Találatok a következő kifejezésre: Ha január és február (12 db)

Vettél már terhességi tesztet?
Villámgyorsan vennék egy tesztet. Eredménytõl függetlenül utána dokihoz mennék. Miért nem tudsz dokihoz menni?
Védekeztetek? Ha nem, esetleg akadt valami probléma a védekezés terén, akkor egy terhesség sem kizárt. De amúgy mindenképpen érdemes elmenni nõgyógyászatra, mert az a jó, ha rendszeres a vérzés. Ott ki tudják deríteni, hogy nálad miért van vele gond. Szóval oldd meg, hogy el tudj menni. Nem tudom mennyi idõs vagy, ha fiatalabb, akkor esetleg kérd meg anyukádat, hogy segítsen idõpontot kérni, esetleg kísérjen el. Vagy ha idõsebb, akkor te magad kérj idõpontot és menj el.
Elképzelhetõ hogy ritka rossz menstruációs rendszerrel vagy megáldva. Ezt felkavarta az elsõ szex. Sokan utána hetekig terhességi tüneteket vagy görcsöket produkálnak. DE! Menj el nõgyógyászhoz is mindenképp, mert ez nem tréfa, és a védekezési módot is jobb ha leírod / elmondod neki. Lecsúszott gumi / megszakítós orosz rulett nem valami jó.
sürgõsen csinálj tesztet
"anyukám elment a nõgyógyászához, õ azt mondta nem kell parázni, 16 éves koromig akár több hónapot is kimaradhat!" Ez elvileg igaz, de azt is mondta az anyukád, hogy kötben lefeküdtél valakivel? Mert ez azért eléggé megváltoztatja a helyzetet. Mellesleg Ausztriában is van nögyógyász... Mennyi idös vagy, meg tudod tartani a gyereket, ha terhes leszel?
De figyu már, hány éves vagy, hogy szex az már van, rendszeres menstruáció az meg nincs?És még egy rohadt tesztet sem vagy képes megcsinálni?! Meg is érdemelnéd, hogy terhes legyél, ha nem azt a szeretcsétlen babát sajnálnám.
teszteltél???
23:11-es: "de annak azért komolyabb jelei is lennének valószínûleg ha terhes lenne már hónapok óta, pl ennyi idõ után a hason is látszana szerintem meg a hányásos görcsök ilyesmik..." 12 hetes terhesség még nem látszik, terhességi jelként meg a hasgörcsök, szédülés, két kimaradt menzesz böven elég, hányinger nem mindenkinék van. Nekem pl a négy gyerekem közül csak egynél volt hányingerem, egy másiknál a mellem feszült nagyon , a másik kettönél meg semmi tünetem sem volt a menzesz kimaradásán kivül.
Hány éves vagy? Mindenképpen vegyél tesztet! Anyukád biztos segíteni fog megoldani ezt a problémát. Ha terhes vagy és túl vagy a 12. héten, akkor meg kell szülnöd a babát. Védekeztetek egyáltalán?
Nem látszik a hason semmi még ilyenkor. És terhességi jelnek ott a kimaradt menses. A többi jel vagy van vagy nincs. Tesztelni kell. Remélem kamu az egész, mert ha igaz, rémes.
de annak azért komolyabb jelei is lennének valószínûleg ha terhes lenne már hónapok óta, pl ennyi idõ után a hason is látszana szerintem meg a hányásos görcsök ilyesmik...
Nem hiszem, hogy bármiféle segítséget nyújt az, hogyha elkezdjük a kérdezõt felelõsségre vonni, és szidalmazni. Az elsõdleges a probléma megoldása, és utána majd mindenki úgy okíthat, ahogy akar. Igen, nagyon nyilvánvalónak tûnik a helyes megoldás, de egy fiatal lánynak nem olyan rohadt egyszerû döntéseket hozni egy ilyen helyzetben. Figyelj! Én is kerültem egyszer régen hasonló helyzetbe. Nem volt állandó szexuális életem, és mikor hosszú idõ után lefeküdtem valakivel, teljesen felborult a menstruációm. Azt hiszem talán 3-4 hónapig teljesen kimaradt. Fiatal korban ilyen elõfordul. Persze én is teljesen bepánikoltam, és nem tudtam mit tegyek, ugyanis teljesen tapasztalatlan voltam ilyen téren. De a többieknek teljesen igaza van abban, hogyha nem is akarsz orvoshoz rohanni, egy terhességi tesztet mindenképp vegyél. Hidd el, hogy jobb szembesülni a rossz hírrel, mint hetekig görcsölni még. (Nem beszélve arról, hogyha tényleg terhes vagy, akkor is jobb korábban tudni a dologról.) Bízom benne, hogy nincs semmi gond. Több ismerõsömmel is megesett hasonló, és ilyen fiatal korban tényleg nem egyértelmû, hogy terhességrõl van szó. Mindenesetre Kitartás, légy erõs és mindenképp tedd meg a szükséges lépéseket!
Azért nem nem mindegy (mert ugye erröl még ne irt a kérdezö), hogy mennyi idös - mert lehet 14 éves is meg 20 is. Egy 20 év körüli lánynál nem valószinü, hogy a szüzesség elvesztésétöl hónapokra kimarad a menzesze, ez inkább akkor esélyes, ha még fiatal és eleve nem rendszeres neki.
A kérdező hozzászólása: NEGATÍV!!!!
Hálistennek! Akkor a következõ lépés, hogy elmenj dokihoz.
A kérdező hozzászólása: az még egy kicsit odébb lesz, de mindenképp elmegyek!
Örülök én is, hogy negatív. DE minél hamarabb menj el nõgyógyászhoz, mond el neki a panaszaidat, és kérdezz rá a védekezési módszerekre.
A kérdező hozzászólása: Hála Istennek azóta megjött a mensesem is!!
Na, hálistennek! :)
Mivel az idén ez a 10. hét, és decemberben minimum két két még volt, ezért már az együttléttöl eltelt több, mint 12 hét, az az elötti menzesztöl meg még több. De ha a kérdezö által beirt dec. 16-ot vesszük, akkor is megvan a 12 hét. Szóval ha terhes, semmiképpen nem tudja már elvetetni.
Kedves Kérdezõ, azt írod félsz a választól, ezért nem veszel terhességi tesztet. Ha netán terhes vagy, akkor az idõ haladtával csak rosszabb lesz a helyzet. Mert ha betöltöd a 12. terhességi hetet, amit az utolsó menstruáció elsõ napjától kell számolni, onnantól kezdve már nem vetetheted elé a babát. Akkor inkább nem lenne jobb minél hamarabb szembeszülni a teszt eredményével? Remélem nem vagy terhes, de vegyél holnap egy tesztet. Hány éves vagy egyébként? Védekeztetek a barátoddal?
A kérdező hozzászólása: még nem, félek a "választól". de pénteken elmegyek és veszek
A kérdező hozzászólása: azért nem tudok elmenni dokihoz, mert olyan idõpontban rendel amikor én ausztriában tanulok! anyukám elment a nõgyógyászához, õ azt mondta nem kell parázni, 16 éves koromig akár több hónapot is kimaradhat!
A kérdező hozzászólása: nem tudnám megtartani a gyereket és nem is akarnám!
Ez a te döntésed, nem ránk tartozik. Kimaradt menstruációnál , ha nemi életet éltél védekezés nélkül elképesztõen felelõtlen módra, akkor a terhességre kell legelõször gondolni! Tehát teszt!
Ha ne adj isten terhes vagy és sokáig húzod még az idõt, akkor viszont kénytelen leszel megtartani....
Van egy hirem, ha akkor terhes lettél, akkor már túl vagy a 12 héten és nem is tudod elvetetni, kénytelen leszel megszülni. A terhességi naptár szerint szeptember elsö napjaiban lesz meg a baba.
A kérdező hozzászólása: DEC. 16ÁN MEGJÖTT
Attól még lehetsz terhes!!!! Ha ugyanis 13-án estél teherbe, akkor a beágyazódás csak a menzeszed UTÁN következett be, azaz éppen jó idöben ahhoz, hogy jól megtapadjon. A terhesség kiszámitása a fogamzás feltételezett napja alapján történt.
A kérdező hozzászólása: ÉS KÉNE VMI TERHESSÉGI JELNEK LENNIE? ÉS HA IGEN MINEK?
De most akkor mit szeretnél tõlünk? Azt mondtuk menj dokihoz, az neked nem felel meg. Azt mondtuk csinálj egy tesztet-neked az sem jó. Akkor???
A barátnõmnek is megjött a terhessége elsõ 2 hónapjában, csak a harmadik maradt ki neki. Szóval lehet, hogy terhes vagy.
ha nem védekeztetek 99% terhes vagy
Kíváncsi vagyok mi lesz veled..majd írd meg!
:) nem kell feleslegesen félni, a tested bonyolult szerkezet sose fogod teljesen kiismerni

Ha 2009 végén mentem nyugdíjba és decemberben megkaptam a január és februári nyugdíjamat azt fel kell tüntetnem az adóbevallásban? Folyt. Lent

Ugymond el?nyugdíjat kaptam Dec. 30-al vagyok nyugdíjas.

Legjobb válasz: Azt kell beállítani 2009-es bevallásba, amirõl igazolást kapsz a nyugdijigazgatóságtól. Szerintem kizárt, hogy 2010-es nyugdijat be kellene vallanod.

Azt kell beállítani 2009-es bevallásba, amirõl igazolást kapsz a nyugdijigazgatóságtól. Szerintem kizárt, hogy 2010-es nyugdijat be kellene vallanod.
A kérdező hozzászólása: Köszi! De ezt még a munkahelyemtõl kaptam csak márciustól kapom a nyugdíjintézettõl.
Akkor az valószínûleg nem nyugdij. A munkahelyed úgy fogja adni az igazolást, ahogy be kell vallani. Valószínûleg felmondást, vagy szabadságot, vagy felmentést fizettek, akkor az 2009-es jövedelem, mert akkor kaptad. A nyugdijról fogsz kapni határozatot, és a nyugdíjfolyósító fizeti.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nyugdíj az nyugdíj. Amikor majd eljön az idõd tudni fogod hogy megy ez. Amikor nyugdíjba mész a cég kiszámolja a nyugdíjat és elõ nyugdíjként 2 hónapot kifizet. Majd a papírjaidat átküldi a nyugdíjfolyósítónak és az is átszámolja és 3. hónaptól utalja. Ez azért találták ki hogy ne legyen az ember pénz nélkül két hónapig amíg a papírok átmennek a bürokrácián.
Nem kell, mert attól még, hogy decemberben megkaptad, 2010 a vonatkozó idõszak. (apehes)
A kérdező hozzászólása: kedves apehos! Köszönöm szépen a válaszod. A megmosolyogtató viszont az hogy amikor felhívtam az apehot ott azt mondták bele kell írni a bevallásba.
Elsõ és második voltam. Könyvelõként dolgozom, az én cégemtõl is mentek nyugdijba, de még egyetlen hónapot sem fizettünk ki nyugdijat. Tudnék róla, én könyvelem. Ezért irtam, hogy nem nyugdijat kaptál. Pedig nem kicsi a cég, mi is fizettünk ki több én nyugdijat is, de azt közvetlen a nyugdijfolyósítónak, a kézhez kapott határozat alapján. De lehet, hogy nálatok így van.
* több év De még mindig nem értem, hogy miért nem bízod a munkáltatóra, hogy jól fogja az igazolást kiadni? Neked csak azt kell bevallani, amirõl igazolást kapsz. Nem te döntöd el, hogy melyik évi bevallásba állítod be, és melyik soron.
A kérdező hozzászólása: Nem hagyom a munkáltatómra mert van olyan dolog amit õ nem csinál meg bevallásnál.

A páromat elküldték és mi egy helyen dolgozunk! Ha január 15-én kapta a levelet, hogy február 16-tól megszűnik a munkaviszonya, ha én lennék ilyen helyzetben és kiderülne, hogy kismama vagyok és már megkaptam ezt a levelet akkor mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni

Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni
Szia! Ha még nem vagy terhes azért arra figyelni kell hogy a felmetés közlését követõen bekövetkezõ, egyébként felmentési védelmet eredményezõ eseménynek nincs jelentõsége. Viszont terhesség esetén ez azért másként alakul, mivel ez késõbb derülhet ki, ilyen esetben a felmentési tilalom a terhesség kezdõ napjától véd, tehát a védelem szempontjából nincs jelentõsége a terhesség megállapításának ami rendszerint késõbb van mire kiderül már 4 hetes vagy, idõpontjának. A felmentés közlésekor fennálló terhesség a munkavállaló és a munkáltató tudomása nélkül is felmentési tilalmat valósít meg, még akkor is ha utólag derül ki, hogy a felmetés közlésekor már fennállt a terhesség jogszerûen lehet kérni a bíróságtól az intézkedés jogellenességének megállapítását.
A kismamákat munkajogi védelem illeti meg, munkáltatói rendes felmondással nem lehet megszüntetni a munkaviszonyukat. Ez visszamenõleges tartamú, magyarul nem függ attól, hogy mikor jelented be a munkahelyen, hanem a teljes terhességre vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok, de szeretnék az lenni!!!Nagyon félek!

Megy valaki most januárban vagy februárban BKF nyílt napjára? és ha igen szülővel, vagy az ciki?

Legjobb válasz: Azért kérdeztem,mert én is oda szeretnék menni turizmus-vendéglátás szakra. :) Szívesen megismernélek.:) Ha gondolod írj privátban. :) Am a matek nekem sem az erõsségem,de állítólag túl lehet élni. :D második voltam :)

Azért kérdeztem, mert én is oda szeretnék menni turizmus-vendéglátás szakra. :) Szívesen megismernélek.:) Ha gondolod írj privátban. :) Am a matek nekem sem az erõsségem, de állítólag túl lehet élni. :D második voltam :)
Szia! Szerintem mindenképp szülõ nélkül menj. :) Amúgy ha megkérdezhetem, milyen szakra szeretnél menni? :)
Voltam már jópár nyílt napon, de a jelenlevõk 98%-a nem hozza a szüleit. Általában egyetem elsõ napján el is mondják az igazgatók meg mindenféle fejesek, hogy az egyetem már nem a gyerekkorról szól, nem kíváncsiak a szülõkre. Döntsd el te, hogy ciki-e.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat hasznosak voltak, de ha van olyan aki a kommunikáció szakról tudna mesélni az is jó lenne :)
#szülõvel
sztem nem ciki.végülis több szem többet lát/több fül többet hall:) ha anyu/apu is ott van, az nem jelenti azt, h.végig fogni kell a kezét. de nem árt, ha az(ok), akik valószínûleg nagyrészt finanszírozzák majd a tanulmányaidat, meghallgatják hova is fog járni a gyerekük.joguk van hozzá.sztem mellesleg én pl.vidéki lévén 100%h.szülövel mennék, kocsival.egyszerûbb, kényelmesebb+anyu tök jól ismeri a várost, én meg egyáltalán nem:) mondjuk ha pesti vagy akkor ez neked nem gond. de sztem NEM CIKI!!az a ciki, h.sokan cikinek gondolják ezt.
Ahaaa, akkor te gazdálkodás-menedzsmentes vagy :) Sok sikert a vizsgákon ;)
hello én is bkf es vagyok vagyis helleres, de csak a bkfre járok.Szerintem se hozd a szüleidet.Én is elsõs vagyok nekünk statisztika van, kumulálás, regresszió hipotézis vizsgálat stb. Hát engem tuti megvágnak, most január 18-án vizsgázom, asszem felkell vennem újra a tárgyat. sose volt a matek az erõsségem.De hálistennek több számolósdi nincs többé :p
Szia. Én a BKF-re járok, konkrétan a Heller Farkas Karra és turizmus-vendéglátást tanulok, most vagyok elsõéves, errõl tudok valamicskét mondani :) Szóval a matek eléggé húzós, az elsõ félévben analízis van (deriválás-integrálás stb). Asszem az többet mond mindennél, hogy az elsõ matekvizsgákra, a helyek közel fele üres, ahogy mikroökonómiából is... Ha a turizmus érdekel, arról kérdezz nyugodtan, nyílt napra meg ne hozd a szüleidet, elég nagy vagy te már hogy elgyere egyedül :) Vagy kérd meg 1 barátnõdet, hogy kísérjen el.
Egy négyes matekkal már túl lehet élni :)
A kérdező hozzászólása: vagy kommunikáció és média vagy a turizmus szak, de ide kell állítólag elég szépen a matek, és hát ez nem az erõsségem :)
A kérdező hozzászólása: jah mondjuk ez igaz, köszönöm..
az engem is érdekelne, mert én is ide akarok jönni kommunikációra

Ha januárban 20-án, februárban 18-án és márciusban bedig 16-án jött meg, ez normális?

Így nem tudom pontosan kiszámolni, hogy hány napos a ciklusom.Egyébként eddig általában pontosan jött meg, 19-20-21 körül, de most valamiért ilyen. Probléma lehet ez szerintetek?

Legjobb válasz: Eléggé kiszámíthatatlan, de a ciklushossza normális. Csinálj egy 28 napos méhpempõkúrát, aztán egy hónap szünet, és még egy hónap kúra. Csodát tesz!

Eléggé kiszámíthatatlan, de a ciklushossza normális. Csinálj egy 28 napos méhpempõkúrát, aztán egy hónap szünet, és még egy hónap kúra. Csodát tesz!
A kérdező hozzászólása: Mire jó ez a méhpempõ kúra?:)

Tisztelt Főorvos ur! 52 éves vagyok eddig rendszeres volt a mensesem. Januárban volt, februárban, márciusban nem és 2 napja ismét van, ez természetes vagy kóros? Ismerőseimnek ha elmaradt akkor végleg elmaradt. Várható a rendszertelen menses?

Tisztelt Főorvos ur! 52 éves vagyok eddig rendszeres volt a mensesem. Januárban volt, februárban, márciusban nem és 2 napja ismét van, ez természetes vagy kóros? Ismerőseimnek ha elmaradt akkor végleg elmaradt. Várható a rendszertelen menses?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az esetek egy részében így jelentkezik a változókor, ez önmagában nem jelent kórosat. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az esetek egy részében így jelentkezik a változókor, ez önmagában nem jelent kórosat. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Főorvos ur! 52 éves vagyok eddig rendszeres volt a mensesem. Januárban volt, februárban, márciusban nem és 2 napja ismét van, ez természetes vagy kóros? Ismerőseimnek ha elmaradt akkor végleg elmaradt. Várható a rendszertelen menses?

Tisztelt Főorvos ur! 52 éves vagyok eddig rendszeres volt a mensesem. Januárban volt, februárban, márciusban nem és 2 napja ismét van, ez természetes vagy kóros? Ismerőseimnek ha elmaradt akkor végleg elmaradt. Várható a rendszertelen menses?

Legjobb válasz: Tisztelt Hölgyem! Az esetek egy részében így jelentkezik a változókor, ez önmagában nem jelent kórosat. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Tisztelt Hölgyem! Az esetek egy részében így jelentkezik a változókor, ez önmagában nem jelent kórosat. Üdvözlettel: Dr. Langmár Zoltán

Ha január 27. és február 1-e között volt mensim akkor most mennyi idős terhes lehetek? Hogy kell kiszámolni?

Legjobb válasz: Kb 4,5 hetes terhes lehetsz. Jan 27-tõl számold a heteket, a mai napig.

Kb 4, 5 hetes terhes lehetsz. Jan 27-tõl számold a heteket, a mai napig.
http://www.timmermann.hu/index.php?m=szules_kalkulator Szia...kb 4 hetes..avagy betoltott 4 het:-) Minden jot!
A kérdező hozzászólása: mert pontos dátumom van mert felirtam az akciók napjait csak nem tudom honnan kell számolni a menszim kezdetéhez a legközelebbi dátum az jan. 25.e

Ha kb. február 20-án szülök és január 31-ig van határozott idejű szerződésem, akkor jár tgyás? Ha jól tudom gyed nem fog. A két év alatti 365 nap biztosítási jogviszony megvan.

Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: ha elmész munkanélkülire akkor fog járni aztán tgyás után elmész még 1-2 nap munkanélkülire és gyed is fog járni.

ha elmész munkanélkülire akkor fog járni aztán tgyás után elmész még 1-2 nap munkanélkülire és gyed is fog járni.
A kérdező hozzászólása: Arra is gondoltam, hogy igénybe veszem korábban, mert azt hallottam, hogy a szülés várható ideje elõtt 28 nappal igénybe vehetõ a tgyás.
Ha február 20-ra vagy kiírva, akkor január 18-20 körül elmehetsz már tgyásra, akkor még él a munkaszerzõdésed. Ha tgyás alatt szûnik meg a munkaviszonyod, akkor jár gyed is!! Munkanélkülire is elmehetsz, de csak akkor tudsz munkanélkülirõl elmenni tgyásra és gyedre, ha jár álláskeresési segély is.
Mi lesz, ha jön egy második baba, miközben az 1. baba utáni GYED-et kapsz? (passzív jogon) Ekkor már a 2. baba után nem kaphatsz GYED-et, ugye? Mert a 2. baba születésének napján nem lesz biztosított jogviszonyod. ("Jogosult" leszel, de nem "biztosított"). Ez nem diszkrimináció a határozott idejû szerzõdéses alkalmazottakkal szemben?

Ha 2év, 5honapot dolgoztam, januarba megszünt a munkahelyem, februárba terhes lettem, de tatosan beteg gyest kapok októberig, és akkorra vagyok kiírva . Akkor megjár e a gyed?

Legjobb válasz: Nem, így nem, mert a gyedhez biztosítottnak kell lenned - a tartósan beteg után kapott gyes ezzel nem egyenértékû. Max akkor járhat, ha szülés elõtt elmégy álláskeresésire, így a tgyás járni fog, és ha marad pár nap a tgyás utánra, akkor a gyedet is tudod igényelni, és az is járhat.

Nem, így nem, mert a gyedhez biztosítottnak kell lenned - a tartósan beteg után kapott gyes ezzel nem egyenértékû. Max akkor járhat, ha szülés elõtt elmégy álláskeresésire, így a tgyás járni fog, és ha marad pár nap a tgyás utánra, akkor a gyedet is tudod igényelni, és az is járhat.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!