Találatok a következő kifejezésre: Ha idén szülök, és január (2 db)

Ha idén szülök akkor a Gyed-nél a 2007-es évet veszik alapul? Egyébként január 7-re vagyok kiírva.

Legjobb válasz: Ha idén megszülnél, akkor elõször a Terhességi gyermekágyi segélyt kapod 168 napig, aminek az alapja a jogosultság kezdõnapját közvetlenül megelõlõ naptári évben elért, egészségbiztosítási járulék alapját képezõ jövedelem naptári napi átlaga alapján lesz megállapítva. A tgyás annak jár, aki a szülést megelõzõen két éven belül 180 napos át biztosított volt és a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szült.(röviden lényegében ennyi). A tgyás(szülési szabadság) lejárta után vagy jogolt a gyed-re, aminek az alapja már a 2008. év lesz.

Ha idén megszülnél, akkor elõször a Terhességi gyermekágyi segélyt kapod 168 napig, aminek az alapja a jogosultság kezdõnapját közvetlenül megelõlõ naptári évben elért, egészségbiztosítási járulék alapját képezõ jövedelem naptári napi átlaga alapján lesz megállapítva. A tgyás annak jár, aki a szülést megelõzõen két éven belül 180 napos át biztosított volt és a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szült.(röviden lényegében ennyi). A tgyás(szülési szabadság) lejárta után vagy jogolt a gyed-re, aminek az alapja már a 2008. év lesz.

Ha idén májusban szülök, és január 15-től vagyok táppénzen, előtte gyed-en voltam, akkor a 2007-es évet nézik a gyed-nél?

És ugyanannyit fogok kapni, mint eddig?

Legjobb válasz: A wwww.hazipatika.com-on van jogi szakértõ akitõl meg lehet kérdezni.

A wwww.hazipatika.com-on van jogi szakértõ akitõl meg lehet kérdezni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!