Találatok a következő kifejezésre: Ha kémiából 3as (2 db)

Töri tanar, régész...
Törivel sajnos nem sokat, leginkább történelem tanárként tudsz elhelyezkedni, irodalommal dettó. Sajnos elég szar a helyzete az országban a humán beállítottságúaknak, én is így vagyok vele, csak én a földrajz és a történelem között vacilálok.
A kérdező hozzászólása: és mondjuk jogi egyetem? vagy bölcsészkaron valami irodalmár esetleg újságírás ilyesmi?
A joggal már alapból többre mész mint a bölcsész szakokkal, azokat szerintem felejtsd el, wc-papír kategóriájú diplomákat adnak. De arra készülj fel, hogy nagyon nehéz a jog, és tényleg kõkeményen magolni kell évekig, viszont már jobban jársz jogászként mint mondjuk egy irodalom vagy töri alapszakkal.
Szia! Ezek csak mind feltételezések... Az irodalom és a töri (ha másból nem vagy még 4es 5ös)az égvilágon semmit nem jelent... csak két tantárgy amit tanulsz a gimiben. Az egyetem költséges+ ezekbõl a diplomákból (pl: tanár, óvónõ, könyvtáros és társai)igazán nem is lehet mégélni.. Válaszd a könnyebb utat:érettségizz le utána valami okj-s képzés és irány a munka... vagy a túlélés..A mai világban már semmire sincs garancia...

Ha kémiából tavaly 3as idén pedig 4es lettem akkor arra hány pontot kapok?

Legjobb válasz: A pontod kiszámításához kell tudni a másik 4 tantárgy jegyét+ az érettségi eredményeket..

A pontod kiszámításához kell tudni a másik 4 tantárgy jegyét+ az érettségi eredményeket..
Ha nem duplázzák az érettségi eredményedet, akkor ez a két jegy 6+8 pontot ér, tehát 14-et összesen.
ez hogyan jött ki neked?
Száz pontot adnak a tanulmányi eredményekre. Ez kétfelé oszlik: 50 a 11. év vége és 50 a 12. féléve. Az ötven pont úgy jöhet ki, hogy az öt tantárgyból 5-se van (25), ezt pedig 2-vel szorozzuk. Tehát ha egy-egy tantárgyat nézünk egy 5-ös 10 pontot ér. Ezen logika alapján egy 3-as 6 pont, míg egy négyes 8 pont. 2. válaszadó
Pontosan. A kérdezõ azonban vegye azt is számításba, hogy ha nagyon jó lesz a felvételi tárgyakból az érettségi, a kkor azok duplázhatók, és akkor nem számítanak a jegyek.
jól írtátok le, de a 12. év vége számít nem a félév


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!