Találatok a következő kifejezésre: Ha január volt az (13 db)

Ha január elsején volt nálunk egy család, és a kislány nálunk hányt, előtte két nappal az anyukája is hányt otthon, és mikor hazamentek az apukája is, akkor mi is elkaphattunk a két éves kisfiammal valamit? Ha igen, akkor mikor fog jelentkezni?

Legjobb válasz: igen, van most egy hányós-hasmenõs calici vírus a levegõben sajnos, a lányom kapta el elõször, 4 napja már gyógyultnak volt tekinthetõ (elõtte 1 hétig volt beteg), amikor a fiam elkezdett hányni. Az eddigi normál takarítást lecseréltem az elsõ pillanatban fertõtlenítésre, amennyire lehetett nem engedtem, hogy egymást nyalják-falják, és mégis elkapta a kicsi is. Tehát több, mint 4 nap a lappangási ideje.

igen, van most egy hányós-hasmenõs calici vírus a levegõben sajnos, a lányom kapta el elõször, 4 napja már gyógyultnak volt tekinthetõ (elõtte 1 hétig volt beteg), amikor a fiam elkezdett hányni. Az eddigi normál takarítást lecseréltem az elsõ pillanatban fertõtlenítésre, amennyire lehetett nem engedtem, hogy egymást nyalják-falják, és mégis elkapta a kicsi is. Tehát több, mint 4 nap a lappangási ideje.
A kérdező hozzászólása: És az mit jelent, hogy egy hétig volt beteg? Egy héten keresztül hányt? Vagy hogy kell az ilyet elképzelni? Köszönöm, hogy válaszolsz/válaszoltál!
nálunk mind a két gyerek 1 napig hányt, utána csak hasmenés volt, ez tartott szigorú diéta mellett 1 hétig. A fiamnál tegnap volt utoljára folyós kaki a pelusban, 28-án hányt és aznap volt már hasmenése is. Remélem, nálatok nem lesz betegség.
A kérdező hozzászólása: Értem!Hát remélem, hogy nem leszünk betegek! Akkor ez is olyasmi lehet, mint a rota vírus. Tavaly nem úsztuk meg kórház nélkül... :( Köszönöm, hogy írtál!
Karácsony igy telt, sajnos. Tesóm fia összeszedte és szinte mindenkit megfertõzött. Egy éjjel hányt, másnap volt náluk kb. 15 percet a tesóm és elkapta utána az egész családját megfertõzte. Utána való nap följött a gyerkõc és valószinû nálunk is itt hagyta a baciljait, + a tesóm is följött betegen negyed órára. Volt akinél másnap, volt akinél 3 nap után jött elõ. A lefolyása is volt akinek nagyon enyhe volt, de volt akit napokra ágyba döntött. Ha 5 max 6 napig nem jön ki senkinél akkor valószinû megúsztátok.

Amikor a barátnőm teszveszen regisztrált, még az volt a szabály, hogy 1500 Ft-ig nem kell befizetni a felgyülemlett "tartozást". Az ő határideje 2010 január volt, 900-1000 Ft a "tartozása". Ha eddig nem kapott csekket, eztán sem kell számítania rá?

Az én regemmel eladtunk valamit ott, ami termelt 330 Ft adósságot, és mivel januárig nem fizettem be, most kaptam egy 4 rongyos csekket. Azt is írták, hogy ha a levél kézhezvételéig befizettem, akkor mutassak bizonylatot. De gondolom ha most gyorsan befizetném azt a 330-at, és azt mondanám, nem kaptam meg. Ehh, mondjuk szombat a határid?.

Legjobb válasz: Miért nem lehet befizetni azt a csekket????

Miért nem lehet befizetni azt a csekket????
Én a vaterával voltam így. Azonnal bementem egy cib bankba és befizettem. Majd a bahajtó cégnek válaszoltam, hogy nem tartozom a megbízójuknak. Ennyi. Békénhagynak
Oszinten most en se ertem mert megvarialtak es hetente kapok csekket nem havonta... Viszont regen is ugy volt a szabaly h 1500 alatt nem kuldtek ki semmut, viszont a felgyulemlett tarzoast az ev vegen kikuldik! Ezert kaptal te is csekket a 330 forintrol. Egyebkent ajanlom h lepj e a beallitasokba es ott a szamlaknal van olyan h osszes hatralek befizetese es ugy online azonnal lekonyvelik a befizetesed - ehhez lehet elotte be kell allitanod h ne csekkel hanem atutalassal szeretnel fizetni!

1, 5 éve párkapcsolatban vagyok, és most januárban feküdtünk le előszőr egymással. Szex közbe nem volt még orgazmuson, csak ha a barátom az ujjával izgatott! Ez miért van?

Legjobb válasz: Mert a nõknek két féle orgazmusa van. Csiklón keresztül és hüvelyi. A nõk 80 % csak csikló orgazmusa van és sajna élég kevésnek mindkettõ. Valószínüleg neked is csiklón keresztül volt.

Mert a nõknek két féle orgazmusa van. Csiklón keresztül és hüvelyi. A nõk 80 % csak csikló orgazmusa van és sajna élég kevésnek mindkettõ. Valószínüleg neked is csiklón keresztül volt.
a hüvelyi orgazmusnál játszik az a bizonyos G-pont ami állítólag van, de sok nõ sajnos még nem találkozott vele. a csiklóban több az idegvégzõdés. ha a barátod szívesen van veled, akkor nem jelenthet gondot, hogy az ujjával vagy a nyelvével szerezzen örömöt neked, feltéve ha utána nem fekszel - kimerülten - mint egy darab fa, hogy te már kész vagy... aztán valószínûleg egyszer, ha nem akarod görcsösen és éppen nagyon be vagy indulva, hirtelen meglesz az is. lehet hogy két nap, lehet hogy évek. de addig is kis plusz fantáziával ugyanúgy élvezhetõ az együttlét.
Nem kell ezt elkapkodni, szerintem az a baj hogy azt hiszik az emberek ha már pár hónapja szexelnek akkor már egybõl orgazmusuk lesz. Ezt egyszerûen tanulni kell, össze kell szoknotok megismerni a sajár és egymást testét, szóval tanulni és gyakorolni kell. Nem kell sietetteni és ez teljesen normális. Persze vannak olyan szerencsések akiknek már rögtön megy, de ez nagyon ritka. Próbáljatok olyan pózokat ahol a pasid dörzsöli a Csiklódat a pénisz feletti résszel, tehát amikor benned van vagy a kezével ha tudja. Ez segíthet, de ahüvelyi orgazmusért meg kell nagyon dolgozni, és nem is mindenkinek megy.
Szerintem az a gond, hogy Te azt hitted, ez menni fog mint a karikacsapás. Amit a filmekben látsz, vagy a barátnõk kamuznak össze, az nem a valóság. Nem fog egyik pillantról a másikra tökéletes lenni minden. Mondogasd a barátodnak, hogy Neked mi a jó, és egyszer majd összejön ez is. Ha az újjaival nagyon beindít, próbáljatok átállni a rendes szexre. Röviden, ez nem a pasi hibája, de nem is a Tiéd! próbálkozzatok....

Ha január 6-án volt az utolsó menstruációm első napja, megfoganhatott 11-én a babó?

Mert logikusan 20-a körül "kellett" volna, de a 12. heti és a 18. heti genetikai UH-on is ugyanarra a napra datálták a napot. (Két különbör? helyen csinálták a vizsgálatokat.) Hihetek a 11-ében? Csak tudni szeretném pontosan hány hetes is most Õ!? Igaz, kicsit hosszabbak a ciklusaim, mint 28 nap...

Legjobb válasz: arra vagy kiváncsi mikor fogsz akkor szülni. hát igazad van. mivel a peteérésed 20-a körül volt és plussz majdnem egy hét míg beágyazódik és terheségnek lehet nevezni. (igaz az osztódás még a beágyazódás elött kezdödik) vedd figyelembe mind két idöpontot. egy héten nem múlik semmi.

arra vagy kiváncsi mikor fogsz akkor szülni. hát igazad van. mivel a peteérésed 20-a körül volt és plussz majdnem egy hét míg beágyazódik és terheségnek lehet nevezni. (igaz az osztódás még a beágyazódás elött kezdödik) vedd figyelembe mind két idöpontot. egy héten nem múlik semmi.
http://www.kismama.hu, vagy http://www.naptarak.hu. Ez a két oldal nagyon hasznos, és szerintem "alapozhatsz" rá! Sok sikert! Jó számolgatást!
Bocsi! Naptarak.com

Január 30-án voltam 18 hetes! Mikor estem teherbe? Mert nem vagyok biztos benne, hogy mikor volt az utolsó mensesem! Konkrét időpontot írjatok ha tudtok, mert nem igazán értem ezt a kiszámolást! Július 1-re vagyok kiírva!

Legjobb válasz: Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.

Ha 30-án voltál 18 hetes, akkor az utsó mensi dátumához számolj vissza 18X7 napot. A teherbeesésed - ha pontos, 28 napos ciklusaid vannak - kb. két héttel késõbb történt.
Október 10 körül.
Én január 30-án 13 hetes voltam:) Utolsó mensi október 31. Ha normál 28 napos ciklusaid vannak, akkor neked szeptember 26-án volt meg utoljára, és ahogy az elsõ írta a fogantatás valószínû ideje október 10.
Ha január 18-án töltötted a 18 hetet, akkor onnan kell visszaszámolni 16 hetet. Azért kettõvel kevesebbet, mert a terhességet az utolsó menstruáció elsõ napjától számolják, és a terhességi idõk is úgy vannak kalkulálva, hogy feltételezik a középidõs fogantatást, és azt, hogy az elsõ 2 hétben igazából még nem állt fenn terhesség. Így október 10-e jön ki. Az, hogy nem vagy biztos az utolsó mensid idõpontjában, az orvos is tudja, és az uh-os méretek alapján lett megállapítva a terhesség kora, vagy mondtál egy dátumot úgy kb-re?
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek köszönöm!
A kérdező hozzászólása: Igen mondtam dátumot!Szeptember 25 utolsó menses elsõ napja!De Neki is mondtam, h ez nem tuti!De kb Én is így számoltam. Akik írtak Mindenki október 10 - et irt kb.

Vetélés után mikor próbálkoztatok? Nekem januárba volt egy vetélésem amit műtétileg fejeztek be. Az orvos azt mondta, hogy várjunk 6 hónapot és utána próbálkozhatunk. Nem sok ez a 6 hónap? Baj ha mi már most próbálkozunk?

Második babám lett volna,az els? egészségesen megszületett már 5 éves.

Legjobb válasz: Nekem is 6 hónapot mondott a dokim, de én már 9 hónapja vetéltem el. Nem bírnám még egyszer elviselni, ha elvetélnék!

Nekem is 6 hónapot mondott a dokim, de én már 9 hónapja vetéltem el. Nem bírnám még egyszer elviselni, ha elvetélnék!
Én személyszerint Jobban ajánlanám Neked a Femibion 800 nevû vitamint!Sokkal több vitamin van benne ami hasznos a babának!Én még folsavat is szedek plusszba! Az, hogy sagít-e teherbe esni....hát, nem tudom, viszont, ha jön a baba, már felleszünk töltve vitaminnal és ezzel is már tettünk a vetélés ellen valamit! Drukkolok!
A kérdező hozzászólása: Hálistenek a párom is sokat segit!Május 1. óta elkeztem az Elevitett szedni szerintetek ez is sokat fog segiteni hogy hamar teherbe essek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek aki írt!Én lelkileg már jól vagyok!Az 5 éves kislányom ad nekem erõt!Már õ is szeretne kistesót.De majd csak összejön.
Fúúú!Hát ezt nem is csodálom!!!!! Nekem is azörnyû volt elveszteni a 6 hetes babámat!Hát akkor Neked!!!!!! Szívbõl sajnálom!!!!!!
Nekem 6 hónapot mondott a doki, hogy rendbejöjjek, bár szerinte lelkileg több idõbe fog telni. Nekem most április elsején született meg, illetve spontán vetélésem volt 22-23 hetesen. Nagyon félek. Remélem többet nem fordul ez elõ velem, mert azt nem élném túl. Nagyon szeretnék én is babát, de a doki szerint míg lelkileg nem állok készen nem javasolja. Szerinte lehet, hogy egy év is lesz (pszihologust javasolt).
Nekem is 3 hónapot mondtak az orvosok!Állítólag ennyi idõ kell a szervezet regenerálódására, és a méh nyálkahártya újbóli megvastagodására!
Nekem 3 hónapot mondtak, de van akinak csak 6 hetet!Nem értem mi alapján "osztják", de szerintem ti már belevághattok!Ha készen áll a szervezeted úgyis sikerül, ha meg nem akkor legfeljebb késõbb jön össze, de esélyt lehet adni neki!!
Nekem is 6 hónapot mondott az orvosom, de 5 hónapra "besikerült". Nem terveztük, csak jött. Egészséges, már 14 hós:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!A menstruáciom azóta mindig napra pontosan megjön!
Szia! Nekem is volt missed ab-om 11 hetesen, nekem is 6 hónapot mondtak, hogy várjak, a másik 4 hót, a harmadik 3 hót, de nekem kellett is az a 6 hónap, amire teljesen rendbe jöttem, mert a mensim nehezen állt helyre utána. De ha te úgy gondolod, hogy rendben van, szerintem próbálkozhattok, mert eltelt már annyi idõ.
A kérdező hozzászólása: Kösszi hogy drukolsz.Aranyos vagy!

Ha január 30. -án volt az utolso menszeszem akkor hány hetes vagyok?

Legjobb válasz: http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator De a neten sok kalkulátor van még, írd be a keresõbe. Azok pontosan kiszámítják. Ha szabályos a ciklusod, akkor most 5 hetes terhes vagy. Jó babavárást! Gratulálok!

http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator De a neten sok kalkulátor van még, írd be a keresõbe. Azok pontosan kiszámítják. Ha szabályos a ciklusod, akkor most 5 hetes terhes vagy. Jó babavárást! Gratulálok!
A Babód 3 mm-es.
holnap leszel 6 hetes. lassan jelentkezz be a nõgyógyászhoz! õ tudja megállapítani biztosra a terhességet.
A kérdező hozzászólása: bocs az elirásokért
Igen, sõt arról kell kitöltened. A munkáltatód nem mulasztott.

Január végén balesetet szenvedtem, a károkozónak nem volt biztosítása. A megbízott biztosító még mindig nem küldte el az anyagokat a MABISZ-nak. HA most saját pénzből megcsináltatom az autómat, annak lehet valamilyen negatív következménye?

Kb még 1,5 hónapot kell várnom a kárrendezésig.

Legjobb válasz: Ha a kárfelmérés megtörtént akkor nem! Igen, sajnos minimum fél év mire a pénzedet megkapod az ilyen dolgok esetében...Ilyenkor hol van a behajtóbrigád, hogy megbüntesse a biztosítás nélkül közlekedõket? Gondolom valami olcsóbb autóval volt a károkozó... Engem még akkor is megbüntetnek, ha egyszer otthon felejtem a forgalmit, mert drága autóm van... Hûûûû,de rühellem ezeket a rendõröket!

Ha a kárfelmérés megtörtént akkor nem! Igen, sajnos minimum fél év mire a pénzedet megkapod az ilyen dolgok esetében...Ilyenkor hol van a behajtóbrigád, hogy megbüntesse a biztosítás nélkül közlekedõket? Gondolom valami olcsóbb autóval volt a károkozó... Engem még akkor is megbüntetnek, ha egyszer otthon felejtem a forgalmit, mert drága autóm van... Hûûûû, de rühellem ezeket a rendõröket!
Vettél már terhességi tesztet?
Villámgyorsan vennék egy tesztet. Eredménytõl függetlenül utána dokihoz mennék. Miért nem tudsz dokihoz menni?
Védekeztetek? Ha nem, esetleg akadt valami probléma a védekezés terén, akkor egy terhesség sem kizárt. De amúgy mindenképpen érdemes elmenni nõgyógyászatra, mert az a jó, ha rendszeres a vérzés. Ott ki tudják deríteni, hogy nálad miért van vele gond. Szóval oldd meg, hogy el tudj menni. Nem tudom mennyi idõs vagy, ha fiatalabb, akkor esetleg kérd meg anyukádat, hogy segítsen idõpontot kérni, esetleg kísérjen el. Vagy ha idõsebb, akkor te magad kérj idõpontot és menj el.
Elképzelhetõ hogy ritka rossz menstruációs rendszerrel vagy megáldva. Ezt felkavarta az elsõ szex. Sokan utána hetekig terhességi tüneteket vagy görcsöket produkálnak. DE! Menj el nõgyógyászhoz is mindenképp, mert ez nem tréfa, és a védekezési módot is jobb ha leírod / elmondod neki. Lecsúszott gumi / megszakítós orosz rulett nem valami jó.
sürgõsen csinálj tesztet
"anyukám elment a nõgyógyászához, õ azt mondta nem kell parázni, 16 éves koromig akár több hónapot is kimaradhat!" Ez elvileg igaz, de azt is mondta az anyukád, hogy kötben lefeküdtél valakivel? Mert ez azért eléggé megváltoztatja a helyzetet. Mellesleg Ausztriában is van nögyógyász... Mennyi idös vagy, meg tudod tartani a gyereket, ha terhes leszel?
De figyu már, hány éves vagy, hogy szex az már van, rendszeres menstruáció az meg nincs?És még egy rohadt tesztet sem vagy képes megcsinálni?! Meg is érdemelnéd, hogy terhes legyél, ha nem azt a szeretcsétlen babát sajnálnám.
teszteltél???
23:11-es: "de annak azért komolyabb jelei is lennének valószínûleg ha terhes lenne már hónapok óta, pl ennyi idõ után a hason is látszana szerintem meg a hányásos görcsök ilyesmik..." 12 hetes terhesség még nem látszik, terhességi jelként meg a hasgörcsök, szédülés, két kimaradt menzesz böven elég, hányinger nem mindenkinék van. Nekem pl a négy gyerekem közül csak egynél volt hányingerem, egy másiknál a mellem feszült nagyon , a másik kettönél meg semmi tünetem sem volt a menzesz kimaradásán kivül.
Hány éves vagy? Mindenképpen vegyél tesztet! Anyukád biztos segíteni fog megoldani ezt a problémát. Ha terhes vagy és túl vagy a 12. héten, akkor meg kell szülnöd a babát. Védekeztetek egyáltalán?
Nem látszik a hason semmi még ilyenkor. És terhességi jelnek ott a kimaradt menses. A többi jel vagy van vagy nincs. Tesztelni kell. Remélem kamu az egész, mert ha igaz, rémes.
de annak azért komolyabb jelei is lennének valószínûleg ha terhes lenne már hónapok óta, pl ennyi idõ után a hason is látszana szerintem meg a hányásos görcsök ilyesmik...
Nem hiszem, hogy bármiféle segítséget nyújt az, hogyha elkezdjük a kérdezõt felelõsségre vonni, és szidalmazni. Az elsõdleges a probléma megoldása, és utána majd mindenki úgy okíthat, ahogy akar. Igen, nagyon nyilvánvalónak tûnik a helyes megoldás, de egy fiatal lánynak nem olyan rohadt egyszerû döntéseket hozni egy ilyen helyzetben. Figyelj! Én is kerültem egyszer régen hasonló helyzetbe. Nem volt állandó szexuális életem, és mikor hosszú idõ után lefeküdtem valakivel, teljesen felborult a menstruációm. Azt hiszem talán 3-4 hónapig teljesen kimaradt. Fiatal korban ilyen elõfordul. Persze én is teljesen bepánikoltam, és nem tudtam mit tegyek, ugyanis teljesen tapasztalatlan voltam ilyen téren. De a többieknek teljesen igaza van abban, hogyha nem is akarsz orvoshoz rohanni, egy terhességi tesztet mindenképp vegyél. Hidd el, hogy jobb szembesülni a rossz hírrel, mint hetekig görcsölni még. (Nem beszélve arról, hogyha tényleg terhes vagy, akkor is jobb korábban tudni a dologról.) Bízom benne, hogy nincs semmi gond. Több ismerõsömmel is megesett hasonló, és ilyen fiatal korban tényleg nem egyértelmû, hogy terhességrõl van szó. Mindenesetre Kitartás, légy erõs és mindenképp tedd meg a szükséges lépéseket!
Azért nem nem mindegy (mert ugye erröl még ne irt a kérdezö), hogy mennyi idös - mert lehet 14 éves is meg 20 is. Egy 20 év körüli lánynál nem valószinü, hogy a szüzesség elvesztésétöl hónapokra kimarad a menzesze, ez inkább akkor esélyes, ha még fiatal és eleve nem rendszeres neki.
A kérdező hozzászólása: NEGATÍV!!!!
Hálistennek! Akkor a következõ lépés, hogy elmenj dokihoz.
A kérdező hozzászólása: az még egy kicsit odébb lesz, de mindenképp elmegyek!
Örülök én is, hogy negatív. DE minél hamarabb menj el nõgyógyászhoz, mond el neki a panaszaidat, és kérdezz rá a védekezési módszerekre.
A kérdező hozzászólása: Hála Istennek azóta megjött a mensesem is!!
Na, hálistennek! :)
Mivel az idén ez a 10. hét, és decemberben minimum két két még volt, ezért már az együttléttöl eltelt több, mint 12 hét, az az elötti menzesztöl meg még több. De ha a kérdezö által beirt dec. 16-ot vesszük, akkor is megvan a 12 hét. Szóval ha terhes, semmiképpen nem tudja már elvetetni.
Kedves Kérdezõ, azt írod félsz a választól, ezért nem veszel terhességi tesztet. Ha netán terhes vagy, akkor az idõ haladtával csak rosszabb lesz a helyzet. Mert ha betöltöd a 12. terhességi hetet, amit az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni, onnantól kezdve már nem vetetheted elé a babát. Akkor inkább nem lenne jobb minél hamarabb szembeszülni a teszt eredményével? Remélem nem vagy terhes, de vegyél holnap egy tesztet. Hány éves vagy egyébként? Védekeztetek a barátoddal?
A kérdező hozzászólása: még nem, félek a "választól". de pénteken elmegyek és veszek
A kérdező hozzászólása: azért nem tudok elmenni dokihoz, mert olyan idõpontban rendel amikor én ausztriában tanulok! anyukám elment a nõgyógyászához, õ azt mondta nem kell parázni, 16 éves koromig akár több hónapot is kimaradhat!
A kérdező hozzászólása: nem tudnám megtartani a gyereket és nem is akarnám!
Ez a te döntésed, nem ránk tartozik. Kimaradt menstruációnál , ha nemi életet éltél védekezés nélkül elképesztõen felelõtlen módra, akkor a terhességre kell legelõször gondolni! Tehát teszt!
Ha ne adj isten terhes vagy és sokáig húzod még az idõt, akkor viszont kénytelen leszel megtartani....
Van egy hirem, ha akkor terhes lettél, akkor már túl vagy a 12 héten és nem is tudod elvetetni, kénytelen leszel megszülni. A terhességi naptár szerint szeptember elsö napjaiban lesz meg a baba.
A kérdező hozzászólása: DEC. 16ÁN MEGJÖTT
Attól még lehetsz terhes!!!! Ha ugyanis 13-án estél teherbe, akkor a beágyazódás csak a menzeszed UTÁN következett be, azaz éppen jó idöben ahhoz, hogy jól megtapadjon. A terhesség kiszámitása a fogamzás feltételezett napja alapján történt.
A kérdező hozzászólása: ÉS KÉNE VMI TERHESSÉGI JELNEK LENNIE? ÉS HA IGEN MINEK?
De most akkor mit szeretnél tõlünk? Azt mondtuk menj dokihoz, az neked nem felel meg. Azt mondtuk csinálj egy tesztet-neked az sem jó. Akkor???
A barátnõmnek is megjött a terhessége elsõ 2 hónapjában, csak a harmadik maradt ki neki. Szóval lehet, hogy terhes vagy.
ha nem védekeztetek 99% terhes vagy
Kíváncsi vagyok mi lesz veled..majd írd meg!
:) nem kell feleslegesen félni, a tested bonyolult szerkezet sose fogod teljesen kiismerni

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!