Találatok a következő kifejezésre: Ha kést valakinek (89 db)

Ha kést ajándékozunk valakinek akkor pár forintot kell kérni érte. Miért? És mi a helyzet ha zöldség szeletelőt adok ajándékba?

Legjobb válasz: hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.

hagyomány. Azt tartják ajándékba adott kés elvágja a barátságot. Ezért kell pénz kérni cserébe. Mert akkor nem ajándék, hanem egyszerûen eladjuk neki. A zöldségszeletelõre szerintem nem vonatkozik.
Csak babona. Ha nem vagy babonás, ne kérj semmit. Én már többször adtam kést ajándékba. Nem vágta el a barátságot :) ))
Elvileg minden éles vagy hegyes (vágásra vagy szúrásra alkalmas) tárgyra vonatkozik a dolog, ha ilyet kapsz / adsz, azt egy forinttal szokás viszonozni (de megteszi bármi ami lehet cserealap, csokipénz például, vagy játékpénz, szerencseérme, de akár sütemény amit cserébe kapsz).

Miért tetováltat magára valaki valamit, ha késõbb el akarja távolíttatni?

Csak kérdezem...hiszen mindenki tudja, hogy a tetoválás (majdnem) ÖRÖK. Ennyire nem gondolják át, meggondolatlanok, vagy mi?

Legjobb válasz: Jaj ne magyarázzál már hülyeségeket, komolyan, mert megfájdul a fejem tõled. Mi vagy te? Mindent tudó, mindent elõre látó, a megfontoltság mintaképe? Amikor csináltatta még tetszett neki a delfin. Aztán eltelt egy kis idõ (vagy sok idõ), és már nem tetszik neki. Ennyi a képlet. Ne csinálj úgy mintha te nem tettél volna olyat amit késõbb megbántál.

Jaj ne magyarázzál már hülyeségeket, komolyan, mert megfájdul a fejem tõled. Mi vagy te? Mindent tudó, mindent elõre látó, a megfontoltság mintaképe? Amikor csináltatta még tetszett neki a delfin. Aztán eltelt egy kis idõ (vagy sok idõ), és már nem tetszik neki. Ennyi a képlet. Ne csinálj úgy mintha te nem tettél volna olyat amit késõbb megbántál.
A páciens bemozdul, a tetoválónak tüsszentenie kell, vagy valami más elvonja 1 pillanatra a figyelmét, vagy a gép is bekrepálhat pont a legrosszabbkor. Persze ezekre tényleg kicsi az esély. Ez csak 1 pár példa, hogy miért is lehet 1 motívum nem a legjobb. Az is igaz, hogy az ilyen mester tetoválóknak olyan precíz kezûeknek kell lenni, mint egy sebésznek. Én csak azt mondom, hogy nem rögtön a kérdezõt kéne minden esetben a sárgaföldig szidni, aki egy friss tetoválást el szeretne valamilyen módon tüntetni. Kedves utolsó, azt megkérdezhetem tõled, hogy fordult-e már veled elõ eddig pályafutásod során, hogy egy adott mintát nem sikerült olyan jól megcsinálnod, mint ahogy kellett/szeretted volna? Vagy esetleg az ügyfélen látszott, hogy nem igazán tetszik neki?
Hááát, egy rutinos, sok éve nagy forgalomban tetováló mûvész nem igazán ejthet bakit, csak egy gyakorlatlan tetkós... Mondom ezt úgy, hogy magam is tetováló vagyok.
A tetoválók is emberek, ergó õk is hibázhatnak! Hibázhat a több évtizedes gyakorlattal rendelkezõ, szalonban tetováló profi is, épp ugyan úgy, mint a kezdõ tetováló! Most ebbe mi olyan hihetetlen? Vannak olyan motívumok amik annyira kicsik, vagy részletesek, hogy javítani nem nagyon lehet rajtuk. Ha pedig az ügyfélnek elrontanak egy mintát jó hogy savanyú lesz a szõlõ és nem fog neki tetszeni, akármennyire is tetszett és jelentett sokat neki az a minta és szerette volna magára varratni. Ilyenkor kétségbe esésében/bánatában mindenkinek az elsõ gondolata a lézer vagy az átfedés. Aztán vagy rászánják erre magukat, vagy inkább beletörõdnek a mintába.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jómagam 20 éven keresztül akartam tetoválást. Amikor én voltam 20 éves, akkor még csak álmodozhattam arról, hogy nõként tetoválásom legyen. Nem volt divatban, sõt, inkább az a hír terjedt, hogy csakis bûnözõknek lehet tetoválásuk. Így álmodoztam 20 éven át. 41 évesen jött el az idõ, hogy az elsõ tetkóm megcsináltassam. De hova menjek? Ki a jó? Keresgélni kezdtem a neten. Akihez tudtam, a honlapjára regisztráltam, hogy lássam a munkáit. Találtam is egyet. Gyönyörû munkát csinált, szép tetoválások voltak. Írtam neki, hogy szeretnék tetoválást, milyen elképzelésem van. Visszaírt, hogy menjek el hozzá, mindent megbeszélhetünk. Elmentem. Ott a saját szememmel láthattam a többi munkáját ami szintén gyönyörûek voltak. Elmondtam mit szeretnék. Meghallgatott, és közölte az árát. 40 ezer forint lett volna, mert ugye a terv nekem megvolt, de meg is kellett rajzolni. De gondoltam szép munkának ára van. Nem volt kifogásom az ára ellen, így kértem idõpontot. Nézi a naptárát, majd a következõt mondta: - ha neked is jó, akkor jövõhéten szerdán délután be is jöhetsz. A tanítványom Jani tud fogadni, és megcsinálja... Na itt akadtam ki. Én nem a Jani munkáját néztem hónapokon át, hanem az övét, a mester mégis átpasszolja másoknak a munkát. Ha nem tud fogadni vagy nem akarja csinálni akkor mondja meg, de ne passzoljon le olyanhoz akinek 1 munkáját sem láttam. Így inkább elköszöntem, de nem mentem. Elmondtam a 20 éves fiamnak, hogy jártam, erre a fiam. - miért nem mész ahhoz a sráchoz akihez a gyerekkori barátnõm is volt? Szépen dolgozik. Felhívtam a leányzót. Elküldte a tetováló honlapját, ahol megnézhettem a képeit. Õ is szépen dolgozik. Még aznap felhívtam.Másnap már ott voltam a lakásán ahol elmondtam mire vágyom. Ott helyben le is rajzolta. Kiderült, hogy festõmûvész, de mellette tetoválásokat is csinál, de csak azért mert szereti csinálni. Dolgozott szalonban de nem igazán volt oda a robot tetoválásokért. (amikor az egyik jön a másik megy, és csak dolgozik mintha gép mellett dolgozna)Mivel nem kértem csak 12 centis fekete-fehér tetkót így 2 nappal késõbb már rám is tetováltatta, mindössze 9000 forintért. Gyönyörû lett.. Amikor végre meggyógyult, a kollégám nézte, és megkérdezte kinél csináltattam, mert õ is elmenne hozzá. Mutatott a vállán egy tetkót ami elég kopott volt (alig 2 éves tetkóról beszélünk) és elég csúnya vonalvezetési hibák voltak) Elmondta, hogy szalonba ment egy állítólag ismert tetoválóshoz, de valamiért nem végzett jó munkát.. Így most keres valakit aki helyre hozná neki.. Szóval nem mindig azok a jók akik 60 ezerért csinálják meg..
A kérdező hozzászólása: Mire az ember eltávolíttatja lézerrel vagy mindig átütteti, ugyanott lesz árban, mintha egybõl profihoz ment volna.
A kérdező hozzászólása: Igazad van, én 60.000 Ft-ért csináltattam, de úgy voltam vele, hogyha életreszóló befektetés, akkor inkább várok, ne az ár legyen a döntõ, ne ezen spóroljon az ember. Vagy legyen profi, vagy semmilyen.
4-es, általában az utólagos magyarázatukban szerepel az, hogy nem olyanra sikeredett a tetoválásuk, magyarul béna volt a tetováló. Ezen nem segít az sem, ha sokáig tervezgették elõtte... Miért nem néznek sokan utána annak, akihez tetováltatni mennek? Miért nem nézik meg a portfóliójukat? Miért az az elsõ szempont, hogy minél olcsóbb legyen? Nem elég azt átgondolni, hogy mi legyen rajtunk tetoválásként, annak is utána kéne járni, hogy kivel érdemes megcsináltatni. Egy profi szerintem a legbanálisabb divat tetkóból is csodát képes mûvelni, amit nem lesz ciki viselni sosem.
A kérdező hozzászólása: Hát ez az...én 4 éven keresztül terveztem és vártam a tetoválásommal, teljesen egyedi, és azóta sem bántam meg. Tisztában voltam vele, hogy örökre rajtam marad.
ma 21:08 Azok akik friss tetoválást akarnak eltüntetni vagy rátetováltatni, azok mind divatból mentek tetoválást csináltatni. Az aki évek óta gondolkodik rajta, aki egyedit tervezett, akinek van jelentõsége a tetoválásának az sosem fogja újravarratni, vagy eltüntetni. Nem hiába mondják még itt is, hogy kötõdj ahhoz amit magadra varratsz, mert egy életre szól..
Az, hogy késõbb miért akarja eltávolíttatni, arra ezer magyarázat lehet. Már nem tetszik neki, vagy olyasmire emlékezteti, amire már nem akar emlékezni, stb stb. Engem inkább az érdekel, miért szaporodtak meg mostanában az olyan kérdések a GYIK-on, amik arra irányulnak, hogy friss (!!!) tetoválással mennyi idõt kell várjanak, hogy leszedethessék, vagy átüttethessék. Na erre mondjon valaki valami okosat...
Amikor csináltatta tetszett neki. Eltelt pár év már nem tetszik. Tudod változunk. Nekem van egy ismerõsöm aki mindig magára tetováltatja az éppen aktuális pasasa nevét, mert, hogy õ az igazi, õt szereti bla, bla, bla. Majd jön, és rátetováltat valamit a névre, és máshová varratja az új pasasa nevét. A tetováló mûvész többször mondta, hogy szöveget, nevet ne tetováltasson mert megbánja.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én speciel el szeretném távolíttatni a tetkómat, mert nem tetszik a kivitelezés , szépen szólva...( elcseszték ). Vidéki vagyok, neten keresgéltem a szalonok között, gondoltam Pesten más a színvonal, így oda koncentráltam. Találtam is egyet, a munkáik is szépek voltak az oldalukon. Lebeszéltem velük egy idõpontot, elmentem a megbeszélt idõben, de akivel beszéltem nem volt bent, a többiek pedig nem is tudták hogy van idõpontom...na mondom nem számít elmagyarázom mit szeretnék. Kinyomtatta , felrakta így még egész szép volt ( 2 soros felirat + 3 madár ). Kb 30p alatt kész is volt ( közben mondta kolleganõjének a srác : Ezt gyorsan megcsinálom, aztán mehetünk kajálni ) Itt kellett volna inkább elmennem.... a vonalvezetés szörnyû lett, + a kis bonyolult betûkhöz mérten nagyon vastag tûvel ütötte, így a sok részlet értelmét vesztette, és lett velõle egy összefolyt katyvasz.....ez nem más mint a Keletitõl nem messze található Swastika tetováló"szalon"!! Kerüljétek hatalmas ívben, így most nekik köszönhetõen egy hosszadalmas és drága lézeres kezelésnek nézek elébe....( olyan mélyen ütötték, hogy legalább 8-10 alkalom az orvos szerint....)

Ha későn derül ki a terhesség ( 18. hét) milyen plusz vizsgálatokat érdemes elvégeztetni? Járt valaki így?

Legjobb válasz: Te jó ég... nagyon elbújt a babád. Szerintem ha eddig nem történt semmi, akkor nem kell plusz vizsgálatokat végeztetned a kötelezõkön kívül. Ha az ultrahangon mindent rendben találtak és a vér és vizelet eredmények is jók, akkor szerintem minden rendben van.

Te jó ég... nagyon elbújt a babád. Szerintem ha eddig nem történt semmi, akkor nem kell plusz vizsgálatokat végeztetned a kötelezõkön kívül. Ha az ultrahangon mindent rendben találtak és a vér és vizelet eredmények is jók, akkor szerintem minden rendben van.
De azt hogyan nem vetted észre, hogy 4-5 hónapig nem jön meg?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, a számok alapján 13 hetesnek kell lennem, mivel augusztus 22-én volt meg utoljára, de olyan furcsán érzem, mintha mozogna, harmadik baba, tehát valamit konyítanom kellenne hozzá, de eszméletlenül puffadok is, és kötényhasam is maradt, tehát nem tudom, hogy nem-e csak beképzelem. Holnap megyek ultrahangra, csak kíváncsi vagyok ha esetleg így jártam mire figyeljek
Szia! Nekem 19 hetesen derült ki (fogamzásgátlás és - teszt után, vérzéssel cisztának indult...)Nincs semmi plusz vizsgálat, mert mindenrõl lemaradtál, amit idõre kell...Esetleg csináltathatsz egy alaposabb genetikai UH vizsgálatot, de érdemben már ott se tudnak mit csinálni...minden vizsgálathoz késõ már. Én 36 hetes vagyok, remélem minden rendben lesz Nálatok is! :-)

Milyen vizsgalatot szokot a nogyogyasz vegezni valakin ha kesik a menstruacioja es meg szuz? (14\L)

Legjobb válasz: semmilyent, ha az illetõ 14 éves gyerek, mivel ez teljesen normális dolog hormonálisan még nem teljesen érett tinilányoknál

semmilyent, ha az illetõ 14 éves gyerek, mivel ez teljesen normális dolog hormonálisan még nem teljesen érett tinilányoknál
Ha kevesebb mint 6 hónapja volt az elõzõ menstruációd, akkor az még nem baj. http://www.naprendelo.hu/tudni-szeretne-fiataloknak-az-elso_.. Itt egy cikk a nõgyógyászati vizsgálatról.

Egy használt negatív teszt, lehet pozitív ha késõbb használjuk, és pozitív lehetne, hagy teljesen használhatatlanná válik használat után?

Legjobb válasz: Mi van??? A teszt csak egyszer használatodak!!!! Nem lehet õket 2× használni!!!

Mi van??? A teszt csak egyszer használatodak!!!! Nem lehet õket 2× használni!!!
Persze hogy használhatatlan. Aki már a teszten is spórol az inkább várjon még a gyerekkel.
Bocsi használhatóak.
Nem :) Nézelõjd picit a neten még és látni fogod hogy aki terhes is volt, negatív maradt a használt teszt.Ez azért van, mert azok az indikátorok amik a t vonal csíkját elszínezi már egyszer aktiválták.Olyan mint egy gyufaszál, ha egyszer meg gyújtottad, másodjára hiába pedzegeted majd a doboza oldalán, nem fog meg gyulladni.
Rossmanban hatalmas leárazások vannak (Bp) terhességi teszt ügyben egyébként. Pont ma vettem 2 db X-epilt 400-ért (3 napja késik), de minden márka le van akciózva (csak a felsõkategóriásak nem, amik 3.000 Ft-ba kerülnek). Vegyél egy újat.:D

Fecebookon késnek az érteítések, hogy lehet ezt megszűntetni? Ezen kívűl ha ír valaki nem nyitódik meg autómatikusan alul chat ablakban pls help

Nem kapom meg az értesítéseket id?ben ha valakinek már volt ilyen és megoldotta kérem segítsen mert nagyon zavaró, de azt is megköszönném ha csak valami videót tud valaki mutatni hogy hogy kell megjavítani ezt a kis idegesít? dolgot el?re is kösz

Mi történik akkor ha későn veszi be valaki az esemény utáni tablettát?

Legjobb válasz: Már eldöntöttétek, hogy mi lesz a neve? :)

Már eldöntöttétek, hogy mi lesz a neve? :)
Mármint azon kívül, hogy kialakul a terhesség?
A kérdező hozzászólása: ;) nem róllam van szó -.-' egy ismerõsöm ezen tanakszik.
Szõrös lesz a mellye! :D
tanakszik???
lutri. vagy gyerek lesz, vagy nem.
GYES

Valaki le tudja írni, hogy mi történik akkor ha későn vették észre, hogy a baba egyik szívbillentyűje nem fejlődött ki? az anyukám most 34 hetes terhes. Lehetséges, hogy túléli a szülést?

Legjobb válasz: Édesanyádat császározni fogják, a többi meg majd utána kiderül. Az orvosok manapság már sok mindenkit meg tudnak gyógyítani, bár egy ilyen fejlõdési rendellenesség elég súlyos. Nõgyógyász nem mond semmit? Sok sikert, reméljük, minden rendben lesz. Szorítok Nektek!

Édesanyádat császározni fogják, a többi meg majd utána kiderül. Az orvosok manapság már sok mindenkit meg tudnak gyógyítani, bár egy ilyen fejlõdési rendellenesség elég súlyos. Nõgyógyász nem mond semmit? Sok sikert, reméljük, minden rendben lesz. Szorítok Nektek!
Így látatlanban nehéz bármit mondani, de az én Nagyfiamnak 2 billentyûje sem mûködött, két szívmûtétje volt. Ezek ma már rutinmûtétnek számítanak! (De mondom, rengeteg lehetõség van, nem is minden esetben mûtenek azonnal, kérdezzétek meg az orvost, Õ tud konkrétat mondani!)
Édesanyádat császározni fogják

A beszélni későn kezdő gyermekek alaptermészete visszahúzódóbb, félénkebb az átlagnál vagy nincs összefüggés? Ha ismertek valakit, mi a tapasztalat?

Legjobb válasz: Az enyém taplraesett vagány kispasi, 2,5 éves, 2 éves korától beszél intenzívebben, de még most sem tart ott, hogy más számára egyértelmûen érthetõ mondatokat mondjon. emiatt nem tûnik túl kommunikatívnak. Szerintem nincs összefüggés.

Az enyém taplraesett vagány kispasi, 2, 5 éves, 2 éves korától beszél intenzívebben, de még most sem tart ott, hogy más számára egyértelmûen érthetõ mondatokat mondjon. emiatt nem tûnik túl kommunikatívnak. Szerintem nincs összefüggés.
Lányom 3 évesen kezdett igazán beszélni, mikor elkezdte az ovit. Barátkozós, minden érdekli, nincs összefüggés. A huga 1, 5 éves kora óta mondatokban beszél és õ is barátkozós, minden érdeklõs természetû.
Lányom 3 évesen kezdett el beszélni, addig csak gagyogott. Ennek ellenére a játszótéren felnõtthöz, gyerekhez egyaránt odament, és mondta mondta nekik, de se én, se más nem értette mit mondd! Két hónapja elkezdett beszélni, tisztán, szépen, és olyan szavakat tud, hogy csak rácsodálkozok! Udvariasan köszön, mondja köszönöm szépen, tessék parancsolj, bocsánat elnézést, 15-ig elszámol, színeket tudja, mese szereplõit, mondja mit kér, babákkal szerepjátékozik. Nem gondoltam volna hogy ennyit fejlõdik ennyi idô alatt! Eddig mindent magában raktározott, most meg adja elõ a dolgokat!
Nálunk viszonylag korán kezdett el beszélni a kisfiam, de a természete félénk, nehezen barátkozó. Szerintem nincs összefüggés. Vagyis nyelvészeti szempontból biztos, hogy nincs (ezt mint nyelvész teszem hozzá).
Az unokaöcsém (3 éves múlt) csak 2, 5 évesen kezdett beszélni, még mindig nem beszél tisztán, néha alig érteni. Felnõttekkel jól elvan, de gyerekekkel (még a nála kisebbekkel is) nagyon visszahúzódó. A bölcsiben is gond van vele, alig vannak barátai, egyedül játszik, de a családban lévõ gyerekekkel (nagyjából egyidõsek és õk is fiúk) sem tud együtt játszani, inkább anyukája szoknyáján ül, még a saját otthonában is. De hogy ez attól van-e, hogy késõn kezdett beszélni, nem tudom.
Nincs összefüggés. Nagyobbik lányom már elmúlt 2 éves amikor úgy igazándiból elkezdett beszélni. Azóta be nem áll a szája, azt pedig távolról se mondaná róla senki, hogy visszahúzódó lenne, sõt! Kimondottan vezéregyéniség, az oviban "udvartartása" van, ha megérkezik, akkor kész fogadóbizottság várja -és nem mi neveltük ilyennek, egyszerûen ilyan típus. Kisebbik lányom már 1 évesen énekelte a hinta-palintát, kimondottan hamar kezdett el beszélni, mégis a nagyhoz képest sokkal visszahúzódóbb, pont az ellentéte a nagylánynak, a kicsi inkább megalkuvó, az a típus, akit bármirõl meg tudsz gyõzni, totál nyugodt természet.

Ha késik egy vonat akkor a megengedett (PL. : 90 km/h ) sebességet túl lépheti? (PL. :115 km/h val megy. )

Most néztem a máv térképet és a Hajdú IC elütött egy személyt és emiatt 203 percet késik és nagyon gyorsan megy a többihez képest a 100 vonalon.

Legjobb válasz: Mindig az adott pályaszakaszra érvényes max. sebesség a mérvadó.

Mindig az adott pályaszakaszra érvényes max. sebesség a mérvadó.
Nem lépheti túl semmilyen körülmények között sem.
Ez nem olyan egyszerû mert hiába van pl 160-as pálya ha a szerelvényben van 1db olyan kocsi aminek a megengedett sebessége 100, akkor nem mehet csak 100 al... személyvonatoknál meg van adva, hogy mennyivel mehetnek a menetrendi segédkönyvben(ha jol emlékszem)... legyen pl 100 és az is megvan adva ha késik a menetrendtöl akkor pl mehet 120-al is de ezek az adatok minden vonalon minden mozdonynál mások kb...és függenek a vonatra engedélyezett sebességtöl a pályasebességtöl is...
A kérdező hozzászólása: ok értem közönöm
A kérdező hozzászólása: akkor ez bonyolúlt
Hol nézted a MÁV térképet? Amúgy az elõzõ hozzászóló teljesen korrekt választ adott. Szerintem vasutas.
A 100-as vonalon 120 km/h a Vmax, és a lassújelektõl eltekintve a vonatok ennyivel közlekednek. Ebben nincs semmi furcsa és rendkívüli. :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!