Találatok a következő kifejezésre: Ha izomlázam az azt jelenti, (9 db)

Ha izomlázam van, az azt jelenti, hogy eredményes a mozgás és fogyok tőle?

Legjobb válasz: Ha izomlázad van az azt jelenti, hogy a kelleténél jobban megerõltetted a izmaidat. Akkor is eredményes a mozgás és fogysz, ha nincs izomlázad, csak akkor a szervezetednek elegendõ mozgást végeztél.

Ha izomlázad van az azt jelenti, hogy a kelleténél jobban megerõltetted a izmaidat. Akkor is eredményes a mozgás és fogysz, ha nincs izomlázad, csak akkor a szervezetednek elegendõ mozgást végeztél.
nem. a jelenlegi kutatások szerint az izomlázat a túleröltetett izmokban keletkezõ mikroszakadások környezetének gyulladása okozza. Ezért jelentkezik csak órákkal a túleröltetés után. (korábban úgy gondolták, hogy az elégtelen anyagcsere miatti tejsavfelhalmozódás a kiváltója) fogyáshoz a mozgás az igazi út. Ez oké, de nem árt figyelembe venni pár dolgot. A mozgáshoz nem szokott szervezet számára a megeröltetés sokminden csak nem egészséges. A túleröltetett izmok szakadhatnak, akár le is válhatnak a csontozatról, a porcrencszer túlterhelése fokozott kopáshoz vezethet. A magas pulzusszám, nem csak a szivet, de az egész szervezetet rongálja. Ésszel, fokozatosan kell csinálni. Nagy testsúly esetén pl. az úszás az igazi, mert az fõleg az izmokat mozgatja, de viszonylag kevéssé terheli a porcrendszert, mert nem kell a test súlyát is tartani.
a jelenlegi kutatások......pfff az izomláz a túlsavasodás egyik jele, lehet még túledzettségtõl is, mindenesetrem ha izomlázat érzel mozgott az izmod biztosan, másképp nem lenne benne tejsav túltengés, de ettõl még nem fogsz, Fogyni(testépítõk által használt) diétával és rendszeres mozgással lehet. sok sikert
Úgy van, az izomlázat a tejsav túltermelõdése okozza, semmi köze a mikro-sérülésekhez. Ezek a mikro szakadások az izomrostokban minden edzésen megfigyelhetõk és kívánatos is, mert így az újáépült erõsebb izomrostok veszik át a helyüket és így lesz egyre erõsebb az izom. Ez tehát hasznos. Az izomláz más tészta, annak nincs ilyen élettani haszna, egyszerûen csak arra jó hogy jelezze neked, hogy jó irányba haladsz, ismét szokatlan terhelésnek tetted ki az izomzatot, tehát fejlõdni fogsz. (megfelelõ táplálékbevitel esetén, és nem röktön, hanem az edzést követõ napokban) Ha pl. már hónapok/ évek óta edzzel, és mindíg ugyanazt és beiktatsz egy újabb gyakorlatsort az edzésbe, az újfajta terhelést jelent és újra fejlõdni fogsz. És ezt az izomláz jelzi neked. Az izomláz tehát mindíg jót jelent.
Ha izmosodni akarsz, jó az izomláz. Testépítõk direkt örülnek neki. Gyanítom, hogy túlsúlyos vagy, és inkább fogyni szeretnél. Elárulom, hogy nem fog gyorsan menni. Valamennyi izom kell, mert az izomban ég el a zsír, és te zsírt akarsz égetni. A legtöbb túlsúlyos embernek nincs szinte semmi izma, ezért azt kell mondjam, alapvetõen jó neked az izomláz, de másért, mint amit gondolsz. Tornázz napi 1 órát, legyen magas a pulzusod, izzadj le, de ne fulladj ki. Így fogsz fogyni, eleinte sokat, majd heti 1-2 kilót. Ha 10 kilónál több a felesleged NE fuss. Tönkremegy a térded, és csak az izmaidat bontja le. A hülye divatdiétákat felejtsd el. Ne egyél sok szénhidrátot, cukrot (gyümölcsöt sem), és nézd meg az élelmiszereken a címkét. Ne higgy annak, aki azt mondja, hogy a tejben fehérje van :) A kalória nem sokat számít, csak a makrótápanyagok megoszlása.

Ha izomlázam van az azt jelenti hogy jól megedzettem azt a testrészt, vagy az ellenkezője?

hasizomlázam volt a felülések után, de rádolgozással megszünt.

Legjobb válasz: nem feltétlenül jelenti azt hogy jól meg lett dolgoztatva,nem kell erõltetni rádolgozással hagyd hagy pihenje ki magát az izom

nem feltétlenül jelenti azt hogy jól meg lett dolgoztatva, nem kell erõltetni rádolgozással hagyd hagy pihenje ki magát az izom
azt is jelentheti hogy gyenge vagy ott.. nekem néhány edzést követõen már nem volt izomlázam.. igaz nem is terhelem túl magam, de azért nem kell félteni :)
azt jelenti hogy megdolgoztad, de nem szoktad megdolgozni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad. Így van, nem szoktam, ez volt az elsõ alkalom. De most már rendszeresen fogom. :)
hajrá.

Ha Scott-padon bicepszezek és utána az alkaromba is izomláz van az azt jelenti hogy nem jól csinálom vagy ez normális?

Legjobb válasz: nem feltétlen jelenti azt,az is dolgozik akkor is ha szabájosan csinálod így simán lehet izomláz benne

nem feltétlen jelenti azt, az is dolgozik akkor is ha szabájosan csinálod így simán lehet izomláz benne


Ha edzések uáni napon izomlázam van, az azt jelenti, hogy jól edzettem?

Olvastam, hogy egy bizonyos idő után a szervezet, a testen lévő izomzat "megszokja" a terhelést, és ilyenkor kell változtatni az edzésen.a most, ez mit is takar pontosan ? Az izomláz jót jelent, tehát akkor nem szokott még hozzá az izomzat a terheléshez ?

Legjobb válasz: Azt jelenti,hogy szokatlan terhelést adtál az izmaidnak. Nem azt jelenti,hogy jót eddzettél.

Azt jelenti, hogy szokatlan terhelést adtál az izmaidnak. Nem azt jelenti, hogy jót eddzettél.
Izomcsoporttól is függ. Nekem 28 év edzés után is a mellben, hátban és lábnál általában van izomláz. Bicepszben soha, vállban is ritka, tricepsznél elõfordul. Én úgy veszem, hogy akkor keményen leedzettem, de az izomláz nem feltétele a növekedésnek és ahogy írtam nem is lesz mindig mindenhol.
Nekem akkor is volt izomlázam, mikor kevés volt a kaja.. nem tudom másnak volt e így, de nálam akkor jobban kijön
igen, van ilyen.
Nekem akko van pl bicepszben is, ha keveset alszom adzés után! Egyébként ritkán, csak a nagy izomcsoportokban szokott komoly izomlázam lenni, 1 hetet nyaraltam 3 napja volt a lábedzésem, ma már tudok normálisan leülni:D

Ha edzés utáni nap izomlázam van akkor az azt jelenti, hogy az edzés hatékony volt?

Nem túl kellemetlen de érzem, hogy van egy kicsi... Most kezdtem el edzeni, hétfôn...

Legjobb válasz: nem,csak azt hogy olyan terhelést kapott az izmod amihez nem volt hozzá szokva ,de ez nem jelenti azt is hogy megfelelõen edzettél.

nem, csak azt hogy olyan terhelést kapott az izmod amihez nem volt hozzá szokva , de ez nem jelenti azt is hogy megfelelõen edzettél.
onnét hogy van normális edzésterved amit szabályosan meg is csinálsz mindet bele adva. persze variálni kell idõnkét ezt is.
Igen.
És még csak nem is szükséges izomláz a jó edzéshez, ugyanis nem feltétele a növekedésnek!
A kérdező hozzászólása: És akkor honnan tudhatom, hogy hatásos volt az edzés?
A kérdező hozzászólása: Majd talán egy másik kérdésben leírom remélem kapok majd rá választ. A mostaniakat pedig köszönöm!
De hát válaszoltunk. Meg kell csinálni a tervezett kemény edzést. Másnap érezhetsz kis izomlázat vagy feszülést (olyan bedurrantság érzés-féle). Ekkor edzettél jót. De a kajának is rendben kell lenni, hogy hatékonyságról beszélhessünk.
A kérdező hozzászólása: tudom h válaszoltatok vsak majd leírom az edzéstervemet és megírjátok jó e:)
Ja, okés.:)

Ha egy fárasztó, nagyon erős torna, aerobik utána nincs izomláz, az azt jelenti, hogy nem is volt hatékony a mozgás? ("nem ért semmit"?

Legjobb válasz: Az azt jelenti, hogy nem terhelted TÚL az izmaidat, attól még az izmaid, a szíved és a tüdõd ugyanúgy dolgoztak. Egyébként meg már régen bebizonyították, hogy mérsékelt mozgás sokkal egészségesebb, mint a szervezet túlhajszolása.

Az azt jelenti, hogy nem terhelted TÚL az izmaidat, attól még az izmaid, a szíved és a tüdõd ugyanúgy dolgoztak. Egyébként meg már régen bebizonyították, hogy mérsékelt mozgás sokkal egészségesebb, mint a szervezet túlhajszolása.
Nem jelenti azt, hogy nem ért semmit. Az izomláz nem feltétele a fejlõdésnek.

Ha edzés után nincs izomlázam, az azt jelenti, hogy hatástalan volt az edzés?

Legjobb válasz: nem feltétlen de vannak izmok aminél azért kéne lenni másnap minimum egy kevésnek ilyen pl a mell izom is vagy a combfeszítõ

nem feltétlen de vannak izmok aminél azért kéne lenni másnap minimum egy kevésnek ilyen pl a mell izom is vagy a combfeszítõ
Nem. Az izomláz nem feltétele a fejlõdésnek.
De igaza van dirtboynak, pl a mell, hát és lábizom esetén valamennyi kis izomláz az szokott lenni. Nálam legalábbis ezekben az izmokban rendszeres, vállnál ritka, bicepszben meg soha.

Ha izomlázam van torna után az azt jelenti hogy jól végeztem a gyakorlatot?

Legjobb válasz: Nem, csak azt hogy szokatlan terhelés ért.

Nem, csak azt hogy szokatlan terhelés ért.
nem feltétlen.
nem

Minden második nap tornázok otthon. Ha mostanában már nincsen izomlázam tőle, akkor azt jelenti, hogy rosszul csinálom?

Legjobb válasz: Az izomláz semmit sem jelent. Ugyan úgy lehet fejlõdni izomláz nélkül is

Az izomláz semmit sem jelent. Ugyan úgy lehet fejlõdni izomláz nélkül is
Ha vastagítani szeretnéd, akkor egy 5-10 kilós tárcsát ráraksz a mellkasodra és így csinálod a hasprést kevesebb ismétléssel, ha meg szeretnéd, hogy látszódjanak a kockák, akkor szálkásító diéta kell meg valami aktív mozgás pl spinning, amitõl lecsökken a testzsír, ahogy írták is kb 8-12%ra.
Csak hasra edzeni, illetve hasra koncentráltan edzeni hülyeség. Ha nem elég definiált a hasizmod, az azért van, mert bizony zsír van rajta, akkor is így van, ha nem fogadod el. Fogadjunk, hogy 12% fölött van a testzsírod. Ha így van, akkor ezért nem látszódnak a kockák.
A kérdező hozzászólása: most kb így néz ki a hasam: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://www.bodyjewellerys..
A kérdező hozzászólása: jó akkor úgy mondom, hogy vastagabb hasizmokat akarok, igen. nemértem mit nem lehet ezen érteni
ÁÁÁáÁÁÁÁááá feladom... majd jön valaki más
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok fogyókúrás. Vékony vagyok, semmi baj az alakommal. A hasam sem nagy, olyan mint egy nõé. Nem hájas, csak olyan semmilyen. kb ilyesmit szeretnék elérni: http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://static.egeszsegkal..
Sajnálj nem zavar. Csak elegem van, hogy a fogyókúrás nõk átszivárognak a sport témakörbe. De mi az, hogy kis formát szeretnél? Vastagabb hasizmokat akarsz? Vagy mi? mondd már el mert tényleg nem értem
A kérdező hozzászólása: Banyek...:S Látom teis a fura hajlamaidat jársz ide kiélni :S Az ilyeneket mint te, néha már sajnálom, de komolyan. Vékony vagyok, a hasam nem nagy. Csak egy kis formát szeretnék neki. Ezért hasazok. sztem foglald le magad mással, olvass, vagy fejtsél rejtvényt
Hasra... és azt hiszed, hogy ha hasazol attól kisebb lesz a hasad? Ha igen akkor tévedsz
A kérdező hozzászólása: Nem. Én nem fogyókúrázom. Hasra edzek valami videóval. Amúgy ha beszólni tudsz csak akkor nemkérem a kommentjeid, kössz
Lemerem fogadni, hogy te is aerobik sunák dvdjére edzel... nincs megfelelõ intenzitás nincs megfelelõ kaja akkor mitõl vársz eredményt?
A kérdező hozzászólása: Az a baj, hogy a fejlõdést sem látom, pedig elég régóta csinálom már.
A kérdező hozzászólása: ok, kösz, ünnepek után megmérem a testzsírom


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!