Találatok a következő kifejezésre: Ha január és (108 db)

Mi a folyamata annak hogy táppénzre mehessek ha január ota nem voltam dolgozni és még a háziorvos sem látott?

12 hetes kismama vagyok és január 8.-a ota itthon vagyok de még nem voltam háziorvosnál és nem beszéltem vele!Vezélyeztetem a munkahelyem és a tápénzemet?A munkahely utolag elfogadja a papirt amit kapok?Az orvos utolag kiállitja nekem?Nem tudtam bejárni mert nagyon rosszul voltam és egész nap csak aludtam és probáltam magamba eröt verni ami nem sikerült mert még az ételek sem marattak bennem!

Legjobb válasz: Szia! A háziorvos, amikor táppénzre vesz, ezt a tényt bevezeti a naplóba is. Ezért (is) van, hogy nem tudnak visszamenõlegesen táppénzre venni. A januári bérszámfejtéshez legkésõbb január végén le kell adni a papírokat, ahhoz, hogy bérszámfejteni tudják. Vagyis ha mostanság várod a fizetésed, akkor ne számíts túl sokra, mert a munkáltatók nem szeretik megelõlegezni a táppénzt, tehát 8 napi béredet fogják utalni. Amit tudsz tenni: SOS elmész orvoshoz, táppénzre veteted magad, valamint a jan. 8-tól addig a dátumig, amikortól a táppénzed szól szabit veszel ki. Ha megértõ a munkáltatód, akkor nem fog kekeckedni.

Szia! A háziorvos, amikor táppénzre vesz, ezt a tényt bevezeti a naplóba is. Ezért (is) van, hogy nem tudnak visszamenõlegesen táppénzre venni. A januári bérszámfejtéshez legkésõbb január végén le kell adni a papírokat, ahhoz, hogy bérszámfejteni tudják. Vagyis ha mostanság várod a fizetésed, akkor ne számíts túl sokra, mert a munkáltatók nem szeretik megelõlegezni a táppénzt, tehát 8 napi béredet fogják utalni. Amit tudsz tenni: SOS elmész orvoshoz, táppénzre veteted magad, valamint a jan. 8-tól addig a dátumig, amikortól a táppénzed szól szabit veszel ki. Ha megértõ a munkáltatód, akkor nem fog kekeckedni.
Hát utólag biztos, hogy nem vesz táppénzre a doki. A munkáltató jó indulatán múlik a dolog, hogy hajlandó-e szabadságként elismerni a távol töltött napokat. Ha tényleg ennyire rosszul voltál akkor nem ártott volna ha ha egyébként is lát orvos az elmúlt egy hónapban. A nõgyógyász minden további nélkül adott volna javaslatot a táppénzre és akkor semmi gond nem lenne.
utólag sajnos semmi jóra ne számíts. Nekem 1 napon is kellett sokat könyörögnöm... és tényleg, ha ilyen rosszul voltál/vagy miért nem hívtátok ki az ügyeletet? :( Nekem most jött meg a fizum, az utolsó hét óta vagyok itthon, tegnap kaptam meg és küldtem be a papírt, de nincs elszámolva. Általában 28.áig érdemes beszerezni és elküldeni, mert a hó végi zárással csinálják ugyebár. Sok sikert, reméljük "jófej" a munkáltatód. Jobbulást!
Nem is szóltál a munkahelyeden? Akkor lehet hogy már kirúgtak. A háziorvos visszamenõleg max 5 napra tudja visszaigazolni a betegségedet, ha bizonyítható, hogy akkor már fennállt. Így a betegszabadságot sem tudod igénybe venni, marad a szabadság kivétele, és reménykedj hogy a munkahelyeden megértõek lesznek...
Nekem is hülyén jött ki, mert szerdán engedtek ki a kórházból, de csütörtök ünnep volt és pénteken nem volt doki. Így csak kedden mentem. Még szerencsém volt, mert visszamenõleg 5 napig tudnak csak táppénzre írni! Bár ez tényleg függ a dokitól is! Szerintem buktad a többi napot. Legalább egy telefont el kellett volna eressz, hogy a házidoki tudjon róla, és akkor ezt megúszod. De így... A munkáltató sem tudott semmirõl, vagy oda azért betelefonáltál? Nem minden munkahelyen elnézõek ám!

Ha januárban volt egy miss ab-om, és most megint babát várok (6 hetes vagyok), akkor szexelhetünk vagy inkább ne? Mi ilyenkor a "szokás"?

Dokim szabadságon van három hétig, nem tudom megkérdezni! :( Tapasztalatok?

Legjobb válasz: Nem vagyok szakértõ, de nekem is volt miss ab-om pár éve, augusztusban, majd a következõ év január elején lettem újra terhes, és nem volt semmi gond. Mivel elvileg miss ab-nál elhal a baba, viszont a vetélés nem következik be (mármint nem távozik, hanem mûvileg kell befejezni), ezért a szexuális életnek szerintem nincs rá hatása, hanem ilyenkor a babának lehet valamilyen fejlõdési rendellenessége. (Azóta már van két egészséges gyermekem, és egyik terhességnél sem volt gond a szex miatt.) Persze ha bizonytalan vagy, inkább várd meg a dokidat, az a biztos, amit õ mond.

Nem vagyok szakértõ, de nekem is volt miss ab-om pár éve, augusztusban, majd a következõ év január elején lettem újra terhes, és nem volt semmi gond. Mivel elvileg miss ab-nál elhal a baba, viszont a vetélés nem következik be (mármint nem távozik, hanem mûvileg kell befejezni), ezért a szexuális életnek szerintem nincs rá hatása, hanem ilyenkor a babának lehet valamilyen fejlõdési rendellenessége. (Azóta már van két egészséges gyermekem, és egyik terhességnél sem volt gond a szex miatt.) Persze ha bizonytalan vagy, inkább várd meg a dokidat, az a biztos, amit õ mond.
Én óvatos duhaj lennék a helyedben. Nem tudom tudod-e a vetélésed okát, de ha nem tudod konkrétan, akkor én addig várnék, amíg doki nem lát és doki nem mondja, hogy lehet. Az, hogy másnál mi volt, nem oszt, szoroz, mert mindenki más és a porontya is más, aki növekszik a pocakjában. Kényeztessétek egymást máshogyan a pároddal!
Nekem is volt januárban missed ab-om és most 14 hetes terhes vagyok. Mi vártunk a 12. hétig, na jó egyszer "duhajkodtunk", mert már nem bírtuk. De nem érdemes szerintem kockáztatni, utána csak magadat hibáztatnád, ha mégis valami baja lenne, pláne hogy nem tudod, hogy mitõl halt el elõtte.
most. Ha még kapsz.Attól függ hol szeretnétek tartani
Az elsõ válaszolónak igaza van, függ a hely népszerûségétõl, de mindenképpen már most próbáljátok lefoglalni. Ha nem a legnépszerûbb helyek egyikén tartjátok, akkor biztosan le tudjátok foglalni a megfelelõ idõpontra. A karácsonyi dekoráció szerintem sem a legjobb januárban, de esetleg színvilágban, néhány apróbb díszben megjelenhet. Bár nem rég láttam egy mûsort, egy angol párról, akiknek nyáron volt az esküvõje, de a menyasszony imádta a karácsonyt, így a võlegény azzal lepte meg, hogy a lagzin a dekoráció teljesen karácsonyi volt. Szóval igazából semmi sem kizárt, elvégre is ez a ti napotok! És a január még mindig közelebb van a karácsonyhoz, mint a július :) )
hát januárban már nem olyan aktuális a karácsonyi dekoráció szerintem:)
jövõ augusztusba
bemehettek most is akár, de legkésõbb olyan november végén szerintem...Nem sok idõ, de vigyetek anyakönyvi kivonatot, személyit magatokkal.
Szia! Nos, ha januárban szeretnétek akkor ajánlatos lenne novemberben idõpontot kérni, mert van 31 nap türelmi idõ. Amint az letelik, akármikor egybe kelhettek, de azt a 31 napot meg kell várni. Sok boldogságot! Bibi 21/L
A kérdező hozzászólása: Tatabányán tartanánk
szerintem nyugodtan használj olyan dekorációt, amilyet akartok, elvégre a ti esküvõtök.
Mi idén májusban alig találtunk JÖVÕ augusztusra idõpontot. Bár január nem igazán esküvõszezon, akkor lehet kevesebb lagzi van. De ha már január, akkor én inkább decemberben tartanám. Szép lenne karácsonyi vagy szilveszteri esküvõ.
min 30 nappal, de max 6 hónappal elõtte lehet/kell idõpontot kérni ha karácsonyi dekort akarsz, akkor olyat kapsz - a te dolgod ;)


December 10 én lejárt a gyedem és a munkáltatóm nem adta be a gyesre az igénylést. Ha januárba adom be akkor mikor kapom meg a gyest?

Legjobb válasz: Szia, én is így vagyok. Nekem is dec. 6-án járt le, és én is elfeledkeztem róla, január elsõ hetében tudom majd csak intézni. Februárban fogjuk megkapni visszamenõleg.

Szia, én is így vagyok. Nekem is dec. 6-án járt le, és én is elfeledkeztem róla, január elsõ hetében tudom majd csak intézni. Februárban fogjuk megkapni visszamenõleg.
Én úgy tudom, hogy a gyes-t már nem a munkáltató intézi (csak a tgyás-t és a gyed-et), hanem mindenki magának. :(
A gyes-t neked kell intézni. Ha van ügyfélkapus regisztrációd, akkor úgy is el tudod intézni a neten, minden iratot be kell szkennelni és csatolni, nekem 1 hét alatt jött meg a határozat, és fél órámba került összesen az ügyintézés. Személyesen a Magyar Államkincstárnál tudod intézni, vigyél mindent magaddal, számíts pár órás várakozásra.

2014. májusban fogok szülni, most táppénzen vagyok. Ha januárban visszamegyek dolgozni, ugye az már a 2014es bérem lesz, és az igaz nem fog beleszámítani a Gyedem alapjába?

Csak mert így ,hogy babát várok nem túlórázhatok,ezért kevesebb lenne a fizetésem,ezért is jöttem el táppénzre,hogy ne rontsam az éves átlagomat,de ha januárban visszamennék,az ugye nem számít bele a gyedbe?

Legjobb válasz: A szülést megelõzõ évet veszik figyelembe a gyed számításához, a te esetedben 2013-at. Tehát a 2014. januári fizu már nem számít bele.

A szülést megelõzõ évet veszik figyelembe a gyed számításához, a te esetedben 2013-at. Tehát a 2014. januári fizu már nem számít bele.

9 hónapos kutyusom van, egyenlőre nem engedhetem meg magamnak, hogy chipet ültessek be 3500, be kell oltatnom veszettség ellen is, de csak tavasszal lesz meg sajnos. Ilyenkor mit tudnak tenni, ha januárig nem ültetem be és nincs még beoltva?

Legjobb válasz: ha belefutsz egy ellenõrzésbe, büntetés. Miért is tartasz kutyát, ha nincs még a kötelezõ oltásra sem kereted? Én pl eladtam az autómat, mert nem tudtam már fenntartani. És , ha kapnék ingyen, akkor sem fogadnám el, mert a fenntartását nem tudom finanszírozni.Nem köteleznek senkit arra, tartson kutyát. Felelõtlen ember vagy.Ha beteg lesz, akkor is tavaszig vársz vele, hogy orvoshoz vidd?

ha belefutsz egy ellenõrzésbe, büntetés. Miért is tartasz kutyát, ha nincs még a kötelezõ oltásra sem kereted? Én pl eladtam az autómat, mert nem tudtam már fenntartani. És , ha kapnék ingyen, akkor sem fogadnám el, mert a fenntartását nem tudom finanszírozni.Nem köteleznek senkit arra, tartson kutyát. Felelõtlen ember vagy.Ha beteg lesz, akkor is tavaszig vársz vele, hogy orvoshoz vidd?
Hónapok óta mondják, hogy kötelezõ lesz a chipezés. Na most kb heti 200 ftot kellett volna félrereakni és már meg lenne az ára. És aki internetezni tud az nem mélyszegénységben él egy vályogházban, úgyhogy ne is próbáld megmagyarázni, hogy nincs heti 200 ftod félrerakni. Inkább csak szartok az egészre utána meg ide irogattok , hoyg lehet házilag gyógyítani a félholt kutyátokat. Nem kötelezõ állatot tartani. Kiváncsi vagyok mit eszik egyáltalán ..
2010 óta kutya tulajdonjogát átruházni csak chippel lehet(ne).
"Hónapok óta mondják, hogy kötelezõ lesz a chipezés. " Ez így van, mégis teljesen mindegy, mert már évek óta kötelezõ a kölyköknek! Mivel 9 hónapos, nem is kerülhetett volna hozzá chip nélkül.
Nincs pénzed ALAPVETÕ dolgokra, de kutya az van. Fogott valaki fegyvert a fejedhez, h kutyát KELL tartanod? Kétlem... Én is tartanék még sok-sok mindent, de nincs rá keret. Ahogy elõttem is írták, h ha pl ebben a minutumban kap egy gyomorcsavarodást a kutya, vagy bezabál mérget, vagy bármi történik vele, akkor mi lesz?
Amikor tavasszal viszed oltatni, akkor beültetik a chipet is. Addig meg ne reklámozd, hogy nincs beoltva, mert megbüntethetnek miatta.
Az jutott nekem is eszembe hogy akkor mit eszik? Ne már hogy senki rokon, barát nem adna kölcsön ilyenre? Amúgy senkit nem érdekel hogy bevan-e oltva csipezve, akkor lehet gáz ha megharap valakit.
6-os: lehet, hogy tudatlan vagyok, de errõl még nem hallottam, legalább is itt a környéken nem ( ha csak nem TK.-s kutyáról van szó) Kérdezõnek: inkább macskát kellett volna választanod, kevesebb a macera, ha uncsi kirakod, majd az utca neveli!
Egészen pontosan 2010. 08. 01-tõl csak chipezett kutya cserélhet gazdát. Márpedig gondolom, hogy nem a kérdezõnél született ez a kutya, tehát amikor kapta/vette akkor már kellett volna a chip.

A páromat elküldték és mi egy helyen dolgozunk! Ha január 15-én kapta a levelet, hogy február 16-tól megszűnik a munkaviszonya, ha én lennék ilyen helyzetben és kiderülne, hogy kismama vagyok és már megkaptam ezt a levelet akkor mit tudok tenni?

Legjobb válasz: Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni

Ha babás vagy amikor a levelet megkaptad, szét is tépheted... Nem mondhat fel onnantól, hogy bizonyított a terhességed. Szóval állományban kell tartson... Engem sem tudnak elküldeni, mert terhes vagyok... Pedig szeretnének, második kismama vagyok, aki egy éven belül megy el a cégtõl:) és valahogy nem akarnak fizetni
Szia! Ha még nem vagy terhes azért arra figyelni kell hogy a felmetés közlését követõen bekövetkezõ, egyébként felmentési védelmet eredményezõ eseménynek nincs jelentõsége. Viszont terhesség esetén ez azért másként alakul, mivel ez késõbb derülhet ki, ilyen esetben a felmentési tilalom a terhesség kezdõ napjától véd, tehát a védelem szempontjából nincs jelentõsége a terhesség megállapításának ami rendszerint késõbb van mire kiderül már 4 hetes vagy, idõpontjának. A felmentés közlésekor fennálló terhesség a munkavállaló és a munkáltató tudomása nélkül is felmentési tilalmat valósít meg, még akkor is ha utólag derül ki, hogy a felmetés közlésekor már fennállt a terhesség jogszerûen lehet kérni a bíróságtól az intézkedés jogellenességének megállapítását.
A kismamákat munkajogi védelem illeti meg, munkáltatói rendes felmondással nem lehet megszüntetni a munkaviszonyukat. Ez visszamenõleges tartamú, magyarul nem függ attól, hogy mikor jelented be a munkahelyen, hanem a teljes terhességre vonatkozik.
A kérdező hozzászólása: Még nem vagyok, de szeretnék az lenni!!!Nagyon félek!

Ha januárban szereztem diplomát, és semmilyen munkaviszonyom nem volt még, és most készülök bejelentkezni a munkaügyi központba, igényelhetek bármiféle támogatást is?

Ha igen, meddig jár a támogatás, ha nem találnak nekem, vagy én magamnak munkát? Milyen gyakran kell személyesen megjelenni a központban, illetve mi történik akkor, ha nem jelenek meg?

Legjobb válasz: Kapni semmit nem fogsz, de legalább 6 hetente elcseszhet 4-5 órát a munkaügyi hivatalba 2 db pecsétért. Ja, és ha kiutalnak közmunkára 2 megyével odébb a cigányputrik közé szart lapátolni havi 42K-ért és azt nem fogadod el akkor még ki is [email protected] a rendszerbõl, mert renitens munkakerülõ vagy.

Kapni semmit nem fogsz, de legalább 6 hetente elcseszhet 4-5 órát a munkaügyi hivatalba 2 db pecsétért. Ja, és ha kiutalnak közmunkára 2 megyével odébb a cigányputrik közé szart lapátolni havi 42K-ért és azt nem fogadod el akkor még ki is [email protected] a rendszerbõl, mert renitens munkakerülõ vagy.
Igényelni igényelhetsz, csak nem fogsz kapni! Nem keresnek neked munkát, viszont az írástudatlanoknak felolvassák a honlapjukon fent levõ állásajánlatokat. Nemrég szereztél diplomát, így jobb esetben neked nem fogják felolvasni persze kérheted és akkor megteszik Kb. 3 havonta hívnak be, persze lehet néhány hét csuszás. Amennyiben nem jelensz meg törölnek az álláskeresõk regisztrációjából. Sokan feleslegesnek tartják, hogy értelmetlen módon 3 havonta bemásszanak várjanak 4-5 órát, majd adategyeztetés (beírják a kis könyvbe a kövi találka idõpontját)után hazaballagjanak. Ezen emberkéket törlik a rendszerbõl, ami O.V. szerint jó dolog mert ezzel csökken a munkanélküliek száma, ezzel is bizonyítva milyen hasznos a tevékenysége
A kérdező hozzászólása: Értelek, köszönöm!
Semmi lóvét nem fogsz kapni. Kaphatsz igazolást arról hogy munkanélküli vagy, azzla meg elitézheted a járási hivatlaban a tb-t. Ezzl havi hat ezer forintot spórolhatsz meg. Ha van elmehetsz tanfolyamra (általában nincs). Mivel nem kapsz semmilyen támogatást ezért csak 3 havonta kell menned pecsétért a munkaügyibe. Ha nem jelensz meg törölnek a regisztrál munkanélküliek közül.

Ki kell töltenem a 1129-es nyomtatványt akkor is május 30-ig, ha januárban már beküldtem a NY nyomtatványt?

egyszeres könyvelést használó civil szervezet

Legjobb válasz: A 1129-es a kettõs könyvvitelt vezetõ vállalkozások, szervezetek stb. bevallás-nyomtatványa. Ha ti egyszeres könyvvitelt vezettek, akkor nem a 1129-et, hanem a 1128-at kell most hó végéig beküldened + az IRM-hez az "Éves beszámoló" és a Kiegészítõ nyomtatványt. És az Önkormányzathoz az IPA-bevallást! Az egyszeres könyvviteles cégek a 1129-et nem küldik.

A 1129-es a kettõs könyvvitelt vezetõ vállalkozások, szervezetek stb. bevallás-nyomtatványa. Ha ti egyszeres könyvvitelt vezettek, akkor nem a 1129-et, hanem a 1128-at kell most hó végéig beküldened + az IRM-hez az "Éves beszámoló" és a Kiegészítõ nyomtatványt. És az Önkormányzathoz az IPA-bevallást! Az egyszeres könyvviteles cégek a 1129-et nem küldik.
A kérdező hozzászólása: Értem és köszönöm, de ezt találtam az Apeh honlapján, hogy a 1128-as megszûnt, helyette nekünk is a 1129-es kell kitölteni. Ebben meg az áll, hogy " Az általános szabálytól eltérõen az adóévben vállalkozási tevékenységet nem folytató egyház társasági adókötelezettségét azzal teljesíti, hogy az adóévre bevallást helyettesítõ nyilatkozatot tesz4. A társasági adóbevallás helyett 2012. február 25-éig - a 1101. számú bevallást helyettesítõ nyomtatványon - nyilatkozatot kell(ett) tennie a többi nonprofit szervezetnek is  feltéve, hogy az adóévben vállalkozási tevékenységbõl (az önkéntes kölcsönös biztosító pénztár kiegészítõ vállalkozási tevékenységbõl) származó bevételt nem ért el, vagy e tevékenységéhez kapcsolódóan költséget, ráfordítást nem számolt el5. Amennyiben az érintett szervezet elmulasztotta a nyilatkozat megtételét, úgy a jelen társasági adóbevallást be kell nyújtania. Na én ezt megtettem, ezek szerint akkor ezzel a 1129-essel nem kell foglalkoznom. Vagy?? Amúgy szétmegyek már ezektõl a nyomtatványoktól.....
Bocsi, én 2 éve bezártam a könyvelõ irodámat. Ha a 1128-ra, 1129-re ilyenek vannak írva, és az Ny is bement, akkor persze én sem küldenék az apeh-hoz semmit. De az IRM-et, és az IPA-t azért nézd meg!

Ha otthagyom az iskolát (OKJ) mondjuk januárba, és mielőtt elmennék onnan kérek néhány iskolalátogatási papírt, és utána megyek el dolgozni mint diákmunkás tehát amikor már megszüntették az iskolai viszonyomat, akkor megbüntethetnek?

Mert elméletileg úgy van h az iskolalátogatási papír fél évig jó. Törvénybe ütközik e ? Megbüntethetnek ? Esetleg lecsukhatnak e? XD Ha nem vagyok diák és úgy megyek el diákmunkára? De ugye van iskolalátogatásim. 19 vagyok el?re is köszi:)

Legjobb válasz: Szerintem ha megszûnik a tanulói jogviszony, akkor érvényét veszti, és te ezt köteles vagy közölni minden érintett szervvel valami frankó kis szûk határidõvel.

Szerintem ha megszûnik a tanulói jogviszony, akkor érvényét veszti, és te ezt köteles vagy közölni minden érintett szervvel valami frankó kis szûk határidõvel.
A kérdező hozzászólása: ok köszi


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!