Találatok a következő kifejezésre: Ha ikerterhességem lesz, (3 db)

Ha én iker vagyok, tényleg nagy az esélyem, hogy a második terhességem ikerterhesség lesz?

Legjobb válasz: én úgy tudom, hogy a genetikai dolgok, mint az ikerterhességre való hajlam is, másodágon öröklõdik. Azaz a Te lányodnak lesz majd esélye az ikerterhességre.

én úgy tudom, hogy a genetikai dolgok, mint az ikerterhességre való hajlam is, másodágon öröklõdik. Azaz a Te lányodnak lesz majd esélye az ikerterhességre.
Ez nem olyan egyszerü. Ha pl. egypetéjü iker vagy, akkor a csak a véletlen müve volt, nem öröklödik, azaz nem nagyobb az esélyed ikreket szülni. Ha kétpetéjü iker vagy, akkor öröklödik és nagyobb is az esélyed kétpetéjü ikreket szülni. Az mindegy, hogy a párod családjában voltak-e ikrek. A következö generációban, azaz a gyermeked esetén már számítani fog neki, hogy az apai oldalon is voltak-e kétpetéjü ikrek, azaz az apa oldala tényleg ugrik egy generációt. De az anya oldala nem ugrik.
Mindez azért van így mert a férfiak is hordozzák a hajlamot, de ugye nem nekik érik meg a petesejtjük, viszont továbbörökitik. igy ha neki lánya lesz, esélyesebb lesz az ikerterhesség, fiúgyermek esetén pedig tovább ugrik még egy egy generációt, illetve mig lány nem születik.

Ha ikerterhességem van (lesz), mikor derül majd ki?

Ha kb 6 hetesen megyek majd els?zör ultrahangra, akkr már kimutatja?

Legjobb válasz: Az uh-n látszódni fog,hogy egy szivecske dobog,vagy kettö,vagy két peteszák van.

Az uh-n látszódni fog, hogy egy szivecske dobog, vagy kettö, vagy két peteszák van.
Azon az UH-n, ahol már látszik a szívmûködés.Lehet, h már a 6hetesen fog.

Az ikerterhességre való hajlam öröklódik? Ha egy nőnek van ikertestvére, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy neki is ikrei lesznek?

Legjobb válasz: igen, bár gyakran inkább az ö gyerekének lesznek ikrei, de persze neki is lehet, nõi ágon öröklõdik, ha apukánál van iker akkor nem.

igen, bár gyakran inkább az ö gyerekének lesznek ikrei, de persze neki is lehet, nõi ágon öröklõdik, ha apukánál van iker akkor nem.
Èn úgy tudom(de keress rá a neten), hogy az egypetéjü ikreknél a férfi viszi az örökítést tovább a második generációba. Vagy is a leggyakrabb, hogy ahol apukának van ikertestvére ott a lányánál lesz nagy valószínüséggel ikerek. A kétpetéjüségre pedig mindenkinek ugyan olyan esélyei vannak.
Én úgy olvastam, hogy a nõn múlik, mivel vagy osztódik a megtermékenyült petesejt és ezért lesznek ikrek, vagy pedig eleve kettõ (vagy több) petesejt érik meg egyszerre és azok termékenyülnek meg!
Nõi ágon, egypetéjû ikresség öröklõdõ. A többi nem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!