Találatok a következő kifejezésre: Ha itthon vagyok (444 db)

Novemberben szülök. Mi lesz a GYED alapja, ha itthon vagyok táppénzen április óta? A 2008-as átlagjövedelem?

Hisz a GYEDET már 2010-ben veszem majd alapul és 2009-ben pedig csak 3 hónap fizetése alapján tudnának átlagolni.

Legjobb válasz: Szia! Én is novemberben szülök és május közepe óta itthon vagyok, ezért utána jártam. A mi bérszámfejtõnk azt mondta, hogy ha a vizsgált évben (ami esetünkben 2009) nem volt 180 nap biztosítási idõ, akkor visszamennek az azelõtti évre, 2008-ra(feltéve, hogy már akkor is dolgoztál), és az lesz az alap. Szóval szerintem ne aggódj, nem fogsz olyan gyatra GYED-et kapni. A minimálbér kétszeresének 30-ad részét akkor kapnád, ha passzív táppénzen lennél, azaz megszûnt volna a munkaviszonyod. Legalábbis nekem ezeket mondták, és bízom a cég szakértõiben:)

Szia! Én is novemberben szülök és május közepe óta itthon vagyok, ezért utána jártam. A mi bérszámfejtõnk azt mondta, hogy ha a vizsgált évben (ami esetünkben 2009) nem volt 180 nap biztosítási idõ, akkor visszamennek az azelõtti évre, 2008-ra(feltéve, hogy már akkor is dolgoztál), és az lesz az alap. Szóval szerintem ne aggódj, nem fogsz olyan gyatra GYED-et kapni. A minimálbér kétszeresének 30-ad részét akkor kapnád, ha passzív táppénzen lennél, azaz megszûnt volna a munkaviszonyod. Legalábbis nekem ezeket mondták, és bízom a cég szakértõiben:)
Ha nincs 180 napnyi átlagjövedelem, mert valaki táppénzen gyeden, gyesen stb van akkor más módszerrel számolnak. Ilyenkor az ellátok alapja a minimálbér kétszeresének 30-ad része, illetve ha szerzõdés szerinti bér ennél kevesebb akkor az.
A kérdező hozzászólása: Ilyenkor nem az elõzõ évet veszik alapul, mint a táppénznél?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, sokat segítettél, én is valami ilyesmire gondoltam! ;)

Mi a következő lépés? Lányom két éves múlt, a szobatisztasággal most úgy állunk, hogy ha itthon vagyunk, akkor pár napja ügyesen szól pisi, kaki miatt és megy a bilire.

Ha elmegyünk itthonról, délutáni alváshoz és éjszakára még pelusban van. Mi jön ezután? Várjunk egy ideig, hogy ez stabilizálódjon és egy id? múlva, ha mondjuk rövidebb utakra megyünk, akkor már pelus nélkül? Nálatok hogy történt?

Legjobb válasz: Szia. Kislányom 20hónaposan lett szoba tiszta.Kb.1 hétig azt csináltuk,hogy csak itthon nem lett ráadva pelus,aztán már elmenetelkor sem,mert az bezavart nála,hol lehet pelusba pisilni hol nem. Mielõtt itthonról elmentünk pisiltattam. Ha kell neki akkor kint pisilunk,autóval is félre lehet állni,nem gond.E hónap 27én lesz 2éves.Csak alvásra kap pelust :) üdv

Szia. Kislányom 20hónaposan lett szoba tiszta.Kb.1 hétig azt csináltuk, hogy csak itthon nem lett ráadva pelus, aztán már elmenetelkor sem, mert az bezavart nála, hol lehet pelusba pisilni hol nem. Mielõtt itthonról elmentünk pisiltattam. Ha kell neki akkor kint pisilunk, autóval is félre lehet állni, nem gond.E hónap 27én lesz 2éves.Csak alvásra kap pelust :) üdv
Szerintem igen, várjatok egy kicsit, amíg egy picikét hosszabb idõre vissza tudja tartani, vagyis inkább úgy mondom, hogy hamarabb jelez. Utána rövidebb útra már ne adj rá pelust. Mondjuk az elsõ pelenka nélküli vásárlásunknál én végig paráztam, hogy mi lesz, ha a bolt közepén bepisil, persze igyekeztem nem mutatni hogy aggódom :D De egyszer sem pisilt be sehol :) Az alvásokkal úgy voltam, hogy a bölcsiben szóltak, hogy már délutáni alvásra nem is adják rá, mert mindig száraz pelussal ébred, és utána még kibírja addig, amíg kiviszik a bilire, szóval nem kell. Akkor már én sem adtam rá. Az éjszakainál meg az volt, hogy jobbára akkor is szárazan ébredt, de nem mindig, kb. az esetek 2%-ában nem. Azt mondtam, hogy na, ha elfogy a pelus, akkor nem veszünk többet. És már két hete pelus nélkül alszik éjjel, és sose történt még baleset. Szerintem álmában is érzékeli, hogy már nincs rajta pelenka, nem szabad ilyenkor pisilni, ezért nem is pisil, sõt, reggel sem kell kapkodni.

Melyik a jobb, ha itthon vagyok és izzadok: ha pamut bugyi van rajtam, vagy ha bugyi nélkül vagyok?

Arra gondoltam, hogy a pamutbugyi felszívja a nedvességet, bugyi nélkül viszont szell?sebb. Nagyon tudok izzadni :(

Legjobb válasz: szia szilvi! -en speciel itthonra csak igen ritkan hordok bugyit!jobbara csak harisnya es harisnyatarto van rajtam a polom alatt! amikor bugyis napom van,akkor elol hatul nyitott selyem bugyit hordok!

szia szilvi! -en speciel itthonra csak igen ritkan hordok bugyit!jobbara csak harisnya es harisnyatarto van rajtam a polom alatt! amikor bugyis napom van, akkor elol hatul nyitott selyem bugyit hordok!
Így nem tudunk segíteni rakj fel képet bugyival és az nélkül
egy bugyit azért nyugodtan felvehetsz.
Attól tartok, hogy bugyi nélkül kell lenned. Sõt, ha izzadékony vagy, akkor még utcára sem szabad bugyit venni! (miniszoknya sem kivétel)
Semmiképpen ne legyél bugyi nélkül! Sokkal könnyebben elkaphatsz húgyúti/hüvelyi fertõzést, és gondolom te sem szeretsz felfázni. 100%-ig pamut bugyit ajánlok, illetve, ha nagyon izzadsz, akkor 3-4 óránként tusolj le, és vegyél új bugyit.
A kérdező hozzászólása: Rakj fel képet... Ez jó! :-) Amúgy szoknyában vagyok itthon, szóval nem ülök bele semmibe :) )) Mármint hogy elkapjak valamit. :) ) Ajj, inkább hagyjuk! Köszi a válaszokat! Veszek fel bugyit.
Bocsi, de a szoknya nem valami? :D Jobban jársz, ha veszel fel...
Itthon ha izzadok leveszem a bugyit, így szellõzik odalent.


Miért pisil a kutyám a házban ha itthon vagyok és miért nem ha távol vagyok?

Legjobb válasz: nem vagyok valami nagy kutya szakértõ de szerintem azért hogy figyelj rá.

nem vagyok valami nagy kutya szakértõ de szerintem azért hogy figyelj rá.
Dominancia probláma. Hierarchiai sorrendet tekintve rangban alatta állónak gondol téged, egy szóval gondok vannak a falkavezérséggel.

Tényleg elfogadták azt a törvényt hogy 3 évesen kötelező oviba járni? Ez mégis mit jelent? Kötelező beadni a gyereket egész napra 3 évesen akkor is ha itthon vagyok a kicsivel? És ha csak később adom be akkor mi van?

Legjobb válasz: http://index.hu/belfold/2011/12/13/megis_3_eves_kortol_kotel.. Hát ezek szerint igen, de lehet kérni felmentést a jegyzõtõl a gyerek 5 éves koráig. Én most vagyok 17 hetes terhes, a lányom 3,5 éves. Nem vették fel helyhiány miatt az oviba, most nagyon nem díjaznám, ha szept-ben vinnem kéne, aztán mindent hazahozna a pár hónapos kicsinek, bár tudom, hogy más is túlélte az ilyeneket, de inkább kihagynám :)

http://index.hu/belfold/2011/12/13/megis_3_eves_kortol_kotel.. Hát ezek szerint igen, de lehet kérni felmentést a jegyzõtõl a gyerek 5 éves koráig. Én most vagyok 17 hetes terhes, a lányom 3, 5 éves. Nem vették fel helyhiány miatt az oviba, most nagyon nem díjaznám, ha szept-ben vinnem kéne, aztán mindent hazahozna a pár hónapos kicsinek, bár tudom, hogy más is túlélte az ilyeneket, de inkább kihagynám :)
ez majd 2014-ben léphet életbe. addig meg kell teremteni a kellõ férõhelyeket, munkaerõt...
Ez csak 2014-tõl lép érvénybe és nem egész napra csak napi 4 órára (ez a minimum amit naponta ott kell tölteni) De 3 és 5 éves kor között lehet felmentést kérni az Óvoda vezetõjétõl.

2, 5 éves fiam szinte egész nap mesét néz, ha itthon vagyunk, másnál is van így?

Ez csak most lett, ahogy bejött a hideg. Nyáron szinte nem is néztünk tv-t. Ugye most sokkal kevesebbet lehet kint lenni, és ha kimegyünk, vagy elmegyünk valahova, akkor eszébe sem jut a mese. Csak ha bent vagyunk. Van 4 kedvenc meséje, és ezek közül kéri mindig valamelyiket, van, hogy ébredés után egyb?l. Közben sokszor oda sem figyel rá, mert játszik, de máskor például enni sem akar kijönni annyira nézi. Azt hiszem, én rontottam el, amikor megmutattam neki 1-1 mesét, de úgy voltam vele, hogy minden kisgyerek szokott mesét nézni, neki meg egy sem tetszett. De most átestünk a ló túloldalára. Kinövi vagy megunja majd? Vagy nekem kell majd lépnem, és úgymond lenevelnem róla?

Legjobb válasz: Nálunk is ez van. Én korlátozom DVD-re, annak ha vége, maguktól felállnak. A Minimaxot elnéznék egész nap, hsizen jön egy újabb egy újabb egy újabb mese. Illetve nálunk apukám van rákattanva a tévére, és ha nálunk vagyunk egész nap megy mind a két tévé.

Nálunk is ez van. Én korlátozom DVD-re, annak ha vége, maguktól felállnak. A Minimaxot elnéznék egész nap, hsizen jön egy újabb egy újabb egy újabb mese. Illetve nálunk apukám van rákattanva a tévére, és ha nálunk vagyunk egész nap megy mind a két tévé.
Üdvözlöm! Én még mindig nézek meséket, rendszeresen. 23F
"Csabisd" el a TV elol! Gyurma pl. tapasztald ki, hogy mi az, amit szeret, de a korahoz kepest meg minden ujdonsag lesz neki, igy nehez dolgod nincs. TEhat mindig talalj ki valamilyen jatekot, amit aztan elvezni fog, igy elfelejti a filmezest, tehat lassan leszoktatod errol! A masik lehetoseg, hogy barmit csinalsz, hivd es adjal neki is feladatot, ezt is elvezni fogja, a lenyeg, hogy mindig csinaljon valamit, ezt szeretik!
Nálunk is ez hasonlóan néz ki. Nekem kell irányítani, mennyit nézheti. Én áramtalanítani szoktam a tévét, DVD-lejátszót mindent, mert különben önállóan bekapcsolja, nyomkodja. Ha hagynám, egész nap menne a Thomas. El kell terelni a figyelmét, lekötni mással. A gyurmázás nekünk is bejött és a nyomdázás, színezés, mesekönyvek.
Az én kisfiam is ezt csinálta, én azt mondtam neki, hogy sajnos mostanában nincs Scooby-doo a tv-ben és elkapcsolom mielõtt kezdõdne. Képes volt reggeltõl estig nézni.
Az én kislányom is állandóan nézné.Szerencsére most már csak délután mert napközben ovi van de amíg itthon volt ha kikapcsoltam a tv-t elkezdett hisztizni vagy ha nem figyeltem rá direkt akkor bekapcsolta magától. De mióta ovis csak megnézi a kedvenceit ha haza ér egyet-kettõt de nem egész délután már.
A lányom ébredés után apával néz egy kis mesét, aztán egész délelõtt nem.Ebéd után 10 perc Kisvakond engedélyezett, este pedig negyed óra Bogyó és Babóca (meseolvasás után).Amúgy õ is egész álló nap a tv-t bámulná, mióta rossz az idõ.Van hiszti rendesen, amikor lekapcsolom a tv-t vagy a dvd-t.Az apja is függõ.
Én is ilyen voltam, volt egy mese, aminek állandóan mennie kellett. :D De ettõl még nem ültem egész nap elõtte, nem is figyeltem oda... Szerintem õk sem teszik, mert közben játszanak. Csak háttérzajnak megy... Persze ezt sem árt azért korlátozni, de úgy gondolom, hogy nem kell megijedni tõle. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek! Legót most fog kapni karácsonyra, és akkor beszerzek némi gyurmát, meg talán színezõt:) Amúgy építõkockázni szeret, meg néha eljátszik az autóival egy órát is. Máskor meg csak ül az ágyon és nézi a mesét. Gondolom majd megunja:) Ma pl még alig nézte:)

Hogy működik a laptop? Ha van konnektor a közelben, rá lehet csatlakoztatni, ezáltal akkumulátor (igénybevétele) nélkül működtetni? ( magyarul: ha itthon vagyok ne "akksíról" menjen) Ez márka függő, vagy általános?

Legjobb válasz: Ha bent van az akku fizikailag, nem tudod konnektorról annak igénybe vétele nélkül mûködtetni. Ugyanúgy áram alatt van, ugyanúgy "töltõdik", csak épp a feltöltési-kisütési ciklus nem tud teljesülni, ezért huzamosabb ideig így használni nem rendeltetésszerû, és egyes gyártók, importõrök, szervizek szakemberei szerint káros is. Az sem megoldás, ha az aksi (félig9 feltöltve a szekrénybe porosodik, mert a felhasználó hetekig konnektorról üzemelteti a gépet, és így "óvná" az akkut. Ez sem igai óvás, ezzel sem teljesül a ciklus.

Ha bent van az akku fizikailag, nem tudod konnektorról annak igénybe vétele nélkül mûködtetni. Ugyanúgy áram alatt van, ugyanúgy "töltõdik", csak épp a feltöltési-kisütési ciklus nem tud teljesülni, ezért huzamosabb ideig így használni nem rendeltetésszerû, és egyes gyártók, importõrök, szervizek szakemberei szerint káros is. Az sem megoldás, ha az aksi (félig9 feltöltve a szekrénybe porosodik, mert a felhasználó hetekig konnektorról üzemelteti a gépet, és így "óvná" az akkut. Ez sem igai óvás, ezzel sem teljesül a ciklus.

Milyen sulit tudnék elvégezni, ha itthon vagyok a 3 hónapos babámmal?

Valami gyorstalpalóra gondoltam, vagy tanfolyam. Valami olyasmit, ami mellett nem szorul háttérbe egy picit sem a babám! És persze nem utolsó sorban nem kell érte fizetni, vagy vmi minimálisat. (tankönyv) El?re is köszi

Legjobb válasz: ha már van szakmád, vagy elmúltál 22 (azthiszem ez még mindig így van) akkor sajnos fizetned kell minden szakmáért és tanfolyamért... Hogy milyenre akarsz elmenni, azt neked kéne kitalálni :) Vannak pár hetes, hónapos és 1 - 2 éves tanfolyamok (szakmák) is. Itt találsz tanfolyamokat: http://tanfolyam.lap.hu/ pá:)

ha már van szakmád, vagy elmúltál 22 (azthiszem ez még mindig így van) akkor sajnos fizetned kell minden szakmáért és tanfolyamért... Hogy milyenre akarsz elmenni, azt neked kéne kitalálni :) Vannak pár hetes, hónapos és 1 - 2 éves tanfolyamok (szakmák) is. Itt találsz tanfolyamokat: http://tanfolyam.lap.hu/ pá:)
http://www.elo.hu/hu/ talán ez is segít. Fizetned sajnos kell, de tudsz válogatni kedvedre és otthon is tanulhatsz a baba mellett. Sok sikert, jó tanulást!

Ha itthon vagyok gyesen, akkor pótszabadság jár nekem vagy nem jár csak a gyed első félévre? A pótszabadság is?

Legjobb válasz: Ha a GYED elsõ féléve utáni évekre nem jár a szabadság, akkor alapból nem jár a pótszabadság sem. Tehát igen, csak a GYED elsõ félévére jár ebben az esetben a pótszabadság is.

Ha a GYED elsõ féléve utáni évekre nem jár a szabadság, akkor alapból nem jár a pótszabadság sem. Tehát igen, csak a GYED elsõ félévére jár ebben az esetben a pótszabadság is.
nem tudom, nem vagyok agyturkász :D
Vannak barátaid, akikben tényleg megbízol, és közel állnak hozzád?
A kérdező hozzászólása: 1.akkor meg csitt -.-½ 2.van, egy.Akivel 2 éves korunk óta ismerjük egymást.
ez természetes. vannak haverjaim de valahogy az idõ 90%ában nem érzem jól magam. viszont ha itthon vagyok akkor szeretem ha a macskám idejõn hozzám és szeretkezünk amíg meg nem unja : ) nem szexelünk hanem csak "pettingelünk" xD nem úgy csak simogatom puszilgatom ölelgetem és jól érzem magam mellette. de biztos ismered az érzést : )
Akkor valószínûleg az helyzet, h kevés embertõl kapsz annyi feltétlen szeretetet, figyelmet, mint a kutyádtól, ezért vágysz az õ társaságára leginkább. Szerintem próbálj azért nyitni a többi ismerõsöd felé, és minél közelebb kerülni több emberhez. Ha sok jó barátod van akik foglalkoznak veled, nem fog mindig a kutyád járni a fejedben. De persze úgy is ugyanúgy ott lenne neked.
A kérdező hozzászólása: 4.igen :) 5.azóta már több barátom lett, párszor el is megyünk együtt moziba, meg sok helyre.Járunk is egymáshoz, bízok bennük, de a kutyámmal ez a helyzet továbbra is úgy van. Ez normális?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!