Találatok a következő kifejezésre: Ha ilyenek tavaly (9 db)

Ha a tavalyi évben kifizettem egy kintlévőségkezelőnek a vásárlási kártyám utáni összes költséget akkor hogy lehet az, hogy egy másik ilyen cég követel még rajtam 20000 ezer forintot?

Az els? cégt?l hiába kértem a nullás igazolást nem küldték ki. Ki tudna segíteni, hogy nem huzzanak le mégtöbb pénzzel?

Legjobb válasz: Van valami bizonylatod arról, hogy kifizetted az elõzõt?

Van valami bizonylatod arról, hogy kifizetted az elõzõt?
Igen a bizonylatokat kellene elfaxolni, vagy a másolatot postán elküldeni, minél hamarabb.
A kérdező hozzászólása: A második követeléskezelõ azt mondta, hogy menjek be a bankba és kérjek 0-ás igazolást.A bank azt mondta, hogy nincs már náluk az eset mert eladták nekem kell a két céggel viaskodnom.Az elsõ követeléskezelõtõl most kértem 0-ás igazolást.Azt mondták majd küldik.Megjegyzem már tavaly októberben is kértem de nem ért ide.Minden befizetésrõl megvan a csekkem.Az elsö cég azt mondja, hogy lát valami tartozást ami engem már nem érint mert náluk is le van zárva az eset.A fizetésembõl letilthat egy ilyen cég?
A kérdező hozzászólása: Bonyolódik a dolog.Az elsö cég megkérte a 0-ás igazolást a második cégtõl aki követeli rajtam a pénzt. A befizetést igazoló csekket nem kérte tõlem senki. Ma felhívott egy férfi szintén a második cégtõl.Elkezdett fenyegetõzni, hogy végrehajtás elötti utolsó figyelmeztetés és mondjam meg mikor fizetek. Ez egy ördögi kör.Mikor lesz ennek vége?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Mindenkinek aki válaszolt vagy válaszolni fog.
Második voltam. Kérd ki magadnak, hogy ilyen hangon beszéljen veled. Legyél határozott, kérjék faxszámot, hogy hova faxold el a csekkek másolatát. Lehet, hogy miután eladta a bank a tartozásod, még utána számoltak el kamatot. Ha így volt, akkor is csak a különbözetet kellene fizetned. Ha irásban válaszolsz nekik, akkor van nyoma. Csak telefonban, az kevés. A csekkek másolata mellé irj egy levelet, hogy te már ennek meg ennek a behajtónak már fizettél, a továbbiakban zaklatásnak veszed, ha nem hagynak békén. Ha kétszer adta el a tartozásod a bank, az már nem a te bajod. A bizonylatokat ki ne add a kezedbõl. Ne félj tõlük, legyél határozott!! Sok sikert!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Az újabb fejlemény az, hogy állítólag amig én 8 hónap alatt kifizettem a tartozást az idõ alatt keletkezett a 20000 forint kamat.Hiába fizettem ki a Retro Aktív Kft-nek a tartozást a követelést a Dél Pannon Zrt inditotta el és követeli a 20000 forint kamatot. A Retro Aktívnál már le van zárva az ügyem és Õk sem értik mit követelnek még tõlem.Most megpróbálják ezt kideriteni. Õrület.Valaki érti ezt?
Hogy keletkezhetett még kamattartozásod, ha egyszer eladták a behajtónak a tartozásodat? És ez már uzsorakamat, vagy ekkora nagy összeggel tartoztál, hogy ilyen sok lenne a kamat? Valami nem egyenes ebben a dologban. (nem veled)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a válaszokat.A kintlévöségkezelö -aki megvette a Cib banktól a hitelemet- elengedte a 20000 forintos kamattartozásomat mert kis összeg. Hurrá Mindenkinek szép napot.

Ha ilyenek voltak tavaly a ciklusaim akkor teherbe eshetek?

2007-ben:

Legjobb válasz: Szia! Lehet, hogy elöször annak kellene utána járnod, hogy miért van ennyiszer cisztád. Vannak lelki problémáid? Nézni kellene a hõmérsékletedet és vehetnél ovu tesztet, vagy elmehetnél egy teljes nõgyógyászati kivizsgálásra hogyha kisbabát szeretnél.

Szia! Lehet, hogy elöször annak kellene utána járnod, hogy miért van ennyiszer cisztád. Vannak lelki problémáid? Nézni kellene a hõmérsékletedet és vehetnél ovu tesztet, vagy elmehetnél egy teljes nõgyógyászati kivizsgálásra hogyha kisbabát szeretnél.
voltam kivizsgáláson. de aztmondták minden rendben. lelki problémám nincsen. az orvos azt mondta a ciszta akár minden honapban is lehet.
nagyon rendszertelen a mensid, ezt kellene beállítatnod. Nem próbáltad a cickafark teát?
cickafarkteat hol lehet venni?

Ciki ha nem vettek fel az egyetemre tavaly és most a szüleid tartanak el már egy teljes éve, mert nem dolgozol? Szóval ciki ha nem tanulsz tovább és nem is mész el dolgozni helyette? És elsősorban: MIT GONDOLSZ EGY ILYEN LÁNYRÓL?

Legjobb válasz: Well,ha egyetemre járnál,valószínûleg akkor is a szüleid tartanának el. Az ciki,ha egy évig nem csinál semmit.Legalább beiratkozhatna okj-re vagy nyelvtanfolyamra. Én is felvételi elõtt állok,várok a papíromra,de ha nem vennének fel én ezt a kettõt csinálnám.És meglehetõsen szégyellném magam,ha otthon döglenék a nyakukon.Inkább hasznossá tenném magam.

Well, ha egyetemre járnál, valószínûleg akkor is a szüleid tartanának el. Az ciki, ha egy évig nem csinál semmit.Legalább beiratkozhatna okj-re vagy nyelvtanfolyamra. Én is felvételi elõtt állok, várok a papíromra, de ha nem vennének fel én ezt a kettõt csinálnám.És meglehetõsen szégyellném magam, ha otthon döglenék a nyakukon.Inkább hasznossá tenném magam.
19:38!Nem lehetetlen!!Ezt azok mondják, akik mentegetni akarják magukat!Nem kell, hogy büdös legyen a munka, amit ajánlanak, el kell vállalni, nem pedig válogatni a mai világban!Nekem ha nem lenne munkám, elmennék akár utcát söpörni, mert nem szeretném, hogy valaki eltartson...Jobb az, amikor az embernek SAJÁT pénze van, nem másét költi!
CIKI!Nem bántani akarlak, de szánalmas, semmirekellõ az ilyen!Nekem lesült volna a képemrõl a bõr, ha se tanulni, se dolgozni nem dolgoztam volna, hanem csak éltem volna a nagyvilágba a szüleim nyakán!
Az ilyen lány szerintem egy lusta dög.... senkit nem akarok megbántani ezért csak ennyit írok...
nem értelek... annyi OKJ-s képzés van ahová kb annyi a elvétel hogy mész és ki töltesz egy papírt és máris bent vagy! Én így kerültem az Eötvös Lóránd Tudományegyetemre! Úgyhogy mo mindenképpen állj neki neten keresgetni! Mit csináltál egész évben amíg a szüleid dolgoztak? Ha segítség kell tanulással kapcs.-ban írj privit!
azt, hogy ideje elmennie dolgozni
Hasonló a helyzet nálam , én most fogok halsztani 1 évet. Szerintem a mai helyzetben, amikor alig lehet munkát találni érthetõ. Próbáltál munkát keresni? 20/F
naplopó, közveszélyes munkakerülõ! még arra sem volt hajlandó, hogy megkeresse az elsõ egyetemi évére a költõpénzt!
Azt, hogy buta. Ha lenne egy kis esze, akkor nem a csodára várna, hanem igyekezne a következõ felvételiig plusz pontokat szerezni. Akár nyelvvizsgával, akár okj-vel, akár újra érettségizéssel. Mert ugyan van esélye, hogy a következõ évben ugyanaz a pontszám elég lesz a kívánt helyre, de elég kicsi.
Már bocs de fiúban is van ilyen sõt akik egyetemre mennek nagyrészük ugyenilyen típús csak van 1 jó alibijük mért loggnak a szülök nyakán. A legtöbb egyetemista tudja hogy a tanulmányaivel kit'rülheti de ennek ellenére nem dolgozik és elvárja hogy a bulit, ruhákat... fizessék a szülök.
bocsi, de nem mindenki bölcsész meg tanár szakos...
Mondd meg neki, hozzám jött dolgozni.... A "váltómra" ráférne egy kis fényezés.
jött=jöhet
Azért tart itt az ország, ahol mert sok ilyen semmirekellõ, dolgozni nem, csak egyetemre járni akaró "bölcsekkel" van tele ... Én érdekesképpen már 19 évesen elkezdtem dolgozni, mellette fõiskolára jártam levelezõn, plusz angolt tanultam, gyakorlatra jártam stb.. simán meg lehet oldani, csak részlegkérdés az egész. És nem csak az irodai munkákat kell ám nézegetni, én is elég kemény fizikai munkát végzek, megjegyzem nem 200 ezerért... Anyuka meg apuka helyében már rég elzavartam volna otthonról.. és bocsánat, ha sértõ amit írok, csak hát kiakasztóak az emberek:S 23L
azám, ciki......ezért nem is gondolok rólad semmi jót...hadd ne fejtsem ki bõvebben....
mármint nem rólad nem gondolok semmi jót, hanem a nõvéredrõl, mivel ugye róla szól a dolog.... :)
Ciki nem ciki én érettségivel, és két szakmával nem találok munkát már másfél éve, igen a szüleim tartanak el, mert NINCS munka, a Tescoba sem vettek fel, csak azért nem csinálok meg egy harmadik szakmát, hogy a szüleim pénzét költsem. Aki szerint ez annyira ciki, ami ellen lehetne tenni valamit, mondja meg, hogy mit csináljak, álljak ki táblával a nyakamba, mert már mindent megpróbáltam, de vissza se hívnak sehonnan. Két év munkaviszonyom van az egyik szakmámban, tanulóként dolgoztam 15.000Ft ösztöndíjért. Ismerõs nincs. Mostanában már hirdetés sincs normális, csak ilyen piramiscégbe beépülõs vállalkozós házalós, meg k*rvának.
sztem akk nem ciki ha pl keres csak nem veszik fel meg ilyesmi..szal ha öhibáján kivül van igy...de az hogy a növéred a szüleiteken élösködikk... na ez nan ciki. ne vegyél róla példát..
Párom friss diplomás, 185 ezret fog keresni, 1 hét és kezd. A munka alap, ha nincs suli. Én 1 évet otthon voltam, mert nem találtam munkát! Illetve találtam, de érdekes mód sehova nem kellettem...
A kérdező hozzászólása: nem úgy néz ki mint egy munkakerülõ... drága szemcsi, táska, magassarkú...
A kérdező hozzászólása: nem én vagyok az. a nõvérem. akar munkát de nem akármilyet. azt mondja hogy havi 80-100ezerért nem fog heti 40 órát gürcölni. neki a fizetés 200ezernél kezdõdik.
Én egyetemre járok és a szüleim tartanak el, próbáltam mellette dolgozni, ez 2 évig ment (sajnos a suli rovására), ha a szülõk tudják támogatni, szerencsés helyzet. Azt az egy évet meg fordíthatja tanulásra (hogy tuti felvegyél köv. évben. Mire jelentkezett?), vagy ha nem talál ideiglenes állást (érettségivel nem könnyû), akkor OKJ képzés. Amúgy a trendi napszemüveg és magassarkú még nem utal gazdagságra...
Igen, elég ciki....
De gondolom te még nem tartasz az érettségi/felvételinél. Akkor sztem ne szólj bele, amíg nem vagy az õ helyzetében?
el kell szomorítanom a nõvéredet, mert a friss diplomás 120-at kap kezdõ fizetésnek. esetleg el kell mennie doktorira, de oda csak masteren át vezet az út. mire ledoktorál, 30 éves simán meglesz. addig anyuci-apuci nyakán fog bulikba hömpölyögni?
kedves utolsó te nagyon okos lehetsz :D:D:D minden diplomás kezdõ fizetése 120, nem több, nem kevesebb :D ha mégis, az biztos illegális, nem?:Ddd:D:DD:D:Dd:D.d:DD.d.
Pfff! 200 ezernél? :D Eszénél van a nõvérkéd? :O Szerintem nagyon pofára fog õ esni az életben még... :S Egyetemi végzettség nélkül, mindennemû munkahelyi tapasztalat nélkül, csupasz [email protected] mit akar??? Max ha elmegy strihelni... Szánalom, h egyesek milyen nagyot képzelnek magukról, de komolyan!!!
Hát ne haragudj meg rám, és az sem érdekel h le fognak pontozni... De ha a nõvérednek ilyen nagyok az igényei h havi 200 ezret keressen, akkor mondd neki h öltözzön ugyanilyen csinosan és szedjen össze gazdag pasikat, mert akármennyire jó szakember is legyen bárki, 200 ezret nem sokan tudnak megkeresni! Am én sosem tudnám elviselni h anyámék állják az összes kiadásomat! De nem vagyunk egyformák... Próbáljatok beszélni a fejével, mert felnõtt nõként azért már fel kell tudnia fogni a dolgokat. Sok sikert!
"Nem lehetetlen!!" De sajnos az...ismerõs nélkül lehetetlen...utcasöpréshez nem vagyok elég hátrányos helyzetû, a segély sem jár, és 6 osztálynál több iskolám van. Hihetetlen milyen emberek vannak, egybõl ítélkeznek, nem kívánom senkinek, hogy tudja milyen ez... Ha nincs munkahely mégis hol dolgoznának az emberek, baromi nagy a munkanélküliség, bezzeg a szüleim idejében, egy jó szakmával, sima érettségivel szinte bárhová felvették az ember, most meg semmi nem elég.

Ha tavaly vásároltam egy házat akkor igényelhető-e még rá adókedvezmény? Ha jól tudom régen volt ilyen, csak azt nem, hogy most is van-e még rá lehetőség.

Legjobb válasz: Már sajnos nem, ha a kamttámogatásra gondol.. egy 2007-es tv. módositás alapján már csak a régen megkötött államilag támogatott hitelszerzõdésekre lehet, de azok is kifutóban vannak már..

Már sajnos nem, ha a kamttámogatásra gondol.. egy 2007-es tv. módositás alapján már csak a régen megkötött államilag támogatott hitelszerzõdésekre lehet, de azok is kifutóban vannak már..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ. Sajnos már akkor ezt is elvették. Na de nem baj, az élet megy tovább.

Mit lehet tenni ilyen esetben? Mi történik, ha mi nem fizetünk, mert jogtalan a követelés? Tavaly egy ismerősünk lerobbant külföldön. Mi nem tudtunk érte menni, de megadtuk egy ember számát, aki persze nem ingyen, de vállalta, hogy kimegy érte.

Az ismerősünk végül nem fizette ki az illetőt,aki viszont ellenünk indított eljárást.Közjegyző kiküldött egy fizetési meghagyást,de nem az állandó,hanem az ideglenes címre,és ezt nem tudtuk átvenni.Most kaptunk egy újabb levelet,amiben az van,hogy jogerőre emelkedett az ügy,mivel kézbesítettnek tekintették az előző levelet is.Nekünk a köztük lévő megállapodáshoz semmi közünk,mégis lehetséges,hogy nekünk kell fizetni?

Legjobb válasz: aláirtatok bármit?

aláirtatok bármit?
most már igen, nektek kell fizetni. a hiba, amit elkövettetek, az az ideiglenes cím. az ugyanis éppen arról szól, hogy most nem otthon vagytok, hanem máshol, itt lehet titeket hivatalos ügyben utolérni. ezért oda küldték a papírt. a fizetési meghagyás, meg éppen arról szól, hogy ha nem élsz az ellentmondás lehetõségével, akkor elismered a tartozást. (ha ellentmondtál volna, akkor lett volna belõle bírósági ügy) innentõl kezdve te már nem tehetsz mást, mint, fizetsz. ha fizettél, akkor nekiállhatsz követelni az ismerõstõl a pénzt. ha nem fizetsz, akkor behajtják.
"De ha mi nem fizetjük ki ezt a pénzt, akkor mit tud tenni a közjegyzõ?" Leszopja magát, vagy azt aki épp a közelében van. Ugyanis senkivel sem kötöttél szerzõdést, nem vettél igénybe semminemû szolgáltatást, így nem is tartozol senkinek semmivel.
Ha így áll a helyzet, nyugodtan támadd meg. Szerintem ha nem támadod meg, akkorsem tudnak semmit sem csinálni, de jobb ha lépsz. Kizártnak tartom, hogy így behajthassák rajtatok.
14: (jogilag) elismerte a tartozást, tökmindegy, hogy kötött-e szerzõdést vagy sem. 15: jogerõs döntést nem lehet megtámadni. mi lenne, ha elolvasnátok a korábbi válaszokat is?
17: visszafelé: 3: akkor a közjegyzõ megkérdezné, hogy meg tudod-e valamivel alapozni az állításod. ezért írtam korábban, hogy valószínûleg az ismerõsük tett egy nyilatkozatot, hogy õk vállalták a fizetést. valamilyen szinten kell vizsgálni a követelés megalapozottságát, de messze nem annyira, mintha bíróság lenne, hiszen az egész folyamat csak akkor lép életbe, ha a fizetésre kötelezett nem mond ellent. ha megteszi, akkor bíróság és teljesen más szintû bizonyítási kényszer. 1, 2: a szóbeli szerzõdés is szerzõdés, csak nehezebben bizonyítható. jelen esetben elég az alátámasztás is, pl. egy tanúval, lévén a másik fél mondhatja azt, hogy nem is igaz és akkor majd a bíróság dönt. a törvény konkrétan azt mondja ki, hogy ha nem mondasz ellent, akkor elfogadod. ott van a link, el kell olvasni. õk nem mondtak ellent és ezzel (jogilag) elismerték a tartozást. ez a törvény. ez az egész arra lett kitalálva, hogy ne tudjon az adós bujkálni. nem veszi át a fizetési felszólításokat, nem nyit ajtót, stb. küldenek neki egy fizetési meghagyást és két választása van, vagy nem veszi át és akkor behajtják, vagy átveszi és ellentmond, de akkor mehet a bíróságra. az egész balhé alapvetõen abból van, hogy nem törölték az ideiglenes lakcímüket és ezért nem kapták meg a levelet. ha megkapták volna, akkor mondták volna a közjegyzõnek, hogy nem ismerik el a tartozást és akkor a fickónak a bíróságon kellett volna megmagyaráznia, hogy miért olyannal akar fizettetni, akivel kb. 2 percet beszélt összesen telefonon és semmi más köze nem volt a dologhoz. ezért kell odafigyelni arra, hogy mi van beállítva lakcímnek, tartózkodási helynek. a lakcím, tartózkodási hely bejelentés nem állambácsi újabb baromkodása, hanem baromi fontos dolog és ezt éppen a fenti példa mutatja.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat! Megírtuk a levelet a közjegyzõnek, amiben megtámadtuk a fizetési meghagyást. Több okból is hibáztak véleményem szerint, de majd kiderül. Az illetõ követelése teljesen jogtalan, de az állítólagos igazát, majd szerintem a bíróság elõtt kellene bizonyítania. Már ha lenne mivel!
ezzel csak azt éred el, kopogtatni fog a végrehajtó az ajtódon, hogy jött foglalni. jogerõre emelkedett ügyben nincs semmi, ami halasztó hatályú lenne. azaz neked már mindenképpen fizetned kell, vagy magadtól, vagy végrehajtják, a különbség annyi, hogy az utóbbi sokkal többe kerül (neked). a legtöbb, amit ebbõl kihozhatsz az, hogy több évnyi pereskedés után majd visszakapod a pénzed, feltéve, ha találsz olyan ügyvédet, aki ezt a helyzetet felvállalja. de mindegy, nem tépem tovább a szám, látom felesleges.
Ennyi suket dumat! A kezbesitesi velelem megdontese iranti kerelmet kell surgosen eloterjeszteni' hogy nem tudtatok atvenni, bar sajnos nehez alatamasztani az onhiba hianyat, de meg kell probalni. Az ellentmondasra vegrehajtas alatt is van mod, pont a velelmezett kezbesites eseteben. Ebben irjatok le hogy nem ti tartoztok. Hanem kicsoda, adataival. Es vegul a vh megszunteteset kell kerni mert nem a megfelelo szemely az ados. Egy ugyvedhez menjetek el azonnal mert ezek hataridos dolgok.
ûha jogerõs, ha nem, kérd a kézbesítési vélelem Megdöntését. Akkor ha ki is adja közben végrehajtásra, nygszik a vh, ileltve még mindig megtámadhatod bíróság elõtt.
Mért kéne nektek fizetnetek? Semmi közötök az egészhez.
A kérdező hozzászólása: Oké, tartózkodási hely, meg minden, de ha ön hibánkon kívül nem tudjuk átvenni az oda küldött levelet, akkor milyen jogon veszi azt átvett küldeménynek? Na, mindegy nem vitázom.., be kell látnom Magyarországon ez már csak így megy! :) Fõleg így minden bizonyíték nélkül! Mi nem állapodtunk meg az illetõvel semmibe, mindössze egy telefonszámot adtunk meg neki..., szóban.., tehát akkor??? Ááá, ez vicces.. .) De azt még mindig nem tudom, hogy közjegyzõként letíltási joga is van , vagy csak kiadhatja behajtó cégnek ezt a követelést?
Külföldi bírósági döntés, magyarban nem érvényes :-D EU-s tagország legalább?
Aki kiment érte, az gondolom veletek állapodott meg, ti pedig aláírtátok a papírját. Ez esetben õ veletek áll szerzõdées viszonyban, és ti neki tartoztok. Mivel nem akartatok fizetni, ezért titeket perelt be. Ha így van, be tudja hajtani rajtatok bírósági úton. Nektek viszont az ismerõsötöktõl kellene behajtani a pénzt, aki tavaly lerobbant. Gondolom õ nem írt alá veletek semmit, és nem is akar fizetni így. Így viszont bajos lesz behajtani rajta. Titeket a barátotok rendesen megszivatott. Ha nem fizettek annak, akivel szerzõdtetek, akkor majd a jogi procedúra költségeit, a bíróságot is nektek kell majd kifizetni. Fizessétek meg azt amiben megállapodtatok, és hajtsátok be az ismiteken azt amit és ahogy tudtok.
Ha ezzel a maussal csak szóban állapodtatok meg, akkor neki sem lesz egyszerû dolga veletek. Be kell bizonyítania, hogy ti vállaltátok az anyagi rész rendezését, ha nem tudja bizonyítani, akkor elbukja a pert valószínûleg, és még a bírósági költségek is õt fogják terhelni.
A kérdező hozzászólása: Mi semmit nem írtunk alá, senkivel! Sõt, igazából csak megadtuk a telefonszámot, és õk intézték egymással a dolgot. Viszont õk is csak szóban állapodtak meg. Én azt nem értem, ha pl. a rendõrség ki tudja mindkét címre küldeni a papírokat, akkor a közjegyzõ miért nem tette ezt meg? De ha mi nem fizetjük ki ezt a pénzt, akkor mit tud tenni a közjegyzõ?
na, akkor még egyszer. TÖKMINDEGY ha a fizetés meghagyás jogerõre emelkedett, akkor FIZETNED KELL, különben BEHAJTJÁK és még a behajtási költséget is fizetheted. ez a hajó már elment, kész, vége, ennyi volt.
Sajnos az utolsónak szerintem igaza van. Ha a fizetési meghagyást nem támadod meg, akkor az jogerõre emelkedik, nem kell hozzá semmi. Habár ha nem is tudtál róla... De így csak várakozva valóban behajtás lesz.
A kérdező hozzászólása: Ja, ez a magyar jogrendszer? Bemegyek egy közjegyzõhöz, azt mondom, mindenféle bizonyíték nélkül, hogy xy tartozik nekem, és rögtön behajtják rajta??? Ez szép... Természetes, hogy nem várakozom, de ma kaptam kézhez a levelet, és mivel konkrétan csak a férjem tud eljárni ebben az ügyben, így gondoltam közben utána érdeklõdöm. Köszönöm a válaszaitokat, bár nem lettem nyugodtabb! :)
" Bemegyek egy közjegyzõhöz, azt mondom, mindenféle bizonyíték nélkül, hogy xy tartozik nekem, és rögtön behajtják rajta???" egyrészt nem bizonyíték nélkül, csak nem kell annyira megindokolni, mint a bíróságon. arra tippelnék, hogy az ismerõsötök tanúsította, hogy ti vállaljátok a költségeket. másrészt nem azonnal, hanem küldenek egy levelet, amire ellent lehet, kell mondani. akkor bíróságra kerül az ügy és már a követelõnek kell bizonyítania, hogy ti tartoztok. ha nem mondtok ellent, akkor elismeritek a tartozást. ez így mûködik. harmadrészt, a hunyók alapvetõen ti vagytok az ideiglenes lakcímmel (asszem most tartózkodási hely a neve, de mindegy), az ugyanis éppen arról szól, hogy hivatalos ügyben hol kell benneteket keresni. a közjegyzõ ennek megfelelõen járt el. az, hogy a rendõrség minkét helyre kiküldi, az ebbõl a szempontból édes mindegy.
16-nek. közjegyzõ jogerõje bíróság elõtt megtámadható. sürgõsen foruljatok ügyvédhez egéybként.

A felvi.hu-n láttom olyat, h egy szaknak 202 volt tavaly a ponthatára. Ezt elnéztem, vagy tényleg lehet ilyen alacsony? Ha lehet, miért alacsony? Idén, vagy jövőre megemelhetik sokkal jobban, pl.270-re?

Legjobb válasz: Olvastam egy cikket elméletileg jövõre is még a minimum 240 lesz, és majd a következõ évben emelik, de azt nem lehet tudni, hogy mennyivel.

Az nem lehet, hogy Fsz-es képzés volt. Ott a minimum is kevesebb mint 240 pont.
Olvastam egy cikket elméletileg jövõre is még a minimum 240 lesz, és majd a következõ évben emelik, de azt nem lehet tudni, hogy mennyivel.
A tavalyi felvételi után átnézegettük a ponthatárokat, és asszem volt 200-as is amúgy (ami a vicc, hogy nem csak költségtérítésesen). Ez úgy lehet, hogy olyan magas a keretlétszám, és olyan kevesen jelentkeztek, hogy azt is fel kell venni, aki épphogy nem bukott meg semmibõl. (Az idei rendszerben, hogy épphogy átmész mindenbõl az már nem elég, mert meg kell lenni a 240 pontnak, ami 20%-os érettségivel és 2-es évvégi jegyekkel nem lehet meg.)
tavaly 200 pont alatt nem lehetett a minimum, idén meg 240 pont alatt nem lehet, remélem így már érted :)
Én már tényleg tarkón lövöm magam, sorry... Tavaly a minimumponthatár 200 volt, idén már 240. Vagyis idén 240 alatt nem vehetnek fel sehova, a ponthatár legalább 240 lesz. A pontokat nem megemelik, hanem emelkedik, illetve csökken... A pontokat a felvételizõk alakítják, és nem egy központi emberke, akik fingik egy nagyot, majd eldönti, hogy akkor szociológiára legyen mondjuk 394. Mi azt honnan tudjuk, hogy mekkora lesz a ponthatár a jövõben?
És szerinted ezt ki érti???? Elõbb írtam le édes bogaram, hogy a felvételizõk alakítják a ponthatárokat, te elõre semmit nem tudsz errõl. Még a ponthatárok alapvetõ mechanizmusát sem érted, még az elsõ választ sem tudtad értelmezni, akkor ne te háborodjál már fel... Komolyan remélem a jövõben a keretszám még ennyi se lesz, legalább kevesebb hülye diplomás lesz ebben az országban.
Ha ennyit se értesz, fölösleges felsõoktatásba menned.
A kérdező hozzászólása: Nem vagyok hülye, csak nem értem ezeket a felvételis dolgokat, de ha téged meg idegesít az ilyen kérdés nem kell válaszolni. ;) Egyébként több volt annál(ez csak egy példa volt) és még meg sincs minden érettségim, de azért köszi a jókívánságokat.
A kérdező hozzászólása: Már értem...egyébként van még egy évem addig...
A kérdező hozzászólása: Jó azt tudom, h jövõre min.240, de nem értem ezt, h 2010-ben 290 volt, 2011-ben pedig 202. Nyugodtan tarkón lõheted magad.
A kérdező hozzászólása: Értem...köszönöm.:) Egyébként év jegyek jók lettek...négyes, ötös minden...kivéve a matek...:/

Tavaly nőttem 1 év alatt 13 centit, és a térdemen lettek ilyen csíkok, azokat el lehet tüntetni, és ha igen akkor hogy?

Legjobb válasz: Elvileg ellehet tüntetni méregdrága bõrgyógyászati terhersség utáni bõrrepedés krémmel

Elvileg ellehet tüntetni méregdrága bõrgyógyászati terhersség utáni bõrrepedés krémmel
A kérdező hozzászólása: kb mennyibe kerülhet az?és hol lehet szerezni?
striák és a büdös életben nem tünteted el õket, sportolj az feszesíti a bõrt és kevésbé fog látszani, amúgy meg ha kened, akkor egy sima testápolónak ugyanannyi hatása van
A striákat nem lehet eltüntetni, ez van. Sajnos. Viszont a továbbiak kialakulását meg lehet elõzni mindenféle kenegetéssel.
Nekem a mellemen vannak és Müllerben vettem rá egy krémet (kb. 2000 forint volt) és nagyon sokat halványított rajtuk!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!