá esély hogy a dokid beér akkor szoktak vonakodni
én nem így tapasztaltam, vannak ügyeletes orvosok, akik nem tesznek sokat a kismamákért, de ezek emberileg ilyenek, függetlenül a fogadott orvosodtól. Akik kismamák most meghaltak, mind a fogadott orvos "keze által". Ez szerintem orvos kérdése. Ha kifogsz egy jó ügyeletest, akkor mindent meg fog tenni érted. De kifoghatsz egy [email protected] fogadott dokit is és ott maradsz. A másik pedig mellettem volt egy vajúdú nõ, felhívták az orvosát (egy neves fõorvos, aki beüzent, hogy természetes szülés lesz, hagyják vajúdni, reggel 7-re érkezik)Na most az ügyeletben én fiatal kisdokikkal(megkockáztatom rezidensekkel)találkoztam, persze, hogy nem tesznek semmit / nem mernek tenni semmit, amikor egy fõorvos ezt üzeni. (És hozzá teszem 3 kg-os kicsi babát jósoltak és lett neki közel 5 kg-os, 65 cm babája, de reggel hétig vajúdott és megszülte, nem ez volt legszebb napja.) Az én orvosom olyan volt, mindenki megmondta a városban, hogy õ nem üzenget, indul, ha hívják. De amíg nem hívták, én úgy éreztem, mindent megtettek értem az ügyeletben lévõ orvosok.
nekem akkor hatalmas szerencsém volt az ügyeletes dokival!nem vonakodtak semmitõl, tették amit kellett tenniük és uúy ahogy kellett!

Már két napja vízszerű folyásom van, és én azt hiszem magzatvíz.39 hetes vagyok. Az orvosom csinált páfránylevél tesztet. Ha az kimutatja, hogy magzatvíz akkor befektet és megindítja a szülést?

És ha csak valami féle fert?zés akkor mi a tend?? Akkor is befektet?

Legjobb válasz: Szülés elõtt sokkal hígabb a folyás, ez természetes, ne ilyedj meg. Ilyenkor mindenki azt hiszi, hogy ez magaztvíz, de nem az szokott lenni:-)) Nyugi, szerintem semmi okod az aggodalomra:.)

Szülés elõtt sokkal hígabb a folyás, ez természetes, ne ilyedj meg. Ilyenkor mindenki azt hiszi, hogy ez magaztvíz, de nem az szokott lenni:-)) Nyugi, szerintem semmi okod az aggodalomra:.)
Nekem is volt nagyon hig folyásom.Semmit nem csináltak vele.Dokim szerint valakinek ilyen a terhesség végén.Ne aggodj, nincs semmi gond.
Nekem minden reggel felkelés után vízszerû a folyásom! Ma pl végigcsurgott a combomon, de aztán másnap reggelig semmi...ez így van már a terhességem eleje óta! Szóval sztem ez nem lehet magzatvíz, sem szivárgás, mert akkor többször jönne, na és gondolom az nem szagtalan :) Ilyenkor mindenkinek több lesz a folyasa! Üdv: 35hetes pocakos
Ha a magzatvized szivárog, biztos, hogy befektet. Ha valami fertõzés, annak viszont van szaga! Utolsó hozzászólónak üzenem, hogy a magzatvíz is szagtalan :)
A kérdező hozzászólása: Magzatvíz! Megyünk szülni!
Szia! Tegnap is Te írtál, ugye? Könnyû, gyors szülést Neked! Drukkolok! Üdv.
Akkor nagyon ügyes légy :D Sok boldogságot!
Jaj de jó, írigyellek:) Könnyû és gyors szülést!

Letört elöl felül mind a két fogam. Az egyiket 6éve tömték be de az orvos azt mondta hogy ha kiesik a tömés akkor már nem tudja újból betömni. A másik meg fél éve szülés közbe tört le. Mennyibe kerülne ha új fogat szeretnék?

Meddig jók?Milyen eljárással csinálják?Azért kérdezem itt mert hátha van olyan akinek már nem eredeti.Olvastam pár oldalt ahol írtak a m?fogakról de vagy 6féle volt.El?re is köszi a válaszokat.

Legjobb válasz: Ha megvan még a csonkja, vagyis a fél fog, és nem fáj, akkor koronát tudnak rá tenni. Kb. 15.000.- / db. A saját fogadat lecsiszolják kis hegyesre (adnak érzésteleníõt, ugyan olyan mint mikor töméshez fúrnak, abszolut nem fáj) vesznek róla lenyomatot, s készítenek rá egy mûfogat. Ezt ragasztó anyaggal ráragasztják a te fogadra, s olyan mintha eredeti lenni (egy tokot húznak rá, ami fog alakú )kb. 15 évet kibír. 4 nap alatt megvan! Ha nem lehet megmenteni a két fogat, akkor mind a kettõt kihúzza, s a mellette lévõ kettõt csiszolja le kis hegyesre, s 4db koronát, vagyis kis fogacskát ragaszt fel, az a híd! Csináltasd meg minél hamarabb, meglátod szép lesz nagyon, nem fogod érezni hogy nem a tiéd, vagyis hogy mûfog, s sokáig kitart, ne sajnáld rá, megéri, s abszolut de nem fáj, nekem 3 is van, egyszerre csinálták mind, pedig nagyon féltem a dokitól!

Ha megvan még a csonkja, vagyis a fél fog, és nem fáj, akkor koronát tudnak rá tenni. Kb. 15.000.- / db. A saját fogadat lecsiszolják kis hegyesre (adnak érzésteleníõt, ugyan olyan mint mikor töméshez fúrnak, abszolut nem fáj) vesznek róla lenyomatot, s készítenek rá egy mûfogat. Ezt ragasztó anyaggal ráragasztják a te fogadra, s olyan mintha eredeti lenni (egy tokot húznak rá, ami fog alakú )kb. 15 évet kibír. 4 nap alatt megvan! Ha nem lehet megmenteni a két fogat, akkor mind a kettõt kihúzza, s a mellette lévõ kettõt csiszolja le kis hegyesre, s 4db koronát, vagyis kis fogacskát ragaszt fel, az a híd! Csináltasd meg minél hamarabb, meglátod szép lesz nagyon, nem fogod érezni hogy nem a tiéd, vagyis hogy mûfog, s sokáig kitart, ne sajnáld rá, megéri, s abszolut de nem fáj, nekem 3 is van, egyszerre csinálták mind, pedig nagyon féltem a dokitól!
Még akkor is van megoldás, ha fog alig látható, olyan kicsire letört, mert a gyökérbe, ha belefúrnak és ú.n. csapos fogat készítenek, akkor nem kell kihúzni a fogat. Személyes vizsgálat alapján lehet pontos megoldási javaslatokat adni.
A kérdező hozzászólása: Ideiglenes akrilát korona/hídtag 5 000 Ft Fémkerámia koronapótlás/hídtag 20 000 Ft Teljes kerámia koronapótlás 25 000 Ft Cirkónium-oxid koronapótlás/hídtag 50 000 Ft Öntött csapos mûcsonk 10 000 Ft Üvegszálas esztétikus gyökércsap 9 000 Ft Csonk felépítés 5 000 Ft Éjszakai harapásemelõ sín 30 000 Ft Teljes lemezes kivehetõ fogpótlás 60 000 Ft Fém alaplemezû részleges kivehetõ fogpótlás 65 000 Ft Precíziós elhorgonyzás 20 000 Ft Fogsor alábélelés 15 000 F Ezeket nem értem mert annyiféle van!

Milyen lesz a kisbabám, ha túlhordom max. két héttel? Tényleg kiszárad a bőre? Nagyon meghízhat, és nehezebb lesz a szülés? Más baja is lehet?

Már a 41. hét végén járunk, és jól elvan odabenn. Egy hét múlva mindenképp indítják, de mi történik vele addig? Milyen egy túlhordott baba, amikor megszületik?

Legjobb válasz: Az én kislányomnak kiszáradt a talpa, meg ki voltak ázva a kezecskéi. Én úgy tudom, hogy nagyon sokat nem hízik már ilyenkor, ha túlhordás van, nekem nem volt nehezebb szülésem, mint amikor nem hordtam túl. Amúgy ugyanolyan baba, mint a többi. :)

Az én kislányomnak kiszáradt a talpa, meg ki voltak ázva a kezecskéi. Én úgy tudom, hogy nagyon sokat nem hízik már ilyenkor, ha túlhordás van, nekem nem volt nehezebb szülésem, mint amikor nem hordtam túl. Amúgy ugyanolyan baba, mint a többi. :)
Én 8 nappal hordtam túl, de csodás babám lett. SEmmi baja nem volt. SE felázás, se rácok, sem semmi. Szerintem nem törvényszerû, hogy valami is legyen. Ne félj, nézndek kétnaponta, vagy már talán naponta, látnák, ha gond lenne. És van, amelyik baba ilynekor már veszít a súlyából, nem hízik. A szülés tehát nem lesz nehezebb, ne félj!:-)
Szia én 42. hét végén szültem. Pont a beigért indítás elõtt 8 órával folyt el a magzatvíz, elõtte még jóslófályásaim sem voltak. Már tényleg azt hittem, hogy ez a lány már nem akar kijönni. 2 óra alatt megszültem a csodálatos lányomat. (4350gramm és 53 centi) Néhány kép róla közvetlenül a születés után : http://kepfeltoltes.hu/view/080830/Megsz_letett__1__www.kepf.. http://kepfeltoltes.hu/view/080830/Megsz_letett__2__www.kepf.. http://kepfeltoltes.hu/view/080830/Megsz_letett__3__www.kepf.. http://kepfeltoltes.hu/view/080830/Megsz_letett__4__www.kepf.. http://kepfeltoltes.hu/view/080830/Megsz_letett_m_dos_tva_ww..
Én is túlhordtam 9 nappal és az lett a vége, hogy folyamatos ellenõrzés mellet kapot jó kis fertõzést meg felázott.Utolsó pillanatban császároztak meg.
A kérdező hozzászólása: Köszi, ha mi is megússzuk ennyivel, akkor megnyugodtam! Jó babázást!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, a képeket különösen! Remélem, az enyém is ilyen szép lesz. Jó babázást mindenkinek!

Ha csődbe megy a cég, ahol 4 éve dolgoztam, s miközben én itthon vagyok két picivel, egy harmadikra várva, akkor hogy leszek biztosítva: pocakkal kell loholnom másik állás után a szülésig?

10 éve dolgozom egy cégnél, 4 éve szültem els? gyermekemet, 2 éve a másodikat. Férjemmel szeretnénk még egy kisbabát, de a cég ahol dolgoztam, hadilábom áll. Jöv? nyárra terveztük a születést, ha sikerül, de közben lehet, hogy cs?dbe megy a munkahelyem. Tudom, ki nem rúghatnak, de mi a helyzet akkor, ha cs?dbe megy a cég? Ilyenkor mi a kismamák sorsa tb és egyéb szempontjából?

Legjobb válasz: Szia! Köszönöm a linket. Megnéztem, jó tudni. Még amiatt aggódom, hogyha pocakos leszek, amikor tönkremegy a cég, (azért remélem nem így lesz...) akkor szüléskor biztosítottnak számítok-e? Még egyszer köszi! :)

A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm a linket. Megnéztem, jó tudni. Még amiatt aggódom, hogyha pocakos leszek, amikor tönkremegy a cég, (azért remélem nem így lesz...) akkor szüléskor biztosítottnak számítok-e? Még egyszer köszi! :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!