Találatok a következő kifejezésre: Ha járok dokihoz, akkor Õ (19 db)

Ha magánrendelésre járok dokihoz, akkor is fizessek neki, ha uh-ra hív a kórházba?

Legjobb válasz: A korházi vizsgálatokra, meg a kötelezõ vizsgálatokra nem kell adni, persze ahogy látod, de csak akkor szoktak fizetni amikor az "idejét rablod"!!!

A korházi vizsgálatokra, meg a kötelezõ vizsgálatokra nem kell adni, persze ahogy látod, de csak akkor szoktak fizetni amikor az "idejét rablod"!!!
nem kell.az ott a munkahelye.azt az állam fizeti neki, a már általad befizetett tb-bõl.
Én sem szoktam ott fizetni.Egyszer behívott plusszba a kórházba délután, mert csak úgy megnézett 3D-vel 32 hetesen, be sem kellett regisztrálnom.Akkor megkérdeztem mennyivel tartozom, de azt mondta, hogy ne vicceljek, semmivel.Csak a magánrendelõben kell fizetni, no meg a szülésnél szoktak.

Ha járok egy dokihoz, akkor Õ lesz automatikusan a "fogadott" dokim vagy ezt külön meg kell beszélnem a vele?

Hozzá járok már az elejét?l, a magánrendel?jébe is de az még nem került szóba hogy nála fogok szülni. Külön mondjam neki hogy nála szeretnék szülni vagy hogy m?ködik ez?

Legjobb válasz: külön kell megbeszélned. a kérdés te szeretnéd -e hogy a doki ott üljön veled, fogja a kezedet ugymond. mert egy doki feladata normálisan hogy a végén aláfirkálja a papírjaidat. mivel a szülés természetes folyamt ezért ha nincs komplikáció nem szükséges hogy ott legyen, a fontos a bába a ki levezeti szülést. doki csak a komplikációkor kell hogy ott legyen. na most egy doki fogadása luxus ami azt jelenti hogy te a fogadott dokinak fizetsz hogy végig ott legyen és ezzel téged megnyugtat. vannak emberek akiknek erre szükségük van (vagy csak hogy mondhasák hogy ök mennyit fizettek a dokinak) de van aki utálná ha a doki ott lenne végig körülötte. kiváncsiagbol csináltam több forumon egy felmérést és meg kell mondanom hogy az anyukák 80 % elégedett volt az ügyeletes dokival. a másik 19 % azt várta volna el hogy fogja a doki a kezét, és csak kb 1 % volt ahol jogos volt az elégdetlenség mert a doki nem rendesen végezte el a feladatát mikor szükség lett volna rá. 2 kérdés van-e rá igényed és van-e rá pénzed?

külön kell megbeszélned. a kérdés te szeretnéd -e hogy a doki ott üljön veled, fogja a kezedet ugymond. mert egy doki feladata normálisan hogy a végén aláfirkálja a papírjaidat. mivel a szülés természetes folyamt ezért ha nincs komplikáció nem szükséges hogy ott legyen, a fontos a bába a ki levezeti szülést. doki csak a komplikációkor kell hogy ott legyen. na most egy doki fogadása luxus ami azt jelenti hogy te a fogadott dokinak fizetsz hogy végig ott legyen és ezzel téged megnyugtat. vannak emberek akiknek erre szükségük van (vagy csak hogy mondhasák hogy ök mennyit fizettek a dokinak) de van aki utálná ha a doki ott lenne végig körülötte. kiváncsiagbol csináltam több forumon egy felmérést és meg kell mondanom hogy az anyukák 80 % elégedett volt az ügyeletes dokival. a másik 19 % azt várta volna el hogy fogja a doki a kezét, és csak kb 1 % volt ahol jogos volt az elégdetlenség mert a doki nem rendesen végezte el a feladatát mikor szükség lett volna rá. 2 kérdés van-e rá igényed és van-e rá pénzed?
Ha a magánrendelõjébe is jársz, akkor egyértelmû. Azért illik megbeszélni vele a dolgot. Hol fogsz szülni?
Köszönöm, nem várom az ötödiket, most momentán nem vagyok terhes.:) Van is hiányérzetem rendesen:) )) Ha nem tudsz jobbat, akkor talán adj még egy esélyt ennek a dokinak, végül is rossz napja bárkinek lehet, kérdés az, hogy kin akarja ezt levezetni. Nem tudom mibõl állt a flegmázása, de ha továbbra is ezt csinálja, akkor kérdezd meg bátran, hogy ezt a hozzáállást minek köszönheted. Ne félj, rögtön visszavesz. Ha meg akkor sem, akkor megy a levesbe.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Ja és gratulálok mind a 4 gyerkõchöz!:) Most várod a következõt?:)
A kérdező hozzászólása: Elvileg ez egy jó doki, mert sokan mondták, hogy jó. Dr.Szabó Lászlónak hívják, ezért is mentem hozzá mert pár ismerõsöm szült nála és meg voltak vele elégedve. Meg azért is mert a magánrendelõje közel van hozzánk így bármikor bármi bajom volt hozzá mentem és tényleg normális volt. A kórházba is mehettem volna máshoz uh-ra de gondoltam ha már hozzá járok, akkor hozzá megyek.:) De lehet mostantól ehhez nem fogok ragaszkodni. Bár igazából most egyszer volt ilyen flegma, lehet megvárom a következõ vizsgálatot és majd meglátjuk milyen lesz, aztán ha akkor se fog tetszeni, megyek máshoz inkább. Meg kezdem úgy érezni, hogy nekem vannak nagy elvárásaim a dokikkal szemben, azt hittem kicsit jobban odafigyelnek meg kedvesebbek, és úgymond kicsit "kivételeznek" a kismamákkal, de kezdek rájönni hogy nem.
Próbálj érdeklõdni, akár ezen az oldalon is, hogy tud-e valaki Kistarcsán nagyon jó dokit. Ha nem sikerül jobbat találnod, akkor is még csak félidõnél jársz, egyre többet kell majd hozzá menned, eldöntheted, hogy milyen a hozzáállása. Amúgy amikor nem a magánrendelõjébe jársz, akkor tanácsadáson találkozol vele, mert hozzá tartozol körzetileg? Mert én pl.tartoztam egy dokihoz tanácsadáson, és helyettesített az én orvosom és véletlenül találkoztunk, de ahogy kijöttem a rendelõbõl, tudtam, hogy vele akarok szülni. Már délután ott voltam a magánrendelõjében, meg is beszéltük, hogy a kartonomat átviteti magához, így utánna már tanácsadásra is hozzá jártam. Ezért kérdezem, hogy hogy kerültél hozzá. És egyáltalán nem vagy fárasztó.:)
A kérdező hozzászólása: És szüljek másnál esetleg az ügyeletesnél? Vagy mindig menjek ahhoz a dokihoz uh-ra aki éppen van? Vagy járjak továbbra is a mostani dokihoz csak a magánrendelõjébe?:) Bocsánat ha fárasztó vagyok, csak egyszerûen tényleg nem tudom hogy mûködnek ezek a dolgok és mi lenne a babának meg nekem is a legjobb. Hozzá nem ragaszkodom egyáltalán, viszont azért megnyugató lehet ha tudod hogy van egy doki, aki az elejétõl kezdve úgymond tud mindent rólatok, mikor mi baj volt, stb.
Bocs. Nem azér, hanem azérT!!! Az elõbb lehagytam a t-t.
Na erre írtam, hogy ez csak kötelezõ pénzszórás. Én azér ragaszkodtam ennyire a dokimhoz mind a négyszer, mert 1. Bármikor hívhattam, tudtam az összes telefon számát. 2. Soha nem volt velem ilyen flegma, pedig nem tartoztam a leg pénzesebb betegei közé. 3. Az éjszaka közepén bejött hozzám, végig velem volt, szó szerint fogta a kezem a szülõszobán és soha nem emelte fel a hangját velem szemben. 4. Nagyon figyelt rám az összes terhességnél, végig képben volt az összes vizsgálati eredményemmel. Szerintem ne ragaszkodj hozzá, ha flegmázik ráadásul úgy, hogy Te nem adtál rá semmilyen okot.
A kérdező hozzászólása: Hát egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy õt szeretném ugyanis nem tetszik, hogy ennyire "pénzéhes" vagy nemis tudom. Eddig mindig a magánrendelõjébe jártam ott ugye egy alkalom 5000 Ft. Ezzel nincs is gond. De 2 hete kb. meg voltam bent a kórházba ahol dolgozik, genetikai uh-n és ott már egybõl nem volt olyan kedves mint a magánrendelõjébe.. Meg hát itt ugye nem adtunk neki pénzt. Azt mondták lehet hogy azért se volt olyan kedves mert hogy a kórházba sok felé kell figyelnie és biztos van aki felidegesítette.. Ja hát mondom jó de õ azért van ott hogy engem ellásson, és én nem vagyok arra kiváncsi hogy elõtte vki felidegesítette e vagy sem. Nem is adott semmi papírt a genetikai uh-ról, csak bepecsételt a kiskönyvbe, nem mondott semmit mikor menjek legközelebb, én meg kérdezni se mertem tõle mert annyira flegma volt alapból. Úgyhogy elég tanácstalan vagyok.
Az igaz, hogy a szülésznõ vezeti le a szülést, ha az komplikáció mentes. Viszont a doki vállalja a felelõsséget értetek. Én az ötödik gyerekkel sem mernék fogadott orvos nélkül szülni.
Na ez mondjuk igaz. Az ügyeletes doki is levezeti, bár nekem mind a négynél az én orvosom volt ott, de nekem nagy szerencsém van vele, és nagyon ragaszkodom hozzá. Szerintem más orvoshoz nem ragaszkodnék ennyire, és abból amit írtál úgy veszem ki, hogy annyira nem vagy biztos abban, hogy õt akarod. Akkor meg csak "kötelezõ pénzszórás".
A kérdező hozzászólása: Meg azt nem tudom hogy ugye van ez a doki akihez járok, na most ha mondom neki hogy nem nála szeretnék szülni, csak eljárok hozzá, akkor lehet hogy már nem úgy fog "bánni" velem mint eddig. Nem?
A kérdező hozzászólása: Kistarcsán fogok szülni. Pénz van rá, nem az a gond. Csak tényleg nem tudom mennyi a különbség aközött hogy van egy fogadott dokim meg az ügyeletes orvos között, mert a pénzt igyis úgyis a szülés után kapja meg. Meg úgy hallottam hogy inkább a szülésznõ az aki többet segít.
Szia! Én most váltottam dokit, mert az enyém nem vállal szülést, igaz én is Kistarcsához tartoznék és azt tudtuk, hogy ott nem szeretnék szülni.Azt mondta a doki, hogy az orvos váltást legkésõbb a 28. hétig el kell dönteni, mert nem szívesen vesznek át, már ilyen idõsen. Szóval ha váltani akarsz akkor azt hamarosan el kell döntened. Nekem egy ismerõsöm ajánlotta az orvosát, én nála fogok szülni, mert bár lehet hogy pénzkidobás a fogadott orvos, de én mégis jobban szeretném ha az a doki lenne ott aki már elõtte is vizsgált, és nem egy vadidegen akit akkor látok elõször, nekem elsõ szülés, szóval lesz 'újdonság' és izgalom, nem szeretném ha még egy idegen esetleg teljesen antipatikus ember lenne mellettem. De ezt neked kell eldöntened, mert van akinek ez nem számít. Mindenesetre azt érdemes tisztázni vele, hogy vállal e szülést, és mondjuk ki értesíti, te vagy a kórház, ha megindul.

Mi van abban az esetben, ha van fogadott dokim, akihez rendszeresen járok, de útközben kiderül, hogy nem tudom kifizetni az előre "megbeszélt" összeget a szülésért?

Van fogadott orvosom, akihez már évek óta járok, így most terhesgondozásra is (természetesen magánrendel?be,pénzért minden alkalommal). Amikor kiderült, hogy babát várok, elmondta, hogy melyik kórházhoz tartozik és, hogy nála mennyibe kerül a szülés. Tehát korrekt volt,mert az elején közölte az információkat.

Legjobb válasz: Hát szólj neki mindenképp!!! Közel se bizti, hogy így ott lett volna. Én ügyeletesnél szültem, a barátnõm is és hálistennek semmi bajunk! Akkor "vásárolnék"dokit, ha lenne vmi problémám, cukorbetegség, magasvérnyomás, veszélyeztetett terhesség, szóval aminél kifejezetten a saját orvosom tudja a legtöbbet rólam és a terhességemrõl. Ha jól vagy nincs ilyesmi bajod, akkor sztem felesleges. Esetleg fogadj szülésznõt, ha nálatok lehet, jóval olcsóbb és úgyis õ lesz ott végig veled, a doki csak pár percet tölt ott.. Nálunk sajnos nem lehet szülésznõt fogadni, a dokik közül meg egyik se túl szimpi h fizessek neki külön. Úh így jártam.:)

Hát szólj neki mindenképp!!! Közel se bizti, hogy így ott lett volna. Én ügyeletesnél szültem, a barátnõm is és hálistennek semmi bajunk! Akkor "vásárolnék"dokit, ha lenne vmi problémám, cukorbetegség, magasvérnyomás, veszélyeztetett terhesség, szóval aminél kifejezetten a saját orvosom tudja a legtöbbet rólam és a terhességemrõl. Ha jól vagy nincs ilyesmi bajod, akkor sztem felesleges. Esetleg fogadj szülésznõt, ha nálatok lehet, jóval olcsóbb és úgyis õ lesz ott végig veled, a doki csak pár percet tölt ott.. Nálunk sajnos nem lehet szülésznõt fogadni, a dokik közül meg egyik se túl szimpi h fizessek neki külön. Úh így jártam.:)
Szerintem tõled az lenne a korrekt lépés ha el mondanád neki, hogy mi a te pénzügyi kapacitásod és persze nem bántón de el kell neki mondani, hogy sajnos nem engedheted meg magadnak. Mellesleg felénk hiába fizetnél akkor sem lenne ott a doki szülésnél.Elõre kérik és addigra halaszthatatlan dolga akad így marad az ügyeletes doki.
A kérdező hozzászólása: Persze, természetesen mindenképp még idõben szólok Neki, mert kellemetlenséget én sem szeretnék. De ugye az a nagy helyzet, hogy Õ ismer, benne bízom és lehet hogy biztonságérzetet adna ha ott van, még ha nem is csinál "semmit"... Ezért vagyok kíváncsi a tapasztalataitokra a témával kapcsolatban .
Én is ebben a cipõben jártam és én konkrétan megmondtam neki az igazat. Úgy láttam megérti, de magában lehet hogy gondolt valamit. Nem érdekelt.
A kérdező hozzászólása: 26 hetes terhes vagyok, tehát még idõben. De bevallom kicsit tratok az orvos cserétõl, mert ezt leszámítva mondhatom, hogy elégedett vagyok Vele. De majd kiderül, amikor beszélek vele és mondom neki, hogy mi a szomorú helyzet. Mert sajnos mi sem így képzeltük, de az utóbbi hónapok, nem igazán úgy alakultak anyagilag, ahogy kellett volna....
Elsõ válaszolónak:tudod ki adna oda elõre pénzt!Majd ha kiérdemelte és elvégezte a dolgát.Én sem elõre kaptam a fizetésemet a munkámért!:-)Mindenesetre vicces. Egy 39+4 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: Igen, természetesen mi sem elõlre adnánk a pénzt, csak miután lezajlott a szülés és ott is volt a doki, stb. De mi van akkor ha ott is van de nem csinál semmi különöset, mert mndjuk nem is igen van szükség rá, rendben megy minden. Vagy visszatérve az eredeti kérdésemre, ilyen esetben, ha "nem tudok nála szülni", mehetek más kórházba, mondjuk ahova eredetileg tartoznék?
amikor én lemondtam én is oda mentem szülni ahova tartozunk. meg voltam elégedve. fogadtam szülésznõt akinek adtam 30.000ft-ot és mivel császáros voltam az ügyeletes dokinak is 20.000ft-ot. megspóroltam egy csomó pénzt.


Ha egy dokihoz járok, s most a 22. héttöl kell mennem a magánrendelésére, vezet szülést, de én NEM akarom megfogadni szülés-hez, akkor ez tisztázzam le vele? (Szegeden)

öszintén én sokallom,s megmondja 60ezer Ft a szülés,s én nemakarok fogadni szülés-orvost,de a 22.héttöl szokta a magánrendelésére hivni a kismamát,ugy mint orvos megvagyok elégedve vele teljesen,oda fizetek én neki a magánrendelésére 6000/alkalom,de nemvagyok köteles nála szülni ugye??????inkább adok pénzt egy szülés-nönek,az ö munkájukat többre becsülöm!S az épp ügyeletes orvos is köteles levezetni a szülést,s ha valami komplikácio van,beavatkozni,nem????Ti mit gondoltok erröl??????

Legjobb válasz: Szia, második vagyok, hát én is eltudnám költeni azt a pénzt mondjuk a babóra, meg sokallom én is (nálunk kb.50 körül lesz - na az enyém nem mondta meg pontosan) ha nincs tényleg semmi komplikáció (inkább ne legyen!!!) akkor tényleg úgy tûnik mintha a doki nem igazán dolgozna meg ezért a pénzért, de én fõleg olyan vagyok hogy muszáj a lelkemet megnyugtatnom hogy egy orvos ott lesz velem, bármi baj van fog tudni segíteni, és akkor inkább kifizetem neki, minthogy kockáztassak. Bocsi jó hosszú lettem!Szió!

A kérdező hozzászólása: köszyke Nektek is!!!!
szia, fiyu nem szeged vagyok:) Akkor meg fogadd fel max szüléshez is, DE!!ne adj neki 60E et, miért mit csinál ha nem annyit adsz??Érdekel mit szól??Szted szóvá teszi majd??Adj neki amennyit gondolsz s kész:)
Szia, második vagyok, hát én is eltudnám költeni azt a pénzt mondjuk a babóra, meg sokallom én is (nálunk kb.50 körül lesz - na az enyém nem mondta meg pontosan) ha nincs tényleg semmi komplikáció (inkább ne legyen!!!) akkor tényleg úgy tûnik mintha a doki nem igazán dolgozna meg ezért a pénzért, de én fõleg olyan vagyok hogy muszáj a lelkemet megnyugtatnom hogy egy orvos ott lesz velem, bármi baj van fog tudni segíteni, és akkor inkább kifizetem neki, minthogy kockáztassak. Bocsi jó hosszú lettem!Szió!
szia, nem szeged vagyok:) Igen igazad van azt költhetnénk babára is...én két éve 40e et adtam dokinak(magánrendelésen meg alaklmanként 8 e et...szülinõnek 20 e....)szóval jó sokban volt....de nálunk igazából ha bemegyek meg se vizsgál másik doki, mert nem szivesen "avatkozik be" mikor nem hozzá jártál....én bementem s ügyeletes mondta h jön dokim kihez jártam??Mondtam h jön erre õ h jó akkor üljek le majd akkor õ vizsgál meg...(akkor , ár 7 cm re voltam nyitva nagyon fájt::) De ezen totál kibuknék h megmondja mennyi a szülés...
Szia.Én 2 éve Szegeden szültem most is ott tervezem ha minden jól megy(6 hetes vagyok), végig magánrendelésre jártam.Eszembe nem jutott megkérdezni, hogy vállalja e a szülést számomra logikus volt, hiszen végi követte a kilen hónapot.Az összeget pedig nem kérdeztem, õ nem mondta.Úgy voltam vele ha mondja is a végén úgy is annyit adok amennyit én akarok.Ha mond valamit legfeljebb nem megyek többet hozzá.Nem õ az egyetlen jó orvos.De erre nem került sor, így én úgy gondoltam 20000 elég.Most sem fogok sokkal többet adni mert ott ül.Megkapta a hónapok alatt amit hozzá jártam.Egy két gyerekes anyuka.
A kérdező hozzászólása: 1nem szeged:-) : most elolvastalak mindannyiotokat, s nagyon azon vacillálok, ugy összevetve amit irtatok, hogy ha adok is akkor az éppen ügyeletes dokinak amennyire megvoltam elégedve, annyit amennyit gondolok, a varratszedésen, hamarabb neem, szerintem nemfogom felfogadni, helyettem lesz még másik kettö uj kismama, aki fizet neki 60e-et, nemfog csödbe menni szegény!inkább egy szülésznõt, aki télleg ott van mellettem már elötte ha bekell feküdnöm, õ az aki pátyolgat stb.... Utolso válaszoló:köszönöm, az se semmi hogy Teis fizettél 9e-t a szinte semmiért, aért ezis milyen bunkoság, s nem 1-2alkalommal kell menni szülésig, szoval télleg gusztustalan dolgok ezek....nagyon elis vettétek a kedvem, a babó mindennél jobban megéri a pénzt, hogy ráköltsem, s egy igazi segítö szülésznö is megérdemli, akinek 2elég az a 10-15ezer is, s az ügyeletes doki, aki szintén 10e-t ha kap, annak örül, persze ha megérdemli!!!! Köszyke mindannyiotoknak!!!Sok boldogságot mindenkinek, illetve Boldog BabaVárást!!!! Puszi: 21heteske M
Szerintem nem vagy köteles nála szülni, fõleg ennyi pénzért! Egyszerûen ha eljött az idõ, nem hívod fel, csak bemész a kórházba az ügyeleteshez szülni... én így tenném! Az elsõ babámnál volt fogadott dokim, 30ezer volt. És elõtte nem magánrendelésre jártam hozzá, hanem sima sztk-s alapon. Második babám máshol fog majd születni. Ebben a kórházban lehet 3 doki közül választani, 100ezer a tarifa!!! De terhesgondozásra magánrendelésre járok, olyan dokihoz, aki már nem vezet le szülést. Az ügyeletes dokinak is kötelessége ellátni téged a legjobb tudása szerint!!! És különben is, az, akire számíthatsz, az a szülésznõ! Mert a vajúdás alatt õ van melletted, nem a doki!
elõre minek adnál neki bármit is na neeee(nem szeged vagyok) Majd varratszedésnél adzs neki pénzt ha elégedett vagy...én borítékban adtam s ajándékszatyorban egy pezsgõ mellett...ha elérsz podáig kb 32 hetesen ennyit kérdezel tõle, h elvállalja e szülésedet, mást ne.....
A kérdező hozzászólása: 2: ezaz, hogy, én is eltudnám költeni azt a pénzt mondjuk a babóra, az a bibi, hogy nekem is lélekmegynyugvásra kellene a doki, aki ott lesz velem, ha bármi baj lenne, tudjon segíteni, és a pici baboért meg minden pénz odaadnék hogy semmi gond nelegyen......de NEEEM tom.....kész...ennyire még sose voltam bizonytalan!!! Jo egészséget Nektek 16heteske!!! Nem Szeged:-) :no ez már nekem is eszembe jutott, mert mit csinál velem ha nemadok neki annyit????semmit....ugysem gondolom hogy még ráadásul elöre odakell neki adni a lovét....esetleg adok 20at, s mondom majd a többit utánna....akkor meg még kap 15-20at, aszt törölheti szemét-száját.... max legközelebb nem nála szülöm a 2.-at!! :-))) Köszyke Neked is!!Puszi!!!
A kérdező hozzászólása: Szio Nem Szeged! :-) énis bunkoságnak tartom, hogy bejelenti elöre mennyit kér a szülésért, de nemsok mindent csinál, csak ül a székben, márha ott tud lenni mikor szülök, szoval, ül, és kimondja a pontos idöt mikor született meg a babo, a köldökzsinort vagy a szülésnö, vagy a párom vágja ugyis, nekem is jol esne ha tudom azt hogy ottvan a dokim akihez jártam, de azért adjak neki még ottis pénzt, mikor a szülésznö is ottvan velem, többet törödik is velem......áhhh szoval foggalmam sincs mitkéne csin, jo még van idöm, még szük a fele hátravan, de nemtom no meg ha azt nézem, azt a 60ezret a babora is tudnám költeni, most kezdünk lakáshitelbe, a szülésnönek meg 10-15e-nél nemszoktak többet adni, s mégis joval több dolgot tesz értem.... Köszyke!!!!
Szia, minden orvos más, de az enyém pl. tök alapnak vette hogy nála szeretnék szülni is, mivel a magánrendelésére járok, szóval szerintem inkább tisztázd vele, nehogy félreértés legyen!Köteles nem vagy szülni senkinél, szülhetsz az ügyeletes orvosnál is. Én azért fogadom fel szüléshez is mert az enyém nagyon jó szakember, és megbízom benne! Boldog Babavárást! Üdv: 16 hetes kismami
A kérdező hozzászólása: 2. ill Nem Szeged:-) : Énis fogadnék fel szüléshez, mert az enyém is nagyon jó szakember, sokan dícsérik is, de énis ezen akadtam ki, hogy kerek perec megmondja 60e!!!!s ha most megmondanám neki nemakarom szüléshez felfogadni, lehet már nemugy állna hozzám a magánrendelésén, mint most(mert eddig még a szakrendelésén voltam csak, lové nélkül) Aranyosak vagytok, de egyszerüen foggalmam sincs mit kéne csinálnom, hogy lenne a jobb....nemtom csak én lovagolok ezen ennyit, más biztos nincs ennyire zerencsétlen balfék ez ügyben:-( szerintem még a végéig lehet megkérdem tölletek ujra, hasonót irtok akkor is, tudom, de lehet már énis jobban képbe leszek akkor már, vagy nem....áhhhhh nemtom Arik vagytok!!!Pusza Boldog Babavárást! Üdv: 21 hetes kismami
Nem Szeged:) Ahogy gondolod, mondjuk pofátlanságnak tartom h megomndja mennyi a szülés, nekem volt magándokim aki ott volt de õ nem mondta meg h mennyit kér elõre....nem vagy köteles nála szülni, nem is muszály vele tisztáznod mert még megteszi s flegma lesz veled. De nekem jó volt h ott volt velem az a doki azsülésemnél akihez jártam 9 hónapig s bíztam benne...ott is számíthattam rá, meg szülinõmre is, de ezt mindenki maga dönti el...
Kihez jártatok eddig? Csak nem a Skribához? Õ egy rémálom.
Egyet értek az elsõvel. Utálom én is. Nála kezdtem, aztán átkértem magam a Szûcs dokihoz, mert tele lett a hócipõm a stílusával. Simán mondod a recepción, hogy ezentúl hozzá akarsz járni (vagy máshoz) és berakják a dossziédat az új dokihoz. Ennyi. Nem kell magyarázkodni, tõlem nem kérdeztek semmit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat de a nõhöz jártunk és most a Zekéhez szeretnénk átmenni.

Mi van abban az esetben, ha van fogadott dokim, akihez rendszeresen járok, de útközben kiderül, hogy nem tudom kifizetni az előre "megbeszélt" összeget a szülésért?

Van fogadott orvosom, akihez már évek óta járok, így most terhesgondozásra is (természetesen magánrendel?be,pénzért minden alkalommal). Amikor kiderült, hogy babát várok, elmondta, hogy melyik kórházhoz tartozik és, hogy nála mennyibe kerül a szülés. Tehát korrekt volt,mert az elején közölte az információkat.

Legjobb válasz: Szia, mindenképpen szólj neki, hogy nincs ré anyagi kereted. Akkor vagy azt fogja mondani, hogy nem is megy be a szülésdre, vagy rendes lesz és elvállal kevesebbért is. De jobb elõre tisztázni- így Te is tudod,mire számíthatsz.

Szia, mindenképpen szólj neki, hogy nincs ré anyagi kereted. Akkor vagy azt fogja mondani, hogy nem is megy be a szülésdre, vagy rendes lesz és elvállal kevesebbért is. De jobb elõre tisztázni- így Te is tudod, mire számíthatsz.
Hát én igy jártam a 4.babám születésekor.Szépen bementem szülni, azt a varratszedéskor sajnos kevesebb pénz került a boritékba.Mikor visszamentem a hathetes ellenõrzésre, az orvosom ugyan olyan kedves volt, mint elõtte, nem kérte, hogy pótitsam a pénzt.Az ilyen elõfordul, emberek vagyunk, õk is megértik!Vagy lehet csak az én orvosom ilyen?
Sya! Egy pár kérdéssel lejjebb én is pont erre voltam kiváncsi:) ! Én inkább még idöben lemondom mint hogy utána meg kellemetlenül érezzem magam esetleg ha nemtudnék adni neki! Nemhiszem hogy nagy különbséget tesznek a betegek között legalább is bizom benne:D!
Én most kérdeztem meg tõle az árat, bár már sejtettem.Mivel sokan mondják, hogy a vizsgálati díj 10-szerese.Anyagilag mi sem állunk most jól.Így gondoltam megmondom neki, hogy akkor az ügyeletes dokinál szülök, de õ közölte velem, hogy a szülés ennyi és kész, ezt õ megérdemli, mert összehozta a babát.Amúgy minden alkalommal szép kis összeget adok.Rendesen úgy éreztem, hogy meg ne merjem tenni hogy nem nála szülök...Eddig mindíg rendes volt, de most csalódtam benne. Jobb mindent elõre megbeszélni:) )
A kérdező hozzászólása: Igen, természetesen mindenképp idõben szeretnék szólni a dokinak, a legközelebbi találkozás alkalmával. Nekem elsõsorban az a kérdés, hogy mennyire "van szükség" az orvosra mondjuk egy átlag szülés alkalmával. Mindenkinek mások a tapasztalatai. De majd megírom, hogy Õ mit mondott.
nekem a dokim azt mondta a vizsgálatra és a szülésre is annyit adok amennyit tudok ö nem szabja meg az árat.én már meg kérdeztem töle 5 hetes terhesen mit mennyiért vállal.de szerintem közöld vele idöben a dokiddal hogy anyagilag neked sok amit ö kér.

Én is tarifáról érdeklődöm, a SoteI-en ha fogadott a dokim, de neki nincs magánrendelője és a kórházba járok hozzá, akkor mennyit illik adni?

Legjobb válasz: Attól függ, melyik dokinál szülsz. Volt szobatársaimat tudom írni. Egyik Krasznainál császárral ikreket szült 40-et fizetett. Másik ugyan ennél simán 30-ért. Én fõorvosnál szültem, 80-at adtam, de nekem necces volt a terhesség és közben nem fogadott el semmit sem. Általában 30-40 körül szoktak adni. Harmadik szobatársam ügyeletesnél szült, nem adott neki semmit, mert elég rosszul álltak anyagilag.

Attól függ, melyik dokinál szülsz. Volt szobatársaimat tudom írni. Egyik Krasznainál császárral ikreket szült 40-et fizetett. Másik ugyan ennél simán 30-ért. Én fõorvosnál szültem, 80-at adtam, de nekem necces volt a terhesség és közben nem fogadott el semmit sem. Általában 30-40 körül szoktak adni. Harmadik szobatársam ügyeletesnél szült, nem adott neki semmit, mert elég rosszul álltak anyagilag.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Szia! Szerintem annyit adjál, amennyit az anyagi lehetõséged (valóban) megenged..... Én is ügyeletes orvosnál szültem ugyanitt (2010-ben), akkor 25000 Ft-ot adtam a nagyon szimpatikus (akkor még) rezidens orvosnak! Most a második babámat is nála fogom szülni, kb ugyanennyit fogok neki adni, mivel nem állok túl jól anyagilag! És egyébként is...... De ha nem fizetsz egy forintot sem, akkor is kiváló ellátást fogsz kapi a Klinikán Te is és a Babád is! Az orvos megkapja a fizetését! De ha nagyon kellemetlenül érzed magad emiatt, kérdezz rá kerek perec, hogy "kell" e fizetned? (Csak nem mond egy összeget.....az durva lenne!)
Én is csak hallottam, állítólag májustól nem lesz. gondolom addig találkozol vele. Majd megmondja szerintem mi lesz veled.
Ha elég gyors vagy akkor még most tudsz másik orvost választani, persze ha van elképzelésed.De mire a doktornõ minden betege észbe kap szerintem már nem biztos hogy lesz lehetõség a választásra és "szétosztják" a betegeket a többi orvos közt.Ha van más doki akihez konkrétan mennél akkor még most hívd fel!!!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! És kit ajánlanátok?
Én Krizsához járok, de még csak egy konzin voltam nála, de azt mondják Arany keze van!Viszont talán nála a leghosszabb a várólista!

Ha nem a lakóhelyemen lévő orvoshoz járok, hanem választott dokihoz, akkor hogy lesz védőnőm? Gondolom, így nem rendelődik hozzám 'automatikusan' egy.

Ti ezt hogy intéztétek, ha a választott doki nem a lakóhelyeteken volt?

Legjobb válasz: szia, én is ilyen helyzetben vagyok. Bp-en a kerületileg illetékes egészséges rendelésen kell jelentkezni orvosi igazolással. Legalábbis én így tettem.

szia, én is ilyen helyzetben vagyok. Bp-en a kerületileg illetékes egészséges rendelésen kell jelentkezni orvosi igazolással. Legalábbis én így tettem.
A kérdező hozzászólása: Tovább bonyolítva a kérdést: az állandó lakcímem Pesten van jelenleg viszont nem ott lakunk és Babóca sem oda érkezik majd. Akkor is ott kell jelentkeznem , ahol most lakunk, függetlenül, hogy nem vagyok bejelentve?
ideiglenes lakcímet bejelenthetnél, ha albérlet, akkor a fõbérlövel alá kell iratni egy papírt ami az önkormányzati lakcímbejelentõ és ráírja, hogy rokonként vagy nála, vagy stb-egyértelmû papír, akkor a védõnõ is a lakóhely szerinti legközelebbi gyerekorvosi rendelõben lesz. Ez Pécs, de önkormányzati dolog szerintem mindenhol ilyen.
A kérdező hozzászólása: A szüleimnél van a bejelentett lakcím az egyszerûség kedvéért, a férjemmel viszont tavaly nyáron Budakeszire költöztünk családi házba, úgyhogy nem albérlet, csak nem jelentkeztem be. Igen, a gyerekorvosi rendelõ adja a védõnõt én is hívtam õket, de védõnõvel majd csak holnap fogok tudni beszélni.Aztán meglátjuk, hogy be kell-e jelentkeznem egyáltalán. Köszi a segítséget!

Ha magándokihoz járok, s ő ir a kiskönyvembe (sztkban már nem dolgozik) akkor is megadják az egyszeri anyasági támogatás összegét? (60ezret) S van olyan vizsgálat amire csak a Nődoki adhat beutalót, amiért esetleg el kell mennem az sztk-s dokihoz?

Most megirta beutalókat a háziorvosnak hogy mit adjon. Azt mondja ha ? adná a beutalót akkor fizetnem kellene az SZTKban.Ez lehetséges?

Legjobb válasz: Nekem a beutalókat mindig a védõnõ adta a doki csak aláírta.Ha megvan a 4 pecsét akkor jár az egyszeri anyasági,mindegy hogy milyen dokihoz jársz.

Nekem a beutalókat mindig a védõnõ adta a doki csak aláírta.Ha megvan a 4 pecsét akkor jár az egyszeri anyasági, mindegy hogy milyen dokihoz jársz.
Nekem is a védõnõ adta a beutalókat, kivéve az elsõ UHra, azt a magándokim. Anyaságinál meg a 4 pecsét és aláírása lényeg, illetve a védõnõm adott egy papírt, amit a dokimnak alá kellett írnia, lepecsételni, hogy tényleg 4x megjelentem a rendelésén, de ezt nekem az SZTKba is le kellett pecsételtetnem. 38hkm
A kérdező hozzászólása: Majd megkérdezem a védõnõt, ha jövõ héten megyek hozzá. De szerintem az macerás lenne, hogy megirja a védõnõ esetleg és azt elvinni a nõdokihoz.Nem? Párom szeretné ha járnék 2 dokihoz is emiatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!