Találatok a következő kifejezésre: Ha hitelt fel (109 db)

Ha házasságunk alatt férjem vett fel a saját nevére hiteleket, de már rendezte, akkor is kötelezhet a hitelek felének kifizetésére?

3 hónapja adtam be a válást, azóta külön élünk. Múlt héten rendezte az összes hitelt, ergo most 0 tartozás van a nevén. Ett?l még kötelezhet engem arra, hogy a felvett hitelei felét neki visszafizessem?

Legjobb válasz: Ha már rendezve van a hitel, akkor nincs semmiféle jogcím még pluszban utólag követelni semmit.

Ha már rendezve van a hitel, akkor nincs semmiféle jogcím még pluszban utólag követelni semmit.
Néha felnéz ide egy jogász, remélem jár még erre és összefoglalja a tudnivalókat. Tehát, a házastársi közös vagyon az életközösség megszûnéséig keletkezett vagyon. Az életközösség három hónapja megszûnt, a válókeresetet beadtad. Onnantól már nem közös tulajdon a kereset, ezért írtam azt, hogy a jövedelmétõl függ. Ami az életközösség fenállása alatt vissza lett fizetve, abból semmit nem követelhet, a többibõl meg ahogy írtam az elõzõekben.
Házasságban felvett hitel közös, bármelyik fél nevén szerepel. De ha keres mondjuk 200 ezret és visszafizetett 1, 5 milliót, akkor volt olyan közös pénzetek, amirõl Te nem tudtál. Kivéve, ha íratott egy papírt mondjuk az anyjával, hogy tõle kapta a pénzt amibõl visszafizette. Akkor viszont kérheti Tõled a felét.
Ja, de nem az egész összeg felét, csak a fennmaradt hiteltartozás felét.
a hitelek közösek, mert házasság alatt vette fel...és mivel házasság alatt fizette ki, a pénz amibõl kifizette, az is közös volt, úgyhogy bekaphatja ;)
utolsó, minek fizetné ki? :-o már kifizette egyszer, mivel a visszafizetés a közös vagyonból történt
Ha a három havi fizetése fedezi a visszafizetett hitelt, akkor igen, ha nem, akkor a közös tulajdonotokból fizette vissza.
Ha nem vagy kezes, akkor nem.
Ha azért vette fel hogy a ti közös tulajdonotokat építse akkor fizesd ki a felét kérlek!
A kérdező hozzászólása: Viszont van két kiskorú gyermek, akik meg nálam vannak, arra bezzeg nem akar gyerektartást fizetni...azt hiszi, van esélye arra, hogy hozzá kerüljenek a gyerekek.pedig kb 0 az esélye rá
Az a gond, hogy jogilag az egyik házastárs cselekedetei a másik fél tudtával és beleegyezésével történnek. Ez normális esetben így is van. Csak ugye nem a normális házasságok szoktak így felbomlani.
A kérdező hozzászólása: "...jogilag az egyik házastárs cselekedetei a másik fél tudtával és beleegyezésével történnek..." Nos a hitelek 90%-ába én nem egyeztem bele, õ önkényesen vette fel, nem beszélte meg velem...
Az arra való esélye tényleg pont nulla, azért azt a bíró is látja, hogy micsoda "felelõsségteljes" ember. Jobb is, ha nem mellette nõnek fel a gyerekeid, sok jót nem tanulnának tõle. Kitartás, drukkolok Neked!
Hm, mindig egyszerre írunk. Azért írtam így, mert a törvény elõtt így van, értem én, hogy Nálatok nem ez történt, csak nem akarlak azzal hitegetni, hogy ezt be is tudod bizonyítani.
A kérdező hozzászólása: Mint ahogy õ sem az ellenkezõjét. De azt hiszem, ezt jobb, ha ügyvédre bízom...hátha. Azért köszi a válaszokat és a biztatást!
A kérdező hozzászólása: Nos, köszönöm mindenkinek a választ. Mint kiderült, NEM követelhet rajtam semmit, hiszen a házasságban szerzett közös terhet még házasságunk alatt lerendezte. :) Jogász mondta
Sajnos, ahogy látom, igen, meg fogják neki ítélni. Az egyetlen elõny (sovány vigasz, tudom) annyi, hogy legalább már a kamatok nem ketyegnek.
A kérdező hozzászólása: Tudtam róla, csak épp meg nem kérdezett róla. Amikor felhívta a bank az ajánlattal, rávágta, hogy érdekli. A megélhetésünkre vette fel, mivel hála neki, cseppet elúsztunk anyagilag. Mondjuk elõször a kocsijára vette fel, hogy kifizesse, aztán volt, hogy annak a javíttatására ment a pénz... Voltam bent a Nép Ügyvédjénél, hétfõn megyek újra, akkor már konkrétabb papírokkal és céllal.
Jaj, az nem kevés. Ha ide nem jön fel a jogász, akkor próbáld meg a http://www.jogiforum.hu-n feltenni a kérdésedet, ingyen adnak tanácsot jogászok. Egyáltalán tudtál a hitelrõl? Mire vette fel?
A kérdező hozzászólása: Anyjáék beleegyezésével adta el , ebbõl a célból, hogy kifizesse a hiteleket.
A kérdező hozzászólása: Ja, de azt azért hozzáteszem, hogy míg együtt voltunk, közös volt a bankszámlánk, és mivel a családtámogatási pénz jött mindig elõbb, a bank abból vonta le a személyi kölcsön törlesztõjét, a maradékból pedig a hitelkártyákra lett fizetve, tehát valahol az én pénzembõl volt eddig fizetve a dolog. Persze, a hónap többi részében az övébõl éltünk, de jórész miatta kellett folyton a hitelhez nyúlni.
Én már azt sem értem, hogy adhatta el a telket, ha nem az övé volt.
A kérdező hozzászólása: Õszintén szólva fogalmam sincs, de úgy kb 1, 5 - 2 milla :(
Ha a telek papíron az anyjáéké volt, tehát az eladás az õ nevükben történt, akkor sajnos követelheti, de nem a hitel felét, hanem a szétköltözéskor fenálló hiteltartozás felét. Nagy összegrõl van szó?
A kérdező hozzászólása: Konkrétan eladta azt a telket, ahol laktunk - de az az anyjáéké volt - és ebbõl a pénzbõl fizette vissza a fennmaradó tartozást.
Örülök neki, sok szerencsét a továbbiakhoz!

Ha veszek fel hitelt, és külföldre költözöm, akkor ott is megtalálnak a bank?

Legjobb válasz: A bankoknál azért nem h*lyék dolgoznak!... Csak olyannak adnak nagyobb hitelt, akinek van valamilyen fedezete (ingatlan + munkahely)... Az ingatlanra jelzálogot jegyeznek be és ha a kedves ügyfél nem fizeti a törlesztést, akkor elárverezik az ingatlant! Úgyhogy nyugodtan külföldre költözhetsz, a fedezet itt marad és a banké lesz...

A bankoknál azért nem h*lyék dolgoznak!... Csak olyannak adnak nagyobb hitelt, akinek van valamilyen fedezete (ingatlan + munkahely)... Az ingatlanra jelzálogot jegyeznek be és ha a kedves ügyfél nem fizeti a törlesztést, akkor elárverezik az ingatlant! Úgyhogy nyugodtan külföldre költözhetsz, a fedezet itt marad és a banké lesz...
A csalókat, bûnözõket minden ország rühell!!!
Meg.
ha nem talalnak akkor a családodon verik le a tartozást.
Az elvi lehetõség megvan rá, de a gyakorlatba azért ez nem olyan egyszerû dolog.
A kérdező hozzászólása: Ingatlan ninvs a tulajdonomban, de külföldön kaptam munkát.
Ha külföldre mész és ott dolgozol, tök könnyen visszafizetheted a hitelt. Nem minden országban dolgoztatnak éhbérért.
A kérdező hozzászólása: És ha senki sem tudja, hogy hova mentem, melyik országba?
Mi az a ban?
igen, kár trükközni!
Ha van munkád külföldön, akkor lát az ottani állam. Ha látnak, akkor megtalálnak. Ne reménykedj, nem tudsz elbújni.

Kérhetem-e, hogy az apa fizesse ki a hitel felét, kérhetek e tartásdíj emelést? Tudom, ezek per utján mennek. Gyermekelhelyezést így meg fogják adni? Saját lakásban élek. Ha valaki tud helyeket, hivatalokat, ahova fordulhatok, kérem adjon tanácsot.

Üdv Olvasó! Tanács kéne, és bíztató sorok. Egyedül maradtam a most öt hónapos fiammal, apuka kilépett, három hónapja. A gyerektartásban szóban megegyeztünk, -akkor még elértem, beszélt velem- de kevesebbet utalt már múlt hónapban, és nem veszi fel a telefonját, ha keresem, nem érdekl?dik a fia iránt semmilyen formában. Megvonták a gyesem, mert rehabos ellátásban részesülök, ezévt?l nem jár a rehabosoknak, törvény módosítás címen. Megzuhantam anyagilag, mert épphogy negyvenet kapok így, és ennyi csak a hiteleim. A hitel egyikét közösen vettük fel, az én nevemre, nem nagy összeget, de én nyögtem máig, nem megy tovább.

Legjobb válasz: szia! neked kell beadni a biróságra a gyerektartással kapcsolatban egy levelet,amiben leirod a törtenteket,és kéred a gyerektartás megállapitasat. a hitellel kapcsolatban semmit nem tudsz intezni hivatalos uton,az apat kell rábirnod h közösen fizessétek,ha erre nem hajlandó,sajna neked kell.

szia! neked kell beadni a biróságra a gyerektartással kapcsolatban egy levelet, amiben leirod a törtenteket, és kéred a gyerektartás megállapitasat. a hitellel kapcsolatban semmit nem tudsz intezni hivatalos uton, az apat kell rábirnod h közösen fizessétek, ha erre nem hajlandó, sajna neked kell.
Milyen hiteled van? A lakára, amiben laksz vagy egyéb, pl. személyi hitel? Nem mindegy. Házasságban éltetek vagy kapcsolatban? Ez is számít. Feltétlenül keresd fel a területileg illetékes bíróság panaszirodáját, ott indítsd meg a gyerektartás iránt az eljárást. Szociális helyzetedre tekintettel kérhetsz ingyenes jogsegélyt is. A hitellel viszont nagyon vigyázz, mert ha a te nevedre vettétek fel és nem fizetitek, a végrehajtó a te lakásodon fogja végrehajtani. Errõl is beszélj ügyvéddel.
A kérdező hozzászólása: De ha szóban megegyeztünk a tartásdíjban, akkor nem kell megállapítást kérni, úgy tudom. Lehet egyszerre egy körben intézni a tartásdíjat, az elhelyezést, láthatást? Mert bár nem látogatja, de szeretném, ha hivatalosan le lenne minden rögzítve, mert sosem tudhatom mi lesz egy hét egy év múlva ugyebár...
A kérdező hozzászólása: Sima, providentes hitel, nem voltunk házasok, együtt éltünk, de azt sem hosszú ideig, majd két évet. Voltam ilyen jogsegély meghallgatáson, csak tanácsot adtak, hogy nyújtsam be a panaszom, kérésem, amibõl per lesz, s annak is költsége van, de az fizet, aki veszt, és ennyi, nem indított semmit.
A biróságon kell kérned a gyerekelhelyezést, a tartásdij megállapitását, és a láthatás szabályozását. Az apával történt szóbeli megállapodás nem kötelezi öt semmire (jogilag), ezért feltétlen rendezned kell. A hitel más téma, az a vagyonmegosztásba tartozna bele, ha házasok voltatok. Ha csak együtt éltetek, akkor akinek a nevére szól a hitel, annak kell fizetnie.
Bocs, hogy megkérdem, de mi lehetett annyira sürgõs, hogy providentes hitelt vettetek fel rá? És mire ment el a pénz? A provinál a sarki uzsorás is jobb...
2/6-os vagyok: A gyerekelhelyezést, tartásdíjat, láthatást mindenképpen bírósági végzésben kell rögzíttetni. Ha az apa nem fizet, bírósági ítélet hiányában nem tudod elindítani a végrehajtást. Ha a hitel ügyében nem tudtok megállapodni, az sajnos rajtad marad. Ha megállapodtok is, és a volt párod beszáll a törlesztésbe - mert mondjuk közösen használtátok fel -, akkor is neked adja oda és te fizesd be, mert csak így lehetsz biztos abban, hogy be van fizetve. Ne higgy az olyan mesének, hogy én befizetem/befizettem, mert akkor nem vagy biztonságban. Mi az, hogy a "hitel egyikét"? A kommentben egy hitelrõl írsz. Kettõ is van? A másikat kinek a nevére vettétek fel? Ha a párodéra, te is aláírtál valamit, vagy csak az õ aláírása szerepel rajta?
A kérdező hozzászólása: Nos, mi volt annyira sûrgõs? Úgy írsz, mintha te milliókból élnél... Tudod, a kedves apuka nem dolgozott, és cserépkályha van, ami a fától melegszik át, ergo arra kellett. Bár ide jutottam, de nem vagyok BAR listás, nem is szeretnék az lenni, mindenem fizetve van, és volt, az hogy a provit választottam, gyors, és annyira nem vészes, ha átolvasod amit kell, s ne kérj otthoni szolgáltatást, ennyi. A másik egy hét éve fizetett autóhitel, ez a sajátom, idén járt volna le, ebben a hóban, csak ugye a svájci frank, azt semmiképp nem engedem, hogy ott hiány legyen, mert abból 9 hónap van "csak" vissza... S mivel vidéken élek, mobilítás nélkül meghalsz...fõleg gyermekkel...
És az apuka miért nem dolgozott? Mibõl élt?


Ha hitelt vennétek fel, inkább kicsi olcsó vagy nagyobb drágább lakásba költöznétek?

Fontos ,mert muszáj elköltöznöm az albérletb?l. Kb 1-másfél millió indulón lenne egy lakásba,öner?ként.

Legjobb válasz: Én 53 nm-bõl költöztem 35-be (szintén egy macsekkal). A lakás mérete bõven elég, hiszen nem táncolni akarok benne, viszont a tárolással voltak gondjaim, amit a nagyobb lakásból átcuccoltam, alig tudtam bepréselni, még most sincs mindennek helye, pedig sok mindent kiselejteztem. Az igaz, hogy a nagyobb lakások sokszor olcsóbbak, de épp azért mert a fenntartási költségei viszont magasabbak, nem véletlenül keresik a kicsiket. Én mondjuk gondolkodtam garzonban is, de nem bánom hogy nem azt vettem, ott végképp nehezen férne el minden bútorom és holmim. A hitellel viszont legyél nagyon óvatos, nagyon nagy teher évtizedekeig több tízezreket fizetni, nekem "csak" személyi kölcsönöm van, de nagyon rosszul esik, amikor vonják a fizumból. És gondold át, hogy rezsit, lakáshitelt, megélhetést, váratlan költségeket együtt tudnád-e fizetni hosszú távon.

Én 53 nm-bõl költöztem 35-be (szintén egy macsekkal). A lakás mérete bõven elég, hiszen nem táncolni akarok benne, viszont a tárolással voltak gondjaim, amit a nagyobb lakásból átcuccoltam, alig tudtam bepréselni, még most sincs mindennek helye, pedig sok mindent kiselejteztem. Az igaz, hogy a nagyobb lakások sokszor olcsóbbak, de épp azért mert a fenntartási költségei viszont magasabbak, nem véletlenül keresik a kicsiket. Én mondjuk gondolkodtam garzonban is, de nem bánom hogy nem azt vettem, ott végképp nehezen férne el minden bútorom és holmim. A hitellel viszont legyél nagyon óvatos, nagyon nagy teher évtizedekeig több tízezreket fizetni, nekem "csak" személyi kölcsönöm van, de nagyon rosszul esik, amikor vonják a fizumból. És gondold át, hogy rezsit, lakáshitelt, megélhetést, váratlan költségeket együtt tudnád-e fizetni hosszú távon.
Igaz én hitelt nem vettem fel, de olyan lakást választottam ami kikerül a keretembõl. Most egy másfél szobás, téglaépítésû, amerikai konyhás lakásom van (igaz 48nm2-es). Jó kis agglegény lakás, szeretem:) . Amúgy most érdemesebb lesz venni lakást. Ahogy letelik a kilakoltatási moratórium úgy fognak csökkenni a lakásárak.
én azt mondanám, hogy max. kétszer annyit vegyél fel, mint amennyid van. de az valószínû nem elég. tehát inkább olcsóbbat. ma nagyon érdekesek a lakásárak. rengeteg 2 szonás lakásépült, amit nem tudnak eladni, a harmada üresen áll. tehát egy 2 szobás lakás sokszor olcsóbb mint egy garzon. Jól nézz körül és nézd meg az újépítésüeket is
Max 5m ft-ot vehetsz fel, ha 1, 5m ft önerõd van. A hitel összeg, vagyis a lakás árának a 70%-át veheted fel, 30% önerõnek kell lennie. Így már nem is olyan nehéz, mert max csask 5m-t vehetsz fel.
Nem vennék fel hitelt semmi pénzért a mai helyzetben. De ha te mindenképp veszel, akkor inkább a kisebb olcsóbb megoldást válaszd, mert felakaszthatod magad ha nem úgy sikerül ahogy tervezted.
A kérdező hozzászólása: igen , úgylesz az olcsóbb kisebb . Mit lehet tenni ha az ingatlan raktárként szerepel és nem vehetek fel rá hitelt . Tehát még nem minõsítették át lakóingatlanná. emiatt eleve eleshetek a vásárlástól ? Más fedezetem sajnos nem lenne .. ???
A kérdező hozzászólása: úgy értem a másfél millióin kívül nincs semmim , se ingtaln semmi , amire hitelt vehetnék fel .CSak az új lakás lenne ..
Raktárt ne vegyél. Én azt mondom, 35-36 nm körüli lkakást keressél, lehetõleg felújítottat, mert ha fizeted a kemény hitelt, javítgatásokra már nem fogja futni.
Mivel egyedül vagyok (és ez nem is fog változni) én a kicsi és "olcsó" lakást választanám.
Lehet egy kis lakás jó is, szép is. Csak egy dolgot nem felejts el: az egész életedet abban akarod leélni? Mert ha fölveszel egy hitelt, amit évtizedekig fizetsz vissza, addig eladni nem tudod, csak nagy ráfizetéssel. És néhány év után nagyon szûk tud lenni az elsõre nagyszerûnek tûnõ 30 nm-es élettér, mikor egy vendéget nem tudsz rendesen leültetni, egy plusz kabátot nem tudsz hová elrakni, az 5 centivel nagyobb mosógép nem fér be a fürdõszobába, és még sorolhatnám. Szóval amellett, hogy milyen törlesztõrészletet tudsz vállalni, az is fontos szempont, mik a jövõbeli terveid arra a néhány évtizedre, amíg a hitel tart.
nemvennék fel hitelt. ha tényleg muszály akk a kissebbet venném fel. ki tudja mit hoz a jövõ pl gyerektartás , kocs törlesztése. azonkívül a , b , c hitel. sokakat láttam akik nagyjából azért melóznak egész nap , hogy legyen meg a törlesztõrészletre való
11.13 király, tudom szemétség, de én pár hónapon belül tervezek lakást venni és eddig attól rettegtem, hogy vissza fel mennek az árak.
"6 milliót vettünk fel, de 20 évre le vagyunk kötve anyagilag, tehát ha egy kis lakást vettünk volna, akkor 20 évig valszeg nem tudnék elköltöznio és szobát biztosítani a kislányomnak és a tervezett kistesónak" Hat milliót vettél fel egy NAGY HÁZra. Nyilván egy kis lakásra nem kellett volna ennyit felvenned ---> nem lennél hozzákötve 20 évre. (Amúgy ha úgy lenne sem lennél, de az mindegy.) Viszont az õt nem segíti ki, hogy a kicsibe nem fog beférni a gyerek, ha nem adnának neki annyi hitelt, amennyiért nagyot lehet venni.
Én a kisebb de szebb lakásba költöznék. Azt be tudod rendezni, tudsz venni szebb bútorokat, és több pénzed marad. Bár a 30nm nagyon kicsi. Mi most 65nm-en élünk ketten (meg a négylábú). Szerintem ez teljesen jó méret két embernek. Azt nem mondanám, hogy olcsó, de tûrhetõ. Amilyen olcsó az albérlet (jó környék, közel van minden) olyan drága a fûtés. Ha teheted olyan lakásba költözz, ahol van egyedi fûtés.
A másik kérdés, hogy milyenre kapsz hitelt. A bankok mostanában már csak a jó állapotú, jó helyen lévõ, jó lakásokra adnak hitelt - ha bedõl a hitel, nem tudod fizetni, ezt legalább el tudják adni, nem marad a nyakukon egy rom ház. 1 éve voltunk mi is ilyen helyzetben. Kicsi, 25-30nm-es lakást kerestünk, de mondta a bank, hogy arra tuti nem ad hitelt. Végül egy 54 nm-eset vettünk. Az 1 millió önerõ viszont valószínûleg kevés lesz.
Szerintem azt kell eldönteni, hogy mennyire hosszútávra veszed a lakást és mik a terveid a jövõben. Mi építkezünk, nagy háézat építünk (szülõi segítség is van). 6 milliót vettünk fel, de 20 évre le vagyunk kötve anyagilag, tehát ha egy kis lakást vettünk volna, akkor 20 évig valszeg nem tudnék elköltöznio és szobát biztosítani a kislányomnak és a tervezett kistesónak. Szóval ezt azért nagyon meg kell gondolni.
Nekem egymagamnak a 25-30négyzetméter bõven elég lenne. Bár mivel van egy macskám, kényelmesebb lenne talán már a 40négyzetméter. Most egy kb. 60 négyzetméteresben lakom, de abszolút nincs kihasználva, van a hálószobám, ahol vagyok mindig, meg a fürdõ meg a konyha, a nagy nappali meg ott van egyedül, max takarítani megyek be...
"Ha felveszek 3-4 milliót azt azért 5-6 év alatt vissza lehet törleszteni ." Mennyit akarsz fizetni havonta csak a hitelre? 80ezret? Ja várj az még lehet nem is elég..

Ha válás esetén a volt férjnek nincs bejelentett állása, de egyébként dolgozik, akkor gyermektartást lehet tőle követelni? A felvett hitelek felének fizetését is lehet követelni?

Legjobb válasz: Ha nincs bejelentett állása akkor a bíró a jelenlegi minimálbér 20%-át fogja gyerektartási díjként elõírni,amit a férjednek fizetni kell...(a bejelentett munkahely fizetésének 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a)Persze ha emelkedik a minimálbér akkor emelkedik a gyerektartás is...Ha késõbb bejelentett munkahelye lesz,kérheted a fizetésének a 20%.át.A fekete munkával nem fognak foglalkozni a bíróságon mert az nem számít igazolt jövedelemnek,és ahogy te mondhatod a bírónak,hogy feketén ennyit és ennyit keres...a férjed tagadhatja...(Sajnos tudom mert én is ebben a cipõben jártam)A vagyon megosztásnál felesbe megy minden...vagyis ha van ház,kocsi bármi akkor a fele a tied..Ugyanúgy az adósság is felezõdik...Ha van hiteletek akkor az is felesbe megy...

Te, én névtelenül a munkáltatóját jelenteném be (õt nem), a fekete munka ugyanis hosszú távon nem éri meg a dolgozónak. A férjtõl természetesen a tartásdíjat lehet kérni, de ahogy fentebb már írták, nem tudsz a fizetésére hivatkozni, hanem más alapján állapítják meg. Ez valószínûleg kevesebb, mint amit a munkája alapján megállapítanának, ha tisztán dolgozna, de a semminél több.
Ha nincs bejelentett állása akkor a bíró a jelenlegi minimálbér 20%-át fogja gyerektartási díjként elõírni, amit a férjednek fizetni kell...(a bejelentett munkahely fizetésének 20%-a vagy a mindenkori minimálbér 20%-a)Persze ha emelkedik a minimálbér akkor emelkedik a gyerektartás is...Ha késõbb bejelentett munkahelye lesz, kérheted a fizetésének a 20%.át.A fekete munkával nem fognak foglalkozni a bíróságon mert az nem számít igazolt jövedelemnek, és ahogy te mondhatod a bírónak, hogy feketén ennyit és ennyit keres...a férjed tagadhatja...(Sajnos tudom mert én is ebben a cipõben jártam)A vagyon megosztásnál felesbe megy minden...vagyis ha van ház, kocsi bármi akkor a fele a tied..Ugyanúgy az adósság is felezõdik...Ha van hiteletek akkor az is felesbe megy...
Amennyiben fekete munkán van és pénzt szeretne tõle kapni az exe, eszébe ne jusson feljelenteni, mert akkor aztán végképp elbúcsúzhat a tartásdíjtól egy idõre. Inkább szép szóval, megállapodás alapján próbáljon kisajtolni belõle valamennyit.
Lehet bizony! Ha te olyan ügyes vagy, hogy kifürkészted, hogy dolgozik, fizetnie kell. Ráadásul - ha jól értem -még fekete munkán is van. Állj csak elébe és kérdd a gyerektartást és a felvett hitelek réáesõ részét is.
És hogy bizonyitod, hogy keres, meg mennyit? A hitelek kérdése a vaygonmegosztás során lesz megbeszélve - de ha nem lakik a házban - gondolom, lakáshitelröl van szó, akkor miért kellene, hogy fizessen?
Ha fekete munkán van valaki az jobb ha nem hangoztatja, mert illegális!
Azért ez így már bonyolult...mert ha nincs semmi a férj nevén akkor nincs semmi amit felezni kéne..De ha tudja bizonyítani a férj, hogy a házasságkötés után az eltelt években a ház mérete és értéke megváltozott...kérheti a különbözeti értékét..(de ebben az esetben is csak az 1/3-ad részt)Pl: Esküvõ elõtt a feleség 40 nm-es házat hozott a közös életbe...Idõközben a ház 100nm-es lett...ilyen esetben 60nm-es részbõl kérheti az 1/3-ad részt...(hisz az anyós és a nej a tulajdonos.) de ezt bizonyítani kell, hogy miként változott meg...
A kérdező hozzászólása: Mi a helyzet olyankor, ha a férj nevén nincs semmi, viszont egy házban él anyósékkal. Anyós és nej nevén van a ház fele-fele arányban, apósnak van még rajta haszonélvezete. Ilyenkor hogy van a vagyonmegosztás? Köszi a hasznos válaszokat!
Vannak ingyenes jogi tanacsadasok, erdemes elmenned egyre. Ha van penzed ugyvedre, akkor persze oda menjel, de az ingyenes is olyan. Na mindegy. A volt ferjed gondolom hogy nem a semmibol el, ugyhogy a birosagon nyugodtan mondd csak meg, hogy mondjuk van autoja, ingatlanja, nyaraloja...stb. Szoval a birot nem kell atvagni, nyilvan apukanak is valamibol elnie kell. Kerd, hogy elolegezzek meg a gyerektartast, ha az apa nem akar fizetni. Mert tudni tudna, hiszen menjen el dolgozni, es akkor tud fizetni, csak nem akar.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nem én vagyok ebben a helyzetben, és nem csak lakáshitelrõl van szó. Ha fekete munkán van, akkor mit kellene tennem?
A jogiforum.hu-n is kerdezhetsz jogaszoktol!

Ha hitelt veszek fel autóra, és nem tudom fizetni a részletet egyszer, mit csinál a bank?

Tehát nem lizing, hanem hitel, a bank adja rá a pénzt, és saját néven az autó. Elviszik az autót? Mennyi id? után? Egyéb végrehajtás?

Legjobb válasz: Amennyiben az autó van meghitelezve (azaz ingójelzálog van), akkor a zálogtárgyból akarja a bank kielégíteni magát. Tehát az autót elveszi. Ha az autón nincs ingójelzálog (azaz a törzskönyve is nálad van), akkor az autót csak egy végrehajtásban viheti el. Amúgy bankja válogatja, hogy ilyen esetben mikor lép fel keményen. Pl. A Foodexpressz azért csõdölt be, mert nem fizettek egy havi lízingdíjat, ezért a bank felmondott egy ötmilliárdos támogatási szerzõdést...

Amennyiben az autó van meghitelezve (azaz ingójelzálog van), akkor a zálogtárgyból akarja a bank kielégíteni magát. Tehát az autót elveszi. Ha az autón nincs ingójelzálog (azaz a törzskönyve is nálad van), akkor az autót csak egy végrehajtásban viheti el. Amúgy bankja válogatja, hogy ilyen esetben mikor lép fel keményen. Pl. A Foodexpressz azért csõdölt be, mert nem fizettek egy havi lízingdíjat, ezért a bank felmondott egy ötmilliárdos támogatási szerzõdést...
ez erõsen banktól függ. egy hónap késésért még nem szoktak problémázni. valahol 3 hónapnál szokott lenni a határ, ahol bemorcosodnak. Hogy ilyenkor mi történik, az megint bank és szerzõdés függõ. Az egyik szokásos mód, hogy eladják a követelésüket egy behajtócégnek. Azok általában újra megkeresik az embert és ajánlanak egy új finanszírozási módot. Végrehajtani csak utolsó lehetõségként szoktak, mert abból általában nem jön be annyi pénz, mint kellene.

Igaz hogy ha új építésű ingatlant veszünk akkor az illeték mentes? És csak a fele kamatot kell visszafizetni ha hitelre vesszük?

Márpedig arra mert csak 8unk van, eddig használtat néztünk de ez így lehet jobb. Próbáltam rákeresni neten de nem sikerült, Valaki tud err?l valamit? Link is jó.

Legjobb válasz: Tudnál kérdezni esetleg érthetõbben?

Tudnál kérdezni esetleg érthetõbben?

Nálatok a családban milyen a mentalitás? Vesztek fel hitelt hiteleket vagy nagyon ellene vagytok? Van akár folyoszámlahiteletek? Miihez vezethet az ha egy csaladban az egyik fél hitelt hitelre halmoz a masik meg hitelellenes csaldbol szarmazik?

Legjobb válasz: Nem soha nem volthitelünk, inkább vártunk pár hónapot és akar vettük meg ha összejött a pénzt. Nem nagyon tudom mihez vezet. Én sem szeretnék hitelt soha fizetni én az elején kijelentettem.

Nem soha nem volthitelünk, inkább vártunk pár hónapot és akar vettük meg ha összejött a pénzt. Nem nagyon tudom mihez vezet. Én sem szeretnék hitelt soha fizetni én az elején kijelentettem.
Nekem van folyószámlahitelem, és ki is használom. Soha nem volt még gondom a visszafizetésével. Azt kéne megérteni, hogy a hitel alapvetõen nem rossz dolog, mert segít átlépni a likviditási problémákon vagy megindítani egy nagyobb befektetést, de CSAK akkor szabad használni, ha pontosan tudod, hogy mit csinálsz. Ha a párod (ha róla van szó) pontosan tudja, hogy mit csinál, akkor nem lesz belõle baj. A fiatal, intelligens, jól keresõ értelmiségiek jellemzõen bátran használják ezt a lehetõséget, és jól fel tudják mérni, hogy meddig szabad elmenni.
A mi családunk nagyon hitel ellenes, mármint ami a szüleimet illeti, és én is az vagyok. A párom családja viszont vállalkozó, értelemszerûen hitelt is vettek már fel életük során párszor, és nem ijedtek meg tõle, így fejlõdött a vállalkozás, és olykor így estek rajta súlyos sebek is, amikor valami mégsem úgy jött be, ahogy számították. Mivel a párom a férfi, és úgy hiszem, hogy elég bölcs is, én bátran hagyatkozom rá gazdasági megfontolásait illetõen. Álláspontom jelenleg: ha csak lehet, nem vennék fel hitelt, de jól átgondolva igen. A bukás esélye benne van. Anélkül nem mennék bele hitelbe, hogy ne lenne alternatívám a teljes csõd esetére is.
Az én elvem, hogy soha, semmilyen körülmények között nem fogok felvenni hitelt. Fõleg nem házra..
Volt hitel a családban, de mértékkel és jól átgondolva, hogy mennyit tudunk bevállalni. Így esett, hogy egy családtagot eléggé hülyének néztek (mások), hogy a devizahitel helyett ragaszkodott a forinthitelhez, mondván õ is forintban kapja a fizetését. Nem is bukott bele senki még a családban. Most nekem nincs semmilyen hitelem, nem is tervezek felvenni. Nem mondom, hogy soha, de kétszer is meggondolom, mennyire fontos.
Anyukád bekavart, mert jelzálog kötelezett lettél?Mondhattál volna nemet is...no de mindegy.Nekem is volt folyószámlahitelem, hitelkártyám, meg egyszer áruhitelem.Nagyon nagy szükségünk volt a pénzre, mert a párom nem dolgozott, és albérletet fizettünk stb.Aztán én is munkanélküli lettem így nem tudtuk tovább fizetni.Hitellel voltam kénytelen kiváltani a hitelt, mivel így jelentõsen csökkentették a törlesztõt.32000 ft helyett 10000Ft-ot fizetek jelenleg.Jóval több így a kamat, de akkor nem tudtam mást csinálni.Azóta inkább a kiadásokat faragtam le, pl albérletbõl anyuékhoz költöztünk.Anyuéknak is egyébként állandóan minuszban vannak a számlájukon, pedig ketten 200Eft-ból kellene megélniük mégsem tudnak.
Mi vettünk fel hitelt, bár nagyon hitel ellenesek vagyunk, de kellett ahhoz, hogy megtudjuk venni a saját házunkat! Kerekítve 15.000 Ft fizetünk havonta (forint alapu hitel), ami szerintem nem sok. Ez azaz összeg amit bármikor kitudunk fizetni! Egyrészt jó dolog a hitel, de manapság sokan hegyire-hátára veszik fel és csodálkoznak, hogy nem tudják fizetni.... csak olyat és annyit szabad felvenni amit biztosan kitud fizetni az ember!
A kérdező hozzászólása: Tehet a tanulmányaim sose fogom kamatoztatni csak annyi hogy van eg diplomam elmondhatom ha kérdik. De hogy lettem enniyre hüxxe hogy felvettem a hitelt? De anyám hogy lehetett mégnagyobb hüxxxe hogy még a házra is felvett hitelt és engem is belekavart mivel jelzálogkótelezett lettem? Ha meghal vagy valami a lakast vagy bukom vagy fizethetek és a párom nem erre nevelték és nem is várhatom el hogy fizesse majd. És. Az a baj anyám tudjátok mire vette fel? Hogy tórlessze más hiteleit mert már összegyült csomó amiket mind kirándulásokra nyaralásokra ezoterikus meg ilyen humbukk dolgokra költótt...miért így neveltek engem miért??
A kérdező hozzászólása: Szerintem ez gáz hogy a diákhitelt nyomatták orrba szájba milyen jó stb megmondom az öszintét nem volt rá szükségem igazán kiröhógtök de sose vettem ki a bankbol...legtöbb esetben csak amolyan biztonsagi tartaláék volt. És nem gondoltam bele hogy pár év múlva a félévi 125 az már 2 milliós tartozás lesz.vagy most már 2.5 mivel a minimumot fizetem ami a kamatra sem elég. Hát ez van. Sajnos olyan csaladból jóttem hogy hitelt hitelre halmoztam és anyám is mondta vedd fel milyen jó lesz . De kaptam ösztöndíjat diákmelóztam igy simán kijöttem. Sajnos a házunkon anyám miatt jelzáloghitel van és én jelzálogkótelezett vagyok és nyomaszt. És a pároméknál meg az a mottó hogy hitelt soha semmilyen körülmények közt, most már én is atvettem ezt rájöttem igaza van csak engem szarul neveltek. És nem nem érte meg nekem és életem végéig fizethetem. Htb vagyok így sose lesz bejelentett munkam mindig a minimumot fogom fizetni. Kitudnánk egybe fizetni de sajnálom a megtakartotast ra amit nem is én kerestem meg ráadásul. És a párom mondta fizessük ki egybe és megszabadulunk tõle ne legyen semmi hitelünk soha és ezt egy életre jegyezzem meg ezt mondta. Folyoszamlahitelünk sincs. 2.5 milla a diákhitelem kb most perpill a megtakink meg 9.5 millió. Nem tudom mi a jó dóntés de ha belegondolok inkább fitessem életém végéig minthogy a megtakaritas csapoanjon kb arra gondolok ugy kéne felfognom mint egy lakás közös ktget? Elutalodik aztán jólvan de verem a fejem a falba hogy belementem ebbe a hitelbe. Amúgyvégül a lakásvásárlásomra használtam fel addig benn volt a megtaki számlámon a bankba. Dolgoztam 3 évig külföldön abból vettem a lakást. De most már lebabáztam és nagy családot tervezünk és hogy htb maradok.
Kérdezõ. Ugyan már! Nem olyan rossz az a diákhitel - az a kérdés, hogy mit hoztál ki belõle. Én olyan szakmát tanultam belõle, amibõl nagyon jól keresek - így többszörösen visszakerestem már (a keresetem növekményébõl) pár év alatt az összes pénzt, amit diákhitelre valaha vissza fogok fizetni. Igen, nagyon ijesztõ, hogy rágondolsz, hogy negyven évig fogod fizetni. De ha a keresetnek ez csak kis része, akkor kit érdekel? Befektetés volt a jövõmbe, bõven jól jártam, hogy ezt választottam, még akkor is, ha most ezt fizetni kell. Utánaszámoltál már így is? Hogy mennyit keresnél, ha nem lenne diplomád? Mert ha sokkal kevesebbet, simán lehet, hogy igazából megérte. Ha nem nyertél vele sokat, akkor sajnos rossz döntést hoztál. :(
Néha veszünk fel kisebb hitelt, folyószámlahitelünk is van, néha azt is kihasználjuk. Soha nem volt gond a visszafizetéssel, erre mindig nagyon odafigyelünk. Az utolsó kérdésedre: Az ilyesmit jól át kell gondolni, meg kell beszélni és közösen dönteni. Lehetõleg úgy, hogy mindkét fél leveszi a szemellenzõt.
Elsõ vagyok. Diákhitelem is van :)
A kérdező hozzászólása: Diákhitel nekem is jol bepaliztak vele de soha többet semmilyen hitel
nálunk a családban sosem volt divat a hitel, mindenért megdolgoztunk elõre, és aztán vettük meg. az utóbbi években egyedül telefont vettem részletre, de az kamatmentes, és egyébként is szükségem volt egy nagyobb tudású készülékre. tudtam mit vállalok be, havi 5 rugó még nem a világ. a páromnak van diákhitele, nem tudom hogy áll vele, de nem szokott miatta panaszkodni. a fizuja korrekt, nem kell centizgetni, normális életszínvonalon élünk.

A feleségem deviza hitelt vett fel. Utána házasotunk őssze, nemrég bedőlt vele, én arra a cimre vagyok bejelentve, ebben az esetben terhel engem is a tartozás ha elválok ha nem?

Legjobb válasz: Nem terhel. De ha a házra vette fel amiben éltek, azt simán elárverezteti a bank. Az sem lenne szempont, ha lenne akármennyi kiskorú gyereketek. Kap a feleséged kb. 3 havi haladékot, ha addig nem tudja rendezni a hitelt, akkor árverezés. Gondolom, eladni nem tudjátok a házat. Mert az még lehetne egy esély. Ház elad, hitel kirendez, maradékból meg egy kis lakás vagy albérlet. Ha van devizahitel akkor valamire jelzálogot tett a bank, na az a valami a banké. Illetve addig az összegig, amennyi a hitel.

Nem terhel. De ha a házra vette fel amiben éltek, azt simán elárverezteti a bank. Az sem lenne szempont, ha lenne akármennyi kiskorú gyereketek. Kap a feleséged kb. 3 havi haladékot, ha addig nem tudja rendezni a hitelt, akkor árverezés. Gondolom, eladni nem tudjátok a házat. Mert az még lehetne egy esély. Ház elad, hitel kirendez, maradékból meg egy kis lakás vagy albérlet. Ha van devizahitel akkor valamire jelzálogot tett a bank, na az a valami a banké. Illetve addig az összegig, amennyi a hitel.
Ha együtt vagytok, akkor vagyonközösség, tehát fele-fele minden hónapban a törlesztés. Ha elváltok, akkor a vagyonmegosztásnál a házasság ideje alatt fizetett törlesztõrészletek felét visszakövetelheted. Egyébként a hitel miatt akartok elválni...?
Hajni tud a tervedrõl, tesó?
így, névvel elég gáz feltenni egy ilyen kérdést...
Postolnam a neje fb uzenofalara, ha nem lenne ekkora kigyurt ez a pasi...^^
Nem terhel. El akarsz válni? Vagy költõi kérdés?:D
az igen!
Ja, igen, tudom, a te feleséged írta ki a fb-ra, hogy imádja a lányát és a férjét.
Házassági szerzõdés nem jelent megoldást egy ilyen esetre? A hitel az õ különvagyona, a jövedelmed, meg az esetleges köv. lakásotok meg a te különvagyonod lesz. És nem kell elválni. Kérdezz meg egy szakembert, hátha járható ez az út is. 8-as voltam. Pá

Minek vesznek fel az emberek hitelre hitelt? Az én anyám is hitelt hitelre halmoz a mai napig. En meg megtakaritok. ő étterembe kajálgat én főzök. Ti kifizetnétek a hiteltartozását ha rinyálna nektek?

Legjobb válasz: én anyukám is hitelre hitelt vesz, ha nincs más megoldás, de nem étteremben kajál és nincs pénz megtakarításra (jelenleg õ tartja el az egész családunkat). a helyedben kisegíteném de megmondanám h csak kölcsön és változtasson

én anyukám is hitelre hitelt vesz, ha nincs más megoldás, de nem étteremben kajál és nincs pénz megtakarításra (jelenleg õ tartja el az egész családunkat). a helyedben kisegíteném de megmondanám h csak kölcsön és változtasson
A kérdező hozzászólása: Sajnos elég hülye voltam de igazábol nem volt valasztásom jelzálogkötelezett vagyok a házon amit apam felépitett anyám meg betette a p...t.és mivel én örököltem nekem kellett az aláírásom es aláírtam.ugyhogy azt a házat vsz.bukom. De még mindig jobb mintha adóstárs lennek. Ugy könyörgött hogy tele van hitellel és a jelzáloggal kiváltaná az összeset azõta sem változott sokat a helyzet. És elüldözött régen onnan is mert egy ágyam nem volt. Egy gyerekágyon aludtam 16 éves koromig .szekrényem nem volt stb.ugy hogy neki normal fizetése volt. Apámtól is mindig elszedte a pénzt.de ez egy másik történet
Ugye egyik hitelénél se vállaltál kezességet? Ne adj neki egy petákot se, megérdemli, utána meg rajtad fog élõsködni.
A kérdező hozzászólása: Még nem tanultam meg ezen a az érintõképernyõsön irni bocs a hibákért.a kölcsónt nála ugy kell elképzelni hogy elkéri és sose adja vissza. Ha valaki visszakéri még ó van megsértõdve.számlákat se fizeti be csak mikor már kikapcsolás elótt áll akkor kölcsönkér vqgy az az egész fizuját befizeti.és ez ment gyerekkoromba is és ebbõl tanulvza en mindig spóroltam meg a férjem is spórolós.
A kérdező hozzászólása: Ó már egy csomó kölcsönt adtam neki.meg sikkasztott a munkahelyérõl pénzt kölcsönbe akkor is én huztam ki a csávából.aztán egSzer megmondtam nem tudok segiteni és egy ismerõsömtõl kert 2 éve azóta se adta meg az ismerõs meg rqjtam kéri most elegem van már ott tartok hogy szégyenrt bemutatni anyámat másnak mert mi lesz ha kölcsönkér tõle
Miért kéne kisegíteni??? Ha arra van pénze, h étterembe mászkáljon akkor legyen arra is, hogy kifizesse a tartozását vagy ne vegyen fel hitelt! Más az ha az egész családot õ tartaná el és nem lenne pénze, de van neki és azt is luxusdolgokra költi akkor meg is érdemli! Egye meg amit fõzött
Nehéz kérdés, mert az anyám, viszont hülyeséget csinál. Talán egyetlen esélyt adnék, meg is mondanám neki és soha többé nem fizetném ki.
Fizetne neki a halál f*sza! Másszon ki a sz*rból, ahogy akar! Meglátszik, hogy magának csinálta, mint általában az eladósodott emberek... Érdekes, más ugyanonnan indul, mégsem kerül adósságokba... Talán változtatni kéne az életfelfogáson? Igen!
Nem fizetném ki. Ne étterembe mászkáljon hanem spóroljon. Sose értettem az ilyen embereket akik szeretnek nagyzolni aztán tele vannak adóssággal.
Én se felnõtt ember , oldja + a gondját.
a nagy lófüttyöt a seggébe ! egye meg amit fõzött !
Nem
A kérdező hozzászólása: Szinte kidobott 16 évesen hogy tartson el a pasim címszóval.de bennem mindig ott volt az hogy mégiscsak az anÁm meg befolyásolt lelkileg és adtam neki sokszor. De most betelt mar a pohár mi a férjemmel sose megyünk étterembe mindig megnézzük mi mennyi gyúlt is pénzünk.még a tvrõl is lemondtam csak a mindigtv ingyenes adásait nezzük stb .ézert én ugy gondolom amit nehezen megsporolk nem fogom odaadni neki. Gyerekkoromban meg engem küldözgetett rokonokhoz hogy kérjek pénzt mert tudta hogy neki adnak iés utána mi volt ha odaadta a rokon a pénzt nekem? Megvart pár házzal odébb és beültünk a közeli étterembe elkölteni a felét. Szerintetek lehet hogy beteg?valami baja van pszichésen? Mert szerintem akkor nem fogtam fel tizenévesen de akkor is gaz volt ez nem? Meg a rokonok elõtt is mindig nekem kellett szégyenkeznem.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!