Találatok a következő kifejezésre: Ha inszemináciot mi (8 db)

Ha inszemináciot szeretnék mi a teendö?

Legjobb válasz: Keresd fel oket: http://www.kaali.hu/egyeb-meddosegi-kezeles

Vagy a nõgyógyászodtól kérj tanácsot, hogy egy erre specializálódott intézményt vagy orvost ajánljon - nálam ez történt - vagy keresd meg a Kaáli Intézetet.

Ha inszeminációm volt a 17. napon, akkor mikor lehetett a beágyazódás?

Ma vagyok a 29.napomon, lenne még 2 napom a nem vártig, és ma egy kicsi ilyen "rózsaszínes" nyunyát vettem észre.Beágyazódás?12 napja volt az inszemem...

Legjobb válasz: 15:59-es vagyok. Miért lettem lepontozva?

én voltam, bocs, mert egy kicsit negatív volt a jelzés tõled. persze, csak az igazat írtad. Teljesen igazad van. Csak arra gondoltam, hogy én sem szeretnék ilyenkor rosszat hallani:(((
Én is fáradtabb voltam, folyton aludtam, fõleg délutánonként. Ez egy korai tünetem volt, mert akkor még nem tudtam, hogy sikeres volt a beavatkozás. Remélem nálad is jót jelent:) ))
15:59-es vagyok. Miért lettem lepontozva?
Én is így voltam, nekem nem sikerült :( Reméljük, te több sikerrel jártál!
A kérdező hozzászólása: Amúgy normális ciklusomnál nem szokott ilyen r.színezés lenni.. Most meg sokkal fáradtabb is vagyok, sokat járok pisilni, meg ez a rózsaszínezés.. Nem tudom mi lesz...
A normál ciklusodban szokott lenni "rózsaszínes" folyásod? A terhességnél megváltozik a hüvely PH értéke és ez okozhat ilyen tünetet. Kérlek, nyugi. Tudom könnyû mondani...
A kérdező hozzászólása: Nem én pontoztalak le. Én tõlem zöld kezecskét kaptál..:)
A kérdező hozzászólása: Annyira szeretném, és már kapaszkodok minden fûszálba is..Ez szerinted lehetett beágyazódás?vagy mire véljem?
A kérdező hozzászólása: Én is remélem, h baba lesz, és nem csak sokat dolgozom mostanában, és azért a fáradtság...
Ez még nem jelent rosszat.nekem fehér folyásom volt a a sikeres inszemem után. Nagyon bõséges volt. azt hittem nem is sikerült, de aztán mégis:) ))

Mi lehet az oka ha az inszemináció nem sikerül?

Igaz,még csak az els? után vagyunk.Hogy látjátok az esélyeket?

Legjobb válasz: Egy inszemináció alkalmával 25 % esélye van a teherbeesésnek. Az orosok általában 4-6-ot javasolnak lombik elõtt.

Egy inszemináció alkalmával 25 % esélye van a teherbeesésnek. Az orosok általában 4-6-ot javasolnak lombik elõtt.
Nekünk sem sikerült az elsõ, pedig minden adott volt hozzá. Hormonálisan nagyon jól reagáltam a kezelésre, idõben történt a dolog stb. Nem értem, miért ilyen kevés az esély a sikerre :-( Mentek másodikra? Nekünk holnap lesz, remélem ez már összejön
Az inszem esélye elég pici, a 25% egészen biztosan eltúlzott, mert 20% az esély természetes módszerrel, amit SEMMILYEN módon és eljárással nem lehet növelni. Mi olyan nyilatkozatot írtunk alá, hogy a beavatkozás sikeressége 5-8% körüli, ennek ellenére elsõre sikerült. Próbáljatok meg még többet, mert ha optimistán a 20% ot nézed, akkor egy alkalommal az esélyed 1:5 höz, vagyis megfordítva 80% hogy nem sikerül. Nem lehet tudni miért nem, miért nem esik teherbe valaki elsõre ha minden stimmel, és a jó idõben történik minden? ( Csak:) ) Kitartás, ha nem jön össze még mindig ott a lombik.
A kérdező hozzászólása: A második válaszolónak sok sikert kívánok, nekünk jövõhét elején lesz e következõ.Remélem nagyobb sikerrel:) És köszönöm mindenkinek a válaszokat.


Mi a menete az inszeminációnak, ha én teljesen egészséges vagyok?

Van már egy gyerekünk, de a férjem betegsége miatt nem lehet természetes útom gyerekünk, ezért fagyasztottunk le spermát.

Legjobb válasz: Ciklus elején el kell kezdeni járni UH-ra (kb. 2 naponta) és folyamatosan figyelik a tüszõ méretét. Mikor már elér egy nagyságot, akkor kapsz egy tüszõrepesztó szurit. Ezután kb. 36 órával kell visszamenni, és akkor mehet az inszemi. Megtisztított spermákat helyezik fel. Nekem fél óra pihi volt, aztán mehettem haza. Meg másnap dolgozni. Vannak olyan dokik, akik "rásegítenek" plusz hormonokkal, hogy több petesejt érjen, de ha nincs bajod, akkor ez felesleges, mert csak az ikerterhesség kockázatát növeli.

Ciklus elején el kell kezdeni járni UH-ra (kb. 2 naponta) és folyamatosan figyelik a tüszõ méretét. Mikor már elér egy nagyságot, akkor kapsz egy tüszõrepesztó szurit. Ezután kb. 36 órával kell visszamenni, és akkor mehet az inszemi. Megtisztított spermákat helyezik fel. Nekem fél óra pihi volt, aztán mehettem haza. Meg másnap dolgozni. Vannak olyan dokik, akik "rásegítenek" plusz hormonokkal, hogy több petesejt érjen, de ha nincs bajod, akkor ez felesleges, mert csak az ikerterhesség kockázatát növeli.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Akkor nem hónapokig tartó procedúra. Nagyjából mennyibe kerül, ha állami intézménybe megyünk?
Szia! Nekem ingyenes volt, csak a tüszõrepesztõ injekcióért kellett fizetni. Az viszont elég drága. Már nem emlékszem pontosan, mert kb. 5 éve volt, de oylan 10-20 ezer között volt. Nem tart hónapokig :) ) Amire max. várni kell, az az idõpont, hogy mikorra kapsz. 1. voltam
A kérdező hozzászólása: Köszi! És hol voltatok? Itt is a területileg illetékes kórházba kell menni? Vagy nõgyógyász ad beutalót?
Fehérvár. Az én nõgyógyászom a fehérvári meddõségin is dolgozik, így könnyû volt :) De szerintem igen, a nõgyógyász ad beutalót.
szia. Nálunk is én vagyok az egészséges fél, de velem is megcsináltattak minden vizsgálatot amit másokkal is, a vérvételtõl a laboron át az átjárhatósági vizsgálatig mindent. Májusban kezdtem, de közben orvost váltottam augusztusban, mert a János korházzal nem voltam megelégedve. Most lesz hétfõn az inszem.

Ha úgy alakul hogy inszeminációval termékenyítenek meg, akkor Én-Mi választhatunk időpontot, vagy a Dr mondja meg, hogy mikor csinálja meg?

Legjobb válasz: a doki mondja meg! ez ciklus függõ! mikor milyen gyógyszert szúrit kell adni!

a doki mondja meg! ez ciklus függõ! mikor milyen gyógyszert szúrit kell adni!
A ciklusod mondja meg. :-) Hogy melyik ciklusban csinálják az függ attól, megvan-e minden szükséges kivizsgálásotok, mekkora a várólista, és persze ti is mondhatjátok azt, hogy ne novemberben, hanem decemberben legyen. :-)
Szia! Nem akarlak elkeseríteni, de ha a párod eredménye nagyon rossz, lehet hogy már nem is javasolják majd az inszemet, hanem rögtön lombikot. Azt viszont csak stimuval célszerû. De nem kell tõle megijedni, nem olyan nagy cucc az, inkább csak anyagilag sok.
Ha alacsony a spermaszám, az csak egy pillanatnyi állapot. Nem törvényszerû, hogy örökre úgy marad. Életmódváltással, több mozgással, a táplálkozási szokások egészségesebbé tételével, forró fürdõk, szoros alsók kerülésével, dohányzás, alkohol elhagyásával és erre szolgáló vitaminkészítményekkel lehet változtatni rajta. Sõt, mûtéti úton is kezelhetõ, nézzétek meg közösen ezt: http://ferfigyogyaszat.hu/problemak.php
A kérdező hozzászólása: Nálunk nagy a baj..bár mihez képest.. Páromnak a spermája 5%a él, de az is lassú..így nagy az esélye hogy ez vár ránk..azért kérdezõsködöm elõre.hogy mi hogyan mûködik..Én már a lelki terroron tulvoltam mikor ezt megtudtam..most álltam fel, 4 hónapomba került felállni..de úgy döntöttem nem adom fel az álmom, s ha így kell, hát legyen így gyermekem..
Biztosan az inszemináció a megoldás? Mennyi ideje próbálkoztok? Valami kimutatott akadálya van annak, hogy spontán sikerüljön, vagy csak régóta vártok, és felgyorsítanátok? Én amondó vagyok, hogy ha nem vagy még nagyon benne a korban, és van esély a spontánra, inkább adjatok magatoknak még egy kis idõt! A férfiak számára is nehéz lelkileg egy inszem. No meg aztán, hadd döntse el az a kis lélek, hogy mikor költözik be, ne kényszerítsétek ide. Az persze más, ha valami egészségügyi probléma miatt ki van zárva a spontán teherbeesés! Én is 2 éve várok babára, javasolták az inszemet, de inkább várok, mert egyébként minden leletünk rendben. Volt egy hosszú idõszak, amikor nagyon kivoltam lelkileg, rágörcsöltem, nem csoda, hogy nem jött össze. Most próbálok lazulni és bizakodni, elfogadni azt, hogy ezt akarással nem lehet siettetni, mert ez nem egy projekt... Persze ez csak az én véleményem, nem ítélem el azt, aki másképp gondolja.
Az igazat mondtam a munkahelyemen és nem volt ebbõl gond. Régóta ott dolgozom, elégedettek velem, várnak vissza. Azért én is megtettem minden tõlem telhetõt. Amikor csak lehetett próbáltam úgy idõpontot kérni az UH-ra, hogy ebédszüntere essen, ami nálunk fél óra. Ha nem jártam meg csak mondjuk 1 óra alatt, akkor este tovább maradtam egy fél órával. Ha hosszabb program volt, pl. az inszemináció, akkor kivettem egy nap szabadságot. Egyébként kötelesek elengedni a vizsgálatokra, sõt ha hivatalosan bejelented, hogy kezelésre jársz, akkor felmondási védelem is megillet.
A kérdező hozzászólása: És mit mondtál a munkahelyen?Mert ezt gondolom nem nagyon tolerálták..
Nem akarlak elkeseríteni, de nemcsak az inszeminációra kell majd elmenni. Nekem a ciklus bizonyos napjától 2 naponta kellett ultrahangra menni és természetesen mindig munkaidõben. Ez azt jelenti, hogy egy ciklusban minimum 4-5 ultrahang, az inszemináció és egyéb dolgok, pl. vérvétel. És nekünk csak a 3. sikerült. Összesen minimum 20-szor hiányoztam csak az inszeminációk miatt a munkahelyemrõl. És akkor még nem beszéltem az inszeminációt megelõzõ vizsgálatokról.
A kérdező hozzászólása: Pfu akkor aztán ha erre kerül a sor, akkor elég lesz a munkahelyen beadni miért nem megyek..
Uh-val követi a doki, hogy hogyan nõnek a tüszõid.Nekem kellett Lh teszteket csinálni, és ez alapján határozta meg a a doki a tüszõrepesztõ beadáasát, és az inszem idõpontját.
A mai orvostudomány szemlélete ilyen, hogy azonnal a mesterséges beavatkozásokat javasolják, a tünetet kezelik. Pedig néha talán nem ártana megvizsgálni, hogy mi okozza a tüneteket, és hogyan lehet változtatni a fennálló állapoton természetes módon. Szemléletváltással, életmódváltással, a lelki életünk gatyába rázásával, stb. Nekem is hasonló problémám van, de valami azt súgja, nem helyes azonnal mesterséges eszközökhöz nyúlni. Pedig nekem is ezt javasolták.

Ha ebben a ciklusban volt az inszeminációm, akkor mire számíthatok, a ciklusomat mennyire zavarják meg a hormonok, amiket kaptam?

Legjobb válasz: Gondolom kapsz valamilyen progi pótlást (utro, duphaston, crinone), ha így van akkor amíg szeded lehet, hogy nem jön meg a mensi akkor sem ha nem sikerült.

Gondolom kapsz valamilyen progi pótlást (utro, duphaston, crinone), ha így van akkor amíg szeded lehet, hogy nem jön meg a mensi akkor sem ha nem sikerült.
Sziasztok. Nekem az inszem sikerült!Duphastont szedem nekem pont ellentétét mondta a dokim.Nem szeretnélek megkavarni. Mensim mindig 28.nap reggelén jött nem vagyok derékfájós görcsölõs típus nem éreztem elõre semmit.De most 25.naptól majd leszakadt a derekam, délutánonként kicsit letettem a hátamat jól esett pihizni a duphastontól nyálkás barnás cucc jött ki eleinte, a doki véleménye szerint nincs baj.Aggódtunk mi van ha nem sikerült honnan tudom meg ha szedem a duphastont?Igaz a teszt negatívat mutat, kér a doki hcg.-t.Ha nem sikerült megjön mensi csak nem tudni kinek hanyadik napra.Nekem inszem napjától számított 14.napon halvány pozit teszteltem, várni kellett párnapot aztán mentem hcg.re 38.napon reggel erõs pozi lett a hch is nagyon szép.Késõn volt mindig peteérésem 17.napomon késõi fogantatás.Holnap megyünk uh.ra! Te mit kapsz hanyadik napon vagy?Sok siker! Rásegítésre clostyt kaptam.15.napon ovitrelle tüszõrepiszurit.17.napon inszem napja+duphaston, vitaminok.
http://www.kaali.hu Sok siekrt!
Aktus után póckold fel a fenekedet egy nagy díszpárnával, vagy valamivel, mert így a sperma nem tud visszafolyni, hanem bennt marad, tarsd így egy jó negyed óráig. Én ezt 1x csináltam meg a kisfiammal, most 5 éves. Sok sikert!

Le tudná nekem valaki írni az inszemináció menetét? Ez ugyan az mint a lombik? Ha nem a nőnél hanem a férfinál van gond akkor mi a teendő? Nincs más megoldás csak a donor sperma?

Legjobb válasz: Nálunk a páromnál van gond, nagyon lassúak a spermák. Velem minden rendben van. Most lesz inszeminációnk. sok-sok hormonvizsgálat kell hozzá, belgyógyászat, ekg, tüdõszûrés, mell UH, stb. stb. Aztán ha legalább van 20millió/ml sperma, akkor azt megtisztítják, egy folyadékba teszik és amikor a doki úgy látja, hogy eljött az idõ, megértek a tüszõk, akkor egy vékony mûanyag csõ segítségével a méhedbe juttatja a spermát.

Nálunk a páromnál van gond, nagyon lassúak a spermák. Velem minden rendben van. Most lesz inszeminációnk. sok-sok hormonvizsgálat kell hozzá, belgyógyászat, ekg, tüdõszûrés, mell UH, stb. stb. Aztán ha legalább van 20millió/ml sperma, akkor azt megtisztítják, egy folyadékba teszik és amikor a doki úgy látja, hogy eljött az idõ, megértek a tüszõk, akkor egy vékony mûanyag csõ segítségével a méhedbe juttatja a spermát.
természetesen akkor ott a helyszínen kell a párodnak produkálnia :) és egybõl fel is fecskendezik az anyagot :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, hogy írtál. A másik kérdésem az hogy kb. ez mennyibe kerül és milyen hosszú procedúra az egész a vizsgálatoktól a beültetésig? Melyik kórházban végzik ezt el? Bocsánat, hogy ennyit kérdezek. :)
Szia! Ez még nem a beültetés. :-) Az inszeminációnál csak befecskendezik peteéréskor a felturbózott spermát. :-) Beültetés lombiknál van, és sokkal komolyabb dolog, mint az inszem. :-) Hormonokkal elérik, hogy sok pete érjen meg, leszívják õket altatásban, és testen kívül egy "lombik"-ban termékenyítik meg õket. Nagyon kis spermaszámnál akár arra is van mód, hogy egyetlen hímivarsejtet bejuttatnak a petesejtbe. Akár egyetlen egészséges sperma elég hozzá. :-) És ha annyi sincs, akkor herebiopsziával megpróbálnak a hereszövetbõl kinyerni. Persze ez a párok döntése is, nem kötelezõ, lehet választani a donorspermát. Ezután a fejlõdésnek indult embriókat helyezik vissza egy katéteren keresztül a méhbe. Ez a beültetés. :-) Az inszem ára kb 50ezer forint, helye válogatja, hogy pontosan mennyi, de ha tb támogatott helyre mentek, akkor ingyenes. Plussz a hormongyógyszerek, mert azért itt is igyekeznek kicsit nagyobb esélyt adni, ezért annyi hormont adnak a nõknek, hogy kb 1-3 petesejt érjen meg. Adnak tüszõrepesztõ injekciót is, hogy tuti legyen az idõpont. A gyógyszerek ára változó, a clostilbegyt pl kb 1000Ft, a tüszõrepesztõ 7000 körül van. A ciklus második felére adnak progeszteron pótlást a megtapadás elõsegítésére, általában utrogestan-t egy doboz 1700Ft, kb 2-3 doz kell amíg kiderül, sikerült-e. A lombik nagyon drága, ha ki kell fizetni, utolsó infóm szerint 700ezer az alap, erre jönnek az extrák, ha kellenek. De ha a dokik úgy ítélik meg, hogy szükséges, akkor 5 lombikot fizet a tb, ezeknél csak a gyógyszereket kell kifizetni, de sajnos azok sem olcsók. 60ezer volt a legolcsóbb, amirõl hallottam, nekünk kb 100ezer volt egy kezelés gyógyszerköltsége. De van, akinek több, vagy drágább gyógyszer kell.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nagyon részletesen leírtál mindent, köszönöm a segítséged és persze a többieknek is! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!