Találatok a következő kifejezésre: Ha kést valakinek akkor (39 db)

Ha kést ajándékozunk valakinek akkor pár forintot kell kérni érte. Miért? És mi a helyzet ha zöldség szeletelőt adok ajándékba?

Legjobb válasz: hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.

hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.
Csak babona. Ha nem vagy babonás, ne kérj semmit. Én már többször adtam kést ajándékba. Nem vágta el a barátságot :) ))
Elvileg minden éles vagy hegyes (vágásra vagy szúrásra alkalmas) tárgyra vonatkozik a dolog, ha ilyet kapsz / adsz, azt egy forinttal szokás viszonozni (de megteszi bármi ami lehet cserealap, csokipénz például, vagy játékpénz, szerencseérme, de akár sütemény amit cserébe kapsz).

Az mennyire normális, ha valakinek, akinek soha nem késett, most majdnem egy hetet késik?

Soha nem szedtem tabit, nem volt semmi bajom. Mit?l lehet ez? Dolgozunk a projekten egy-két hónapja, de nem hinném, hogy már belebetegedtem volna, és attól csúszik...

Legjobb válasz: Nem lehet, hogy terhes vagy? A mensid sok okból késhet, akár a stressz miatt is.Csinálj egy tesztet, és menj el egy dokihoz, ha még mindíg késik.

Nem lehet, hogy terhes vagy? A mensid sok okból késhet, akár a stressz miatt is.Csinálj egy tesztet, és menj el egy dokihoz, ha még mindíg késik.
A kérdező hozzászólása: Bocs, rossz volt a kérdés. Szóval megjött ennyi idõ csúszás után...
De gondolj arra, hogy új hónap új esély!!! Kitartás!!! És léz és lábtörést!!
Szia!Én ugyanezt élem át amit te!!Nov. óta próbálkozunk és a 28 napos (órára pontos!!)ciklusomból azóta 38 napos lett!De egyszerre nov.-tõl, mintha mindenem megváltozott volna.:-((Voltam dokinál azt mondta semmi bajom, próbálkozunk, májusig kaptam idõt, utána jönnek a komolyabb vizsgálatok.Ja, és nekem van egy 7 éves lányom, aki az elsõ hónapban "összejött".Sok sikert és kitartást, szorítok, hogy mielõbb teljesüljön a vágyad!!! :-)))
A kérdező hozzászólása: Hálás köszi! Hát ez van, nem is értem, komolyan, mi történik velem mostanában. Remélem, azért tényleg sikerül nemsokára...
Szia! Nekem addig semmi bajom nem volt, míg elnem határoztuk, h elkezdünk dolgozni a baba projekten. Mindig pontosan megjött 8pergre pontosan) Azóta van, h jön, van, hogy nem. :( Most arra jutottunk, hogy nem foglalkozunk a baba kérdéssel. Törõdünk kicsitmagunkkal és egymással. Pihenés, kirándulás, tanulás, munka hobby, lakás, esetleg majd eljegyzés. Van mi lekössön. Rájöttem, h nem feltétlenül jó, ha tudatosan tervezi az ember a babát. :( Tegnap azt mondta a doki, h teljesen rendben vagyok, így nem aggódom. ha akar úgy is jön. :)

Ha kancsalság miatt nem lát valaki az egyik szemére, és ha megműtik, akkor utána lehet láthatna vele, vagy már, ha nem lát, akkor késő is műtetni?

Legjobb válasz: Nem lehet mûtéttel gyógyítani ezt a fajta betegséget. Csak magát az esztétikáját tudják, hogy ne kancsalíts. :( én is ebben a cipõben járok

Nem lehet mûtéttel gyógyítani ezt a fajta betegséget. Csak magát az esztétikáját tudják, hogy ne kancsalíts. :( én is ebben a cipõben járok
12:56 ismét a "nem lát"-ot ugye úgy értetted, hogy nem jól?
Nem, nem úgy érti. Minden ember úgy születik, hogy csak az egyik szemét használja, a kétszemes együtt látást hat éves korunkig kell megtanulnunk. Aki kancsal, annak sajnos ez lehetetlen. Ha valakinek 6 éves korig megmûtik a szemét az megtanulhatja, de sajnos csak az ilyen gyerekek 30%a tanulja meg, a többiek egész életükben csak egy szemmel fognak látni
második vagyok. én pont ilyen vagyok, amit leírtál, de azért foltokat látok a rossz szememmel is.

Ha valakinek, akinek korábban sohasem késett a menstruációja, egyszer csak 2-3 napot késik, és nagyon erős mellfájdalmai léptek fel azon a pár napon, az akár lehet terhes is?

mert hallottam olyat, h valakinek megjött a menzesze, mégis állapotos volt...vagy, még mire utalhat?

Legjobb válasz: Ha eddig pontos volt és most késett, utalhat terhességre. De kérdés, hogy együtt voltatok-e a pároddal "félidõben".

Ha eddig pontos volt és most késett, utalhat terhességre. De kérdés, hogy együtt voltatok-e a pároddal "félidõben".
A kérdező hozzászólása: Igen, együtt voltunk.
Lehetséges, csinálj tesztet, ha nem jön meg.

Van itt valaki, akinek fogászati probléma miatt hullott a haja, DE felvtelek alapján azt mondták az orvosok, hogy nem ott van a góc? Csak késõbb mégis megcsináltatta/kihúzatta a rossz fogat?

Több, mint két évve ezelõtt kb. 4 hónappal a gyökérkezelés után kezdett hullani a hajam. Az a fogam sokáig fájt, mostanában már nem. Több fogorvos is azt mondta, hogy nem lát gyulladást a röntgenen, de nem tudom... az összes többi vizsgálat negatív lett. Minden. Többet újra is ismételtem a két év alatt, se semmi.
Levéltárban érdeklõdj.
Szerintem te is be tudod lõni, mi lehet érték belõle. A válás és levelezés nyilván nem. A különbözõ kötvények, vagy üzleti papírokat pedig megmutathatod elsõ körben egy ügyvédnek, utána meg egy pénzügyi szakembernek. De nem igen hiszem hogy találsz benne értékes dolgot.
1. lefényképezed, leltárba veszed 2. közjegyzõvel hitelesítteted 3. keresel egy pénzügyi szakembert, akinek tételesen átadod (szerzõdés, tanúk, aláírás) kutatásra. de lehet, hogy ránézésre azt fogja mondani, hogy keretezd be, s tedd ki a falra, a már régen becsõdölt kötvényeket mint családi emléket. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönet mindenkinek!
Barátom hol találtad ezeket? Valamelyik felmenõd hivatalnok vagy jegyzõ volt és örökölted? Járj utána ezeknek mert lehet nagy vagyonra tehetnél szert csak joglilag nem téged illetne egyik papir se, ami ciki lenne.

Mi történik akkor ha későn veszi be valaki az esemény utáni tablettát?

Legjobb válasz: Már eldöntöttétek, hogy mi lesz a neve? :)

Már eldöntöttétek, hogy mi lesz a neve? :)
Mármint azon kívül, hogy kialakul a terhesség?
A kérdező hozzászólása: ;) nem róllam van szó -.-' egy ismerõsöm ezen tanakszik.
Szõrös lesz a mellye! :D
tanakszik???
lutri. vagy gyerek lesz, vagy nem.
GYES

Valaki le tudja írni, hogy mi történik akkor ha későn vették észre, hogy a baba egyik szívbillentyűje nem fejlődött ki? az anyukám most 34 hetes terhes. Lehetséges, hogy túléli a szülést?

Legjobb válasz: Édesanyádat császározni fogják, a többi meg majd utána kiderül. Az orvosok manapság már sok mindenkit meg tudnak gyógyítani, bár egy ilyen fejlõdési rendellenesség elég súlyos. Nõgyógyász nem mond semmit? Sok sikert, reméljük, minden rendben lesz. Szorítok Nektek!

Édesanyádat császározni fogják, a többi meg majd utána kiderül. Az orvosok manapság már sok mindenkit meg tudnak gyógyítani, bár egy ilyen fejlõdési rendellenesség elég súlyos. Nõgyógyász nem mond semmit? Sok sikert, reméljük, minden rendben lesz. Szorítok Nektek!
Így látatlanban nehéz bármit mondani, de az én Nagyfiamnak 2 billentyûje sem mûködött, két szívmûtétje volt. Ezek ma már rutinmûtétnek számítanak! (De mondom, rengeteg lehetõség van, nem is minden esetben mûtenek azonnal, kérdezzétek meg az orvost, Õ tud konkrétat mondani!)
Édesanyádat császározni fogják

Ha késik egy vonat akkor a megengedett (PL. : 90 km/h ) sebességet túl lépheti? (PL. :115 km/h val megy. )

Most néztem a máv térképet és a Hajdú IC elütött egy személyt és emiatt 203 percet késik és nagyon gyorsan megy a többihez képest a 100 vonalon.

Legjobb válasz: Mindig az adott pályaszakaszra érvényes max. sebesség a mérvadó.

Mindig az adott pályaszakaszra érvényes max. sebesség a mérvadó.
Nem lépheti túl semmilyen körülmények között sem.
Ez nem olyan egyszerû mert hiába van pl 160-as pálya ha a szerelvényben van 1db olyan kocsi aminek a megengedett sebessége 100, akkor nem mehet csak 100 al... személyvonatoknál meg van adva, hogy mennyivel mehetnek a menetrendi segédkönyvben(ha jol emlékszem)... legyen pl 100 és az is megvan adva ha késik a menetrendtöl akkor pl mehet 120-al is de ezek az adatok minden vonalon minden mozdonynál mások kb...és függenek a vonatra engedélyezett sebességtöl a pályasebességtöl is...
A kérdező hozzászólása: ok értem közönöm
A kérdező hozzászólása: akkor ez bonyolúlt
Hol nézted a MÁV térképet? Amúgy az elõzõ hozzászóló teljesen korrekt választ adott. Szerintem vasutas.
A 100-as vonalon 120 km/h a Vmax, és a lassújelektõl eltekintve a vonatok ennyivel közlekednek. Ebben nincs semmi furcsa és rendkívüli. :)

Ha ma megjőtt, akkor 14 nappal előtte pém volt, vagy tüszőrepim? Kérlek irjatok, mert nagyon kiváncsi lennék.14 nappal ezelőtt, pozit mutatott az ovuteszt, meg előtte való nap is, de mi csak a 2. pozinál voltunk együtt, igaz, hogy már késő éjszaka.

Ezek szerint lecsuszhattunk a dologról? Még csak most kezdtem el ovutesztelni, ezért próbálom bel?ni, mikor is volt ovum.

Legjobb válasz: A 2 pozi ovutesztet sem értem, nekem vaterás van, és egyik teszt sem olyan volt , mint amiket irtok, hogy erõs csiknak kell lenni. Csak egy picit volt halványabb, mint a másik csik. Vagy vegyek drágább tesztet, amin másként látszik?

A kérdező hozzászólása: A 2 pozi ovutesztet sem értem, nekem vaterás van, és egyik teszt sem olyan volt , mint amiket irtok, hogy erõs csiknak kell lenni. Csak egy picit volt halványabb, mint a másik csik. Vagy vegyek drágább tesztet, amin másként látszik?
nehéz a kérdés, de szerintem az biztos, hogy volt pé-d, a tüszõrepedés viszont nem 100%, de nem is kizárható. Lehet, hogy tényleg késõn voltatok együtt. próbálkozzatok újra a jövõ hónapban, remélem, sikerül!
A kérdező hozzászólása: Rajta leszünk az ügyön. Köszi a választ. Most szeretnénk a két gyerekünknek egy kistesot, de nagyon várat magára. Most leszek 29 éves, az elsõt 20, 5 éves koromban szültem. Nagyon hamar össze is jõtt, a második is egybõl sikerült, na de most meg nem akar jönni. Pedig mi már nagyon várnánk a picit, a tesokkal együtt.
Peteérés elõtt 2 nappal több az esély a fogantatásra. Meg ha minden passzol, akkor is csak 30 % esély van arra, hogy elsõre összejöjjön. Sok sikert!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!