Találatok a következő kifejezésre: Ha jövő kellene (17 db)

Ha anyagilag bármennyit megengedhetnél, ha nem kellene mérlegelni, jövőre gondolni, akkor hány gyermeket vállalnál?

Legjobb válasz: Három van, ennyit mindenképp szerettünk volna. Én most úgy érzem, hogy érzelmileg és energia szempontjából nem bírnánk többet. Egy negyedik nincs kizárva, de mindenképp csak pár év múlva. Biztos könnyebb lenne, ha lenne valaki, aki segít a házimunkában pl. mert akkor sok energiám felszabadulna, de most ezt elképzelni sem tudom. Meg nagyobb autó is kellene egy negyedikhez. Szóval ez még kérdéses, a korom és az egészségem miatt annál több már nem férne bele biztosan.

Három van, ennyit mindenképp szerettünk volna. Én most úgy érzem, hogy érzelmileg és energia szempontjából nem bírnánk többet. Egy negyedik nincs kizárva, de mindenképp csak pár év múlva. Biztos könnyebb lenne, ha lenne valaki, aki segít a házimunkában pl. mert akkor sok energiám felszabadulna, de most ezt elképzelni sem tudom. Meg nagyobb autó is kellene egy negyedikhez. Szóval ez még kérdéses, a korom és az egészségem miatt annál több már nem férne bele biztosan.
Nálam nem az anyagiakon múlik, hanem azon hogy még egy babát nem tudok kihordani. Semmi segítségem, ez a második gond az anyagiak csak hab a tortán. Amúgy egy tökéletes világba 3-at szülnék. Most van egy lány meg egy kisfiú, még egy lányt bevállalnék meseországban.
3-t akarunk így is, de ha tényleg így lenne, 5-ig nem állnék meg.
Maximum kettõt vállalunk így is-úgy is.
5-öt! imádom a nagycsaládot. Én pedig erre vagyok kalibrálva! De sajnos 3-nál többet nem merünk.
4 et mert ennyit bírunk a férjemmel. Anyagilag is ennyit tudunk de valóban nem ez a legeslegelsõ dolog úgy értem hogy hiába milliárdos vki pl. ha türelme energiája ereje csak 1 hez van. Persze az is igaz hogy csak szeretettel nem lehet jól lakni. Szerencsésnek érzem magam hogy ennyi gyereket normális körülmények között fel tudunk nevelni.
Ha arra gondolsz, hogy pl. Rubint Rékáék, nem túl sokat vannak a gyerekeivel, élik a saját életüket a Norbival, nem kell otthon házimunkázni, csak pár órányit "kell" a gyerekekkel foglalkozni, úgy talán 4-5-öt. Mert akkor csak a szeretemet kell feléjük árasztanom. De úgy, hogy teljesen egyedül vagyok, nulla segítség, férjem sem segít, így felelõtlenség volt ezt a 3-t is vállalni.
Akkor is csak egyet. Nem az anyagiakon múlik az ami miatt egy gyereket akarok csak.
Akkor is csak egyet. Ez nem csak az anyagiaktól függ. Imádom a fiam, de én 1 gyerekre vagyok kalibrálva.
Nálam ez nem anyagi kérdés, messze az átlag felett élünk, mégsem szeretnék több gyermeket a meglévõ mellé.
Még egyet. Harmadik lenne.
Ha az anyagiak nem számítanának, legalább 4et, de abból akár 6 is lenne.
Utolsó válaszoló! Ott tévedsz, hogy ha pl. anyuka megteheti, hogy otthon van a gyerekekkel, akkor gyönyörûen belefér az idõbe, energiába akár 4-5 gyerek is. Ha 8 órában dolgozik, plusz oda-vissza út, akkor 1 gyerekkel is nehéz megoldani. A kérdésre válaszolva: ha álomvilágban élnénk, s semmi nem számítana, 5-6 gyereket szeretnék. Még csak 1 van, s nem álomvilágban, most érkezik lassan a második. A többit meglátjuk.:)
Kettõt. Én nagycsaládban nõttem fel, a legtöbbször azt hallotam anyukámtól hogy "hagyjál már, nem látod hogy dolgom van?". Persze egy idõ után már nem is mentem hozzá semmivel. És ez nem hiszem, hogy bunkó kérdés lenne. Egy nap a nagycsaládosoknak is 24 órából áll, amiben van munka, iskola/óvoda, alvás, házimunka - marad mondjuk 4. Nem mindenki képes ezalatt 4-5 gyereket kikérdezni, meghallgatni, játszani vele stb.
Ha nem az anyagiakon múlna, akkor biztosan 3-at vagy 4-et. Így szerintem meg kell állnunk a kettõnél. :(
Ajjjajjjj, én szítottam a tüzet...de nem így szántam!!!Úgy értem, emelem a kalapom az olyan szülõk elõtt, akik erre képesek!Nekem nem menne!Én is ismerek olyan 3 gyerekes anyukát, akinek megy nem is akárhogy...de akkor sem értem, hogy csinálja...és igen, én is 4 gyermekes családban nõttem fel, épp ezért sokat tanultam a nõvéreimtõl, de csak tõlük, mert anyámnak már nem volt energiája ennyi gyerekhez, csak hogy hozzak egy ellenpéldát is...
1 gyerekünk van és nem tervezünk többet. Elég sok oka is van, de az anyagiak pont nem.
16 os vagyok MEG TUDJA oldani természetesen külön szó, csak véletlen összecsúszott.
Én is utálom ezeket a megjegyzéseket hogy hogy jut elegendõ figyelem...engedtessék már meg hogy el tudja dönteni 2 felnõtt ember hogy elegendõ figyelmet tud e fordítani nagycsaládosként is minden gyerekére. Azért mert vki ezt elképzelni se tudja, attól még van aki megtudja oldani. Én se szólok be éllel hogy el se tudom képzelni hogy éri be vki mondjuk 1 vagy 2 gyerekkel. Az õ dolga, nem szólok bele és nem teszek megjegyzést még akkor se ha én másképp vélem. Bocsánat az offért.
3 így is, úgy is
off: hidd el sok nagycsaládosnál több figyelem jut a gyerekekre külön-külön, mint némely egyke vagy kétgyerekre. Sõt, a nagycsaládosok gyerekei sokszor ezerszer önállóbbak. Rengeteg példát látok. Egyébként ezt a kérdést nagyon utálom, hogy nem tudom hogy jut elég figyelem, ez olyan provokáló. Ne haragudj ha nem ennek szántad, de sokszor direkt provokatív.
Nekünk egyelõre 1 van, de kettõnél többet nem szeretnénk.Anyagiak ide, vagy oda.Nem tudom a nagycsaládosok hogyan csinálják, hogy minden gyerekre elegendõ figyelem jusson...
Mi 6 gyerekkel szoktunk viccelõdni :D Reálisan (ha a pénz nem számítana), szívesen bevállalnánk 4-et. Az élet majd eldönti, hogy mennyi lesz :)
Én négyet.
3-at, annál többet nem. Így marad 2.

Ha szombaton kellene megjönnie, és holnaptól iszom citromlevet, akkor van esély rá, hogy mondjuk áttolódjon jövő hétre? Vagy elkéstem már vele?

Legjobb válasz: Ugye nem hiszed, hogy a citromlé képes beleszólni egy olyan komplex, összetett, többféle hormon által vezérelt rendszerbe, mint a nõi nemi ciklus? :-) A citromlé pont annyira hatásos, mint a ráolvasás: semennyire. Hormontartalmú gyógyszerekkel lehet csak beleszólni a nemi ciklusodba. Hadd ne írjam le részletesen, hogy miért. Kisregény lenne.

Ugye nem hiszed, hogy a citromlé képes beleszólni egy olyan komplex, összetett, többféle hormon által vezérelt rendszerbe, mint a nõi nemi ciklus? :-) A citromlé pont annyira hatásos, mint a ráolvasás: semennyire. Hormontartalmú gyógyszerekkel lehet csak beleszólni a nemi ciklusodba. Hadd ne írjam le részletesen, hogy miért. Kisregény lenne.
Ha citromlevet iszol akkor több mennyiségû C.vitamin kerül a szervezetedbe, de ez nem fogja befolyásolni a menstruációdat.
a jó hír hogy nem késtél el vele. a rossz pedig hogy ez egy humbug, nem tudod citromlével befolyásolni.
ez a varázslat nem fog mûködni a kóla sem jó fogamzásgátlásra akkor se ha több millió idióta használja rá
A citromlé ne elég, össze kell keverni tejjel és étolajjal meg vörösborral egyenlõ arányban és azt kell meginni. Ez garantáltan használ :)
Nyáron fesztivál elõtt két héttel naponta több liter citromos vizet ittam meg, aminek nem lett semmi eredménye, viszont a vártnál korábban megjött, szerencsére. :-)
A kérdező hozzászólása: hát, köszi, elég egyhangú válaszok :D de még reménykedem, hogy a természet elintézi, hogy felszabadultan élvezhessem a hétvégét :)
A természetben és magadban bízhatsz, a citromlé max. c vitaminnal lát el ehhez :=) Ha nagyon hiszel benne, talán segít, de az is lehet, hogy éppen a nagy stresszelés miatt fog hamarabb is megjönni.

Ha jövő hétvégén kellene megjönnie és múlt héten volt a sex, kb mikor jelentkeznek az első tünetek?

Sziasztok.

Legjobb válasz: Szia. Én is most irtam.Én egy hónapja voltam együtt a párommal.Egy hete késik,tegnap hasmenésem volt,egyszer még meg is szédültem.Reggel csinálok egy tesztet. 4hét után jönnel a tünetek.Bár barátnõm harmadik hónapban érzett rosszúl létet.Szotirok neked bár mit is szeretnél! egy 20éves lány (vagy kismama:D)

Szia. Én is most irtam.Én egy hónapja voltam együtt a párommal.Egy hete késik, tegnap hasmenésem volt, egyszer még meg is szédültem.Reggel csinálok egy tesztet. 4hét után jönnel a tünetek.Bár barátnõm harmadik hónapban érzett rosszúl létet.Szotirok neked bár mit is szeretnél! egy 20éves lány (vagy kismama:D)
Ez mindenkinél változó. Van, aki szinte semmit se vesz észre hetekig, nekem nem volt szerencsém, én szinte a beágyazódás után rosszul voltam. A legjellemzõbb tünetek a hányinger, a mellfeszülés (akár kimondottan fájhat is), a mellek növekedése, hasfájás, gyengeség, álmosság. Hasmenés is elõfordul, de az ellenkezõje, a székrekedés is. Mindenki másképp reagál. A teszteknek pedig nem kell feltétlenül hinni. Ha pozitív, az biztos, de ha negatív, az eléggé bizonytalan. Nekem már hasi uh-val látszott a babóka, mikor a teszt is kimutatta végre. Pedig állítólag jó minõségû tesztet használtam. Amúgy nekem a lovam tudta elõször, elkezdett velem sokkal figyelmesebb, gyengédebb lenni, akkor még én se tudtam. Õ már igen. :-))
jövõre újra kell felvételzined, mert csak az elsõ teljesített félév után tudsz halasztani.
A kérdező hozzászólása: A szak csak egy felsõfokú képzés, de ez úton is elnézést attól, mert igazad van. Amúgy pedig kösz a válaszokat.

Ha fáj alul a pocim, jövö héten kellene megjönnie 11-én most csináltam tesztet de negatív lett. Minden szagtol öklendezek, meg ez az alhasi nyilalás... Ez a baba lenne? De akkor a teszt miért ne m mutatta ki?

Legjobb válasz: Nekem 10-én (NEM) kellene megjönnie, ami a tapasztalatom: tegnapelõtt elõtt nagyon elkezdett fájni a hasam, majd mindez tegnapra minimalizálódott. Akkor volt egy kis folyás. Ma már egyáltalán nem fáj a hasam, kicsit tán érzem hogy ott van, de ennyi. Most izgulok, hogy nehogy jöjjön a mensi elõtti folyás, de én most speciel annak is örülnék ha nem jönne meg, és kicsit az is megnyugtatna ha megjönne, de nem elõtte 4-5 nappal már folyásom van és 1-2-3 nappal pecsételgetek. A tesztelés korai volt! Próbáld meg 12-13-án! :-) Szorítok Neked!

Nekem 10-én (NEM) kellene megjönnie, ami a tapasztalatom: tegnapelõtt elõtt nagyon elkezdett fájni a hasam, majd mindez tegnapra minimalizálódott. Akkor volt egy kis folyás. Ma már egyáltalán nem fáj a hasam, kicsit tán érzem hogy ott van, de ennyi. Most izgulok, hogy nehogy jöjjön a mensi elõtti folyás, de én most speciel annak is örülnék ha nem jönne meg, és kicsit az is megnyugtatna ha megjönne, de nem elõtte 4-5 nappal már folyásom van és 1-2-3 nappal pecsételgetek. A tesztelés korai volt! Próbáld meg 12-13-án! :-) Szorítok Neked!
Sziasztok!Én is felvettelek benneteket, ha bármi kérdésetek van, írjatok!!25hetes kismami
Sziasztok Lányok! Nekem ugyanezek a tüneteim, de még nem tesztelek, csak ha esetleg nem jönne meg. Mi 3 hónapja próbálkozunk, akkor hagytam abba az antibébit. Felvettelek titeket msn-re([email protected])ha nem baj, ott tudunk dumcsizni.
A kérdező hozzászólása: felvettelek [email protected]
A kérdező hozzászólása: Én még csak azaz mi még csak most kezdtünk próbálkozni
Igen, és már nagyon várjuk. :-) Ha most se jön össze (kemény 3 hónapja próbálkozunk:-) ) akkor elmegyek orvoshoz, hogy nézze meg mûködöm-e.
A kérdező hozzászólása: ElsQ válaszolo nincsen kedved tartani velem a kapcsolatot msn-en keresztül? Megoszthatnánk egymással tapasztalatainkat is.? szerinted ?
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat elsQ válaszolo neked is elsQ baba lenne?
Elolvastad a tezstet??? A legérzékenyebb tesztek is cssak a mensi ideje elõtt 1-2 nappal mutatják ki!!!! Most lehet a beágyazódás, ami miatt még nemigen öklendeznél...Az alhasi nyilalás lehet a beágyazódás. Ha most történik, akkor most kezd el növekedni a hcg szinted és kb 5-6 nap múlva lesz akkora mértékû, hogy a teszt is kimutatja. Légy türelmes, sok sikert!!
ja, msn címem: [email protected] 25hetes kismami

Szeretnék a jövõben egy Katonai Robotfejlesztõ Cégnél elhelyezkedni külföldön. Milyen szakra kellene itt jelentkeznem ebben az esetben? Ha mindenképp a kutatás és fejlesztés érdekelne? Tudtok esetleg nagyon hasonló szakokat tanácsolni?

Néztem az Óbudai Bánki Donát egyetemet ,de ott csak Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Kart találtam.. de ez nemigazán függ össze szerintem a következõvel. Vagy esetleg ,hogy ilyeneket fejleszthessek ami a következõ videóban megtalálható ,hova kellene mennem tanulni?

Legjobb válasz: gépészmérnöki, mechatronikai, informatikai programozó alapszakokra kellene szerintem menned.

gépészmérnöki, mechatronikai, informatikai programozó alapszakokra kellene szerintem menned.

Ha már részt veszek egy egyetemi képzésen (aláírtam a szerződést), jövőre jelentkezhetek egy másik egyetemre, anélkül, hogy ki kellene lépnem a mostaniról?

Csak addig nem lépnék ki a mostani egyetemr?l, amíg a másikra fel nem vesznek. Ezt szerintetek meg lehet csinálni? (A szerz?désnek utánakérdeztem, ha egy év után abbahagyom a képzést, két évet kell ledolgoznom, vagy fizetek)

Legjobb válasz: Persze hisz kettõre is járhatnál egyszerre. Én inkább passziváltatnám az elsõ szakot, mert mi van ha az sem jön be.

Persze hisz kettõre is járhatnál egyszerre. Én inkább passziváltatnám az elsõ szakot, mert mi van ha az sem jön be.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!!:)
lehet egyszerre két szakra járni (én is azt csinálom), de idéntõl így már duplán számolják a féléveket. szerenscére én még megúsztam ezt a sok b*ziskodást, amit viktorék kitaláltak a felsõoktatásban.
Ha abbahagyod és felbomlik a szerzõdés, fizetsz is, és le is dolgozod. A kettõ együtt van

Prága, jövő héten (péntek-hétfő) szeretnénk utazni! Mennyi pénzt vigyünk magunkkal? Esetleg, ha vki volt már aki mit kellene megnézni? Vidámpark is van? A barátmőn él-hal az ilyenekért.

Legjobb válasz: Én imádom Prágát:) Arra vigyázz, hol váltjátok át a pénzeteket, mert sajnos a csehek szeretik lehúzni a magyarokat... A legjobb itthon átváltani a pénzt. Ne gondolkodj túl sok pénzben, Prága viszonylag olcsó hely, bõven elég annyit magatokkal vinni, amennyit itthon költenétek. Sõt, olcsóbban kijöttök majd. Én a Staropamen sörgyárat is ajánlom, nagyon érdekes, idegenvezetés, és sörkóstoló is szokott lenni. Amit még ajánlok a hangulatos cseh kocsmák, sörözõk. A Budveiser nevû sört pl mindenképpen kostoljátok meg mert nagyon finom. Ezer bocsánat, hogy Prágával kapcsolatban az alkoholt reklámozom, de ez is a város része, Prága nem létezik sör nélkül, ezt én mondom, pedig én itthon egyáltalán nem iszom sört:D A várban érdemes egy hatalmasat sétálni, azzal ha mindent megnéztek el is telik egy nap. Én az elsõ válaszolóval ellentétben vennék metrójegyet: egyáltalán nem drága egy napi jegyet korlátlanul fel lehet használni, és habár tényleg nincsenek nagy távolságok szerintem azért jó ha tudtok metrózni is pl azért mert a legtöbb helyen macskaköves az út, és azon nem lehet olyan sokat gyalogolni, fõleg melegben szandálban....

Én imádom Prágát:) Arra vigyázz, hol váltjátok át a pénzeteket, mert sajnos a csehek szeretik lehúzni a magyarokat... A legjobb itthon átváltani a pénzt. Ne gondolkodj túl sok pénzben, Prága viszonylag olcsó hely, bõven elég annyit magatokkal vinni, amennyit itthon költenétek. Sõt, olcsóbban kijöttök majd. Én a Staropamen sörgyárat is ajánlom, nagyon érdekes, idegenvezetés, és sörkóstoló is szokott lenni. Amit még ajánlok a hangulatos cseh kocsmák, sörözõk. A Budveiser nevû sört pl mindenképpen kostoljátok meg mert nagyon finom. Ezer bocsánat, hogy Prágával kapcsolatban az alkoholt reklámozom, de ez is a város része, Prága nem létezik sör nélkül, ezt én mondom, pedig én itthon egyáltalán nem iszom sört:D A várban érdemes egy hatalmasat sétálni, azzal ha mindent megnéztek el is telik egy nap. Én az elsõ válaszolóval ellentétben vennék metrójegyet: egyáltalán nem drága egy napi jegyet korlátlanul fel lehet használni, és habár tényleg nincsenek nagy távolságok szerintem azért jó ha tudtok metrózni is pl azért mert a legtöbb helyen macskaköves az út, és azon nem lehet olyan sokat gyalogolni, fõleg melegben szandálban....
èn most voltam tavasszal.Gyönyörü vàros.Amit èrdemes megnèzni?Hàt szinte minden.De legfökèpp az Orloj-t, a vàrat, a Szent Vitus szèkesegyhàzat, a Kàroly hidat.Mi lejàrtuk a làbunkat de nem tudtunk ellenàllni a vàrosnak, ugyh.csak mentünk ès mentünk.Egyèbkènt szinte minden egy helyen van, ugyh.nem kell metrozni, buszozni sem.Vidàmparkkal nem talàlkoztam, nemtudom van-e.Vidd el a szexmuzeumba:) ..az jo buli lehet/sajna nekünk màr nem futotta rà/ Viszont elèg dràga minden, ès jol nèzd meg hol vàltod be a pènzed mert mi porul jartunk, ès 2sarokkal odèbb màr joval többet kaptunk volna.Jo szòrakozàst.Pràpa nem okoz majd csalodàst:)
1.vagyok. Szerintem meg igenis drága város. Pl. mi ketten(csak egy sima ebéd) átszámolva kb. 8000 Ft-ért kajáltunk, egy hutomágnest 2000 Ft-ert vettunk, es 20szem cseresznye pedig (ilyen kis tasakban) kb.3000Ft volt, de mindenhol szinte egyforma árakat láttunk. Persze cseresznyét nem vettunk :D
elsõ válaszoló:D akkor én nem tudom, ti hol ettetek:) Mi diákszállón voltunk, a szállás reggelivel együtt 5 napon át került átszámitva 15 ezer ftba. Vacsizni, ebédelni, napi ezer ft-ért tudtunk. Bár az igaz, mi is találtunk olyan drága helyeket, hogy azt hittük ott esünk össze....de tudni kell keresgélni.

Anno kaptam 1. 0-ás "alaptörvényasztala" Alaptörvényt dedikálva. Jövőre használnám a suliban, de kellene hozzá a Service Pack 4. Ha visszaküldöm a Tisztelt Házba, kapok updatelt verziót?

Vajon nekem is kipostáznák, mint az érettségizős Istvános könyvet? Csak nem lehet elavult Alaptörvényem otthon! :) [email protected]? :D (Melózom és unalom van :))

Legjobb válasz: Töröld le szerintem az egészet. Mint magyar állampolgár, kénytelen vagyok nap, mint nap használni. Tele van bugokkal az egész.

Töröld le szerintem az egészet. Mint magyar állampolgár, kénytelen vagyok nap, mint nap használni. Tele van bugokkal az egész.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!