Találatok a következő kifejezésre: Ha július lejár (6 db)

TGYAS abban az esetben is jár, ha decemberben lejár a munkaszerzõdésem, de az utolsó nap elmegyek a szülés végéig táppénzre, ami julius elejére várható? És ebben az esetben még milyen ellátások (gyed, gyes. ) járnak?

Legjobb válasz: Ha lejár a munkaszerzõdésed december végén, akkor nem mehetsz táppénzre júliusig! Táppénz élõ munkaviszony mellett jár. A tgyáshoz és gyedhez a szüléskor is munkaviszonnyal kell rendelkezni vagy álláskeresési támogatáson kell lenni! Ha egyik sincs, akkor csak gyes jár.

Ha lejár a munkaszerzõdésed december végén, akkor nem mehetsz táppénzre júliusig! Táppénz élõ munkaviszony mellett jár. A tgyáshoz és gyedhez a szüléskor is munkaviszonnyal kell rendelkezni vagy álláskeresési támogatáson kell lenni! Ha egyik sincs, akkor csak gyes jár.
Ez milyen szemet megoldas... Foleg mivel manapsag meg nehez is megcsipni egy hatarozatlan ideju szerzodest... Igy szuljon gyereket vki... Szomoru
A kérdező hozzászólása: És ha meghosszabbítják decemberben q szerzõdésemet határozatlan idõre, s február közepén mennék szülési táppénzre?
nem mehetsz el táppénzre ha lejár a szerzõdésed és nem hosszabítanak.
Persze, ha decemberben meghosszabbítják a szerzõdésed és esetleg határozatlan is lesz, akkor védettséget élvezel és nem rúghatnak ki sem, akkor teljesen mindegy, mikor mész el táppénzre. Lényeg, hogy táppénzen addig lehetsz, amíg él a munkaviszonyod!

HA 2010 aug -szept szülök és júliusában lejár a gyedem, vajon mennyi gyedet kapok?

kapok egyáltalán?

Legjobb válasz: Szia! A szülést megelõzõ évet nézik, amikor gyed-en voltál. Valószínû ugyanannyit kapsz,mint eddig, mert az új GYED-ed alapja a régi GYED-ed alapja, mivel közben nem dolgoztál. De vigyázz, hogy a szülés pillanatában biztosított legyél, mert TYÁst csak akkor kapsz. Tehát ha lejár a gyed, szerintem megérné kivenni a szabikat, esetleg elmenni gyesre, a szülés elõtt 28 nappal pedig GYÁS-ra.

Szia! A szülést megelõzõ évet nézik, amikor gyed-en voltál. Valószínû ugyanannyit kapsz, mint eddig, mert az új GYED-ed alapja a régi GYED-ed alapja, mivel közben nem dolgoztál. De vigyázz, hogy a szülés pillanatában biztosított legyél, mert TYÁst csak akkor kapsz. Tehát ha lejár a gyed, szerintem megérné kivenni a szabikat, esetleg elmenni gyesre, a szülés elõtt 28 nappal pedig GYÁS-ra.
A kérdező hozzászólása: Értem, bár nem tudom meg lehet e csinálni, hogy a gyed után szabit veszek ki és nem rögtön gyesre állok át..megkérdezem majd ezt is.. Köszi, azért.

A nõvérem 2 éve kint van az USA-ban J1-es vízummal, ami júliusban lejár. Ha ESTA-t igénylünk neki, akkor kint maradhat 3 hónapig, anélkül, hogy hazajönne közben?

Legjobb válasz: Elvileg lehet módosítani a vízum státuszt, de ezt gyakran úgy kell érvényesíteni, hogy kilép és belép az ember az országból. Ha a nõvéred egy nagyvárosban van, akkor érdemes megkeresnie a helyi immigration office-t. Illetve, ha tanulói vízummal van, akkor a international student office-t, ott egyértelmûen tudnak majd erre válaszolni. Más fórumokon azt olvastam, hogy nem feltétlenül szükséges az országot elhagyni, de ez nem hivatalos, és hivatalos forrásban nincs benne explicite, hogy minden esetben el kell hagyni.

Elvileg lehet módosítani a vízum státuszt, de ezt gyakran úgy kell érvényesíteni, hogy kilép és belép az ember az országból. Ha a nõvéred egy nagyvárosban van, akkor érdemes megkeresnie a helyi immigration office-t. Illetve, ha tanulói vízummal van, akkor a international student office-t, ott egyértelmûen tudnak majd erre válaszolni. Más fórumokon azt olvastam, hogy nem feltétlenül szükséges az országot elhagyni, de ez nem hivatalos, és hivatalos forrásban nincs benne explicite, hogy minden esetben el kell hagyni.
ESTA - Electronic System for Travel Authorization "elektronikus rendszer utazasi engedelyhez" durva forditasban. Vagyis annak kell ESTA aki utazni akar az Egyesult Allamokba. Az USAba valo belepest a bevandorlasi tiszt a hataron megtagadhatja, vagyis belepesre az ESTA nem jogosit, csak lehetoseget ad. Ugye ezek utan mar nem is kerdeses, hogy mi a valasz? (ha mar az USAban van NEM lehet neki ESTA-t kerni, hiszen nem fog beutazni, ugye?!)


Származhat-e bajom abból, ha egy júliusban lejárt MagneB6 tablettát szedek be?

Most kaptam egy dobozzal, de látom rajta, hogy a nyáron már lejárt a szavatossága. Kockázatos bevenni, vagy ez nem baj?

Legjobb válasz: Szerintem ne vedd be mert nem hiába írják rá a lejárati idõt. Menj biztosra és vegyél egy újat a gyógyszertárban aminek jó a lejárati ideje. 30 heteske

Szerintem ne vedd be mert nem hiába írják rá a lejárati idõt. Menj biztosra és vegyél egy újat a gyógyszertárban aminek jó a lejárati ideje. 30 heteske
Szerintem vegyél egy újat ami nics lejárva.Csatlakozom az elõttem lévõhöz.Jobb ez neked is meg a babának is Boldog Baba várást! 27 heteske
A kérdező hozzászólása: Köszi, du. irány a patika! :-))

Ha július 15-én lejár a szerződésem a munkahelyemen (akkorra három hónapos terhes leszek) és nem hosszabbítják meg, mit tehetek? (Tanár vagyok... )

Elmehetek táppénzre? Vagy az még korai? Jelentkezzek munkanélkülinek? Más suliban bizti nem kapok szerz?dést pocakkal... :)Köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: Szerintem még idejében menj el táppénzre, jobban jársz. Nem tudom, hol tanítasz, de mostanság nem kapkodnak annyira a tanárokért. Tapasztalat.

Szerintem még idejében menj el táppénzre, jobban jársz. Nem tudom, hol tanítasz, de mostanság nem kapkodnak annyira a tanárokért. Tapasztalat.
Minél elõbb menj el táppénzre, terhesen nem szüntethetik meg a munkaviszonyod. És ez elég indok a dokinak is, hogy tápra vegyen, én is így voltam, hogy megszûnt a munkahelyem 16 hetesen, különben dolgoztam volna még...
Nem tudom voltál-e már a védõnõnél, mert ha van kiskönyved, akkor a törvény véd, de mindenképpen táppénzre menj el amilyen hamar csak tudsz. Nem tudom viszont, hogy határozott idejû munkaszerzõdésnél hogy mûködik pontosan a dolog, mert határozatlannál, ha visszamentél dolgozni, akkor fél évig még nem küldhetnek el.

Július 28. -án voltam szemészeten, ahol szemüveget írtak fel nekem. Úgy tudom hogy már lejárt a tb támogatás (ha jóltudom 30 nap? Sajnos anyagi okok miatt eddig nem tudtam megcsináltatni.

Az alapján a recept alapján még megcsináltathatom?Másik kérdésem hogy az ofotért 7000ft-os takarékos ajánlatról mit tudtok?Milyen keretek közül lehet választani,csak a nagyon csúnyákból?És -3.5 dioptriás szemüveget is meg lehet azon belül(7000ftos takarékos ajánlat)csináltatni?

Legjobb válasz: Szerintem menj vissza a szemészetre, kérj új papírt, hisz romolhatott azóta a szemed. Én ugyanígy jártam, annyi különbséggel, hogy novemberben voltam szemészeten, de csak augusztusban lett pénzünk kiváltani. Visszamentem szemészetre, elmondtam h anyagi okok miatt nem váltottam ki, nem szóltak semmit, megcsinálták újra a vizsgálatot. Nekem is 7000 forintos Ofotért szemüvegem van. Nem csak csúnya keretek vannak, az enyém is tök jól néz ki, múltkor hasonlót láttam 22 ezerért :-). Igaz, nem tûnik a legstrapabíróbbnak, de vigyázok rá nagyon. Szerintem biztosan lehet -3.5 dioptriás szemre is kérni.

Szerintem menj vissza a szemészetre, kérj új papírt, hisz romolhatott azóta a szemed. Én ugyanígy jártam, annyi különbséggel, hogy novemberben voltam szemészeten, de csak augusztusban lett pénzünk kiváltani. Visszamentem szemészetre, elmondtam h anyagi okok miatt nem váltottam ki, nem szóltak semmit, megcsinálták újra a vizsgálatot. Nekem is 7000 forintos Ofotért szemüvegem van. Nem csak csúnya keretek vannak, az enyém is tök jól néz ki, múltkor hasonlót láttam 22 ezerért :-). Igaz, nem tûnik a legstrapabíróbbnak, de vigyázok rá nagyon. Szerintem biztosan lehet -3.5 dioptriás szemre is kérni.
Menj vissza, kicsit leba**nak majd, de kiällit egy uj receptet, amire jär majd a tämogatäs. VISION EXPRESSZ-t felejtsd el szemüveg szempontjäbol, dräga, es kamuznak, hogy TB tämogatott, pedig nem az (märmint a lencse). Ajänlom a kisebb optikusokat, azoknäl is van böven välasztek, es TUTTI hogy TB-re megy a lencse, es meglätod olcsobb lesz.
Én úgy tudom, a szemészeti "recept" 3 hónapig érvényes, de bármelyik boltban meg tudod kérdezni, nem kell vásárolnod. Igaz, a 3 hónapból is mindjárt kicsúszol... Ofotértot felejtsd el, meg a hasonló szalonokat is. Kis optikába menj, ezerszer olcsóbban megúszod.
Amúgy én pont most hallottam, hogy a TB kb. 200 Ft-ot áll lencsénként, vagyis összesen 400 Ft-ot lehet spórolni a minimum 10000 Ft-os lencsén. De nem tudom, ez mennyire igaz.
En legutobb a tartalek szemüvegemet akartam (volna) a VISION ba megcsinältatni. Hät, TB persze, ohgy nem szämitja bele. Aztän csak vekonyitott lencse megy bele a keretbe (-2, 5 dioptr.). Mondom OK. Akkor mennyi is lesz? valami 15eFt körül. Ok, mondom akkor köszi. Egyszerü optikus Ujpalotän, normäl lencsevel megcsinälta TB-re pär ezer Ft-bol.
Az Ofotértos 7000 forintos szemüveg kereken 7000be kerül. Egy fillérrel se többe, se kevesebbe. Legalábbis Székesfehérváron.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!