Találatok a következő kifejezésre: Ha idén szülök, a tavalyi évi (2 db)

Ha idén novemberben szülök, a tavalyi évi vagy idei béremből számolják a gyedet?

Legjobb válasz: http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/gyermekgondozasi_.. itt olvasd el. az elsõ válaszoló nagy hülyeséget írt / már bocsánat /. a második már jobban képpben van :D szóval, Ha a gyed kezdetét megelõzõ év január 1. és december 31. között volt legalább 180 bérezett nap, akkor az elõzõ évi jövedelem az alap. · Ha az elõzõ évben nincs 180 bérezett nap, de a gyedet megelõzõ naptól közvetlenül visszafelé (akár 2 évbõl is) van, akkor az utolsó 180 napi jövedelem lesz az ellátás alapja.

http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/gyermekgondozasi_.. itt olvasd el. az elsõ válaszoló nagy hülyeséget írt / már bocsánat /. a második már jobban képpben van :D szóval, Ha a gyed kezdetét megelõzõ év január 1. és december 31. között volt legalább 180 bérezett nap, akkor az elõzõ évi jövedelem az alap. · Ha az elõzõ évben nincs 180 bérezett nap, de a gyedet megelõzõ naptól közvetlenül visszafelé (akár 2 évbõl is) van, akkor az utolsó 180 napi jövedelem lesz az ellátás alapja.
az utolsó 6 hónap bére számit csak. hiába dolgoztál 10 évig és kaptál havi félmilkot mi után le is adóztál , ha az utcso fél évben munkanélküli voltál akkor minimálbér után kapsz minden kifizetést. szuper jó ugye.
A Szülést megelõzõ 2 évben 180 biztosított napnak kell lennie. Ha nincs folyamatos munkaviszony akkor számolják a 2 év átlagát. Ha van akkor elvileg a szülést megelõzõ utolsó 180 biztosított napból számolják ki.
Ja és bármennyit is keresel a maximum amit idén adnak az 96.600 Ft, ebbõl még járulékokat vonnak. Szóval ha 150 ezer vagy 300 ezer a fizetésed akkor is csak max. ennyit kapsz. Üdv: második válaszoló
utolsó válaszoló vagyok, igen neked a tavalyi számít :D boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, folyamatosan dolgozom évek óta tehát ha jól értem akkor nekem a tavalyi az alap.
Igen.Pontosan, ahogy írod!
A kérdező hozzászólása: A tgyás-t hogy számolják ki??
Nem. A tgyást számolják a 2102 évi átlagkeresetbõl, ha volt 2012-ben 180 bérezett napod. AZonban a gyedet csak akkor számolják a 2012-es évi béredbõl, ha a tgyást hamarabb megkezded. Ugyanis mindig az igénylést megelõzõ évet veszik alapul, és ha te augusztusban kezded meg a tgyást, akkor a gyed igénylésed 2014 januárra esik - az igénylést megelõzõ év pedig ebben az esetben 2013. Ha volt 180 bérezett napod, akkor a teljes évi jövedelmedbõl számolnak. (pl. volt 1 millió éves jövedelmed, és 320 bérezett napod - akkor a naptári napi átlagkereseted 1 milla/320 - és ez lesz a tgyás alapja). Ha nem volt 180 bérezett nap, akkor a tgyást a tényleges vagy ennek hiányában a szerzõdéses bér alapján számolják, de ilyenkor ugyanannyi maximuma lesz, mint a gyednek.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!