Találatok a következő kifejezésre: Ha júliusban a (145 db)

S O S! Ha júliusban voltam tüdőszűrésen és akkor minden rendben volt az eredménnyel és azt az eredményt beviszem a jelenlegi munkahelyemre azt elfogadják vagy csináltatnom kell egy újat?

Nagyon fontos lenne a válaszotok!

Legjobb válasz: Én ugy tudom hogy 1 évben egyszer szabad tüdõszûrésen részt venni! tehát muszály hogy elfogadják a júliusit!!!

Én ugy tudom hogy 1 évben egyszer szabad tüdõszûrésen részt venni! tehát muszály hogy elfogadják a júliusit!!!
Aug elején.
attól függ...ha nem zárták le 5.én a jelentkezésed tehát pótlásra szólítottak fel akkor csak 22tõl jár a pénz de akkor is aug elején kapsz(5-7) "töredékpénzt
Egy évnek el kell telnie, csak utána tudsz igényelni az önkörmányzattól. 2012.július 5-én.
A kérdező hozzászólása: Törthavi nem kaphatok e hónapban?
A kérdező hozzászólása: Váci vagyok!

Mikor jön meg a menstruációm legközelebb ha július 05-én jött meg és július 13-án múlt el? Mert még csak 14 vagyok és második életemben.

Legjobb válasz: õszintén? bármikor a következõ 3 évben egy szabályos ciklus kb 28-35napos, de a legtöbb nõnek évek kellenek hozzá, hogy szabályossá váljon

õszintén? bármikor a következõ 3 évben egy szabályos ciklus kb 28-35napos, de a legtöbb nõnek évek kellenek hozzá, hogy szabályossá váljon
A kérdező hozzászólása: nekem azért kéne ezt pontosan tudnom, mert 07.28-tól08.04-ig nyaralok és nem szeretném ha akkor lenne meg.viszont nem tudom hogyan számoljam ki???
Ilyenkor még nem rendszeres, de itt egy kis segítség. http://www.kamaszpanasz.hu/hirek/test/3503/strand-menstruacio

Mit lehet tenni abban az esetben, ha július 10-ig lehet benyújtani a dokumentumokat, de én csak július 13-án kapom meg?

2-án vizsgáztam, az OKJ-s papírom +24 pontot jelentene, már próbáltam megszerezni az iskolától, vagy hogy legalább csak a fénymásolatát adják ki, hogy 10-ig fel tudjam adni, de azt mondták, hogy nem csinálhatnak ilyet és hogy csak a bizonyítványosztásnál kapom meg. Ebben az esetben mi a teendő? Az Oktatási Hivatal ilyen esetben nem tudna kivételt tenni, esetleg ők maguk kikérni az intézménytől a bizonyítványt? Vagy csak emiatt elesek attól a +24 ponttól?

Legjobb válasz: Szerintem nem tehetsz semmit. Azért hívd fel a felvit, hátha tudnak valami okosat! Inkább a bizidet próbáld meg elkérni, vagy csak arra kérd meg õket, hogy fénymásolják le neked! (egy kis kenõpénz nem fog ártani) Az oktatási hivatal és a felvi 99%, hogy le fogja sz*rni (bocs, hogy ezt mondom), ezért inkább a bizivel próbálkozz!

Szerintem nem tehetsz semmit. Azért hívd fel a felvit, hátha tudnak valami okosat! Inkább a bizidet próbáld meg elkérni, vagy csak arra kérd meg õket, hogy fénymásolják le neked! (egy kis kenõpénz nem fog ártani) Az oktatási hivatal és a felvi 99%, hogy le fogja sz*rni (bocs, hogy ezt mondom), ezért inkább a bizivel próbálkozz!
A kérdező hozzászólása: Igen, sajnos tudom, hogy az Oktatási Hivatalt nem érdeklik ezek a dolgok, mindenki oldja meg ahogy akarja, azért írtam nekik e-mailt (mivel hétvége van), majd hétfõn felhívom õket, ha addig nem érkezik válasz. Írtam az iskolában egy másik ügyintézõnek e-mailt, remélem nagyobb sikerrel járok. :(
Hát sok sikert! Mondjuk a sulit sem értem, hogy ha tudják, hogy 10-ig kell leadni a dolgokat (és nyilván nem te vagy az egyetlen, akit érint), akkor miért kell 13-ára tenni a biziosztást. A felvételi zárt rendszer, szóval abba elvileg nem lehet belenyúlni, nem tudnak külön foglalkozni az ilyen egyéni problémákkal. Esetleg azt próbáld meg, hogy bemész az ügyfélszolgálatra (mármint a suliba, ahol az OKJ-t csináltad), és ott személyesen elmondod, mi a szitu, esetleg egy kis készpénzt is mellékelhetsz, akkor talán készségesebbek lesznek.
A kérdező hozzászólása: Egyetemen tanultam ezt a szakot felsõfokú szakképzésként, úgy tudom, hogy mást nem érint a dolog, mert ezen a karon van legkésõbb a diplomaosztó ünnepély (13-án), és kb. 10 fõ végzett felsõfokú szakképzésen az egész karon, közülük pedig csak én szeretnék továbbmenni alapszakra. Épp ma néztem és a TO nyári nyitva tartás szerint csak csütörtökön és pénteken van nyitva, úgyhogy nem tudom, ezt hogy fogom megszerezni, mert még ha sikerül is elintéznem telefonon, hogy kiadják a diplomaosztó elõtt, nem hiszem, hogy valaki bejön azért a TO-ra, hogy kiadja nekem hétfõn, kedden vagy szerdán a bizonyítványt. :(

Július 7-re nem várom. Ha július 3-7-ig motorcsónak túrára kellene mennem, és napi 4-5 órát rázkódnék a vizen, szerintetek hátrányosan befolyásolhatná az esetleges beágyazódást?

Egy éve nem jön a baba, egyáltalán nem biztos, hogy pont most jönne, de nyilván szeretném elkerülni a veszélyeket, viszont a hímes tojás életmód is sokak szerint "rágörcsölésnek" számít. Ötletek?

Legjobb válasz: Egyet értek az elõzõvel, tesztelj! Én a nemvárt napján elestem elég durván és rá 2 napra pozitívat teszteltem. Aztán rá még 2 napra elment a baba. Nem tudom, hogy a kettõ összefüggésben lehet-e, de iszonyatos bûntudatom van, hogy esetleg én ártottam a babának. Nem kívánom ezt az érzést Neked!

Egyet értek az elõzõvel, tesztelj! Én a nemvárt napján elestem elég durván és rá 2 napra pozitívat teszteltem. Aztán rá még 2 napra elment a baba. Nem tudom, hogy a kettõ összefüggésben lehet-e, de iszonyatos bûntudatom van, hogy esetleg én ártottam a babának. Nem kívánom ezt az érzést Neked!
Gratulálok, milyen jó volt a megérzésed. :)
szerintem, ha a baba maradni akar, akkor marad, ha menni akar, akkor sajnos úgyis megy...
A kérdező hozzászólása: igen, ez nagy igazság!
Egyetértek az elsõvel. Ha elmész és megjön úgyis azon rágódsz, hogy biztos emaitt jött meg, ha meg nem mész el és megjön akkor meg azon bánkódsz. Ha meg nem jön meg akkor örülj. Esetleg vegyél egy 10-es érzékenységû tesztet és lõdd el 3-án reggel. Nem biztos hogy mutat bármit is, de olyan sok mindenkinek mutat már 9-10. dpo-n a 10-es teszt. Ha pozitív akkor nem mész ha negatív akkor igen és jól érzed magad. :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a jó tanácsokat!
A kérdező hozzászólása: Képzeljétek tegnap jöttem haza, és ma reggel pozitívat teszteltem. Elõtte is tesztelgettem, de mind nega lett, ezért mertem elmenni. Ma van 12 dpo.

Ha julius közepén megszülök, akkor erre a hónapra járni fog már a családi potlék? Vagy ez hogy müködik?

Legjobb válasz: igen. a szülés hónapjában jár. tehát aki pl. júli. 30-án szül, annak is jár a júliusi hónapra.

igen. a szülés hónapjában jár. tehát aki pl. júli. 30-án szül, annak is jár a júliusi hónapra.
A kérdező hozzászólása: Tehát ha én kapok már augusztusba akkor megkapom a juliusit és az augusztusit is egybe?
járni fog. én most kérdeztem meg a munkahelyemen. nekem csak annyit mondtak, h az igénylõlapon annak a hónapnak az 1-jéjét írd, amikor megszülsz.
igen! én március 31-én szültem és így is megkaptam márciusra a teljes összeget - tehát amikor áprilisban jött az elsõ utalás, akkor duplát kaptam :P
Nekem úgy volt, hogy május 29-én szültem, június 8-án adtam be a kérelmet CSPre, és még kb 2 hét múlva már meg is kaptam a májusra járó összeget. A júniusit pedig most, július elején. Mindig visszamenõleg fizetnek.

Ha július végén táppénzre kell mennem, akkor végig kapom a régi százalékban, vagy a 60% lép érvénybe augusztustól?

Legjobb válasz: helló, július 31-ig megkezdett keresõképtelenség esetén végig a 70% érvényes, függetlenül attól, hogy aug. 1-tõl változik a rendszer.

helló, július 31-ig megkezdett keresõképtelenség esetén végig a 70% érvényes, függetlenül attól, hogy aug. 1-tõl változik a rendszer.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ! Ez valahol hivatalosan le van írva?

Ha július végén szülök akkor már arra a hónapra is jár gyes, családip? Leghamarabb ti mikor kaptátok meg az első összeget szülés után?

Csak kiváncsiságból kérdezem, hogy ha július végére vagyok kiírva akkor már arra a hónapra is jár gyes és családi pótlék? Ha igen akkor részarányosan vagy egész hónapra? Ti mikor kaptátok meg először a szüléshez képest? Csak szeretném tudni, hogy hogy számoljak az anyagiakkal, mert ha mondjuk csak augusztus végén szeptember elején fogok pénzt kapni, akkor kicsit félre kéne tennem, hogy meglegyünk... A másik, hogy ezeket csak a taj-kártya megérkezése után tudom igényelni? Mert akkor tuti, hogy csúszni fog a pénz...

Legjobb válasz: Én július 30-án szültem: a gyest megigényeltem és következõ hónapban már kaptam is, részarányosan kiszámolták arra a napra a gyes összegét. Mindent a TAJ-szám megérkezése után tudsz igényelni, így valóban csúszni fog a pénz, de szeptemberben megkapod egyben.

Én július 30-án szültem: a gyest megigényeltem és következõ hónapban már kaptam is, részarányosan kiszámolták arra a napra a gyes összegét. Mindent a TAJ-szám megérkezése után tudsz igényelni, így valóban csúszni fog a pénz, de szeptemberben megkapod egyben.
júli 29.-én szültem.Taj kártya 2 hét után érkezett meg.Aug 15.én igényeltem meg mindent. Szeptember elején kaptam meg az anyaságit(64e), júliusi egész hónap!CSp-t, augusztusi CSP-t, gyes 3 nap+31 nap.
A kérdező hozzászólása: Jah értem akkor utólag küldik, okés köszönöm :D
Jaj, ne haragudj, rosszul írtam! A "márciusi GYES" az februári akart lenni! TEhát a januári csp-t + anyaságit kaptam meg február elején, majd a januári pár napra jutó GYES-t, a februári GYEST, februári családit egyszerre, március elején. Boldog babavárást! :)
A kérdező hozzászólása: Jah mert az anyaságinak máris meg van a helye... :D egyetlen hitelünkbõl marad 40 e hátralék, és azt egybe be akarom belõle fizetni, hogy már arra se legyen gond!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm, akkor elõre utalják az adott hónapot, köszönöm szépen akkor teszek félre egy kis pénz :D
Ja igen, a TAJ kártya kell hozzá, de nekünk pl. nagyon hamar kiküldték, talán a kórházból való hazajövetel után 2 nappal.
Én január 29-én szültem, arra a hónapra már kaptam családit. Egyszerre jött meg az anyaságival együtt, kb.6-7 napra az igénylésre rá. GYEST erre a pár napra kaptam, viszont azt csak márciusban a márciusi GYES-sel és családival együtt.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, igen én is 30, 31. én fogok szülni, ha minden igaz ezért is érdekelt, hogy most arra a maradék 1-2 napra kiszámolják? Az nem tudod véletlenül, hogy a családi pótlékot is részarányosan küldik majd? És ha mondjuk szeptemberre érkezik meg az összeg, akkor már szeptemberit is küldik vagy azt majd utólag októberben? Magyarul utólag utalnak minden hónapra vagy elõre? Köszönöm a válaszod!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm :D Így most már teljesen világos :D És mivel most aktív korúak ellátását kapom, amit szintén utólag fizetnek, így még jó is lesz, mert ugye augusztusban még nem jutok egyikhez sem, de ezt még utoljára kiutalják, ha igaz, a júliusit.. Akkor teljesen nem maradunk pénz nélkül.. Bár az anyaságit barátnõm, nagyon hamar megkapta.. Nekik is kb. 1-2 hét volt a taj kártya amíg megérkezett, és utána az igénylés napjától 2 napra rá a számláján volt a pénz!

Mennyit kell fizetnem visszamenőleg, ha július óta nem fizettem a tb-met?

Júliusban dolgoztam, de csak pár napot, utána nem mentem be a munkanélküli hivatalba, hogy bejelentsem a dolgot, most mondta a doki, hogy érvénytelen a kártyám, most akkor mennyit kell fizetnem majd?

Legjobb válasz: Havonta 6660 Ft. De ha magadtól jelentkezel be, elõfordul, hogy visszamenõleg nem fizettetnek. Mázli kérdése. Na meg az aktuális ügyintézõ jóindulatán múlik.

Havonta 6660 Ft. De ha magadtól jelentkezel be, elõfordul, hogy visszamenõleg nem fizettetnek. Mázli kérdése. Na meg az aktuális ügyintézõ jóindulatán múlik.
A kérdező hozzászólása: ok, köszönöm
Ez nem az ügyintézõ jóindulatán múlik javarészt. A NAV központban még akár 5 év múlva is észrevehetik azt az idõszakot amikor nem fizettél, és akkor is kérhetik visszamenõleg!
A kérdező hozzászólása: igen, erre is rájöttem közben. hétfõn kiderül.

Ha július végéig szabadságon vagyok (GYES után), majd közös megeggyezéssel megszűnik a munkaviszonyom, munkanélkülire megyek, és ez idő alatt leszek terhes, akkor jogosult vagyok tgyás-ra, és tgyed-re?

A testvéremnek van egy vállalkozása, amibe, ha kiderül, hogy kismama vagyok akkor felvesz, csak nem tudom, hogy hogyan tudnék "jól " kijönni a dologból!? Az az igazság, hogy már egy éve próbálkozunk azzal, hogy legyen kistesó, de sajnos nem akar összejönni!:((( Ha csak a gyes összege jár, akkor sajnos napolnunk kell a témát, mert 2 évig sajnos nem tudok itthon lenni 26000 Ft-ért!

Legjobb válasz: Szerintem ez elég fontos kérdés, hogy ne itt kérdezzd meg, vagy ha kapsz is választ, akkor se hidd el teljesen. Az illetékes oep-nél megmondják, csak hívd fel õket.

Szerintem ez elég fontos kérdés, hogy ne itt kérdezzd meg, vagy ha kapsz is választ, akkor se hidd el teljesen. Az illetékes oep-nél megmondják, csak hívd fel õket.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!