Találatok a következő kifejezésre: Ha hitelt fel autóra, és (3 db)

Ha hitelt veszek fel autóra, és nem tudom fizetni a részletet egyszer, mit csinál a bank?

Tehát nem lizing, hanem hitel, a bank adja rá a pénzt, és saját néven az autó. Elviszik az autót? Mennyi id? után? Egyéb végrehajtás?

Legjobb válasz: Amennyiben az autó van meghitelezve (azaz ingójelzálog van), akkor a zálogtárgyból akarja a bank kielégíteni magát. Tehát az autót elveszi. Ha az autón nincs ingójelzálog (azaz a törzskönyve is nálad van), akkor az autót csak egy végrehajtásban viheti el. Amúgy bankja válogatja, hogy ilyen esetben mikor lép fel keményen. Pl. A Foodexpressz azért csõdölt be, mert nem fizettek egy havi lízingdíjat, ezért a bank felmondott egy ötmilliárdos támogatási szerzõdést...

Amennyiben az autó van meghitelezve (azaz ingójelzálog van), akkor a zálogtárgyból akarja a bank kielégíteni magát. Tehát az autót elveszi. Ha az autón nincs ingójelzálog (azaz a törzskönyve is nálad van), akkor az autót csak egy végrehajtásban viheti el. Amúgy bankja válogatja, hogy ilyen esetben mikor lép fel keményen. Pl. A Foodexpressz azért csõdölt be, mert nem fizettek egy havi lízingdíjat, ezért a bank felmondott egy ötmilliárdos támogatási szerzõdést...
ez erõsen banktól függ. egy hónap késésért még nem szoktak problémázni. valahol 3 hónapnál szokott lenni a határ, ahol bemorcosodnak. Hogy ilyenkor mi történik, az megint bank és szerzõdés függõ. Az egyik szokásos mód, hogy eladják a követelésüket egy behajtócégnek. Azok általában újra megkeresik az embert és ajánlanak egy új finanszírozási módot. Végrehajtani csak utolsó lehetõségként szoktak, mert abból általában nem jön be annyi pénz, mint kellene.
Azt mondtak-e mar neked, hogy a hitelt vissza is kell fizetni kamatostol..?

Egyéni vállalkozó voltam, és sajnos hitel-és járuléktartozásom maradt fel. A kérdésem az, ha csinálok egy kft-t, amelynek én vagyok a vezetője, utolérhet-e a tartozás, pl. számlámat inkasszózhatják-e, cégre íratott autót lefoglalhatják-e?

Legjobb válasz: A kft különálló jogi személyiség. Ha egy KFT-dnek tartozásai vannak azért a másik KFT-d nem felel semmilyen formában. Csakis te a magánvagyonoddal. Tehát ha egy ügyvezetõ leszel egy új KFT-ben akkor az ottani ügyvezetõi fizetésedbõl tilthatnak max. 50%-ot. De a KFT vagyonából nem.

A kft különálló jogi személyiség. Ha egy KFT-dnek tartozásai vannak azért a másik KFT-d nem felel semmilyen formában. Csakis te a magánvagyonoddal. Tehát ha egy ügyvezetõ leszel egy új KFT-ben akkor az ottani ügyvezetõi fizetésedbõl tilthatnak max. 50%-ot. De a KFT vagyonából nem.
A kft-t nem, de a te magánvagyonodat igen. Mivel egyéni vállalkozó korlátlanul felel a magánvagyonával. Ha most utólag "kimented" a vagyonodat egy kft-be, akkor viszont utolérheti azt is, ugyanis az fedezetelvonás, mely egyrészt büntetendõ (büntetõjogilag is), másrészt a hitelezõ irányába érvénytelen. Szóval bocsi, de ezt már sehogy nem úszod meg.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!