Találatok a következő kifejezésre: Ha kést valakinek akkor pár forintot (1 db)

Ha kést ajándékozunk valakinek akkor pár forintot kell kérni érte. Miért? És mi a helyzet ha zöldség szeletelőt adok ajándékba?

Legjobb válasz: hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.

hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.
Csak babona. Ha nem vagy babonás, ne kérj semmit. Én már többször adtam kést ajándékba. Nem vágta el a barátságot :) ))
Elvileg minden éles vagy hegyes (vágásra vagy szúrásra alkalmas) tárgyra vonatkozik a dolog, ha ilyet kapsz / adsz, azt egy forinttal szokás viszonozni (de megteszi bármi ami lehet cserealap, csokipénz például, vagy játékpénz, szerencseérme, de akár sütemény amit cserébe kapsz).


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Megesett már, hogy egy ismerősödnek amikor szembe jött veled az utcán, nem köszöntél, hanem inkább az arcába bámultál?

Kínos volt?

6

Rendszeresen bántják, inzultálják a gyereket az iskolában. Hogyan lehet ezt okosan megállítani?

Kitűnő tanuló, élsportoló az 5-es fiam, amit a többi gyerek nagyon irigykedve fogad, s mindent megtesznek a szünetben, hogy bántsák: szándékosan megütik az éppen sérült testrészét, lökdösik, beszólogatnak neki demoralizáló dolgokat - mindez nem éri el a tanárok ingerküszöbét, szülőin hiába jelezzük.
A gonoszkodók szülei állati nagy gyökerek, lehetetlenség beszélni velük, hogy állítsák le a gyereket.

26

Hány évesek vagytok és melyik kategóriát kedvelitek?

Szeretném megkérdezni milyen korosztály "jár ide"?
Milyen kérdésekre válaszoltok szívesen? - Õszintén.
(Szerény személyem az érdekesnek tűnő kérdéseket keresi és van segítő szándék a részemről,persze a komolytalanokkal kapnak humoros válaszokat néha:)
38/N

13

Miért utálom, amikor a buszon hallják mások, hogy mit hallgatok a headset-en? Hogy lehetne erről leszokni?

Nagyon szeretem a zenét, nélküle elaludnék a buszon.

Lágyabb rockot hallgatok, ez zavar engem, hogy mások engem kibeszélhetnek a hátam mögött, például hogy mennyire gyenge lehetek (belülről). Pedig kívülről nem annak nézek ki.
Néha felmérem a buszon, hogy milyen hangosan szól a fülesem, és ha 30 cm-ről hallani a zenét, akkor lejjebb veszem. Meg amikor kanyarodik a busz, akkor is lejjebb veszem, nehogy meghallják, mert egyszerűen zavar.

Valahogy le lehetne erről az idegeskedésről szokni?
Mások is szokták hangosan hallgatni a zenét, ez engem még akkor sem zavar, ha hip-hop (kivéve amikor a cigányok headset nélkül maxon hallgatják a cigányzenét).

Egyszerűen csak e idegesít, hogy mások kibeszélnek a zeném miatt:


11

A képeslapot borítékban szokás elküldeni?

Ha van egy képeslap, akkor azt bele szokták rakni borítékba mikor elküldik, vagy csak úgy boríték nélkül küldik önmagában?

2

Tévedés és baj, hogy önteltnek érzek embereket, vagy csak én vagyok elfogult?

öviden: normális, ha néha idegesít egyes ("normális") emberek önteltsége, amikor úgy érzem, olyan könnyelműen kritizálkodnak mások fölött, és(talán) fölöttem is, miközben nem igazán ismernek, de a leginkább zavaróbb, ha úgy tűnik, hogy olyan "rendes embernek" értelmiségnek ámítják magukat, miközben ők is képesek felszínről ítélni? Nem kell leszólni, tudom elég hisztis gondolatnak nevezhetőek ezek, de van valaki ha ilyen szemszögből nézi a dolgokat?

6

Kamaszok, az iskolában hivatalosabb dolgokat elintézni vagy pl. a tanárihoz vagy büfébe elmenni egyedül szoktatok, vagy visztek valakit magatokkal?

Én nekem mindig mindenhova egyedül kell elmennem, nem mintha egyedül nem tudnék, csak jobb lenne valami társ aki jön velem. Mások meg szoktam hallani szokták kérdezgetni egymást ha úgy van, hogy "eljössz velem a tanárihoz?" "eljössz a gazdasági irodába velem?" "eljössz velem a büfébe?" meg ilyesmik. Velem senki nem jön el, csak kíváncsi vagyok veletek hogy van ez.

7

Ma Edina névnap van?

Nem holnap kéne lennie, 27-én? 28.-án pedig Ákos Bátor? Vagy hogy is van ez most?

1

Ha vége egy táncnak, a fiú azt mondja, hogy köszönöm. Erre a lányoknak mit kell mondaniuk?

7

Fiatal lányok sétáló csoportja mellett illik pisilni a pasiknak?

Esti, éjszakai, még kulturáltnak mondható rendezvényeken is sokszor látni, hogy a pasik csak kifordulnak a sorból és pisilnek.

7

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!