Találatok a következő kifejezésre: Ha itthon vagyok jogosult és (2 db)

Ha itthon gyedre vagyok jogosult és kiköltözünk Németországba, ott kapok valami támogatást vagy dolgoznom kell?

Legjobb válasz: Németeknél a német szabályok vonatkoznak rád,amikben szerintem nem sokan vagyunk járatosak.De én úgy tudom,hog tõlünk nyugatabbra nincs ekkora szociális támogatás(igaz az adók sem ekkorák),mint itthon.Valaki emlegette Franciao-t,ott pl csak 1-2 hónapod van,és utána mehetsz vissza dolgozni,ha nagyon kell a pénz,kül fizetés nélküli szabin vagy.

Németeknél a német szabályok vonatkoznak rád, amikben szerintem nem sokan vagyunk járatosak.De én úgy tudom, hog tõlünk nyugatabbra nincs ekkora szociális támogatás(igaz az adók sem ekkorák), mint itthon.Valaki emlegette Franciao-t, ott pl csak 1-2 hónapod van, és utána mehetsz vissza dolgozni, ha nagyon kell a pénz, kül fizetés nélküli szabin vagy.
Én úgy tudom, hogy Németországban összesen 3 vagy 4 hónapot lehet otthon lenni a babával és utána menni kell vissza dolgozni. Mivel nem dolgoztál ott és csak most akartok kiköltözni kétlem, hogy bármilyen támogatásban részesülnél.

Ha például 5 évig dolgozom az Egyesült Királyságban 20 éves koromtól 25 éves koromig, utána viszont hazaköltözöm és itthon dolgozom a nyugdíjig, akkor jogosult vagyok igényelni valamennyi nyugdíjat az Egyesült Királyságból is?

Ha igen, hogyan tudom ezt megtenni, hiszen akkor már régen itthon élek, hogyan tudom jelezni kint, hogy én nyugdíjas lettem és szeretnék nyugdíjat igényelni?

Legjobb válasz: Szerintem 5 év után mennyi nyugdíjad lenne 200Ft. Szerintem ilyen nincs.

Szerintem 5 év után mennyi nyugdíjad lenne 200Ft. Szerintem ilyen nincs.
Nem kérhetsz nyugdíjat , de otthon beleszámítják a külföldön ledolgozott 5 évedet. Abban az esetben tudsz igényelni nyugdíjat az Egyesült Királyságban ha legalább 10 évet dolgoztál. Mi már utána jártunk, mert én 6 a párom lassan 8 éve dolgozik kint.
Még valamit. Egyesült Királyságban is legalább 40 év munkaviszony kell, és ha nem éri el, akkor 62 évesen lehet nyugdíjba menni.
A kérdező hozzászólása: Éerwm, akkor 10 év, nem 5. De mi van, ha 10 évig dolgozom, mondjuk 30 éves koromig, majd utána hazajövök és itt dolgozom le a többi évemet? Ebben az esetben hova fordulhatok, amikor elérem a nyugdíjat, hogy hééé, én 10 vagy akár 15 évig dolgoztam Angliában is? Milyen nyomtatvány kell, vagy hogyan jelzem feléjük, hogy bizony én igényt tartanék arra is. Ez a kérdésem lényege.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!