Találatok a következő kifejezésre: Ha június van (41 db)

Ha júniusig van írva a szavideje a fogamzásgátlónak, akkor megvennétek úgy, hogy azt szednétek még július végéig-augusztus elejéig?

Általában még jó 1-2 hónapig a gyógyszer miután lejár,nem? Vagy ennél nem érdemes kockáztatni?

Legjobb válasz: Én ezzel nem játszanék. A gyógyszer az gyógyszer. Ha netán már nem hatásos, vagy nem annyira, akkor máris ott a baba. Netán még kárt is okozhat. Én nem vennék olyat, ami lejár mielõtt beszedném.

Én ezzel nem játszanék. A gyógyszer az gyógyszer. Ha netán már nem hatásos, vagy nem annyira, akkor máris ott a baba. Netán még kárt is okozhat. Én nem vennék olyat, ami lejár mielõtt beszedném.
belekalkulálnak elméletileg a lejárathoz egy-egy hónapot, de én sem kockáztatnék. Ugyanolyan gyógyszert vehetsz máshol is, késõbbi lejárattal, az a biztos!
Én nem tenném. Nem akarlak riogatni de tabletta mellett mosolyog itt mellettem egy csöppség.És nem is volt lejárva:) )
Azért ez nem úgy mûködik, hogy a június 30-ig érvényes gyógyszer július 1-én már nem fogyasztható... Csupán a gyártó addig az idõpontig vállal érte garanciát. Én megvenném, de a te esetedben te döntesz, nem én.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!!! Az utolsó eléggé vicces volt!! :) :) Igazából 3500 ft-ért van meghirdetve 3 havi gyógyi, és nekem is pont júniusig van a szavideje annak, amit most szedek, így nem tudnám még felcserélni sem, hogy elõbb azt veszem be...:( Na mindegy...:( Akkor nem kockáztatok...:( Bár bevan tervezve a tesó is, de nem 1 éven belülre...:) Még egyszer nagyon köszi a válaszokat!!! :)
hát én biztos elhalasztanám, nem nagy dinom dánomot csapnék....
Ez sok mindentöl függ. Nálunk a nagypapám halt meg 1, 5 hónappal az esküvö elött, de nagy beteg volt már. nem halasztottunk mert bárki meghalhat a következö alkalomkor is, igaz a mi családunk nem bulizott nagyon de barátok férjem rokonsága jól érezte m agát, következö év tavaszán a nagymamám halt meg. de az unokatesóm esküvöje elött az anyukája halt meg ott sem halasztották el csak a lagzit törölték egy kis ebéd volt a tanukkal.
Ahogyan te érzed. Kelleni nem kell. De ahogyan az elõttem szólóak is írták, ilyenkor nem felhõtlen az ünneplés.
Én NEM halasztanám el. Gondolold csak el, mindent lefújni az esküvõ elõtt, akár csak pár nappal is.
Én sem halasztanám el, de a nagy partizás helyett inkább csak egy szolíd vacsi lenne a boldogító igenek után.Ha nyári esküvõt mondasz le, akkor csak a foglalód a terembérek és még egy csomó minden veszik el.Ez akár 50-60ezer forintra is rúghat.(Mi olyan 40ezernyi foglalót raktunk le, pedig kis esküvõ volt és télen...)
valahogy nem igazán hiszem, h ki tudnám mondani a boldog igent, mikor éppen a legnagyobb fájdalmat érzem át...elhalasztanám, akár milyen költségbe kerülne...és nem vagyok gazdag..nekem az számítana, h a lelkemben mit éreznék...
Ahogy anyum mondta, egy esküvõ-egy haláleset. És milyen igaza van. Én azt gondolom errõl, hogy ez az élet rendje. Talán könnyen beszélek, hiszen sem esküvõm nem volt még, és nagyon remélem, hogy elõtte nem hal meg senki (bár akkor ellentmondanék a "nagy elmélettel" - noha nem menetrendszerû a dolog). Hatalmas dínomdánomot én sem csapnék talán, de attól nem állhat meg az élet, mert valaki meghal. Lásd a kínaiak nem szomorkodnak a temetésen, vidáman, a bulival utána búcsúztatják, büszkén visszagondolva arra, hogy mennyi sok szépet megélt ezen a világon, de ha mégsem, most megkönnyebbül a lelke. Talán én úgy csinálnám, hogy az esküvõn szót ejtenék a halálról, elmondanám, vagy pl. a pap a templomban, hogy ezt a gyönyörû napot azért mégis beárnyékolja valami, de amint egy élet távozik, egy új kapcsolódás esélyének adhatunk lehetõséget.

Én még az eredeti rendszerben tanultam és végeztem júniusban. Van lehetőség ezen a szakon hogy tanuljunk msc-n. Ha csak 1-2 év múlva akarom elkezeni az msc-t lehetséges? Fizetni kell érte?

Legjobb válasz: Persze, hogy van, ha úgy vesszük neked bsc-d van (nem hivatalosan). Akkor mész mesterre amikor akarsz:) Ha van még támogatott féléved és felvesznek államira akkor ingyen tanulhatod.

Persze, hogy van, ha úgy vesszük neked bsc-d van (nem hivatalosan). Akkor mész mesterre amikor akarsz:) Ha van még támogatott féléved és felvesznek államira akkor ingyen tanulhatod.
Ha osztatlan 5 éves egyetemi képzésre gondolsz, hogy azt végezted el, akkor neked az Msc-vel egyenértékû diplomád van, ugyanazt tanulnád az Msc-n, mint 4-5-d évben; bár fel sem vennének rá. Ha fõiskolai, 4 éves, osztatlan képzést végeztél el, természetesen bármikor mehetsz Msc képzésre egyetemre, akár államilag támogatottra is.
5éves egyetemi végzettséggel miért ne vennék fel? Elmegy felvételizni, és hozzácsapják a diplomára kapott érdemjegyet vagy van ahol csak a diplomára kapott jegy számít. Ezt az adott évben kitalálja az egyetem.
Az 5 éves egyetemi diploma egyenlõ, megegyezik, megfelel a Bsc+Msc diplomának együtt. Ha egy szakon van egyetemi diplomája mi a fr...nak menne belõle Msc-re???? Ez olyan, mintha az általános iskola elvégzése után visszamenne 6-dikba. Minek? Ugyanazt tanulná mint negyed, ötöd évesen, amit meg már megtanult, hisz diplomát kapott róla! Másik szak Msc-jére persze mehetne, na de ugyanarra a szakra? Az egyetemi diploma után ha még mindig tanulni akar, mehet PhD-zni ugyanazon a szakon, de nem Msc-re.
17én van az utolsó gyed és 18-tól táppénz
Ha betölti a 2-t még van a szabadság amit ki kell adniuk, tehát utána kell táppénz szerintem.De miért megy mindenki táppénzre?Hát rengeteg kismama dolgozik a 7-8.hónapig.
A kérdező hozzászólása: Mert mondjuk nem egy irodában kellene csücsülnöm, hanem napi 300-400km-t kell vezetnem, és rekesz söröket pakolnom, és ki be ugrálnom a kocsiból, és tárgyalni, szerzõdést kötni, rendeléseket lebonyolítani.... stb!!!! FULL stressz és fizikai munka egyben!!! hát ezért!
A kérdező hozzászólása: Ja és a szabikat bent hagyom, jó lesz az még 3 év múlva...

Ha június 30-án volt peteeresem és meg nem jött meg akkor lehet baba? A hőm még mindig fent van.

Legjobb válasz: Hát azért jó lenne tudni,hogy hány napos a ciklusod! Mert,ha 16 napra szokott megjönni, akkor még nem biztos,hogy örülhetsz!

Hát azért jó lenne tudni, hogy hány napos a ciklusod! Mert, ha 16 napra szokott megjönni, akkor még nem biztos, hogy örülhetsz!
A kérdező hozzászólása: Rendszertelen volt azért is kaptam clostyt ez a második honapom vele és az elsõ havinal 31 napra jött meg.
A kérdező hozzászólása: Jeeeeee most teszteltem egy akkora POZITIVAT!!!:D
Gratulalok!!!!!!Remelem honap vegen en is igy orulhetek!!!konnyu babavarast
Szerintem ez nem az lesz. Tesztet kell csináltatni.
A kérdező hozzászólása: voltam orvosnál kaptam rá allergia gyógyszert, kálciumot, meg kenegetõt ami enyhíti..a kezemrõl eltüntek a lábamon viszont még vannak szerintetek? az orvos azt mondta h nem lehet kideríteni mért van..vírus, allergia stb
A HIV kiüti az immunrendszert, tehát, ha ez egy másik betegség, akkor is összefügghet a nyári kapcsolattal. Ilyenkor minden gyanús jellel orvoshoz kell fordulni.
A kérdező hozzászólása: tesztet 2 napja csináltam ..1 hét múlva eredmény..de elvileg az ablakperiódusba lennének rá tünetek de annak már elviekben vége
Bármi lehet. A teszt ingyenes
Go Doki...
Ha hiv esélyes volt a kapcsolatod csináltattál tesztet utána?Amúgy nem kiütéssel kezdõdnek a jelei!
Már bocs, de hogy ne függhetne össze... Simán. De ettõl függetlenül más is lehet. Egy biztos: irány a doki.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok beteg..és igazából semmi gyógyszer nem szedek csak vitaminokat eszek
Rajtam is kijöttek, de vagy gyógyszer vagy vírus miatt. Menj orvoshoz.
Mi a fenéért fekszel le egy HIV esélyessel?Oo

Ha júniusban volt egy missedem és most teherbe estem az nem túl korai? Ugye nem törvényszerű hogy ez a baba is meghal. Van rá esélyem hogy megmarad.

Késik 3 napja még nem teszteltem hátha megjön. Az a furcsa az egészbe hogy még használunk óvszert és mégis terhességi tüneteim vannak és késik. Ha terhes vagyok megmaradhat a babám?

Legjobb válasz: persze, nem törványszerû, hogy baja lesz, nem tudom hanyadik hétben volt a vetélés, de ha az elsõ néhányban, akko rcsak a biztonság kedvéért ajánlják, hogy várj. általában nincs gond, azt is mondják, hogy vetélés után sokkal könnyebb teherbeesni, szóval tesztre fel!

persze, nem törványszerû, hogy baja lesz, nem tudom hanyadik hétben volt a vetélés, de ha az elsõ néhányban, akko rcsak a biztonság kedvéért ajánlják, hogy várj. általában nincs gond, azt is mondják, hogy vetélés után sokkal könnyebb teherbeesni, szóval tesztre fel!
Persze, hogy meg marad:) !!!én április elején vetéltem el, májusban mensiztem utoljár, és elsõre terhes maradtam és minden rendben van:) )!!!!!már 19hetes vagyok:) )!!
Semmi baj nem lesz! Nekem decemberben volt missed ab-om, jan elején megjött, és jan végén már pozitívat teszteltem:) Idáig minden rendben ment, és már közeleg a szülés:) 36 hetes
Szia! Én január 27-én pozitivat teszteltem ajd 31-én megjött elvetéltem.Szerencsére rendesen kitisztultam. Február elején hasonló félelmekkel vettem tesztet és pozitiv lett.Az orvosom is mondta ne aggódjak! 33.hétben vagyok eddig minden rendben remélem marad is.Szurkolok neked!!
A kérdező hozzászólása: Nagyon örülök a válaszotoknak. A kis mamának meg szívbõl gratulálok.
Dehogyis lesz baj! Ilyenekre ne is gondolj! Szedj folsavat, multivitamint, és csak pozitív gondolkodás! A baba csak akkor fogan meg, ha a szervezet készen áll, gondolj erre!
Dehogy! Nekem ugyanennyi idõ volt a két terhesség között és nem volt semmi gond!

Ha 2009. szeptemberétől 2010 júniusáig van munkaviszonyom, br 90 fizuval, és 2010 novemberében szülök, akkor milyen ellátást fogok kapni?

Legjobb válasz: Az a nagyon fontos amit sokan elfelejtenek hogy nem elég a 365 nap mert a szülés napján is kell legyen munkaviszony különben nincs gyed!!!!Én így jártam:-(

Az a nagyon fontos amit sokan elfelejtenek hogy nem elég a 365 nap mert a szülés napján is kell legyen munkaviszony különben nincs gyed!!!!Én így jártam:-(
Ha 2010ben szülsz, akkor a 2009es év bruttóját nézik alapul a Gyed kiszámításánál. Ha elõtte nem volt semmiféle munkaviszonyod, vagy jövedelmed, akkor csak a GYES. Az meg nem olyan sok.
Elég ha a 2 év alatt megvan a 365 nap biztosítási jogviszony, csak az a baj, hogy olyan kevés volt az elõzõ évi bruttó béred, hogy majdnem annyit kapsz , mint a gyes. Itt a kalkulátor. http://adozona.hu/kalkulator_tgyas_gyed_gyes.aspx
A kérdező hozzászólása: És ha még megoldom, hogy júnisutól novemberig legyen munkám? Akkor megvan a 365 napom, kapok gyedet? Úgy tudom, az elõzõ évi jövdelem napi átlagát nézik, vagyis a biztosításban töltött napok számítanak ide.
Utolsónak igaza van, neked akkor már nem lesz munkaviszonyod, ha jól értem.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!