Találatok a következő kifejezésre: Ha kést valakinek akkor pár (4 db)

Ha kést ajándékozunk valakinek akkor pár forintot kell kérni érte. Miért? És mi a helyzet ha zöldség szeletelőt adok ajándékba?

Legjobb válasz: hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.

hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.
Csak babona. Ha nem vagy babonás, ne kérj semmit. Én már többször adtam kést ajándékba. Nem vágta el a barátságot :) ))
Elvileg minden éles vagy hegyes (vágásra vagy szúrásra alkalmas) tárgyra vonatkozik a dolog, ha ilyet kapsz / adsz, azt egy forinttal szokás viszonozni (de megteszi bármi ami lehet cserealap, csokipénz például, vagy játékpénz, szerencseérme, de akár sütemény amit cserébe kapsz).

Ha valakinek, akinek korábban sohasem késett a menstruációja, egyszer csak 2-3 napot késik, és nagyon erős mellfájdalmai léptek fel azon a pár napon, az akár lehet terhes is?

mert hallottam olyat, h valakinek megjött a menzesze, mégis állapotos volt...vagy, még mire utalhat?

Legjobb válasz: Ha eddig pontos volt és most késett, utalhat terhességre. De kérdés, hogy együtt voltatok-e a pároddal "félidõben".

Ha eddig pontos volt és most késett, utalhat terhességre. De kérdés, hogy együtt voltatok-e a pároddal "félidõben".
A kérdező hozzászólása: Igen, együtt voltunk.
Lehetséges, csinálj tesztet, ha nem jön meg.

Ha valaki teherbe esik, akkor pár napot késik a mensije, vagy nem jön meg?

Legjobb válasz: általába nincs mensi ,de hallottunk már olyat is hogy a mensi mellett ott volt a baba is

általába nincs mensi , de hallottunk már olyat is hogy a mensi mellett ott volt a baba is
Egyátalán nem jön meg, a szülésig, és utána sem egy darabig még. Persze vannak kivételek, van olyan aki végig menstruál a terhesség alatt, de az esetek majd 100 %-ában nem.
Az utolsó válaszadótól kérdezném, hogy a Jónás-módszert alkalmaztátok-e, vagy csak így jött ki a lépés?
Mi folyamatosan dolgoztunk az ügyön. Elmondod mi az a Jónás módszer. Az elõttem szólónak.
A 2 fenti bejegyzés teljesen valós. Nálam például a mentruáció alatt fogant a kisfiam!
Mert könnyebb hárítani, mint foglalkozni vele. Te meg ne hagyd magad lerázni.
Ez nagyon fura! Mirõl van szó, mi a probléma?
A kérdező hozzászólása: Nagyon nehéz errõl beszélnem, de megpróbáltam nekik, fiatal kori sérelmekbõl adódó szorongás, bezártság, ptsd bántalmazás miatt, depresszió, öncsonkítás....ezekbõl semmit nem hisznek el/vesznek komolyan, pedig orvosi papírom van róla.
Mi az a ptsd? Nem azért nem hiszik el, mert olyanok bántottak, akikrõl nem tudják elképzelni? És kik nem hisznek el kikrõl mit?
A kérdező hozzászólása: család, a kevés barátaim, a barátnõm, egyik se hisz nekem, mivel szerintük ezek olyan dolgok amiken túl kell lépni 26 évesen. csak nekem nem sikerül éppenséggel.
Kíváncsi lennék, hogy õk túl tudnának-e lépni. Biztos, hogy nem. Ez tipikus hárítás. Olyanoktól kérj segítséget, olyanokkal barátkozz, akik hisznek neked.
Szakembertõl kérj segítséget, a család tagad, ez mindenkinél így van. Hiszen ha elismernék, akkor azt is el kéne ismerni, hogy õk okozták a sérüléseket... ez nagyon tipikus viselkedés.
mi az a ptsd? sose hallottam róla.
A kérdező hozzászólása: poszttraumatikus stressz szindróma

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!