Találatok a következő kifejezésre: Ha kést valakinek akkor pár forintot (1 db)

Ha kést ajándékozunk valakinek akkor pár forintot kell kérni érte. Miért? És mi a helyzet ha zöldség szeletelőt adok ajándékba?

Legjobb válasz: hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.

hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.
Csak babona. Ha nem vagy babonás, ne kérj semmit. Én már többször adtam kést ajándékba. Nem vágta el a barátságot :) ))
Elvileg minden éles vagy hegyes (vágásra vagy szúrásra alkalmas) tárgyra vonatkozik a dolog, ha ilyet kapsz / adsz, azt egy forinttal szokás viszonozni (de megteszi bármi ami lehet cserealap, csokipénz például, vagy játékpénz, szerencseérme, de akár sütemény amit cserébe kapsz).

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Ha egy középkorú nő egy lassan 60 éves férfinek úgy köszön, hogy Üdvözlöm, az mennyire lehet sértő?

7

Internetes barátot hogy üdvözöljek első találkozáskor?

Már több mint egy éve beszélünk minden nap. Hogy köszönjek, hogy ne legyen ciki? Csak köszönjek vagy puszi, ölelés, kézfogás? Mi legyen?
Én 22 éves vagyok, ő 20. Mindketten lányok vagyunk.

17

Hogyan menjek először nudizni?

Elhatároztam, hogy el szeretnék menni nudizni egyszer lagalább. Viszont még sose voltam. Esetleg bármi tanács, hogy hogyan, miképpen menjek először? Először távol emberektől, vagy mindjárt mindenki közé? Van valami hasznos tipp? Köszönöm válaszokat előre is!
29F

17

A férfi munkatársaknak illik előbb köszönni, akkor is, ha idősebbek, mint én? 24/L

Vagy esetleg, ha idősebbek, akkor nekem? Sosem tudom eldönteni, mert én úgy vagyok vele, hogy a férfinak kellene előbb köszönni, de a munkatársaim nem mind így gondolják valószínűleg...

15

Illetlenség egy csövesnek úgy köszönni, hogy cső?

7

Miért metélik körbe a zsidó férfiakat?

6

Mennyire veszélyes Budafok éjszaka?

Arra gondoltam hogy esetleg elkezdek futni nyáron, éjszaka hogy elkerüljem a nagyon meleg időt. Mennyire veszélyes éjszaka futni?

3

Hogy illik? Fizessem az övét is?

Strandra készülök a barátommal. Én vetettem fel az ötletet, hogy menjünk. Mi az illendő belépőügyben? Fizessem az övét is? A válaszokat köszönöm! 16/L

3

Egy 140 kilós hölgy miért akad ki ezen?

"Mai napi szösszenet. Férjem mivel nagyon nehéz hetek állnak mögöttem egy barátjával elvitt moziba. A film jó volt, jókat nevettünk, annak ellenére, hogy nagyon nehezen, veszem a levegőt ebben a napokban. Mozi után elmentünk a közeli buszmegállóba ahol szerettem volna leülni, de nem tudtam mert egy hölgy telepakolta táskával. Udvariasan megkértem vegye le mert szeretnék leülni. Végigmért és odavetette üljek le van elég hely nem tehet róla hogy akkora seggem van hogy két helyet kell hogy elfoglaljak. A megdöbbenéstől szólni sem tudtam, végül annyit mondtam neki, asszonyom gratulálok ez most önt minősíti nem engem. Nesze nektek elfogadás."

Szerintem igaza van a másik nőnek. Én is kövér vagyok, de nincs pofám elfoglalni 2 helyet egy padon, ha más is van ott. Mondjuk nem ilyen bunkón kellett volna tálalni..
Na meg arról is csak a kövér nő tehet, hogy "alig kap levegőt"

17

Mi legyen a megszólítás?

Motivációs levelet írok egy egyetemnek. Nem tudom, mi legyen a megszólítás, minden, amit idáig próbáltam, tök idétlenül hangzik. Kit kell ilyenkor megszólítani? A tanulmányi osztályt? Az igazgatót? Magát az iskolát? Felvételire kell vinnem magammal, ahol a bizottságot képezi a tanulmányi titkárság vezetője, az igazgató és két szaktanár. Köszi előre is!

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!