Találatok a következő kifejezésre: Ha itthon vagyok jogosult (4 db)

Ha itthon gyedre vagyok jogosult és kiköltözünk Németországba, ott kapok valami támogatást vagy dolgoznom kell?

Legjobb válasz: Németeknél a német szabályok vonatkoznak rád,amikben szerintem nem sokan vagyunk járatosak.De én úgy tudom,hog tõlünk nyugatabbra nincs ekkora szociális támogatás(igaz az adók sem ekkorák),mint itthon.Valaki emlegette Franciao-t,ott pl csak 1-2 hónapod van,és utána mehetsz vissza dolgozni,ha nagyon kell a pénz,kül fizetés nélküli szabin vagy.

Németeknél a német szabályok vonatkoznak rád, amikben szerintem nem sokan vagyunk járatosak.De én úgy tudom, hog tõlünk nyugatabbra nincs ekkora szociális támogatás(igaz az adók sem ekkorák), mint itthon.Valaki emlegette Franciao-t, ott pl csak 1-2 hónapod van, és utána mehetsz vissza dolgozni, ha nagyon kell a pénz, kül fizetés nélküli szabin vagy.
Én úgy tudom, hogy Németországban összesen 3 vagy 4 hónapot lehet otthon lenni a babával és utána menni kell vissza dolgozni. Mivel nem dolgoztál ott és csak most akartok kiköltözni kétlem, hogy bármilyen támogatásban részesülnél.

Januártól ikrek mellől vissza szeretnék menni dolgozni, egy GYES-re jogosult leszek, de meddig? Mivel az ikrekkel, ha itthon maradok dupla gyes jár 7. éves korukig, ha dolgozom akkor egy jár, de 7 vagy csak 3. éves korukig, mintha egy lenne?

Legjobb válasz: 4 gyerkõc anyukája néha olvasd el a kérdést, jó, ne csak okoskodj! Ha ikrekkel vagy gyesen, akkor heti 30 óráig kettõ darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. Ha heti 40 órában mész vissza, akkor egy darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. (Azért írtam így, mert iskolakezdés évéig jár dec 31-ig a gyes)

4 gyerkõc anyukája néha olvasd el a kérdést, jó, ne csak okoskodj! Ha ikrekkel vagy gyesen, akkor heti 30 óráig kettõ darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. Ha heti 40 órában mész vissza, akkor egy darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. (Azért írtam így, mert iskolakezdés évéig jár dec 31-ig a gyes)
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99800084.TV 20. § (1)52 Gyermekgondozási segélyre jogosult a szülõ, a nevelõszülõ, a gyám a saját háztartásában nevelt b)ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének végéig.
Törvényi alapon:-) Ez egy segítség az ikres családoknak. Mert mindenbõl kettõt kell venni, és ez iszonyú pénzbe kerül. Aki nem ikres anyuka, ezt sosem fogja megérteni, csak gyûlölködik. Akinek 2 vagy több gyereke van, az tudja "örökíteni" a babakocsit, ruhákat, játékokat. De mi nem tudjuk. Egy gyereknél mondjuk vásárolsz 10e forintért havonta pelenkát, két gyereknél egyszerre ez 20e forint. Amíg tápszeresek voltak a gyerekeim, havi 12e forint volt a tápszerük, de lehet, kicsit több. Ez egy gyereknél a fele. És még sorolhatnám. A gyes dupla és tovább jár. Ez a kedvezményünk. Én ezt nem egyszer megkaptam, mit képzelek magamról, hogy nekem két gyes jár. De az senkinek nem jut eszébe, hogy a tgyás és a gyed ugyanúgy egy, mint akinek egy gyereke van. Azért ne irigyelj minket, nem könnyû két, három egykorú gyerekkel!
Azt tudtam, hogy dupla gyes jár, de hogy 7 éves korig ez nekem magas. Milyen alapon jár 7 éves korig? Csatolnál egy linket?Mert ez már engem is érdekel.
Csak 3 éves korig kapod a gyest. 4 gyerkõc anyukája

Ha GYED-en vagyok itthon, akkor jogosult vagyok kedvezményesen valami tanfolyamot elvégezni, hogy képzettséget, szakmát szerezzek?

Hova fordulhatok? Jelenleg GYED-en vagyok itthon, szakmám nincs, de szeretnék valamit tanulni vagy képezni magam, hogy ha visszamegyek dolgozni, könnyebb legyen.

Legjobb válasz: Nagyon jó szakmák vannak a www.efeb.hu weboldalon. Én õsztõl ott csinálok netesen egy tanfolyamot például. Kismamáknak 25% kedvezmény van.

:)
Nagyon jó szakmák vannak a http://www.efeb.hu weboldalon. Én õsztõl ott csinálok netesen egy tanfolyamot például. Kismamáknak 25% kedvezmény van.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszi :) Tehát ha bemegyek a munkanélkülibe akkor ott tudnak segíteni. :)
Mázlista, én pont akkor értem sacc, mikor behozták, hogy csak felsõfokú végzettséggel lehet valaki mérlegképes, és hiába van meg a szakirányú felsõfokúm, az iskola megtagadta a vizsgát, csak ha a diplomámat, pontosabban a záróvizsga záradékát bemutatom a leckekönyvben tehetem le, több idõ van vissza a diplomáig, mint hogy elévül a vizsga, ezért sem engedtek:S:S:S Piszok mázlista
95-ben érettségiztem, 2000-2001-ben elkezdtem a mérlegképest vállalkozói szakon, a munkanélküli fizette teljes egészében.
Bocsi utolsó, hogy sikerült, pontosabban mikor összehozni az érettségi mérlegképes párost. Én itt szívok felsõfokú végzettséggel, mert nem engedtek vizsgázni, csak ha meglesz a diplomám... Addig szívok, mint torkosborzi:S
Szia4 Én nemrég érdeklõdtem utána nálunk egy ilyen oktatási központnál. Nekem érettségim és mérlegképes könyvelõim van, és mivel az munkanélkülin keresztül lett rendezve, így jogosult vagyok "ingyenes" iskolára. Tandíjat nem kell fizetni, csak egy egyszeri beiratkozási díjat, 500 Ft-ot a diákigazolványért, és 18000 Ft 1/2 évente a képzési hozzájárulás. Ez szerintem még elviselhetõ.
Én érettségizni szeretnék levelezõn vagy távoktatással...Egyszerûen nem lehet úgy rákeresni a neten, ahogy én szeretném, és nem tudom, kihez, hova lehet fordulni ilyenkor...
A helyi munkanélküliben lehet megérdeklõdni még, ott szoktak lenni GYED-en, GYES-en levõ anyukáknak tanfolyamok.
Azért mert gyeden gyesen vagyunk nincs ingyenes képzés, kedvezményt is iskola válogatja. OKJ képzéseket lehet nézni: http://www.perfekt.hu/kepzesek/okj-kepzesek?gclid=CL-Fv_j9pK.. keress rá a googliban, h okj képzések, ott tudsz mazsolázni, rengetek szakmában indítanak, 1-2éves képzés, és ha beleesel akár ingyenesen is részt vehetsz rajta.
A kérdező hozzászólása: elvileg van szakmám, mivel szakközép iskolát végeztem....
Pont ezzel a témával kapcsolatban kutakodok, én is kíváncsi lennék a válaszokra!


Ha például 5 évig dolgozom az Egyesült Királyságban 20 éves koromtól 25 éves koromig, utána viszont hazaköltözöm és itthon dolgozom a nyugdíjig, akkor jogosult vagyok igényelni valamennyi nyugdíjat az Egyesült Királyságból is?

Ha igen, hogyan tudom ezt megtenni, hiszen akkor már régen itthon élek, hogyan tudom jelezni kint, hogy én nyugdíjas lettem és szeretnék nyugdíjat igényelni?

Legjobb válasz: Szerintem 5 év után mennyi nyugdíjad lenne 200Ft. Szerintem ilyen nincs.

Szerintem 5 év után mennyi nyugdíjad lenne 200Ft. Szerintem ilyen nincs.
Nem kérhetsz nyugdíjat , de otthon beleszámítják a külföldön ledolgozott 5 évedet. Abban az esetben tudsz igényelni nyugdíjat az Egyesült Királyságban ha legalább 10 évet dolgoztál. Mi már utána jártunk, mert én 6 a párom lassan 8 éve dolgozik kint.
Még valamit. Egyesült Királyságban is legalább 40 év munkaviszony kell, és ha nem éri el, akkor 62 évesen lehet nyugdíjba menni.
A kérdező hozzászólása: Éerwm, akkor 10 év, nem 5. De mi van, ha 10 évig dolgozom, mondjuk 30 éves koromig, majd utána hazajövök és itt dolgozom le a többi évemet? Ebben az esetben hova fordulhatok, amikor elérem a nyugdíjat, hogy hééé, én 10 vagy akár 15 évig dolgoztam Angliában is? Milyen nyomtatvány kell, vagy hogyan jelzem feléjük, hogy bizony én igényt tartanék arra is. Ez a kérdésem lényege.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!