Találatok a következő kifejezésre: Ha infúzióval meg a (5 db)

Ha infúzióval indítják meg a szülést, akkor utánna fel lehet még kelni az ágyból a vajúdás idejére? Vagy hogyan történik ennek a menete?

Ha beöntést szeretnék kérni,azt mikor kérjem? Kérlek segítsetek,mert valószín?,hogy csütörtökön megindítják.

Legjobb válasz: szia!!nekem is indították a szülést!!de nekem elõször (mivel zárt volt a méhszáj)ilyen méhszájérlelõ tabletát rakatak fel éjszaka!!reggelig aludtam és amikor felkeltem már voltak ilyen apró fájásaim!!utánna megvizsgált az orvos majd még 1 et felrakott!!na onnantól kezdve jöttek szépen a fájások!!azt mondták hogy engem is felraktak volna infúzióra ha nem lett volna ilyen gyorss ütembea szülésem!!hát ha már felraknak infúzióra nemhiszem hogy felkelhetsz!!nst-én is ott kell feküdni egy darabig, de ha kéred biztos felkelhetsz nekem is engedték!!ahogy felkelltem mindjárt jobb volt egy bizonyos ideig majd ekkor volt a beöntés meg a fürdés is!!aztán megszületett a kislányom!!számomra nem volt olyan fájdalmas rosszabra számítottam! remélem neked is könnyû szülésed lesz!!:) grat a babához!!

szia!!nekem is indították a szülést!!de nekem elõször (mivel zárt volt a méhszáj)ilyen méhszájérlelõ tabletát rakatak fel éjszaka!!reggelig aludtam és amikor felkeltem már voltak ilyen apró fájásaim!!utánna megvizsgált az orvos majd még 1 et felrakott!!na onnantól kezdve jöttek szépen a fájások!!azt mondták hogy engem is felraktak volna infúzióra ha nem lett volna ilyen gyorss ütembea szülésem!!hát ha már felraknak infúzióra nemhiszem hogy felkelhetsz!!nst-én is ott kell feküdni egy darabig, de ha kéred biztos felkelhetsz nekem is engedték!!ahogy felkelltem mindjárt jobb volt egy bizonyos ideig majd ekkor volt a beöntés meg a fürdés is!!aztán megszületett a kislányom!!számomra nem volt olyan fájdalmas rosszabra számítottam! remélem neked is könnyû szülésed lesz!!:) grat a babához!!
Nekem oxitocinnal ersítették a fájásokat, ahogy bekötötték az infúziót, onnantól nem kelhettem fel! 2 órára rá megszületett a kislányom. A beöntést elõtte adják. Mondjuk én kúpot kaptam, de semmi hatása nem volt.
Ha infúziót kapsz, és beindulnak azok az igazi mesterséges fájások, amik szerintem rosszabbak mint ha nem kell infúzió ( van összehasonlítási alapom) kedved nem lesz felkelni hidd el!!! Gyors, hatékony, de fájdalmasabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, de a kérdést 2008.06.10-én írtam, azóta már másfél éves a kisfiam!!!

Ma kéne szülnöm. Ha nem szülök még 5 napig akkor meginditják a szülést, infuzioval. Az milyen? Fájdalmas az is? Mennyi idö alatt van igy meg a gyerek?

Legjobb válasz: Attól függ hogyan reagál a szervezeted az oxitocinra. Az indítás olyan,h infúzióval bekötnek neked eg hormont,az oxitocint,ami felelõs a természetes szülés beindulásáért,a méhszáj tágulásáért.Erre beindul a szülés. Ne aggódj!Engem császárral fenyegettek,mert nem sok jele volt,h ki akarna jönni a kisasszony.Szülés elõtt 7órával még teljesen zárt és kicsit kemény volt a méhszájam,majd magától beindult minden,és pikk-pakk túllettem rajta.

Attól függ hogyan reagál a szervezeted az oxitocinra. Az indítás olyan, h infúzióval bekötnek neked eg hormont, az oxitocint, ami felelõs a természetes szülés beindulásáért, a méhszáj tágulásáért.Erre beindul a szülés. Ne aggódj!Engem császárral fenyegettek, mert nem sok jele volt, h ki akarna jönni a kisasszony.Szülés elõtt 7órával még teljesen zárt és kicsit kemény volt a méhszájam, majd magától beindult minden, és pikk-pakk túllettem rajta.
szia. én is indított szüléssel szültem. reggel bementem (38hetesen és 2 naposan) sima vizsgálatra a dokimhoz, meg NST-re és már nem engedtek haza, mert ki volt nyílva a méhszájam 4 cm-re és zöld volt a magzatvíz is. és azt mondták, hogy a baba ki akar jönni. Nálam úgy volt, hogy reggel 10 kor kerültem szülõszobára. kaptam 1 liter infúziót, ugyanis se enni se inni nem lehet. nekem azért adtak egy pár korty vizet :) utána volt burokrepesztés (ezt meg sem éreztem) majd 500ml oxitocint. délután 13 órakor kezdett rossz lenni, 14 órától jó erõs fájásaim lettek és pontban 15 órakor meglett a kisfiunk. Az tény hogy fájt, de túléltem. sok sikert és minden jót. 5 hetes kisbaba anyukája
Szia! Én is mára vagyok kiírva, de semmi jele, hogy meg akarna születni a drágám. NST jó. Jóslófájás az van. Kétnaponta kell NST-re mennem és hétfõn befektetnek, ha nem indul meg addig. Kitartást.
Én 6 napja hordom túl és pénteken indítanak ha addig nem jön magától.A doki szerint magamtól megyek be elötte még és én is ebben reménykedem.Azt mondják erõsebbek a fájások indításnál, de gyorsabban túl vagyunk rajta.Ismerõsöm mindkét gyermekét így szülte.3-4 óra alatt túl volt rajta.Azért én jobb szeretnék simán szülni.
Lehet, hogy valami fertõzést kapott, vagy belekakilt a magzatvízbe!
Igaz csaszarozas utan tortent. Altattak mert surgos volt, nem tudtam eszhez terni mikor kertek hogy szoptassam meg. Amikor ok probaltak tapszerrel akkor hirtelen elszurkult, azonnal vittek a surgossegire es antibiotikumot kapott 3 alkalommal. Reggel, este majd kovetkezo nap reggel is. Kerdeztem a szulesznot miert kap antibiotikumot ha "semmi" baja. Azt mondta fertozes ellen, nem tudtak tenylegesen fertozes volt de a biztonsag kedveert adtak.
A kérdező hozzászólása: Igen 2es , énis ezt nemértettem. . . Végül nekem is császár lett.aztmondták elfáradt a baba a vajúdás alatt, és azért szürkült el...nincs semmi baj , de a biztonság kedvéért kap infuziot.akkor azért is elszürkülhetnek, mert fertõzést kaptak, erre az antibiotikum. Igazság szerint fogalmam sincs mit kapott, azért itt kérdem, 50x rákérdeztem ott is, az összes nõvérkének az volt a válasza , hogy nyugi anyuka majd a fõnõvér elmondja. . .Nemlett belle semmi, mind1is szuper korhàzba voltam. . . Akkor csak antibiotikumot kapnak születés utàn, v valami mást is szoknak ilyen esetbe? Meg jöhetnek válaszok.


Streptococcust állapítottak meg a 36. hét környékén nektek? A szemicilin kiírtja? Ha szülés közben intravénásan kapok antibiotikumot, az hogy történik? Egy helyben kell feküdnöm fájások közepette, amig le nem csöpög az infúzió?

Nekem sajnos pozitív lett, és nagyon megijedtem, mert olyan sok rosszat lehet olvasni, hogy mi lehet a babával. Most szemicilint kell szednem, de azt igazából azért kaptam, mert a vizeletemben is bacikat találtak. :( Írnának azok, akik ilyen bacival szültek, hogy mi volt náluk? Köszönöm!

Legjobb válasz: Nekem volt. Èn semmit nem kaptam elötte. Mikor a vajúdás elörehaladott volt intravénásan nyomták belém. (nálunk minden szülönö kap egy tüt a kezébe, ha valami van akkor rögtön oda nyomnak bele minden) egyböl lement. A babát meg megfigyelték az elsö pár napban és ennyi.

Nekem volt. Èn semmit nem kaptam elötte. Mikor a vajúdás elörehaladott volt intravénásan nyomták belém. (nálunk minden szülönö kap egy tüt a kezébe, ha valami van akkor rögtön oda nyomnak bele minden) egyböl lement. A babát meg megfigyelték az elsö pár napban és ennyi.
Nem kell amiatt egyhelyben feküdni. Csak lesz egy kis branül nevû csõ a karodban (hajlékony, tudsz vele mozogni) és azon keresztül benyomják. Egy perc az egész, érezni sem fogod. Annyit érdemes tudni, h ha fájásaid vannak, akkor mindenképp menj be, ne hezitálj. Ha viszont csak a gyanuja is fennáll, h szivárog a magzatvíz, akkor azonnal kórház, mert meg kell kapnod a gyógyszert. Egyébként ma már az infúziózás sem olyan, h feküdni kell vele. Ha bekötik ugyan korlátozódik a mozgástér, de lehet vele állni, sétálni, labdán ülni stb.
Annyi, h vajúdás közben kapsz egy infúziót. Mondjuk engem zavart, h bent van a tû, mert szívesen feküdtem vna oldalamon, de nem t udtam miatta, hanem hanyatt kínlódtam. A babát megfigyelik, az enyém elõvigyázatosságból azért kapott egy szurit a kórházban.
Szia, én sem kaptam gyógyszeres kezelést terhesen, csak a szülésnél intravénásan. Az tényleg annyi, hogy egy injektciót kapsz tulajdonképpen vénába, tehát nem csöpög, hanem benyomják. Viszont azt hiszem 4 óránként kell kapni nem tudom, hányszor, és nekem csak egyet sikerült beadni, mert megszültem egy óra alatt. Nem tudom, hiányzott-e a többi, mert végül a kisbabám szerencsére negatív lett.
Nekem is van, azért írom jelenidõben, mert ezt nem lehet kiírtani, csak elfojtják vagy mi. A lényeg, vajúdás kezdetén kapsz injekciót, amit 4 óránként meg kell ismételni, amíg meg nem szülsz. Én 3-at kaptam, mert 9 órát tartott az egész. Azt nem hiszem, hogy egy helyben kell feküdnöd, csak beadják és kész. Én mondjuk a 9 órát végigfeküdtem, mert folyamatosan oxitocint kaptam, így oda voltam szögezve, de az antibiotikumot a streptococcusra csak úgy beadták külön 4 óránként. A babáimat (mivel ikreket szültem) szülés után persze megvizsgálták ezzel kapcsolatosan is, semmi bajuk nincs és nem volt! (már 6, 5 hónaposak) Könnyû szülést!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat! Megnyugtattatok, hogy nem kell egybõl a legrosszabbra gondolni.

Ha valakit hétvégén bevisznek kiszáradással a kórházba és infúziót kap utána kiengedik, vagy meg kell várni a következõ munkanapot?

Legjobb válasz: Majd akkor engedik ki, ha már megfelelõ az állapota. Ennek köze nincs a munkanapokhoz.

Majd akkor engedik ki, ha már megfelelõ az állapota. Ennek köze nincs a munkanapokhoz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, én úgy tudtam, hogy meg kell várni, hogy lássa orvosi team is, ne csak az ügyeletes. De köszi szépen az infót.
Ez a kiszáradás alkoholt/másnaposságot jelent, vagy valami súlyos hasmenést? Csak kíváncsiságból kérdezem.
A kérdező hozzászólása: Egyiket sem :) . Amúgy sajnos magam miatt kérdeztem. Hörghurutom van, igen erõs, fulladok. Kaptam antibiotikumot, hörgõtágítót még szerdán. Akkor még ettem valamit, csütörtökön már alig, tegnap semmit, ma semmit. Vagyis próbálkozom én enni, de egy korty bármi után szaladok hányni, de ezt megelõzi egy iszonyú fulladásos roham. Igy a gyógyszert se tudom szedni. Amúgy magas lázam is volt, tegnap óta viszont csak hõemelkedésem van. Más bajomat nem érzem, vagyis nem fáj semmim.
uhh, elég rosszul hangzik, gyógyulást kívánok!
A kérdező hozzászólása: Azért kérdeztem, hogy hazaengednek-e pl most a hosszú hétvégén mert az egész húsvétot nem szívesen tölteném kórházban.
A kérdező hozzászólása: Ja, köszi amúgy...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!