Találatok a következő kifejezésre: Ha járok dokihoz, akkor Õ lesz (5 db)

Ha nem a lakóhelyemen lévő orvoshoz járok, hanem választott dokihoz, akkor hogy lesz védőnőm? Gondolom, így nem rendelődik hozzám 'automatikusan' egy.

Ti ezt hogy intéztétek, ha a választott doki nem a lakóhelyeteken volt?

Legjobb válasz: szia, én is ilyen helyzetben vagyok. Bp-en a kerületileg illetékes egészséges rendelésen kell jelentkezni orvosi igazolással. Legalábbis én így tettem.

szia, én is ilyen helyzetben vagyok. Bp-en a kerületileg illetékes egészséges rendelésen kell jelentkezni orvosi igazolással. Legalábbis én így tettem.
A kérdező hozzászólása: Tovább bonyolítva a kérdést: az állandó lakcímem Pesten van jelenleg viszont nem ott lakunk és Babóca sem oda érkezik majd. Akkor is ott kell jelentkeznem , ahol most lakunk, függetlenül, hogy nem vagyok bejelentve?
ideiglenes lakcímet bejelenthetnél, ha albérlet, akkor a fõbérlövel alá kell iratni egy papírt ami az önkormányzati lakcímbejelentõ és ráírja, hogy rokonként vagy nála, vagy stb-egyértelmû papír, akkor a védõnõ is a lakóhely szerinti legközelebbi gyerekorvosi rendelõben lesz. Ez Pécs, de önkormányzati dolog szerintem mindenhol ilyen.
A kérdező hozzászólása: A szüleimnél van a bejelentett lakcím az egyszerûség kedvéért, a férjemmel viszont tavaly nyáron Budakeszire költöztünk családi házba, úgyhogy nem albérlet, csak nem jelentkeztem be. Igen, a gyerekorvosi rendelõ adja a védõnõt én is hívtam õket, de védõnõvel majd csak holnap fogok tudni beszélni.Aztán meglátjuk, hogy be kell-e jelentkeznem egyáltalán. Köszi a segítséget!

Ha járok egy dokihoz, akkor Õ lesz automatikusan a "fogadott" dokim vagy ezt külön meg kell beszélnem a vele?

Hozzá járok már az elejét?l, a magánrendel?jébe is de az még nem került szóba hogy nála fogok szülni. Külön mondjam neki hogy nála szeretnék szülni vagy hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: külön kell megbeszélned. a kérdés te szeretnéd -e hogy a doki ott üljön veled, fogja a kezedet ugymond. mert egy doki feladata normálisan hogy a végén aláfirkálja a papírjaidat. mivel a szülés természetes folyamt ezért ha nincs komplikáció nem szükséges hogy ott legyen, a fontos a bába a ki levezeti szülést. doki csak a komplikációkor kell hogy ott legyen. na most egy doki fogadása luxus ami azt jelenti hogy te a fogadott dokinak fizetsz hogy végig ott legyen és ezzel téged megnyugtat. vannak emberek akiknek erre szükségük van (vagy csak hogy mondhasák hogy ök mennyit fizettek a dokinak) de van aki utálná ha a doki ott lenne végig körülötte. kiváncsiagbol csináltam több forumon egy felmérést és meg kell mondanom hogy az anyukák 80 % elégedett volt az ügyeletes dokival. a másik 19 % azt várta volna el hogy fogja a doki a kezét, és csak kb 1 % volt ahol jogos volt az elégdetlenség mert a doki nem rendesen végezte el a feladatát mikor szükség lett volna rá. 2 kérdés van-e rá igényed és van-e rá pénzed?

külön kell megbeszélned. a kérdés te szeretnéd -e hogy a doki ott üljön veled, fogja a kezedet ugymond. mert egy doki feladata normálisan hogy a végén aláfirkálja a papírjaidat. mivel a szülés természetes folyamt ezért ha nincs komplikáció nem szükséges hogy ott legyen, a fontos a bába a ki levezeti szülést. doki csak a komplikációkor kell hogy ott legyen. na most egy doki fogadása luxus ami azt jelenti hogy te a fogadott dokinak fizetsz hogy végig ott legyen és ezzel téged megnyugtat. vannak emberek akiknek erre szükségük van (vagy csak hogy mondhasák hogy ök mennyit fizettek a dokinak) de van aki utálná ha a doki ott lenne végig körülötte. kiváncsiagbol csináltam több forumon egy felmérést és meg kell mondanom hogy az anyukák 80 % elégedett volt az ügyeletes dokival. a másik 19 % azt várta volna el hogy fogja a doki a kezét, és csak kb 1 % volt ahol jogos volt az elégdetlenség mert a doki nem rendesen végezte el a feladatát mikor szükség lett volna rá. 2 kérdés van-e rá igényed és van-e rá pénzed?
Ha a magánrendelõjébe is jársz, akkor egyértelmû. Azért illik megbeszélni vele a dolgot. Hol fogsz szülni?
Köszönöm, nem várom az ötödiket, most momentán nem vagyok terhes.:) Van is hiányérzetem rendesen:) )) Ha nem tudsz jobbat, akkor talán adj még egy esélyt ennek a dokinak, végül is rossz napja bárkinek lehet, kérdés az, hogy kin akarja ezt levezetni. Nem tudom mibõl állt a flegmázása, de ha továbbra is ezt csinálja, akkor kérdezd meg bátran, hogy ezt a hozzáállást minek köszönheted. Ne félj, rögtön visszavesz. Ha meg akkor sem, akkor megy a levesbe.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Ja és gratulálok mind a 4 gyerkõchöz!:) Most várod a következõt?:)
A kérdező hozzászólása: Elvileg ez egy jó doki, mert sokan mondták, hogy jó. Dr.Szabó Lászlónak hívják, ezért is mentem hozzá mert pár ismerõsöm szült nála és meg voltak vele elégedve. Meg azért is mert a magánrendelõje közel van hozzánk így bármikor bármi bajom volt hozzá mentem és tényleg normális volt. A kórházba is mehettem volna máshoz uh-ra de gondoltam ha már hozzá járok, akkor hozzá megyek.:) De lehet mostantól ehhez nem fogok ragaszkodni. Bár igazából most egyszer volt ilyen flegma, lehet megvárom a következõ vizsgálatot és majd meglátjuk milyen lesz, aztán ha akkor se fog tetszeni, megyek máshoz inkább. Meg kezdem úgy érezni, hogy nekem vannak nagy elvárásaim a dokikkal szemben, azt hittem kicsit jobban odafigyelnek meg kedvesebbek, és úgymond kicsit "kivételeznek" a kismamákkal, de kezdek rájönni hogy nem.
Próbálj érdeklõdni, akár ezen az oldalon is, hogy tud-e valaki Kistarcsán nagyon jó dokit. Ha nem sikerül jobbat találnod, akkor is még csak félidõnél jársz, egyre többet kell majd hozzá menned, eldöntheted, hogy milyen a hozzáállása. Amúgy amikor nem a magánrendelõjébe jársz, akkor tanácsadáson találkozol vele, mert hozzá tartozol körzetileg? Mert én pl.tartoztam egy dokihoz tanácsadáson, és helyettesített az én orvosom és véletlenül találkoztunk, de ahogy kijöttem a rendelõbõl, tudtam, hogy vele akarok szülni. Már délután ott voltam a magánrendelõjében, meg is beszéltük, hogy a kartonomat átviteti magához, így utánna már tanácsadásra is hozzá jártam. Ezért kérdezem, hogy hogy kerültél hozzá. És egyáltalán nem vagy fárasztó.:)
A kérdező hozzászólása: És szüljek másnál esetleg az ügyeletesnél? Vagy mindig menjek ahhoz a dokihoz uh-ra aki éppen van? Vagy járjak továbbra is a mostani dokihoz csak a magánrendelõjébe?:) Bocsánat ha fárasztó vagyok, csak egyszerûen tényleg nem tudom hogy mûködnek ezek a dolgok és mi lenne a babának meg nekem is a legjobb. Hozzá nem ragaszkodom egyáltalán, viszont azért megnyugató lehet ha tudod hogy van egy doki, aki az elejétõl kezdve úgymond tud mindent rólatok, mikor mi baj volt, stb.
Bocs. Nem azér, hanem azérT!!! Az elõbb lehagytam a t-t.
Na erre írtam, hogy ez csak kötelezõ pénzszórás. Én azér ragaszkodtam ennyire a dokimhoz mind a négyszer, mert 1. Bármikor hívhattam, tudtam az összes telefon számát. 2. Soha nem volt velem ilyen flegma, pedig nem tartoztam a leg pénzesebb betegei közé. 3. Az éjszaka közepén bejött hozzám, végig velem volt, szó szerint fogta a kezem a szülõszobán és soha nem emelte fel a hangját velem szemben. 4. Nagyon figyelt rám az összes terhességnél, végig képben volt az összes vizsgálati eredményemmel. Szerintem ne ragaszkodj hozzá, ha flegmázik ráadásul úgy, hogy Te nem adtál rá semmilyen okot.
A kérdező hozzászólása: Hát egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy õt szeretném ugyanis nem tetszik, hogy ennyire "pénzéhes" vagy nemis tudom. Eddig mindig a magánrendelõjébe jártam ott ugye egy alkalom 5000 Ft. Ezzel nincs is gond. De 2 hete kb. meg voltam bent a kórházba ahol dolgozik, genetikai uh-n és ott már egybõl nem volt olyan kedves mint a magánrendelõjébe.. Meg hát itt ugye nem adtunk neki pénzt. Azt mondták lehet hogy azért se volt olyan kedves mert hogy a kórházba sok felé kell figyelnie és biztos van aki felidegesítette.. Ja hát mondom jó de õ azért van ott hogy engem ellásson, és én nem vagyok arra kiváncsi hogy elõtte vki felidegesítette e vagy sem. Nem is adott semmi papírt a genetikai uh-ról, csak bepecsételt a kiskönyvbe, nem mondott semmit mikor menjek legközelebb, én meg kérdezni se mertem tõle mert annyira flegma volt alapból. Úgyhogy elég tanácstalan vagyok.
Az igaz, hogy a szülésznõ vezeti le a szülést, ha az komplikáció mentes. Viszont a doki vállalja a felelõsséget értetek. Én az ötödik gyerekkel sem mernék fogadott orvos nélkül szülni.
Na ez mondjuk igaz. Az ügyeletes doki is levezeti, bár nekem mind a négynél az én orvosom volt ott, de nekem nagy szerencsém van vele, és nagyon ragaszkodom hozzá. Szerintem más orvoshoz nem ragaszkodnék ennyire, és abból amit írtál úgy veszem ki, hogy annyira nem vagy biztos abban, hogy õt akarod. Akkor meg csak "kötelezõ pénzszórás".
A kérdező hozzászólása: Meg azt nem tudom hogy ugye van ez a doki akihez járok, na most ha mondom neki hogy nem nála szeretnék szülni, csak eljárok hozzá, akkor lehet hogy már nem úgy fog "bánni" velem mint eddig. Nem?
A kérdező hozzászólása: Kistarcsán fogok szülni. Pénz van rá, nem az a gond. Csak tényleg nem tudom mennyi a különbség aközött hogy van egy fogadott dokim meg az ügyeletes orvos között, mert a pénzt igyis úgyis a szülés után kapja meg. Meg úgy hallottam hogy inkább a szülésznõ az aki többet segít.
Szia! Én most váltottam dokit, mert az enyém nem vállal szülést, igaz én is Kistarcsához tartoznék és azt tudtuk, hogy ott nem szeretnék szülni.Azt mondta a doki, hogy az orvos váltást legkésõbb a 28. hétig el kell dönteni, mert nem szívesen vesznek át, már ilyen idõsen. Szóval ha váltani akarsz akkor azt hamarosan el kell döntened. Nekem egy ismerõsöm ajánlotta az orvosát, én nála fogok szülni, mert bár lehet hogy pénzkidobás a fogadott orvos, de én mégis jobban szeretném ha az a doki lenne ott aki már elõtte is vizsgált, és nem egy vadidegen akit akkor látok elõször, nekem elsõ szülés, szóval lesz 'újdonság' és izgalom, nem szeretném ha még egy idegen esetleg teljesen antipatikus ember lenne mellettem. De ezt neked kell eldöntened, mert van akinek ez nem számít. Mindenesetre azt érdemes tisztázni vele, hogy vállal e szülést, és mondjuk ki értesíti, te vagy a kórház, ha megindul.
Én is csak hallottam, állítólag májustól nem lesz. gondolom addig találkozol vele. Majd megmondja szerintem mi lesz veled.
Ha elég gyors vagy akkor még most tudsz másik orvost választani, persze ha van elképzelésed.De mire a doktornõ minden betege észbe kap szerintem már nem biztos hogy lesz lehetõség a választásra és "szétosztják" a betegeket a többi orvos közt.Ha van más doki akihez konkrétan mennél akkor még most hívd fel!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! És kit ajánlanátok?
Én Krizsához járok, de még csak egy konzin voltam nála, de azt mondják Arany keze van!Viszont talán nála a leghosszabb a várólista!


A nőgyógyászom azt mondta, h 6. hetes terhes vagyok, de én ahogy számolgattam még csak az 5. hétben járok.19mmes a petezsákom, de még szívműködést nem látott a doki, azt mondta, h ha 1 hét múlva sem lesz akkor kaparni kell. Mit gondoltok?

23 éves vagyok. 1 hete tudtam meg h terhes vagyok. A ciklusom mindig 31-32 nap. Mi volt a tapasztalatotok?

Legjobb válasz: Az,hogy mindig többet számolnak,de hogy orvost váltanék ilyen kijelentés után,az biztos.

Az, hogy mindig többet számolnak, de hogy orvost váltanék ilyen kijelentés után, az biztos.
Szerintem nyugodj meg.Anyukám mikor terhes volt velem még a legelején vérezgetett egy kicsit, ezért bement a kórházba.Az ügyeletes orvos azt mondta neki, hogy nem lát semmit az ultrahangon, és hogy csinálni kell egy egészségügyi kaparást, mert ez nem is "igazi" terhesség, valószínûleg elhalt a magzat, de ezt majd kaparás után megmondja pontosan. Anya nagyon megijedt, felhívta sírva a mamámat, aki mondta anyának, hogy ne hagyja, hogy megcsinálják a kaparást, siet be a kórházba, és majd meglátják, mi lesz. Mamám mikor beért, keresett egy másik dokit, és megkérte, hogy vizsgálja meg õ is anyut.A doki megvizsgálta, és megnyugtatta, hogy nem azért vérzett, mert a magzattal van baj, hanem azért, mert van egy méhszájsebe , amit a szülés után majd le kell fagyasztani, és hogy õ nem hinné, hogy bármi baj van a magzattal, várjanak türelemmel, és ne egyezzen bele a kaparásba...Pár nappal késõbb már láttak az ultrahangon és aztán mikor eljött az ideje egészségesen megszülettem...Ha anya hallgat az elsõ dokira, akkor sosem születek meg... Tudom, hogy nem pont u.a. a szituáció, mint a Tied, csak azért írtam le, hogy lásd, hogy az orvosok is tévedhetnek ilyen dolgokban is.Ha szeretnéd ezt a babát ne add fel a reményt, esetleg menj el másik orvoshoz is, és hallgasd meg az õ véleményét is.De az is lehet, hogy 1 hét múlva tökéletesen érzékelhetõ lesz a szívmûködés :) . Tisztában vagyok vele, hogy nagyon nehéz, de próbálj meg nem idegeskedni, gondolj arra, hogy minden rendben lesz. Szorítok Neked! 23/L (9 hkm)
A kérdező hozzászólása: Köszi, h elmesélted, mostanra azért már megnyugodtam és jövõhéten felkeresek egy másik orvost. Addigra remélem minden rendben lesz.
Nagyon drukkolok Neked, remelem, hogy minden rendben lesz :-) (2. valaszolo)
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam dokinál (másiknál), és azt mondta h minden rendben van. A szívverését is lehetett hallani. A magzat már 1, 7mm. Nagyon megnyugodtam h nem volt semmi baj a babával. Szóval az új doki bevált :)

Ha van fogadott dokid és valamiért nem lesz jelen egyáltalán a szülésnél akkor gondolom honorálni sem kell? Járt más így, hogy nem volt ott a dokija?

Legjobb válasz: ez engem is nagyon érdekelne. Te megfogadtad már, milyen idõs terhes vagy? Csak a végén kell fizetni, vagy közben is?

ez engem is nagyon érdekelne. Te megfogadtad már, milyen idõs terhes vagy? Csak a végén kell fizetni, vagy közben is?
A kérdező hozzászólása: A rendeléseken igen adtam, de nem mondott árat a szülésre. Köszönöm a válaszokat.
Szia! Én a fogadott dokimnak minden alkalommal fizetek, mikor vizsgálatra megyek hozzá. Viszont a szülésen nem lesz ott (feltéve, hogy a kiírt idõben szülök), mert akkor lesz szabin, és ezt már az elején tisztáztuk. Így az ügyeletes dokinál fogok szülni, ha elégedett leszek jattolok, ha nem, nem kap semmit. Az, hogy a fogadott dokid veled tart-e szülõszobára, rajtad múlik, hogy felhívod-e telefonon; mivel kicsi az esély, hogy pont õ az ügyeletes, mire lemegy a vajúdós szakaszod.
A kérdező hozzászólása: Én most vagyok a 40.hétben, igen van dokim és magán rendelésre járok hozzá, de most jutott eszembe, hogy mi van ha nem is lesz ott a szülésnél?
Hát igen, az úgy elég gáz. de szerintem, ha más szüleszt meg, akkor õ nem nagyon várhatja el
amikor megfogadtad, adtál neki pénzt? és terhesség közben kellett fizetned magánrendeléseken? én még csak most fogok orvoshoz menni
Szia, ha nincs ott a szülésnél értelemszerûen nem jár neki semmi! Unokatesóm így járt, külföldön volt a doki, és ügyeletesnél kellett szüljön, így az ügyeletes dokinak adott valamennyit, de töredékét mint amit a fogadott doki kapott volna (nem 40.000Ft - csak 10.000 Ft)De egyébként a dokiknak is érdekük hogy lehetõleg ott legyenek! Üdv: 28 hetes kismama
Ha nincs jelen a szülésnél a dokid, természetesen nem kell neki pénzt adni. Adtál neki mindíg a magánrendeléseken nem? Ha az ügyeletesnél szülsz, akkor neki adhatsz, de csak ha megvoltál elégedve vele.
Nekem is ez a gondom!Az én fogadott dokim terhességem utolsó idõszakában szabin lesz 3 hétig! Tehát ha nem tudom kivárni míg visszajön, én se nála fogok szülni!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!