Találatok a következő kifejezésre: Ha hosszabb ciklusom (7 db)

Closti - Ha valakinek hosszabb ciklusa van (mondjuk 33 nap) akkor nem is a 3. ciklusnapon kellene kezdeni a closti kúrát hanem később?

Legjobb válasz: Leginkább úgy kellene szedned, ahogy az orvosod elõírta. De, ha ez megnyugtat, nekem nem is volt rendes ciklusom. Volt, amikor 3-4 hónap után jött meg, vagy még késõbb, volt hogy gyógyszerrel hozták meg és nekem is a 3. napon kellett kezdeni. Az más kérdés, hogy nem lett tõle peteérésem és babám se.

Leginkább úgy kellene szedned, ahogy az orvosod elõírta. De, ha ez megnyugtat, nekem nem is volt rendes ciklusom. Volt, amikor 3-4 hónap után jött meg, vagy még késõbb, volt hogy gyógyszerrel hozták meg és nekem is a 3. napon kellett kezdeni. Az más kérdés, hogy nem lett tõle peteérésem és babám se.
Nekem is hasonlóan 32-34 naposak, és a 3.ik naptól kellett szednem 2*1 et 5 napon át, majd a 11.ik nap uh ahol 15 mm es tüszõt láttak végre...
Szia! A clostit mindig a ciklus eleje körül kell kezdeni, mindegy hogy milyen hosszú. Egyébként ha azért volt hosszabb máskor, mert mondjuk nem volt peteérésed, akkor ha a closti teszi a dolgát, szépen le fog rövidülni az a ciklus 28 nap körülire. :-) Elvileg! :-)
Szia Kedves Utolsó! a vérzésed hosszához sajnos én sem tudok hozzászólni. Viszont ha 28-án volt peteérésed, akkor valóban 11-e körül kéne (nem) megjönnie a következõ vérzésnek. Legalábbis elvileg mindenkinek 14 nap körüli a normális luteális szakasz. Van akinek 12, van akinek 16, de ez egyénenként mindig ugyanannyi, ha a ciklus rendszertelen, akkor mindig a peteérés elõtti szakasz a változó hosszúságú, az ovu utáni állandó. Én a helyedben 11-ig várnék, aztán kezdenék tesztelni. Drukkolok!
Ó, köszi:) Még ma se jött meg, szerintem késöbb volt peteérésem, mint ahogy a doki mondta, már ha volt... Ma reggeli tesztem negatív, de még akkor van 2 napom kb, a nemvártig, ha az általam érzett peteérést nézem.. Bár a melleim majd leszakadnak, és kicsit szédelgek néha, remélem sikerült.Ja és tuti még magas a hõm, érzem.Jaj remélem sikerül!!!
A kérdező hozzászólása: Tegnap voltam ultrahangon és egy 17 il.. egy 20 mm-es tüszõm van eddig :-) 12. ciklusnap
Szia! Akkor mostanában lesz ovu, vagy ha kapsz tüszõrepesztõt, akkor azt kb most kell beadni. :-) Szerintem ez most egy szép 28 napos ciklus lesz. :-)
A kérdező hozzászólása: sztem tegnap volt, akcióztunk is mostanában végig :)
2es 6os vagyok.. Megjött..És megint szedem a clostilt..CSak az a baj h elfelejtettem a 3.napon elkezdeni..Szerintetek az gáz ha a 4.en kezdtem el.??

Ha hosszabb a ciklusom mint a normális (kb 34-35 nap nekem) akkor is a menszi első napjától számított 14. napon van az ovuláció, vagy az is később?

A 14. és 16. nap körül a legvalószín?bb a teherbeesés kockázata, mit tudtok err?l? A naptári módszer humbuk vagy van valami alapja?

Legjobb válasz: Szia! A 14. nap normál ciklusnál van, egyébként azt szokták mondani, hogy a középidõben van a peteérés, de ez nem feltétlenül van így minden nõnél. HA minden reggel megméred a hõdet, akkor a görbe kirajzolja, hogy mikor van peteérésed, ugyanis olyankor megemelkedik a hõd.

Szia! A 14. nap normál ciklusnál van, egyébként azt szokták mondani, hogy a középidõben van a peteérés, de ez nem feltétlenül van így minden nõnél. HA minden reggel megméred a hõdet, akkor a görbe kirajzolja, hogy mikor van peteérésed, ugyanis olyankor megemelkedik a hõd.
Itt találsz lehetõséget az ovuláció kiszámítására: http://timmermann.hu/ Segít még az ebredési hõ mérése, és az önvizsgálat is.
Csatlakoznék az elõttem szólokhoz....mérd a hõd és nézd a nyákod....nekem is 35 nap átlagosan és a 20-26 nap között szokott lenni a pé. Vegyél ovu tesztet a DM-ben és akkor pontosan nyomon tudod követni.
a peteérésed nem a mensi után 14 nappal van, hanem a mensi elött 14 nappal.mint ahogy az elöttem válaszoló írta:35 napos a ciklus, -14=21.tehát kb 21.napon van a peteérése.de ez tolódhat 1-2 napot.ebben csak az a rossz hogy általában utólag tudod mikor volt.ha csak nem érzed.ha mindig egyenletes a ciklusod, így számold ki.

Egy bizonyos napon van a peteérés. De ha a ciklusunk megváltozik (rövidebb-hosszabb lesz) akkor a peteérés is eltolódik?

Legjobb válasz: általában igen, de olyan is lehet hogy idõben van mégis késik avgy elöbb jön meg.

általában igen, de olyan is lehet hogy idõben van mégis késik avgy elöbb jön meg.
Ha a mensi nem késik és nem is jön elõbb, akkor sem biztos, hogy félidõben volt a peteérés.Peteérés a ciklus alatt bármikor lehet.Nekem a ciklusom 8. napján jössz össze a baba és 30 naposak a ciklusaim, szóval közelben sem volt még a félidõ.Ezért használnak sokan ovutesztet és hõmérõznek, hogy lássák kb. mikor lehet az adott ciklusban peteérés.

Mit tegyek, ha egyre hosszabbak a ciklusaim és nyákos folyást is csak ritkán, egy-egy órácskára érzek?

Babát szeretnénk. :)

Legjobb válasz: Miért nem próbálod ki az ovu tesztet? Ha rendszertelenek a ciklusaid, akkor nagyon nehéz belõni az ovu idejét. A nyákomat én is csak rövid idejig érzem. Hajnalban reped meg állítólag, nekem mégis este 10 órakor volt tojásfehérje állagú. Különben sem biztos, hogy félidõben van.

Miért nem próbálod ki az ovu tesztet? Ha rendszertelenek a ciklusaid, akkor nagyon nehéz belõni az ovu idejét. A nyákomat én is csak rövid idejig érzem. Hajnalban reped meg állítólag, nekem mégis este 10 órakor volt tojásfehérje állagú. Különben sem biztos, hogy félidõben van.
Szerintem menj el egy jó nõgyógyászhoz és vizsgáltasd ki magad. UH-ból, vérvételbõl sok minden kiderül. Nálam pl nem voltak rendben a hormonszintek, elõbb azokat kellett megfelelõ szintre hozni. A doki szerint próblkozhattunk volna így is eredménytelenül, de így megspóroltuk magunknak azt az idõt.

30naposak a ciklusaim. Lehetséges hogy most hosszabb lesz? Mivel a 22napon volt ovulációs görcsöm, de ha a 15napon volt esetleg PÉ akkor lehetett az beágyazódás is, nem? A hőm 37 felett van már 22óta.

Legjobb válasz: nem 12-e óta? ha nem tesztelted az ovu-t, akkor már utólag elég nehéz bármit is mondani, ha a 15. nap volt ovu és megtermékenyülés, akkor 25. nap körül már tesztelhetsz egyet, ha a hõd fennmarad, én drukkolok a babának!

nem 12-e óta? ha nem tesztelted az ovu-t, akkor már utólag elég nehéz bármit is mondani, ha a 15. nap volt ovu és megtermékenyülés, akkor 25. nap körül már tesztelhetsz egyet, ha a hõd fennmarad, én drukkolok a babának!
A kérdező hozzászólása: Ma van a 28.napom de tegnap még nega volt a HCG tesztem(10es érzékenységû). Akkor lehet, hogy a 22.nap volt mégis csak a PÉ?Sajnos ebben a hónapban nem teszteltem PÉ-t, mert már nagyon elegem volt minden sikertelen probálkozásból...A hõmet is csak a görcsöléskor néztem meg, mert már azt se mértem, azóta mérem megint. Tudom így semmit nem lehet mondani, de hátha járt más is így már. Köszönöm a drukkot.
Remélem nem.
Nekem régebben úgy volt, hogy 28nap+1hét, és 3 szor voltam terhes.Ez hülyeség.
Az hogy mért 30 napnál hosszabb több oka lehet. Ha azért mert nincs peteérés akkor tényleg elég nehézkes a teherbeesésé. Ha babát szeretnél akkor vizsgáltasd ki magad. Én ismerek olyat akinek rendszertelen mégis terhes lett de az esetek nagy többségében hormonális probléma áll a hátterében.
Nem függ össze a kettõ, ne aggódj! :-) Szülhet valaki 31-2 napos ciklussal is 20 gyereket és lehet meddõ valaki tökéletes 28 napos ciklus mellett is, nem ezen múlik a peteérés.
Nem, ez csak valami zavar lesz a szervezetedben.
Az igaz, hogy a túl hosszú ciklus nem éppen túl szerencsés a teherbeesés szempontjából, DE NEM 30 a határszám! 36 napnál hosszabb ciklus esetén szokták ajánlani a kivizsgálást!
Nekem 34 napos a ciklusom és orvos szerint igy a 14. nap helyett 18-19. napon van peteérlésem
A kolléganõmnek 1.5 havonta van menszesze és még is teherbe tudott esni.
Hát igen avn iylen is olyan is. De sajnos van rá esély hhogy van valami hormonális probléma. Gyakrabban nehezíti a teherbeesést mint nem. Viszont azért meddõ még nem elszel, csak lehet nem jön össze olyan könnyen vagy kis utánajárást igyénel majd a dolog.

Ha mindig kicsit hosszabbak a ciklusaim, létetik valamilyen tea, ami rendszerezné?

Általában 32-35 naposak a ciklusaim, ami ugye még nem olyan sok, de jobb lenne, ha 28 naponta jönne meg.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!