Találatok a következő kifejezésre: Ha idén szülök, (91 db)

Ha idén szülök akkor a Gyed-nél a 2007-es évet veszik alapul? Egyébként január 7-re vagyok kiírva.

Legjobb válasz: Ha idén megszülnél, akkor elõször a Terhességi gyermekágyi segélyt kapod 168 napig, aminek az alapja a jogosultság kezdõnapját közvetlenül megelõlõ naptári évben elért, egészségbiztosítási járulék alapját képezõ jövedelem naptári napi átlaga alapján lesz megállapítva. A tgyás annak jár, aki a szülést megelõzõen két éven belül 180 napos át biztosított volt és a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szült.(röviden lényegében ennyi). A tgyás(szülési szabadság) lejárta után vagy jogolt a gyed-re, aminek az alapja már a 2008. év lesz.

Ha idén megszülnél, akkor elõször a Terhességi gyermekágyi segélyt kapod 168 napig, aminek az alapja a jogosultság kezdõnapját közvetlenül megelõlõ naptári évben elért, egészségbiztosítási járulék alapját képezõ jövedelem naptári napi átlaga alapján lesz megállapítva. A tgyás annak jár, aki a szülést megelõzõen két éven belül 180 napos át biztosított volt és a biztosítás tartama alatt vagy a biztosítás megszûnését követõ 42 napon belül szült.(röviden lényegében ennyi). A tgyás(szülési szabadság) lejárta után vagy jogolt a gyed-re, aminek az alapja már a 2008. év lesz.

Szlovákiai anyukák! Jár még az egyszeri támogatás az államtol, ha idén szulok-kb.20000, -Sk volt régen, vagy eltorolték?

Legjobb válasz: Szia az unokatesóm nyáron szült és kapott egyszeri támogatást 600eurót ha jól emlékszem.

Szia az unokatesóm nyáron szült és kapott egyszeri támogatást 600eurót ha jól emlékszem.
http://www.upsvar-ba.sk/index.php/socialne-veci-a-rodina/ssd.. A 648, 79 meg a 151, 37, deha jóltudom 28 napután(megélt nap-nagyon morbid) a nõiorvos és a gyerekorvos is tölt ki papirt. A következõ havi anyaságival jön-ha jól emlékszem, de pl a sógornõmnek csúszott-attól függ hol laksz és milyen gyors vagy:)
A kérdező hozzászólása: Koszi a válaszokat, de ezek 2011-es adatok, én a 2012-es évre lennék kíváncsi, mert most voltak változtatások, csak nem tudom, hogy ezt eltorolték-e vagy megmaradt.
Azt nem tudtam. Hát ha törölték elég ganék, de ne panaszkodjunk növelték az anyaságit pár centel:) Szerintem nem törölték, max változtattak, mert 2010-ben még csak az elsõ gyerekre kaptál. 2011-tõl jár mindegyik babára.

Most akkor hogy is van? ha idén szülök, akkor a tavalyi átlagkeresetem után kapok gyedet, igaz? és mi az a tgyás?

Legjobb válasz: Szia! Állítólag igen, a szülés idõpontját megelõzõ naptári év átlagkeresete,a bruttó havi kereset 70%-a, ebbõl vonják le az szja-t, és a járulékokat, de azt hiszem nyugdíjjárulékot nem.A tgyás(terhességi gyermekágyi segély),vagy szülési szabadságnak is nevezik.Fél évig kapod, a szülés napjától, vagy elõtte négy héttel már elkezdheted igénybe venni.Itt is az elõzõ évi bruttó átlagkereset 70%-át kapod, de beleveszik a jutalmat, 13.havit, plussz pénzeket, így egy kicsit ez még több, mint a gyed

Szia! Állítólag igen, a szülés idõpontját megelõzõ naptári év átlagkeresete, a bruttó havi kereset 70%-a, ebbõl vonják le az szja-t, és a járulékokat, de azt hiszem nyugdíjjárulékot nem.A tgyás(terhességi gyermekágyi segély), vagy szülési szabadságnak is nevezik.Fél évig kapod, a szülés napjától, vagy elõtte négy héttel már elkezdheted igénybe venni.Itt is az elõzõ évi bruttó átlagkereset 70%-át kapod, de beleveszik a jutalmat, 13.havit, plussz pénzeket, így egy kicsit ez még több, mint a gyed
Az elsõ válaszoló vagyok:nem lehet megkerülni, ennek ez a rendje.A tgyás csak akkor egyenlõ a gyeddel, ha fix törzsbérért dolgozol, és egész múlt évben nem volt semmi plusz pénzed(jutalom, bérmunka stb.) Lehet, h a gyedet már 2009-ben kezded, de akkor is a szülés idõpontjától számítják az elõzõ évet, ami ugye 2007.lesz a tgyás, és a gyed esetében is.http://www.magyarorszag.hu/allampolgar/ugyek/egeszseg/gyerta.. Ezen az oldalon mindent megtalálsz
Én nem tudom honnan veszik ezt a hülyeséget hogy a tgyás maximalizálva van.A TGYÁS NINCS MAXIMALIZÁLVA. A gyed viszont igen. Ha idén szülsz a tavalyi béred után kapod a tgyást, de ez sokkal jobb pénz mint a gyed mert nincs felsõ határ.Ha viszont a tgyással át csúszol a 2009-es évbe, az sem olyan nagy baj, mert a 2008-as évbe lévõ keresetedet, meg a tgyás összege is beleszámít. A gyed összege 2008-ban 96600-ft amibõl 8, 5% magánnyugdíjat levonnak.Remélem tudtam segíteni én már intézem a tgyást.És a tgyást a Bruttó összeged 70% mivel adót nem vonnak belõle.Megkérném azokat a válszólókat akik csak hallomásból tudnak errõl, elõbb olvassanak utána, pontosan minden érthetõen le van írva. Én azért tudom mert bérszámfejtõ mellett dolgoztam, és mi intéztünk ilyeneket.Jó babavárást 37 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: és ezt a tgyást kötelezõ igénybe venni?nem lehet egybõl gyed? köszönöm a választ
Én sztem a netto 70%át kapod, és ha jól tudom olyan 90körül van a mx amit kaphat az ember....hiába van jobb fizud.a tgyás összege uaz mint a gyedé
A kérdező hozzászólása: ezt értem.de ha fél évig van a tgyás, akkor átcsúszok a 2009-es évbe.akkor a gyedet 2008ra számolják?mert a 2007-es számolás jobb lenne :D ezért nem kellenne nekem a tgyás, hanem egybõl gyed.
Kattints a linkre, és olvasd el, melyikrõl mit ír...
Egyébként mindig a bruttó jövedelembõl számolnak, táppénz esetén is.
A kérdező hozzászólása: köszönöm, köszönöm szépen.akkor a lényeg: a gyedet mindeképpen a 2007-es kerestembõl fogják számólni :D ez jó

Sokan állítják, hogy nem jó dolog, ha a szülőkkel alszik a baba bizonyos ideig. Válaszolnának nekem olyan szülők, akik erre ténylegesen tudják a választ, mert köztük alszik a pici?

Tényleg nem jó dolog, vagy ezt csak olyanok állítják, akikkel soha nem is aludt együtt a picur?

Legjobb válasz: Szia! Velünk tényleg nem alszik a gyerek, azért mert közvetlenül elõttünk volt ill. van a rossz példa. A húgom kb. 11 éves lehetett amikor egyáltalán nem akart még külön aludni, most már 13 de még most is sokszor vissza kéredzkedik a szüleimhez.

Szia! Velünk tényleg nem alszik a gyerek, azért mert közvetlenül elõttünk volt ill. van a rossz példa. A húgom kb. 11 éves lehetett amikor egyáltalán nem akart még külön aludni, most már 13 de még most is sokszor vissza kéredzkedik a szüleimhez.
Sajnos engem anyukámék magukhoz vettek az ágyukba.Elõször csak éjjeli szoptatásra, aztán mindíg ott felejtõdtem, 12éves koromig amikor is megjött az elsõ vérzésem és "muszáj"volt külön aludni. Valamikor éjjel átmentem és nem is emlékeztem rá. Ezekbõl kiindulva az én kislányom születése óta külön szobában, saját ágyban alszik.Inkább aludtam a földön, vagy bejártam óránként éjjel is ha kellett, de ne élje át azt amit én mikor át kellett szoknom....
egy szobában alszunk mind a négyen, de külön ágyon. csak akkor alszik vmelyik velünk, ha ok van rá. betegség rossz álom, de ha tudom (nem alszok el), elaltatás után visszateszem a helyére.
második vagyok ismét...az elsõnek igaza van. Mi se akkor tettük közénk amikor olyan pici volt, hiszem akkor még eszik, alszik...kb 6 hós volt...könnyebb volt megvigasztalni, az éjszaka közepén, mint állni az ágya mellett...szóval szülõi kényelemnek az oka (nálunk)
az elsõ egy hónapban velünk aludt a baba a nagyágyon, de két dolog miatt szoktattam bele a kiságyba - a házaséletünk a nullával volt egyenlõ - a légzésfigyelõ csak a kiságyban jelez, én nem veszem észre, ha a pici nem vesz elvegõt (amióta a kiságyban alszik, egyszer már volt riasztás, és sajnos nem tévesen..:() az elején még kényelmes volt, hogy ott volt mellettem, mert sokszor felébredt éjszaka enni, de már 2 hós "nagyfiú" és éjszaka csak 1x kel fel, szépen alszik a kiságyban amire nem szoktatod rá, arról nem fáj késõbb leszoktatni
hát, valóban nem túl szerencsés...mi is egyszer kétszer áttettük közénk a picit, aztán csak egyszer ottmaradt. Most szoktatom vissza az ágyába...egész jól megy. (most 1 éves) Én azért mondom h nem túl jó dolog, mert a szülõ nem tud pihenni...mindig fáradtan ébredtem, ha velünk aludt. DE én 10-éves koromig a szüleimmel aludtam....na bummmmm. Egészséges felnõtt lettem.
Nekem még a pocakomban alszik a baba, de azt biztosra tudom, hogy ha veletek egy ágyban alszik a pici, akkor azzal növelitek a csecsemõhalál veszélyét. Szerintem ez már önmagában is elég indok ennek a elkerülésére.
Elsõ vagyok. nem azt mondtam, hogy ez okozza a csecsemõhalált, csak hogy nõ vele a veszély. A kutatások, amik arra irányulnak, hogy megtudják, hogy mitõl van a csecsemõhalál, mert valóban nem tudják még, hogy mitõl van, szóval a kutatások azt mutatták, hogy a csecsemõhalál olyan esetekben, ahol a szülõkkel egy ágyban aludt a baba, sokkal nagyobb számban fordult elõ, mint amikor a saját ágyában aludt a baba. Nálunk a bölcsõ az ágyam mellett van, onnan is el fogom érni a babát, meg fogom tudni etetni, stb. A baba légzését segíti és a babát nyugtatja, ha egy légtérben van az anyával, de ez nem azt jelenti, hogy egy ágyban kell lenni.
A kérdező hozzászólása: http://www.egyperc.hu/forum/babamama/szulokkel-vagy-kulon/39.. egyes kutatások szerint, pedig csökkenti a bölcsõhalál kockázatát. :) ))
A kérdező hozzászólása: Egyébként a 11:27-essel vagyok egy véleményen. Mindenkinek köszönöm a választ, szép napot! :)

Ha mindkét szülő dolgozik, nyugdíjas nagyszülő igénybe veheti a GYES-t? Mennyi időre lehet visszamenőleg kérni?

Ilyenkor a kisgyerek bölcsiben elhelyezhető?

Legjobb válasz: ha bölcsis a kicsi, akkor nem kaphatja nagyszülõ a gyest. egyébként igényelheti, ha mind2 szülõ dolgozik. visszamenõleg legfeljebb 2hónapra igényelhetõ. http://kezenfogva.hu/Adatbazis/ellatasok/2.html

ha bölcsis a kicsi, akkor nem kaphatja nagyszülõ a gyest. egyébként igényelheti, ha mind2 szülõ dolgozik. visszamenõleg legfeljebb 2hónapra igényelhetõ. http://kezenfogva.hu/Adatbazis/ellatasok/2.html
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Ha idén kaptam béremelést és idén szülök, akkor a tgyást az idei vagy a tavalyi bérbõl számítják?

Januàr 1-tõl kaptam béremelést, év vége felé szülök.

Legjobb válasz: Tavalyi bérbõl. Én is így jártam. Tavaly év végén szültem, és annak az évnek az elején kaptam egy másfélszeres fizetésemelést. :-(

Tavalyi bérbõl. Én is így jártam. Tavaly év végén szültem, és annak az évnek az elején kaptam egy másfélszeres fizetésemelést. :-(
A kérdező hozzászólása: A Gyed mindegy. Ugyanannyi a maximum. 3. gyerek, ezért is jobb lett volna, ha több. Köszönöm.
A tavalyibòl számolják majd.
Ha tavaly volt 180 bérezett napod, akkor a tavalyi béred átlagát veszik alapul. Ha januárban igényelnéd meg, mert meglehet egyébként, akkor is a 2013-as évet nézik, mert a szülés napja a mérvadó. A gyeded viszont a 2014-es év átlaga, ha lesz 180 bérezett napod idén. Ha nem lesz idén 180 bérezett napod, pl. táppénz miatt, akkor a kedvezményszabály lép életbe és az elõzõ ellátás alapja lesz a gyed alapja is vagyis a tgyás alapja lesz a gyed alapja ebben az esetben.
A tavalyi béredbõl fogják számolni, sajnos nem halaszthatod az igénylést. Viszont a gyedet már az idei béred alapján, azzal is jól jársz.
A szülés napján kell legkésõbb igényelned vagy a várható szülés elõtt 28 nappal. Nem tolhatod heteket, sõt napokat sem. 2.voltam
A kérdező hozzászólása: És ha csak januàrban igénylem majd?
Tavalyi bér, viszont ha a tgyás jövõre jár le, akkor a gyedet az ideibõl! Az is jó... :)
A tavalyi béred alapján fogják számolni.
Csak vigyázz a gyednél, mert ha nem lesz meg a 180 bérezett napod táppénz miatt, vagyis több mint fél évet leszel táppénzen, akkor a gyed alapja is az lesz, ami a tgyás alapja, vagyis a 2013-as átlagbéred.

15 éves vagyok, a barátom 18. Nagyon rendes fiú, szeretném, ha a szüleim több mindent megengednének. Szeretnék több időt vele tölteni, lehetőleg náluk vagy nálunk de a szüleim nem engedik meg, pedig nem lenne szex, és hiába mondom. Mit csináljak?

Mit javasoltok, hogy vegyem rá ?ket? A másik dolog pedig az, hogy be szeretném mutatni a szüleimnek, bár tudják ki az, de kéne egy ilyen hivatalos alkalom. Hogy vessem fel az ötletet, ha a szüleim nem liberális gondolkodásúak? :(

Legjobb válasz: Sziasztok, egy alkalommal szeretném bemutatni a barátomat, nem vacsorára csak 5-10 perc hogy bemutassam, nektek melyik nap felelne meg a leginkább?

Sziasztok, egy alkalommal szeretném bemutatni a barátomat, nem vacsorára csak 5-10 perc hogy bemutassam, nektek melyik nap felelne meg a leginkább?
"Én is sokat beszélek nekik, de nem akarnak enyhülni... Húsvétkor meg nem leszünk itthon, elutazunk." Akkor fuccs. A 18 éves srácnak ehhez nem nagyon lesz kedve, ha ilyesmi sûrûn elõfordul. Csak abba gondolj bele, hogy egy 18 éves lányt meg mindenhova elengednek. Együtt lehet a párjával. Szerintem és ezt a legnagyobb jóindulattal mondom, nem vagytok egymáshoz valóak. Mások az igények, mások az elvárások, nagyon sok minden más. A szüleid ezt nagyon jó tudják és védeni akarnak olyan dolgoktól, amiket nem lehet itt, egy pár mondaton belül kifejteni. Lehet semmi sem igazolódna be a sejtésükbõl... de a kicsi lányuk vagy és szeretnek téged! Nem ellened, érted. Várj még egy kicsit. 25/f 25/f
A szüleim is ilyenek voltak vagy fél évig. Ezt az idõt feldolgoztuk, sokat beszéltem a kapcsolatunkról és aztán megenyhültek és ennyi. A szülõknek látni kell azt, hogy ahogy veled törõdnek úgy törõdsz te is velük és fontosnak tartod a véleményüket. Hiszen általában nem azért beszélnek, hogy el ne aludjanak. Remélem neked is ilyen szüleid vannak! Sok sikert!
A szülõk mindig ilyenek.És ennek tényleg örülj mert mindez azt bizonyítja hogy figyelnek rád és óvni akarnak. De ha nagyon szereted a barátod akkor bármit mondanak semmit nem tudnak tenni és a te boldogságod miatt el fogják õt fogadni..idõvel..hidd el. a bemutatáshoz: ülj le a szüleiddel beszélgetni és mondd el hogy te igenis szereted és mivel a szüleidet is tiszteled és szereted szeretnéd ha megismerkednének vele mert akkor megtudják õk is hogy rendes és nem kell félteniük ha vele vagy...ezekután biztos több idõt tölthetsz majd vele:)
Húsvétkor, amikor felmegy locsolni?
Elõször is szerintem örülj annak hogy a szüleid nem liberális gondolkodásúak. Mesélj jó dolgokat a barátodról, csináld azt hogy mindig amikor elmész hozzá, növeld az idõt 10-20 perccel.Ha tudják ki az, akkor kérdezd meg tõlük hogy van-e valami bajuk vele? Azonban azt tudnod kell, hogy ebben a korban sok szülõt zavar ez a 3év korkülönbség.Ha mondjuk már 21 lennél a barátod meg 24, egyáltalán nem lenne zavaró.
Nézd, ezen nincsmit félreérteni!Én mondjuk megengedném, hogy legyetek nálunk vagy a pasidéknál(már a szüleid lennék)hisz akkor tudom, hogy itt vannak a gyerekek, jó helyen és nem csavarognak össze-vissza!DE!15éves lánynak(noha elég érett is rá bár szerintem még csitri akkor is)nem valo, hogy a pasi ott logjon sokat.ha anyudék megengedik akkor késõbb az lesz hogy na anyu had aludjon it---lécciiiiii meg had aludjak ott.lécciiiii......aztán szakitás, jön a következõ....és a szüleid azt veszik észre, hogy átjároház lett.figyi!én 2éve vagyok külön!27éves koromig nem alhatott ott senki nálam és 25éves koromig 10-ig lehetett ott fiu!a magam példájábol beszélek, mertmár felfogtam a dolgokat.most 15 vagy.kis éretlen.majdha 18-23leszel akkor meg nem tudnának majd ilyen téren a szüleid parancsolni.ezért csinálják.dacolo kiskamaszodo leányzo vagy aki most besértõdik tuti rám, hogy mit pofázik ez a hülye, de ugyanigy voltam.mintha magam látnám benned és a szüleidbe a szüleimet!ja és a pasiim szülei se engedtek ottalvást meg jöttek a fiuk elé ha 10-ig nem ette haza a fene.sokszor sirva elrohantam a szobámba.hogy az egész világ ellenem van-cimszoval!ma márcsak jót röhögök rajta és aki ugyanezt mondta nekem annak van igaza.most belátom.majd 15év mulva tutira eszedbe fogok jutni!nekem is most jutott az illetõ az eszembe!ésha neked is lesz majd egy 15 éves lányod akkor te is azt fogod mondani, hogy te még gyerek vagy ehhez!ha a srác szeret kitart melletted!ha nem meg ne bánd.
Ti még nagyon fiatalok vagytok!Tanulás kell, nem állandó együtt lógás!Ez nem azt jelenti, hogy ne talizz vele, csak azt akarom mondani, hogy mi a szülö érve!Ráérsz te 25évesen is éjel-nappal vele lenni.Én otthagytam a sulit, most bánom.Én ha megint ennyi idõs lehetnék akkor nem foglalkoznék a fiukkal valo együtt lógással.Szex nem kifogás anyudéknak, hisz ott fekhetsz le vele ahol jolesik, hisz õk ugyse lesznek ott!15évesen eléggé kiscsaj vagy még.ne haragudj, hisz én haragudtam mikor 15évesen ugyanezt mondták nekem.Most 30évesen belátom:tök igazuk van.
A kérdező hozzászólása: 15:03-as: Félreértelmezted a kérdésem, hiszen természetesen nem szeretnék vele éjjel-nappal együtt lógni, mert térre is szükségem van és tanulnom is kell, és a barátaimat sem hanyagolhatom. A gondom annyi, hogy egyáltalán nem engedik, hogy menjek hozzá és õ sem hozzám, és sokszor annyira hiányzik, hogy ne csak az utcán álljunk kint a szemek kereszttüzében... Én is sokat beszélek nekik, de nem akarnak enyhülni... Húsvétkor meg nem leszünk itthon, elutazunk.
A kérdező hozzászólása: Még lenne ötlet?

Ha idén novemberben szülök, a tavalyi évi vagy idei béremből számolják a gyedet?

Legjobb válasz: http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/gyermekgondozasi_.. itt olvasd el. az elsõ válaszoló nagy hülyeséget írt / már bocsánat /. a második már jobban képpben van :D szóval, Ha a gyed kezdetét megelõzõ év január 1. és december 31. között volt legalább 180 bérezett nap, akkor az elõzõ évi jövedelem az alap. · Ha az elõzõ évben nincs 180 bérezett nap, de a gyedet megelõzõ naptól közvetlenül visszafelé (akár 2 évbõl is) van, akkor az utolsó 180 napi jövedelem lesz az ellátás alapja.

http://www.csaladinet.hu/kisokos/gyed-gyes/gyermekgondozasi_.. itt olvasd el. az elsõ válaszoló nagy hülyeséget írt / már bocsánat /. a második már jobban képpben van :D szóval, Ha a gyed kezdetét megelõzõ év január 1. és december 31. között volt legalább 180 bérezett nap, akkor az elõzõ évi jövedelem az alap. · Ha az elõzõ évben nincs 180 bérezett nap, de a gyedet megelõzõ naptól közvetlenül visszafelé (akár 2 évbõl is) van, akkor az utolsó 180 napi jövedelem lesz az ellátás alapja.
az utolsó 6 hónap bére számit csak. hiába dolgoztál 10 évig és kaptál havi félmilkot mi után le is adóztál , ha az utcso fél évben munkanélküli voltál akkor minimálbér után kapsz minden kifizetést. szuper jó ugye.
A Szülést megelõzõ 2 évben 180 biztosított napnak kell lennie. Ha nincs folyamatos munkaviszony akkor számolják a 2 év átlagát. Ha van akkor elvileg a szülést megelõzõ utolsó 180 biztosított napból számolják ki.
Ja és bármennyit is keresel a maximum amit idén adnak az 96.600 Ft, ebbõl még járulékokat vonnak. Szóval ha 150 ezer vagy 300 ezer a fizetésed akkor is csak max. ennyit kapsz. Üdv: második válaszoló
utolsó válaszoló vagyok, igen neked a tavalyi számít :D boldog babavárást
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, folyamatosan dolgozom évek óta tehát ha jól értem akkor nekem a tavalyi az alap.

Mibõl számolják a GYED-emet ha idén szeptembertõl táppénzre megyek (februárban szülnék)? ! Csak 2014ben lett magasabb a fizetésem. A táppénz miatt a 2013as évet nézik? Mert az nagyon nem lenne jó.

Legjobb válasz: Az igénylést megelõzõ évet nézik tgyás és gyed igényléskor is. Ha 2015. februárban szülsz, akkor a 2014-es átlagbéred lesz az alap, ha van 180 bérezett napod, vagyis dolgoztál legalább 180 napot 2014-ben. A táppénz összege nem számítódik bele. Vagyis, ha szept. 1-el mész táppénzre, akkor 2014. jan.1-2014.aug.31. között megkeresett átlagbéred lesz a tgyás és gyed alapja is. Ha nincs 180 bérezett napod, akkor tényleges vagy szerzõdés szerinti bér. A 2013-as évet neked már nem fogják nézni.

Az igénylést megelõzõ évet nézik tgyás és gyed igényléskor is. Ha 2015. februárban szülsz, akkor a 2014-es átlagbéred lesz az alap, ha van 180 bérezett napod, vagyis dolgoztál legalább 180 napot 2014-ben. A táppénz összege nem számítódik bele. Vagyis, ha szept. 1-el mész táppénzre, akkor 2014. jan.1-2014.aug.31. között megkeresett átlagbéred lesz a tgyás és gyed alapja is. Ha nincs 180 bérezett napod, akkor tényleges vagy szerzõdés szerinti bér. A 2013-as évet neked már nem fogják nézni.
A boltban is kiszolgálnak ha nem cigit és/vagy alkoholt veszel. Jogod van hozzá Magyarul nem lesz baj!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!