Találatok a következő kifejezésre: Ha kérném külön (22 db)

A debreceni Kenézyben kell külön fizetni az EDA-ért? És a dokinak elöre kell szólni, ha kérni szeretném vajúdás alatt? 37 hetes km

Legjobb válasz: Én a Kenézyben szültem, nem kell fizetni érte. Nekem vérvétel sem volt elõtte. A szülõszobán kérdezték, hogy akarok-e EDA-t, és én kértem, nem bántam meg, csak ajánlani tudom. Altatóorvos csinálta és egyáltalán nem fájt. Jobb még az elején kérni, amikor még nincsenek sûrûn fájások, mert kb. 20 percig tart, míg a kanült bevezetik és addig mozdulatlannak kell szinte lenni.

Én a Kenézyben szültem, nem kell fizetni érte. Nekem vérvétel sem volt elõtte. A szülõszobán kérdezték, hogy akarok-e EDA-t, és én kértem, nem bántam meg, csak ajánlani tudom. Altatóorvos csinálta és egyáltalán nem fájt. Jobb még az elején kérni, amikor még nincsenek sûrûn fájások, mert kb. 20 percig tart, míg a kanült bevezetik és addig mozdulatlannak kell szinte lenni.
Szia! Én a Klinikán szültem, de fizetni biztos h nem kell. Elõre érdemes viszont megbeszélni, nekem 36 vagy 37. héten volt egy vérvételem pont emiatt, azt nézik h normális-e a véralvadás. Könnyû szülést!

Ha kérném a külön szobát szüléskor, aminek azt hallottam hogy 3000ft a napi dijja, akkor azt a hazamenetel elött kell kifizetni, vagy csekken kell vagy hogy?

Legjobb válasz: Hazamenetel elõtt kapsz egy részletes számlát szerintem. De nyugodtan kérdezd meg a dokit vagy a nõvért hogy mi a rendszer a kórházban.

Hazamenetel elõtt kapsz egy részletes számlát szerintem. De nyugodtan kérdezd meg a dokit vagy a nõvért hogy mi a rendszer a kórházban.
Én Szigetváron szültem és ott a VIP szobában voltam. Hozzám bejöhettek a látogatók, és a férjem is ott alhatott velünk. Akkor kellett fizetni amikor hazaengedtek és négy napot töltöttünk ott szállodai körülmények között. Úgyhogy szerintem nagyon megéri! Könnyû szülést. T.
Én is 3000 Ft-os különszobában voltam. Nagyon jó volt! Nem bántam meg! Sok elõnye volt. Nekünk hazamenetel elõtt adtak egy csekket, ami nem volt kitöltve, mert alapítványi volt, tehát többet is lehetett rá fizetni. Szóval nem kellett akkor befizetni rögtön, hanem mikor már hazamentünk. Minden jót neked!

Ha kórházban végeznek vizeletvizsgálatot az kimutatja a terhességet? Vagy azt külön kell kérni?

Legjobb válasz: A síma vizeletvizsgálat csak a vért, fehérjét, cukrot stb. mutatja ki. Külön kell kérni. Ha elmész nõgyógyászhoz, vagy megbeszéled a kezelõorvosoddal õ tud beutalót adni ilyen típusú vizeletvizsgálathoz. Bár volt h nekem sürgõsen kellett tudnom az eredményt és a nõgyógyászaton pisiltem egyet, a nõvér pedig megnézte azonnal a gyógyszertárakban is kapható tesztcsíkkal.

A síma vizeletvizsgálat csak a vért, fehérjét, cukrot stb. mutatja ki. Külön kell kérni. Ha elmész nõgyógyászhoz, vagy megbeszéled a kezelõorvosoddal õ tud beutalót adni ilyen típusú vizeletvizsgálathoz. Bár volt h nekem sürgõsen kellett tudnom az eredményt és a nõgyógyászaton pisiltem egyet, a nõvér pedig megnézte azonnal a gyógyszertárakban is kapható tesztcsíkkal.


Ha ic-vel szeretnék utazni, mondanom kell jegyvásárláskor? Az idöpontot is? Külön kell kérnem hely jegyet? Vagy az már benne van az árban?

Most utazok elöször egyedül. Látom,hpgy kb 500ft különbség van a személy és ic jegyek között. A hely jegy miatt?

Legjobb válasz: Igen ha intercityvel mennél akkor mondanod is kell ezeket. Õ magától nem fogja tudni: Csókolom, egy diákjegyet szeretnék kérni Budapestig a 10:20-as intercityre, pótjeggyel.

Igen ha intercityvel mennél akkor mondanod is kell ezeket. Õ magától nem fogja tudni: Csókolom, egy diákjegyet szeretnék kérni Budapestig a 10:20-as intercityre, pótjeggyel.
Ha kártyával fizetek, a borravalót külön, készpénzben szoktam odaadni.
Amit leírtál, az teljesen szabálytalan. A bankkártya és hitelkártya szerzõdések legfontosabb eleme, hogy nem adhatod oda idegennek úgy, hogy nem tudod ellenõrizni, mit csinál vele. Felelõs vagy a saját adataid védelméért. A pincér nem vihette volna el így a kártyát, ha így mûködnek, nekik a kártyaszerzõdésük, Neked meg a bankkártyád kerete van veszélyben. Ne engedd meg, hogy elvigyék a kártyádat, kell, hogy legyen mobil leolvasójuk. Szabályosan csak ott az asztalnál, elõtted húzhatja le a kártyát. Javítani pedig soha ne engedd az összeget leolvasás után! Sokan jártak már így pórul...A történetednek szerintem az APEH is örülne. Egy nyugtaellenõrzéses ebéd erejéig.... Az illemmel pedig ilyenkor azért ne törõdj, mert a pénzedrõl van szó, lehet hogy több száz vacsora árával felérõen. Az a pincér, aki eleve így jár el, legkevésbé borravalót érdemel.
21:44-kor válaszoló. Te biztos minden pincér álma vagy. Ugyanis ma Közép-Európában arról szól a történet, hogy a pincérek a borravalóból élnek. Bár a Te országodban természetes! Azért, ha Szicília felé jársz, ügyelj!
Hát igen, a kártyát soha ne veszítsd szem elõl, nem vihetik el! Se le nem ejthetik, se zsebre nem dughatják, mert soha nem tudhatni, hol van elrejtve egy illegális kiolvasó, mely minden adatot megszerez!!!
A legegyszerûbb módja az, hogy szolidan megkérdezed a pincért. Õ megmondja neked a garantált helyes választ! -illéspityu-
Az Olaszország. itt meg a felszolgáló "fizetésébe" eleve bekalkulálják..
Elvileg a gépen, amin a PIN kódot beütöd, van lehetõséged az összeget kijavítani. Helyes? - zöld gomb, asszem a sárga a javítás.
Egyszeru. Ne adj borravalot. En Olaszorszagban elek, es ahol en lakok ez nem divat. Ha elmegyunk vacsorazni, akar bankartyaval, akar keszpenzel fizetek, sose hagyok borravalot, de barataim se, es nem is varjak el.
A kérdező hozzászólása: És nem kellett PIN kódot irni. A pincér elvitte a kártyát és nem a gépet hozta ki.
Jól írta az elõzõ válaszoló:a módszer úgy néz ki a kártyás fizunál, hogy odahozza a terminált, beleüti az összeget elõtted, te leokézod, akár a bolti fizetésnél és utána egy kis aprópénz, én eddig ezzel találkoztam. UsA-ban ezt úgy szokás, hogy miután kikérted a számládat és fizettél ATM-en keresztül, a cincér visszaviszi az edényeket stb., Te meg távozás elõtt odateszed a számla alá a zsetont a pultra. Keveredés nincs belõle akkor se, ha egyszerre többen dolgoznak, mert névreszólóan állítja ki eleve a pénztárgép a nyugtát, tehát percre pontosan tudják, hogy xy-é a borravaló.
A kérdező hozzászólása: Szóval a múltkor egy ismerõsömmel voltam és amikor jött a pincér és hozta a számlát, akkor õ odaadta a kártyáját. A pincér elvitte, pár perc múlva visszahozta két papirral együtt. Az egyik volt az, amit alá kell irni. A másik egy számla féleség volt, azon rá volt már géppel irva, tehát a kártyaleolvasó adta ki, hogy mennyi volt a fizetendõ és alatta egy pontozott vonal. Oda az ismerõsöm beirta, hogy 800 Ft. Ez lett volna a borravaló. És eljöttünk. Most akkor ez a 800 Ft, hogyan kerül le a kártyáról? Hiszen a pincér amikor elõször elvitte a kártyát, nem tudta elõre, hogy mi mennyit szánunk borravalónak. Vagy elõször csak a kártya adatait olvasta le a gép és utánna fogják sz összeget levenni, amikor már mi eljöttünk. Kérdeztem a barátomat, hogy hogy is van ez, de nem tudta megmagyarázni. Csak annyit mondott, hogy mindig igy szokta. Hát én meg nem értem.

Útlevelet kutyához ha nem adnak lehet külön kérni/csináltatni?

Yorkimmal szeretnék elutazni New Yorkba legalábbi 2 hónapig és a kutyusomhoz nem adtak útlevelet, lehet külön csináltatni neki?

Legjobb válasz: Pesze hogy ugy kell külön csináltatni. Azt hiszem 8e ft. Nem tudom amerikába beengedik-e karantén nélkül a kutyát, de nem jellemzõ hogy igen.

Pesze hogy ugy kell külön csináltatni. Azt hiszem 8e ft. Nem tudom amerikába beengedik-e karantén nélkül a kutyát, de nem jellemzõ hogy igen.
Tegnap is volt egy ugyanilyen kerdes. Igen, ällatutlevelet KELL csinältatni + chip. Ez ket eve volt 12eFt.
Az állatorvos kb.10 perc alatt kiállítja az útlevelet. Kell az oltási könyv (persze már bizonyos kort be kell a kutyusnak töltenie, hogy a kívánt oltások be legyenek adva, ez feltétel), chip. A kutya beutazásáról elõre tudsz érdeklõdni az budapesti Amerikai konzulátuson, nagyon segítõkészek, nyugodtan hívd fel õket, hogy ne érjenek meglepetések (esetleges karantén).

Ha veszek egy converse cipőt tudok hozzá külön fehér cipőfűzőt kérni?

a cip? nagyon tetszik, de szerintem fehér cip?f?z?vel jobb lenne...=)

Legjobb válasz: Presze, vagy elõbb kérdezd meg, hogy van-e fehér fûzõ, de méteráru boltba vagy valahol amúgyis tudsz bele venni külön fehér fûzõt :)

Presze, vagy elõbb kérdezd meg, hogy van-e fehér fûzõ, de méteráru boltba vagy valahol amúgyis tudsz bele venni külön fehér fûzõt :)
A kérdező hozzászólása: köszönöm =)
szerintem kell idõpont, és azt is megmondják, hogy éhgyomorra kell-e menni vagy ehetsz valamit
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm
cukorterhelés elõtt nem szabad enni 10-14 órát
Az adott kórházban kell megkérdezni. Ahol én voltam (Szent István kórház), ott nem kellett idõpont, reggelre oda kellett menni, aztán soron kívül megcsinálták a terheléses vizsgálatokat.
A kérdező hozzászólása: köszönöm

Külön felmentést kell kérnem úszásra és tesire is vagy elég ha tesire kérek és akkor abban az úszás is bennevan. Egyáltalán kapok? -lent-

Idén egész éves tesi felmentést kaptam mert gondok vannak a térdemmel és dongaláb miatt m?töttek is. Ezt idén is megkapom ha elmegyek orvoshoz nem? Idén már úszni is kell de én nem akarok. Nem is tudok.xd Meg amúgysem bírnám a térdem miatt. de új tanár is lesz meg minden.. Ha van orvosi igazolásom kötelessége ezt elfogadni nem?

Legjobb válasz: ha az úszás a tesióra keretein belül van, vagy helyett akkor az úszás alól is fel leszel mentve. az orvosi igazolást meg kutya kötelessége elfogadni.

ha az úszás a tesióra keretein belül van, vagy helyett akkor az úszás alól is fel leszel mentve. az orvosi igazolást meg kutya kötelessége elfogadni.
A kérdező hozzászólása: bocsi elírtam szóval tavaly wgész éves felmentést kaptam.:) Köszi a választ!:) )
minden évben új felmentés kell ami felülírja az elõzõt Elsõ voltam
Egybe számít. Amúgy én a mûtött térdemmel jártam úszni orvos tanácsára, hogy ne hagyjam el magam. Az úszást nem véletlenül javasolják mozgássérülteknek, szívbetegeknek, túlsúlyosoknak és szinte bárkinek, hiszen a vízben nem helyezkedik akkora megterhelés az izületekre, mint a szárazföldön. De te tudod.
Kérdezd amúgy meg az orvosod, h. mit gondol a gyógyúszásról. Nem feltétlen kell iskolai kereteken belül menned.
A kérdező hozzászólása: Csak nem ártana megtanulnom úszni..:D De köszi a válaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!