Találatok a következő kifejezésre: Ha izomlázam az azt (60 db)

Ha izomlázam van, az azt jelenti, hogy eredményes a mozgás és fogyok tőle?

Legjobb válasz: Ha izomlázad van az azt jelenti, hogy a kelleténél jobban megerõltetted a izmaidat. Akkor is eredményes a mozgás és fogysz, ha nincs izomlázad, csak akkor a szervezetednek elegendõ mozgást végeztél.

Ha izomlázad van az azt jelenti, hogy a kelleténél jobban megerõltetted a izmaidat. Akkor is eredményes a mozgás és fogysz, ha nincs izomlázad, csak akkor a szervezetednek elegendõ mozgást végeztél.
nem. a jelenlegi kutatások szerint az izomlázat a túleröltetett izmokban keletkezõ mikroszakadások környezetének gyulladása okozza. Ezért jelentkezik csak órákkal a túleröltetés után. (korábban úgy gondolták, hogy az elégtelen anyagcsere miatti tejsavfelhalmozódás a kiváltója) fogyáshoz a mozgás az igazi út. Ez oké, de nem árt figyelembe venni pár dolgot. A mozgáshoz nem szokott szervezet számára a megeröltetés sokminden csak nem egészséges. A túleröltetett izmok szakadhatnak, akár le is válhatnak a csontozatról, a porcrencszer túlterhelése fokozott kopáshoz vezethet. A magas pulzusszám, nem csak a szivet, de az egész szervezetet rongálja. Ésszel, fokozatosan kell csinálni. Nagy testsúly esetén pl. az úszás az igazi, mert az fõleg az izmokat mozgatja, de viszonylag kevéssé terheli a porcrendszert, mert nem kell a test súlyát is tartani.
a jelenlegi kutatások......pfff az izomláz a túlsavasodás egyik jele, lehet még túledzettségtõl is, mindenesetrem ha izomlázat érzel mozgott az izmod biztosan, másképp nem lenne benne tejsav túltengés, de ettõl még nem fogsz, Fogyni(testépítõk által használt) diétával és rendszeres mozgással lehet. sok sikert
Úgy van, az izomlázat a tejsav túltermelõdése okozza, semmi köze a mikro-sérülésekhez. Ezek a mikro szakadások az izomrostokban minden edzésen megfigyelhetõk és kívánatos is, mert így az újáépült erõsebb izomrostok veszik át a helyüket és így lesz egyre erõsebb az izom. Ez tehát hasznos. Az izomláz más tészta, annak nincs ilyen élettani haszna, egyszerûen csak arra jó hogy jelezze neked, hogy jó irányba haladsz, ismét szokatlan terhelésnek tetted ki az izomzatot, tehát fejlõdni fogsz. (megfelelõ táplálékbevitel esetén, és nem röktön, hanem az edzést követõ napokban) Ha pl. már hónapok/ évek óta edzzel, és mindíg ugyanazt és beiktatsz egy újabb gyakorlatsort az edzésbe, az újfajta terhelést jelent és újra fejlõdni fogsz. És ezt az izomláz jelzi neked. Az izomláz tehát mindíg jót jelent.
Ha izmosodni akarsz, jó az izomláz. Testépítõk direkt örülnek neki. Gyanítom, hogy túlsúlyos vagy, és inkább fogyni szeretnél. Elárulom, hogy nem fog gyorsan menni. Valamennyi izom kell, mert az izomban ég el a zsír, és te zsírt akarsz égetni. A legtöbb túlsúlyos embernek nincs szinte semmi izma, ezért azt kell mondjam, alapvetõen jó neked az izomláz, de másért, mint amit gondolsz. Tornázz napi 1 órát, legyen magas a pulzusod, izzadj le, de ne fulladj ki. Így fogsz fogyni, eleinte sokat, majd heti 1-2 kilót. Ha 10 kilónál több a felesleged NE fuss. Tönkremegy a térded, és csak az izmaidat bontja le. A hülye divatdiétákat felejtsd el. Ne egyél sok szénhidrátot, cukrot (gyümölcsöt sem), és nézd meg az élelmiszereken a címkét. Ne higgy annak, aki azt mondja, hogy a tejben fehérje van :) A kalória nem sokat számít, csak a makrótápanyagok megoszlása.

Ha izomlázam van az azt jelenti hogy jól megedzettem azt a testrészt, vagy az ellenkezője?

hasizomlázam volt a felülések után, de rádolgozással megszünt.

Legjobb válasz: nem feltétlenül jelenti azt hogy jól meg lett dolgoztatva,nem kell erõltetni rádolgozással hagyd hagy pihenje ki magát az izom

nem feltétlenül jelenti azt hogy jól meg lett dolgoztatva, nem kell erõltetni rádolgozással hagyd hagy pihenje ki magát az izom
azt is jelentheti hogy gyenge vagy ott.. nekem néhány edzést követõen már nem volt izomlázam.. igaz nem is terhelem túl magam, de azért nem kell félteni :)
azt jelenti hogy megdolgoztad, de nem szoktad megdolgozni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. A válaszíró 73%-ban hasznos válaszokat ad. Így van, nem szoktam, ez volt az elsõ alkalom. De most már rendszeresen fogom. :)
hajrá.

Ha Scott-padon bicepszezek és utána az alkaromba is izomláz van az azt jelenti hogy nem jól csinálom vagy ez normális?

Legjobb válasz: nem feltétlen jelenti azt,az is dolgozik akkor is ha szabájosan csinálod így simán lehet izomláz benne

nem feltétlen jelenti azt, az is dolgozik akkor is ha szabájosan csinálod így simán lehet izomláz benne


Ha edzések uáni napon izomlázam van, az azt jelenti, hogy jól edzettem?

Olvastam, hogy egy bizonyos idő után a szervezet, a testen lévő izomzat "megszokja" a terhelést, és ilyenkor kell változtatni az edzésen.a most, ez mit is takar pontosan ? Az izomláz jót jelent, tehát akkor nem szokott még hozzá az izomzat a terheléshez ?

Legjobb válasz: Azt jelenti,hogy szokatlan terhelést adtál az izmaidnak. Nem azt jelenti,hogy jót eddzettél.

Azt jelenti, hogy szokatlan terhelést adtál az izmaidnak. Nem azt jelenti, hogy jót eddzettél.
Izomcsoporttól is függ. Nekem 28 év edzés után is a mellben, hátban és lábnál általában van izomláz. Bicepszben soha, vállban is ritka, tricepsznél elõfordul. Én úgy veszem, hogy akkor keményen leedzettem, de az izomláz nem feltétele a növekedésnek és ahogy írtam nem is lesz mindig mindenhol.
Nekem akkor is volt izomlázam, mikor kevés volt a kaja.. nem tudom másnak volt e így, de nálam akkor jobban kijön
igen, van ilyen.
Nekem akko van pl bicepszben is, ha keveset alszom adzés után! Egyébként ritkán, csak a nagy izomcsoportokban szokott komoly izomlázam lenni, 1 hetet nyaraltam 3 napja volt a lábedzésem, ma már tudok normálisan leülni:D

Ha a mellemben olyan érzés van, mint ha izomlázam lenne, az miért van?

Nem feszülnek csak nyomásra nagyon érzékeny.A menszeszemnek 5 nap múlva kellene megjönnie vagy már annak a jele lenne.Igaz most az utóbi 3 honapban semilyen mellpanaszom nem volt menszim el?t.

Legjobb válasz: nekem is pont ilyen volt de vartam a tesztelessel,aztan mikor egyre jobban fajt mar teszt nelkul is tudtam.varj h kimarad e es csak azutan tesztelj.lehet mensi jele is

nekem is pont ilyen volt de vartam a tesztelessel, aztan mikor egyre jobban fajt mar teszt nelkul is tudtam.varj h kimarad e es csak azutan tesztelj.lehet mensi jele is
Nekem is ez volt, késett is a mensi 5 napot, majd megjött! Várj, hogy elmarad-e, max. akkor tesztelj, a mellfájás lehet a közelgõ menszesz jele is.

Ha izomlázam van edzés után az ugye jó?

Sziasztok! Szóval, ha edzés után pár órával, illetve másnap izomlázam van az azt jelenti, hogy jól csináltam a gyakorlatokat, vagyis "hatottak"?

Legjobb válasz: Csak az elején lesz izomlázad... az izomláz megmutatja az edzettségi szintedet is :) Van akinek egyáltalán nincs már izomláza.... második kérdésedre a válaszom pedig hogy igen, ahogy erõsödsz úgy növeld a gyakorlatok számát ha még erõsödni akarsz, vagy új, nehezebb gyakorlatok :)

Csak az elején lesz izomlázad... az izomláz megmutatja az edzettségi szintedet is :) Van akinek egyáltalán nincs már izomláza.... második kérdésedre a válaszom pedig hogy igen, ahogy erõsödsz úgy növeld a gyakorlatok számát ha még erõsödni akarsz, vagy új, nehezebb gyakorlatok :)
Ha beírod a keresõbe, hogy izomláz, akkor a második találat lesz a webbeteg oldala, olvasd el. Nekem kielégítõ választ ad, én is éppen ebben szenvedek és ma kéne menni edzeni. :)

Az jó ha izomlázam van?

Tegnap izomlázam lett mert sokat kondiztam és megeröltetöt.De ez nem lényeg észrevettem :D hogy izomlázam van ma rágyurtam ezt jol tettem? Kösz a válaszokat. :D

Legjobb válasz: Nem tetted jól, ha izomlázra edzettél. Hagyni kell regenerálódni a szervezetet, akkor fejlõdik!

Nem tetted jól, ha izomlázra edzettél. Hagyni kell regenerálódni a szervezetet, akkor fejlõdik!
nem.
Nem tetted jól. Két egymást követõ nap nem edzünk ugyanarra a tesrészre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat szoval most akkor 2 napig hagyom regenerálódni
Ha átmozgató edzésterv volt mert az elején vagy akkor nem baj annyira mert még az elején vagy. Ilyenkor heti 3szor átmozgató edzésterv mehet;) Átmozgatón voltál?
De az átmozgatónál is van pihenõ nap, nem másnap is edzés!!
Értem Én:) Ez félig meddig kapcsolódik ide, de volt olyan felmérés miszerint ha rádolgozol az izomlázra annál kevésbé lesz. Pl: hetente edzel egyszer lábat az elején akkor minden edzésnél izomlázad lesz de ha pl 4 naponta edzel az elején utána hetente akkor már alig lesz izomlázad
De nem ez a lényeg. Ha az izomméret is számít, akkor regenenerálódni kell. Az egy dolog, hogy a tejsav egy része így távozhat, de a sérült izomszöveteknek be KELL gyógyulni!
A kérdező hozzászólása: hát valmi olyadmi volt xd

Az jó, hogy ha izomlázra dolgozunk rá?

Legjobb válasz: Nem sokat de dolgoz rá!!!! Mert ha nem dolgzol rá akkor megint leállsz ameddig elmúlik és ha megint újra kezdez pl gyúrni akkor megint kifog jönni és így tovább...

Nem sokat de dolgoz rá!!!! Mert ha nem dolgzol rá akkor megint leállsz ameddig elmúlik és ha megint újra kezdez pl gyúrni akkor megint kifog jönni és így tovább...
Szia! Ez hülyeség, hogy nem jó. 8 éve aktívan sportolok, az amit mondok nem magamtól tudom, hanem nálam sokkal képzettebb emberektõl pl. olyan maratonfutótól, aki edzõm volt és világranglistán 7. helyen állt, ma testnevelõtanár, gyógypedagógus és stb. Az izomlázra igen is kell mozogni, DE nem erõsen ráedzeni, hanem laza, könnyebb mozgást kell végezni rá! De hangsúlyozom, hogy erõsen nem szabad edzeni rá, mert sérüléshez vezethez, viszont a könnyed edzés jót tesz neki! Remélem segítettem! Jó sportolást! :-)
elõzõ válaszoló vagyok, hogy pontosítsak a mikrosérüléseken, az izomláz azért fáj annyira, mert tejsav termelõdik, amúgy úgy kell elképzelni az izomlázat, mint nagyon-nagyon apró kis izomszakadások
Úgy tûnik, ez a wikipédiás bejegyzés elég megbízható forrásból származik: http://hu.wikipedia.org/wiki/Izoml%C3%A1z
Nem szabad ráedzeni... Nyújtani, azt szabad, lassan... A tejsavnak a legújabb kutatások szerint 0 köze az izomlázhoz.... Ezek sérülések az izomszövetben, amire ha rádolgozol mégnagyobb sérülések lesznek. Begyullad, fájni fog, aztán csak nézegethetsz. Nem akarok a tesi tanárokat leszólni meg a nagy sportolókat.De hál ég, õk nem orvosok, csak nekik azt mondták és kész elfogadják, hogy akkor tejsav. Nem, ne dolgozz rá, csak finoman nyújts!
Bocs, de én hiszek azoknak az embereknek, akik ebben a sportban elég sok mindent letettek az asztalra, nem tehetek róla, hogy a "sárgaoldallal" vannak kapcsolatban közülük sokan. Ja, hogy miért nem. Azért mert az izomláz az izomban keletkezett mikrosérülések miatt van és így nem jó mégjobban kicsinálni azokat izmokat, hagyni kell õket regenerálódni. Amúgy amit a tesitanárok mondanak, hogy a tejsav miatt van az izomláz és rá kell edzeni, hogy elmúljon, az azért téves, mert a tejsav rövid idõn belül kiürül az izomzatból. Szerintem eléggé elképzelhetetlen, hogy napokig az izomban marad a tejsav, amikor edzés nélkül is van vérkeringés ami "megtisztítja" az izmokat...
Nem jó.
Attól függ, Jónak azért nem jó mert kellemetlen érzés egy ideig. De viszont nagyábból elmulik tõle az izomláz.:)
na és miért nem jó? Kiv vagyok mit mondanak a sárgaoldalon felnõtt birkaszellemûek.( az oldallal nincs bajom csak azokkal akik istenként tisztelik és minden egyes szavát aranyszabályként követik)
Köszi az utsó válaszolónak. Ezek szerint az én elméletem állt a legközelebb az igazsághoz... ehhez képest 52%ban tûnik hasznosnak, mert hût nem egyezett egyes nagyokosok véleményével... ennyit errõl. Amúgy , aki nem olvasta volna. Az áll benne ne nyújts (ebben tévedtem, bocsánat) és ne is masszírozz. Szauna és melegvíz. Egyébként a válaszom megállta a helyét.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek, sokat segítettetek:) Kellemess ünnepeket!
Laza mozgas, es nyujtas teljesen jo ra. Amugy a zoldsegek segitenek eltuntetni az izomlazat(probaltam, mukodik egy bizonyos szintig). (Tigi)
Sziasztok!! Csaj vagyok és aktívan sportolok és egyik nap csak egy kicsit volt izomlázam, hát jól ráedzettem, most meg alig bírok csinálni valamit, mert annyira fáj, hogy szinte elviselhetetlen, és nagyon fáj.Mozdulni nem tudok, én mindig úgy mulasztom el, hogy jól kipihenem...ja és a melegvizet ajánlom, meg valami jó kis izomlazító krémet...

Ha edzés után nincs izomlázam, az azt jelenti, hogy hatástalan volt az edzés?

Legjobb válasz: nem feltétlen de vannak izmok aminél azért kéne lenni másnap minimum egy kevésnek ilyen pl a mell izom is vagy a combfeszítõ

nem feltétlen de vannak izmok aminél azért kéne lenni másnap minimum egy kevésnek ilyen pl a mell izom is vagy a combfeszítõ
Nem. Az izomláz nem feltétele a fejlõdésnek.
De igaza van dirtboynak, pl a mell, hát és lábizom esetén valamennyi kis izomláz az szokott lenni. Nálam legalábbis ezekben az izmokban rendszeres, vállnál ritka, bicepszben meg soha.

Ha edzés utáni nap izomlázam van akkor az azt jelenti, hogy az edzés hatékony volt?

Nem túl kellemetlen de érzem, hogy van egy kicsi... Most kezdtem el edzeni, hétfôn...

Legjobb válasz: nem,csak azt hogy olyan terhelést kapott az izmod amihez nem volt hozzá szokva ,de ez nem jelenti azt is hogy megfelelõen edzettél.

nem, csak azt hogy olyan terhelést kapott az izmod amihez nem volt hozzá szokva , de ez nem jelenti azt is hogy megfelelõen edzettél.
onnét hogy van normális edzésterved amit szabályosan meg is csinálsz mindet bele adva. persze variálni kell idõnkét ezt is.
Igen.
És még csak nem is szükséges izomláz a jó edzéshez, ugyanis nem feltétele a növekedésnek!
A kérdező hozzászólása: És akkor honnan tudhatom, hogy hatásos volt az edzés?
A kérdező hozzászólása: Majd talán egy másik kérdésben leírom remélem kapok majd rá választ. A mostaniakat pedig köszönöm!
De hát válaszoltunk. Meg kell csinálni a tervezett kemény edzést. Másnap érezhetsz kis izomlázat vagy feszülést (olyan bedurrantság érzés-féle). Ekkor edzettél jót. De a kajának is rendben kell lenni, hogy hatékonyságról beszélhessünk.
A kérdező hozzászólása: tudom h válaszoltatok vsak majd leírom az edzéstervemet és megírjátok jó e:)
Ja, okés.:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!