Találatok a következő kifejezésre: Ha június van az (21 db)

Ha júniusig van írva a szavideje a fogamzásgátlónak, akkor megvennétek úgy, hogy azt szednétek még július végéig-augusztus elejéig?

Általában még jó 1-2 hónapig a gyógyszer miután lejár,nem? Vagy ennél nem érdemes kockáztatni?

Legjobb válasz: Én ezzel nem játszanék. A gyógyszer az gyógyszer. Ha netán már nem hatásos, vagy nem annyira, akkor máris ott a baba. Netán még kárt is okozhat. Én nem vennék olyat, ami lejár mielõtt beszedném.

Én ezzel nem játszanék. A gyógyszer az gyógyszer. Ha netán már nem hatásos, vagy nem annyira, akkor máris ott a baba. Netán még kárt is okozhat. Én nem vennék olyat, ami lejár mielõtt beszedném.
belekalkulálnak elméletileg a lejárathoz egy-egy hónapot, de én sem kockáztatnék. Ugyanolyan gyógyszert vehetsz máshol is, késõbbi lejárattal, az a biztos!
Én nem tenném. Nem akarlak riogatni de tabletta mellett mosolyog itt mellettem egy csöppség.És nem is volt lejárva:) )
Azért ez nem úgy mûködik, hogy a június 30-ig érvényes gyógyszer július 1-én már nem fogyasztható... Csupán a gyártó addig az idõpontig vállal érte garanciát. Én megvenném, de a te esetedben te döntesz, nem én.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!! Az utolsó eléggé vicces volt!! :) :) Igazából 3500 ft-ért van meghirdetve 3 havi gyógyi, és nekem is pont júniusig van a szavideje annak, amit most szedek, így nem tudnám még felcserélni sem, hogy elõbb azt veszem be...:( Na mindegy...:( Akkor nem kockáztatok...:( Bár bevan tervezve a tesó is, de nem 1 éven belülre...:) Még egyszer nagyon köszi a válaszokat!!! :)
Az orvosit kell megújítanod, csak az a része járt le azt hiszem.
Az elsõ oldalon (ahol a fénykép van) mindig az okmány érvényességi ideje van, tehát addig tudod felhasználni személyi igazolványként is. A másik oldalon, ahol a kategóriák vannak, ott van az un. orvosi érvényességi idõ. Azaz tehát lejárt az orvosid, menj el a körzeti orvosodhoz majd az Okmányirodába. Addig viszont így ne nagyon vezess!!!
Utolsónál a pont neki van igaza.
Ja és még annyit, hogy ha megnézed egy 70 éves ember jogsiját akkor az elõlapon azt látod, hogy kb. 2050-ig érvényes. A hátoldalon azt hiszem 3 év van csak, mert 3 évente kell mennie orvosira. A kategória mellett ott van, hogy mikor szerezted és meddig érvényes. A jelmagyarázat is van mellette onnan ki tudod nézni.
ááá biztos h a 2013-an kell nézned mert 10évig érvényes
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek!
Június végéig.
tanév vége +45 napig az kb október közepe, mivel a tanév augusztus 31-én végzõdik
A családi pótlék attól is függ, hogy mikor töltöd a 20.életéved. Ha abban a tanévben, amikor vizsgázol, akkor a júniusi családi (amit júliusban fizetnek ki) még jár neked. A tanulói jogviszonyod június közepe-vége felé fog megszûnni (nem a vizsgáid végekor) A TB megint más szempontok alapján van: a diákigazolványra való jogosultságod végéig, +45 napig passzív jogon. A diákod október 31-ig érvényes, +45 nap: december 15-ig van rendezve a TBd.
hát én biztos elhalasztanám, nem nagy dinom dánomot csapnék....
Ez sok mindentöl függ. Nálunk a nagypapám halt meg 1, 5 hónappal az esküvö elött, de nagy beteg volt már. nem halasztottunk mert bárki meghalhat a következö alkalomkor is, igaz a mi családunk nem bulizott nagyon de barátok férjem rokonsága jól érezte m agát, következö év tavaszán a nagymamám halt meg. de az unokatesóm esküvöje elött az anyukája halt meg ott sem halasztották el csak a lagzit törölték egy kis ebéd volt a tanukkal.
Ahogyan te érzed. Kelleni nem kell. De ahogyan az elõttem szólóak is írták, ilyenkor nem felhõtlen az ünneplés.
Én NEM halasztanám el. Gondolold csak el, mindent lefújni az esküvõ elõtt, akár csak pár nappal is.
Én sem halasztanám el, de a nagy partizás helyett inkább csak egy szolíd vacsi lenne a boldogító igenek után.Ha nyári esküvõt mondasz le, akkor csak a foglalód a terembérek és még egy csomó minden veszik el.Ez akár 50-60ezer forintra is rúghat.(Mi olyan 40ezernyi foglalót raktunk le, pedig kis esküvõ volt és télen...)
valahogy nem igazán hiszem, h ki tudnám mondani a boldog igent, mikor éppen a legnagyobb fájdalmat érzem át...elhalasztanám, akár milyen költségbe kerülne...és nem vagyok gazdag..nekem az számítana, h a lelkemben mit éreznék...
Ahogy anyum mondta, egy esküvõ-egy haláleset. És milyen igaza van. Én azt gondolom errõl, hogy ez az élet rendje. Talán könnyen beszélek, hiszen sem esküvõm nem volt még, és nagyon remélem, hogy elõtte nem hal meg senki (bár akkor ellentmondanék a "nagy elmélettel" - noha nem menetrendszerû a dolog). Hatalmas dínomdánomot én sem csapnék talán, de attól nem állhat meg az élet, mert valaki meghal. Lásd a kínaiak nem szomorkodnak a temetésen, vidáman, a bulival utána búcsúztatják, büszkén visszagondolva arra, hogy mennyi sok szépet megélt ezen a világon, de ha mégsem, most megkönnyebbül a lelke. Talán én úgy csinálnám, hogy az esküvõn szót ejtenék a halálról, elmondanám, vagy pl. a pap a templomban, hogy ezt a gyönyörû napot azért mégis beárnyékolja valami, de amint egy élet távozik, egy új kapcsolódás esélyének adhatunk lehetõséget.

Én még az eredeti rendszerben tanultam és végeztem júniusban. Van lehetőség ezen a szakon hogy tanuljunk msc-n. Ha csak 1-2 év múlva akarom elkezeni az msc-t lehetséges? Fizetni kell érte?

Legjobb válasz: Persze, hogy van, ha úgy vesszük neked bsc-d van (nem hivatalosan). Akkor mész mesterre amikor akarsz:) Ha van még támogatott féléved és felvesznek államira akkor ingyen tanulhatod.

Persze, hogy van, ha úgy vesszük neked bsc-d van (nem hivatalosan). Akkor mész mesterre amikor akarsz:) Ha van még támogatott féléved és felvesznek államira akkor ingyen tanulhatod.
Ha osztatlan 5 éves egyetemi képzésre gondolsz, hogy azt végezted el, akkor neked az Msc-vel egyenértékû diplomád van, ugyanazt tanulnád az Msc-n, mint 4-5-d évben; bár fel sem vennének rá. Ha fõiskolai, 4 éves, osztatlan képzést végeztél el, természetesen bármikor mehetsz Msc képzésre egyetemre, akár államilag támogatottra is.
5éves egyetemi végzettséggel miért ne vennék fel? Elmegy felvételizni, és hozzácsapják a diplomára kapott érdemjegyet vagy van ahol csak a diplomára kapott jegy számít. Ezt az adott évben kitalálja az egyetem.
Az 5 éves egyetemi diploma egyenlõ, megegyezik, megfelel a Bsc+Msc diplomának együtt. Ha egy szakon van egyetemi diplomája mi a fr...nak menne belõle Msc-re???? Ez olyan, mintha az általános iskola elvégzése után visszamenne 6-dikba. Minek? Ugyanazt tanulná mint negyed, ötöd évesen, amit meg már megtanult, hisz diplomát kapott róla! Másik szak Msc-jére persze mehetne, na de ugyanarra a szakra? Az egyetemi diploma után ha még mindig tanulni akar, mehet PhD-zni ugyanazon a szakon, de nem Msc-re.
"És ha mellé odafigyelek az étkezésemre" Ez mit jelent?
Ha keveset eszel 5 kilot kb lefogyhatsz de ha zabalsz akkor csak izmosodsz max nem fogysz
A kérdező hozzászólása: odafigyelek= nincs liszt, cukor, krumpli

Ha júniusban volt egy missedem és most teherbe estem az nem túl korai? Ugye nem törvényszerű hogy ez a baba is meghal. Van rá esélyem hogy megmarad.

Késik 3 napja még nem teszteltem hátha megjön. Az a furcsa az egészbe hogy még használunk óvszert és mégis terhességi tüneteim vannak és késik. Ha terhes vagyok megmaradhat a babám?

Legjobb válasz: persze, nem törványszerû, hogy baja lesz, nem tudom hanyadik hétben volt a vetélés, de ha az elsõ néhányban, akko rcsak a biztonság kedvéért ajánlják, hogy várj. általában nincs gond, azt is mondják, hogy vetélés után sokkal könnyebb teherbeesni, szóval tesztre fel!

persze, nem törványszerû, hogy baja lesz, nem tudom hanyadik hétben volt a vetélés, de ha az elsõ néhányban, akko rcsak a biztonság kedvéért ajánlják, hogy várj. általában nincs gond, azt is mondják, hogy vetélés után sokkal könnyebb teherbeesni, szóval tesztre fel!
Persze, hogy meg marad:) !!!én április elején vetéltem el, májusban mensiztem utoljár, és elsõre terhes maradtam és minden rendben van:) )!!!!!már 19hetes vagyok:) )!!
Semmi baj nem lesz! Nekem decemberben volt missed ab-om, jan elején megjött, és jan végén már pozitívat teszteltem:) Idáig minden rendben ment, és már közeleg a szülés:) 36 hetes
Szia! Én január 27-én pozitivat teszteltem ajd 31-én megjött elvetéltem.Szerencsére rendesen kitisztultam. Február elején hasonló félelmekkel vettem tesztet és pozitiv lett.Az orvosom is mondta ne aggódjak! 33.hétben vagyok eddig minden rendben remélem marad is.Szurkolok neked!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök a válaszotoknak. A kis mamának meg szívbõl gratulálok.
Dehogyis lesz baj! Ilyenekre ne is gondolj! Szedj folsavat, multivitamint, és csak pozitív gondolkodás! A baba csak akkor fogan meg, ha a szervezet készen áll, gondolj erre!
Dehogy! Nekem ugyanennyi idõ volt a két terhesség között és nem volt semmi gond!

Junius 24-én mult el mikor van az az idő ha 40 napos a ciklusom általában amikor a legvalószínűbb hogy sikerülhet a baba?

Legjobb válasz: http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Ezt az oldalt nézd meg, írd be az adatokat és kiderül :) Sok sikert!!

http://www.naptarak.com/naptarak_terhesseg.html Ezt az oldalt nézd meg, írd be az adatokat és kiderül :) Sok sikert!!
14-24. nap közt , tehát július 8-18.-ig. Ennél pontosabban csak kalkulátor tudja pl.: http://www.ciklus.hu , mert oda elõbbi mensiket is be kell írni!
http://www.kismama.hu oldal is nagyon jó! Termékenységkalkulátor a bal oldali menüben! Sok sikert! Szorítok, hogy összejöjjön! Nekem 95%-ra sõt volt már hogy 100%-ra bejött. Én közben hõmérõzöm is! Szorítok! Jó számolgatást!
40 napos ciklus esetén nem biztos hogy van egyáltalán peteérésed, annak hiányában pedig nehéz teherbe esni. Ha van is ovulációd, az sem biztos hogy olyan minõségi mint rövidebb, normál ciklusnál. Szerintem vizsgáltasd ki magad, mi lehet a hosszú ciklus hátterében.
Sztem meg a hosszú ciklus nem feltétlenül zárja ki a peteérést! Nekem volt már 48 napos is, de a legrövidebb 40 nap volt. Mégis teherbe estem! Sajnos mondjuk a babám elhalt, de peteérésem van, az tuti! Amúgy hallottam vhol, hogy egy nõ megérzi, ha pé-e van, mert jobban kívánja a szexet! Ez nálam bejött, mert sztem akkor lettem terhes, mikor egész héten szeretkeztünk a párommal! Azért egy doki mondjuk nem árt, én is megyek.

Ha van egy középfokú angol nyelvvizsgám és jővő héten megyek felsőfokúra elég lesz júniusban a felsőfokú nyelvvizsgabizonyitványt elküldeni az egyetemre jelentkezésnél?

És ha voltam tavaly májusban biológia érettségin meg ősszel és elmegyek májusba is akkor az őszit nem kell elküldeni?

Legjobb válasz: mindakettõt küld el biológia érettségirõl, mert a törvény szerint a jobbikat számolják el. az is mindegy, ha az egyik emelt, amásik közép. ez 100%, hogy így van. (kivétel orvosi mert oda csak az emelteket nézik a közepet nem.) a dokkumentumok utólagos leadásának van határideje, amit én nem tudok idén pontosan. addig kell mindent beküldeni. ez június-julius valahány. ennek a suliban utána tudsz kérdezni. igazából az elsö válasz miatt írtam, mert nehogy ne küldd be. nagyon fontos, hogy mindakettöt beküld.

mindakettõt küld el biológia érettségirõl, mert a törvény szerint a jobbikat számolják el. az is mindegy, ha az egyik emelt, amásik közép. ez 100%, hogy így van. (kivétel orvosi mert oda csak az emelteket nézik a közepet nem.) a dokkumentumok utólagos leadásának van határideje, amit én nem tudok idén pontosan. addig kell mindent beküldeni. ez június-julius valahány. ennek a suliban utána tudsz kérdezni. igazából az elsö válasz miatt írtam, mert nehogy ne küldd be. nagyon fontos, hogy mindakettöt beküld.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!