Találatok a következő kifejezésre: Ha hosszabb ciklusom mint (3 db)

Ha hosszabb a ciklusom mint a normális (kb 34-35 nap nekem) akkor is a menszi első napjától számított 14. napon van az ovuláció, vagy az is később?

A 14. és 16. nap körül a legvalószín?bb a teherbeesés kockázata, mit tudtok err?l? A naptári módszer humbuk vagy van valami alapja?

Legjobb válasz: Szia! A 14. nap normál ciklusnál van, egyébként azt szokták mondani, hogy a középidõben van a peteérés, de ez nem feltétlenül van így minden nõnél. HA minden reggel megméred a hõdet, akkor a görbe kirajzolja, hogy mikor van peteérésed, ugyanis olyankor megemelkedik a hõd.

Szia! A 14. nap normál ciklusnál van, egyébként azt szokták mondani, hogy a középidõben van a peteérés, de ez nem feltétlenül van így minden nõnél. HA minden reggel megméred a hõdet, akkor a görbe kirajzolja, hogy mikor van peteérésed, ugyanis olyankor megemelkedik a hõd.
Itt találsz lehetõséget az ovuláció kiszámítására: http://timmermann.hu/ Segít még az ebredési hõ mérése, és az önvizsgálat is.
Csatlakoznék az elõttem szólokhoz....mérd a hõd és nézd a nyákod....nekem is 35 nap átlagosan és a 20-26 nap között szokott lenni a pé. Vegyél ovu tesztet a DM-ben és akkor pontosan nyomon tudod követni.
a peteérésed nem a mensi után 14 nappal van, hanem a mensi elött 14 nappal.mint ahogy az elöttem válaszoló írta:35 napos a ciklus, -14=21.tehát kb 21.napon van a peteérése.de ez tolódhat 1-2 napot.ebben csak az a rossz hogy általában utólag tudod mikor volt.ha csak nem érzed.ha mindig egyenletes a ciklusod, így számold ki.
Remélem nem.
Nekem régebben úgy volt, hogy 28nap+1hét, és 3 szor voltam terhes.Ez hülyeség.
Az hogy mért 30 napnál hosszabb több oka lehet. Ha azért mert nincs peteérés akkor tényleg elég nehézkes a teherbeesésé. Ha babát szeretnél akkor vizsgáltasd ki magad. Én ismerek olyat akinek rendszertelen mégis terhes lett de az esetek nagy többségében hormonális probléma áll a hátterében.
Nem függ össze a kettõ, ne aggódj! :-) Szülhet valaki 31-2 napos ciklussal is 20 gyereket és lehet meddõ valaki tökéletes 28 napos ciklus mellett is, nem ezen múlik a peteérés.
Nem, ez csak valami zavar lesz a szervezetedben.
Az igaz, hogy a túl hosszú ciklus nem éppen túl szerencsés a teherbeesés szempontjából, DE NEM 30 a határszám! 36 napnál hosszabb ciklus esetén szokták ajánlani a kivizsgálást!
Nekem 34 napos a ciklusom és orvos szerint igy a 14. nap helyett 18-19. napon van peteérlésem
A kolléganõmnek 1.5 havonta van menszesze és még is teherbe tudott esni.
Hát igen avn iylen is olyan is. De sajnos van rá esély hhogy van valami hormonális probléma. Gyakrabban nehezíti a teherbeesést mint nem. Viszont azért meddõ még nem elszel, csak lehet nem jön össze olyan könnyen vagy kis utánajárást igyénel majd a dolog.

Ha mindig kicsit hosszabbak a ciklusaim, létetik valamilyen tea, ami rendszerezné?

Általában 32-35 naposak a ciklusaim, ami ugye még nem olyan sok, de jobb lenne, ha 28 naponta jönne meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!