Találatok a következő kifejezésre: Ha hisztizik kisgyerek, (3 db)

Ha hisztizik a kisgyerek, mi a jobb, ha hagyjuk, hadd tombolja ki magából egyedül a dolgot, vagy ha megpróbáljuk elmagyarázni neki, hogy miért nem lehet, amit szeretne?

Mondjuk utóbbi a hisztik alkalmával a legtöbbször úgysem lehetséges, de azért próbálkozzunk?

Legjobb válasz: Nálunk egy dolog jött be hosszú távon: Amíg hisztizik, levegõnek nézem (de nem hagyom magára), ehhez persze kötélidegek kellenek; ha abbahagyja, akkor pedig elbeszélgetünk, miért nem lehet, neki hogyan kellett volna másképp reagálni... életkornak megfelelõ szinten persze. Ha nem otthon hisztizik, lehetõség szerint felkapom és elviszem egy nyugodt helyre, ahol kitombolhatja magát.

Nálunk egy dolog jött be hosszú távon: Amíg hisztizik, levegõnek nézem (de nem hagyom magára), ehhez persze kötélidegek kellenek; ha abbahagyja, akkor pedig elbeszélgetünk, miért nem lehet, neki hogyan kellett volna másképp reagálni... életkornak megfelelõ szinten persze. Ha nem otthon hisztizik, lehetõség szerint felkapom és elviszem egy nyugodt helyre, ahol kitombolhatja magát.
A hiszti egész más, mint amikor valóban szomorú egy gyerek és azért sír. Szerintem hagyni kell (bár a "modern" szuperszülõknek errõl más a véleményük), ilyenkor nem lehet nagyon hatni rá, ráadásul ha minden hisztire ugrasz, akkor ez hatásos fegyver lesz neki, bármit is akar elérni.
elõsször elmagyarázzuk de csak egyszer aztán ha hisztizik bezárjuk a szobába hagy hisztizzen egymagába. ha hisztizik neked hisztizik hogy elérje amit akar.Be kell zárni hagy hisztizzen magának. abba hagyja ne félj.
pofozd meg!!!!!!4
igen ez jo verd meg!
Hogy lehet már ilyet tanácsolni, hogy pofozd meg... Én nem mondom, olykor olykor adódik olyan, hogy a gyerek megérdemel egy jólirányzott sallert, na de nem így kell nevelni. A pofon csak nagyon kivételes helyzetben fordulhat elõ, már ha elõfordul egyáltalán.
Mikor hisztizik a gyerek neked is szakad a cérna. Nekem ami bevált. a hiszti valamiböl indul, általában a NEM szóbol. aztán van hogy néha eljár a kezem mikor már annyira hülye a gyerekem hogy már nem lehet vele bírni. ilyenkor azért tudnia kell ki a fönök. de kb 2-5 percet várok addigra nekem is sikerül lejebb menni, és akkor nyugodtan oda hívom a gyereket, és elmagyarázom neki mi a baj mit tett miért lett a hiszti.... na ez bevált. legközelebbi ugyan ennél az esetnél már könyebb, kb 3-4 alkalommal már nem alakul ki hiszti. de kall a magyarázat.

Hogyan kezelitek, ha egy kisgyerek szinte minden miatt hisztizik?

Legjobb válasz: Nálunk is hasonló volt a helyzet, ráadásul az átlépõs trükk sem jött be, mert állandóan úgy hisztizett, hogy a lábamba csimpaszkodott, és ráncigált. Nálunk a nevetés sem jött be, mert akkor még jobban elszabadult a pokol. Amikor már én is majdnem sírtam, akkor drasztikus lépésre határoztam el magam. Fogtam a gyereket, és ruhástól, úgy ahogy volt beleállítottam a kádba, és ráengedtem a zuhanyt. Szegény annyira megszeppent, hogy hirtelen azt sem tudta hogy mi van. Utána még párszor elismételtük, aztán elmaradt a hiszti. Lehet hogy van jobb megoldás, kevésbé kegyetlen, de én már nem tudtam hogy mi a jó neki. Elverni meg nem akartam. Ha nem csimpaszkodósan hisztizik, akkor lehet hogy elég ha csak átléped és nem veszel tudomást róla addig amig sír. Egyszer csak abbahagyja. Addig is kitartás!!!

Nálunk is hasonló volt a helyzet, ráadásul az átlépõs trükk sem jött be, mert állandóan úgy hisztizett, hogy a lábamba csimpaszkodott, és ráncigált. Nálunk a nevetés sem jött be, mert akkor még jobban elszabadult a pokol. Amikor már én is majdnem sírtam, akkor drasztikus lépésre határoztam el magam. Fogtam a gyereket, és ruhástól, úgy ahogy volt beleállítottam a kádba, és ráengedtem a zuhanyt. Szegény annyira megszeppent, hogy hirtelen azt sem tudta hogy mi van. Utána még párszor elismételtük, aztán elmaradt a hiszti. Lehet hogy van jobb megoldás, kevésbé kegyetlen, de én már nem tudtam hogy mi a jó neki. Elverni meg nem akartam. Ha nem csimpaszkodósan hisztizik, akkor lehet hogy elég ha csak átléped és nem veszel tudomást róla addig amig sír. Egyszer csak abbahagyja. Addig is kitartás!!!
Szia! Nem tudom a te gyermeked mennyi idõs, nekem most 7 és fél a fiam, egy ideje úgy tudom kezelni, hogy én ugyanazt csinálom mint õ, azaz elkezdek hisztizni. Persze, ez akkor mûködik, ha nem vágja magát a földhöz "csak" üvölt. Ilyenkor én is vissza"üvöltök", ugyanazt amit õ, és elõször meglepõdik, van hogy még jobban rákezd, akkor én is, a végén pedig elneveti magát, hogy milyen viccesen nézek ki. Persze, ez csak otthon mûködik, utcán elég viccesen néznénk ki.
A zuhany szerintem kissé kegyetlen húzás. Bármilyen reakciót is vált ki belõled (harag, idegesség, sírás, nevetés) eléri amit akarsz, mert figyelsz rá és máskor is csinálni fogja. Nem szabad tudomást venni róla, akkor is ha nehéz, mert akkor nem ér el semmit a hisztivel.
Szia! Én egyszerûen kinevetem! Akkor megáll, elgondolkodik, és nem tudja sírjon, vagy nevessen, aztán végül õ is nevet!
Most már a visszafeleseléssel küszködönk!! Második voltam
Szia. Nekem 4 éves a kisfiam és próbálgatja a határait:) Elõször jön a: "Nem, kisfiam!" Ha még mindig csinálja, jön az erélyesebb: "Gyuszi! Mondtam, hgoy ne csináld!" (és hozzáteszem, hogy miért ne csinálja.) Ha valamit tiltok, üvölt... Olyankor beküldöm a szobájába és megmondom neki, hogy akkor jöjjön ki, ha lehiggadt. Egy ideig ordít, közben mondja a magáét, amit alig érteni:) , dobálja a játékait, majd ha belefáradt a sírásba, elõjön és megölel:) :) 33/N

1 év fölötti kisgyerek hisztizik, ha nem adsz neki több csokit, kekszet stb?

Én babámnak nem elég,ha adok neki egy szelet csokit vagy 1-2 kekszet,hisztizik,hogy neki az egész kell. Inkább el? se veszek semmit,mert csak az orditás van bel?le. Ti babátok megelékszik egy kis édességgel?

Legjobb válasz: az enyém nem hisztizik,mert nem kap semmilyen édességet.Kölesgolyót szokott kapni,ha kér,adok neki.de abból sem eszik sokat.nem egy nagy evõ.16 hónapos

az enyém nem hisztizik, mert nem kap semmilyen édességet.Kölesgolyót szokott kapni, ha kér, adok neki.de abból sem eszik sokat.nem egy nagy evõ.16 hónapos
Ismerõs a helyzet, de nálunk nem édességnél van ilyen, hanem minden kajánál. Pedig így is többet eszik, mint kellene:)
Ismerõs a helyzet. Az én fiam már három éves, de már régóta ezt csinálja. Pl. múltkor vettem neki túrórudit, ötös csomagban volt, így olcsóbb volt, és gondoltam, jó lesz ez több napra, nem kell annyit boltba menni. Csak az a gond, hogy ha tudja, hogy van még sok, akkor õ még kér, és még kér, és még kér. És ha azt mondom, hogy nincs több, akkor ott áll a hûtõnél, és hisztizik, hogy nézzük meg. Szóval most már azt csinálom, ha módom van rá, hogy úgy veszem meg, hogy ne lássa, és a hûtõben is jól eldugom. Így aztán nincs vita, egyet ehet és kész.
22 hónapos, nem hisztizik kajáért:) elé rakok 1 doboz ropit, megeszik 5-10 ropit ennyi. Ugyan így kukit vagy burgonyaszirmot. Az édességes polc pont az õ magasságában van, naponta 1-2 x odamegy, 1 mercit vág kinder csokit kivesz, megeszi, van hogy vissza megy még 1- ért, de ennyi 1 napra. Kekszet szokta hozni adjak belõle, de 1- et eszik és elég neki.
Az én babám nemigen kap csokit, havi 1x általában, mert semmi szüksége minden nap édességre szerintem...és nem is hisztizik érte...õ inkább megy és hozza a mandarint, de nem hisztizik.
A kérdező hozzászólása: Én babám se kapott édességet, amig nem költöztünk nagyiékhoz. Õk nem értik meg, hogy nem egészséges az édesség. Amúgy õ a kölesgolyóból is megeszik fél csomagnyit. Csak eszi és eszi...
Szerencsére nálunk a nagyszülõk élharcosai az egészsgéges táplálásnak, Karácsonyra sem kapott a baba egy falat édességet sem. Kuglóf, gyümölcsjoghurt, keksz, ennyi amit kap, csokit, cukrot, tejszeletet nem. Még ráér. 13 hónapos a nagyfiú.
csak ritkán kap édességet, inkább gyömölcslé miatt szokott hisztizni, hogy még kér, pedig már több se férne belé, de azért kér, csak hogy kérjen. én meg mondom neki, hogy már megittál 2 pohárral, hagyunk holnapra is. a múltkor volt emiatt egy nagyobb hiszti, de nem engedtem neki, miután lehiggadt megbeszéltük, hogy miért is nem kaphatott többet. azóta tudomásul veszi ha hasonló szitu van, . amúhy ha kap édességet, sütit, vagy csokit nagyon keveset, max egy két falat, mindig megmondom neki, hogy csak ennyit kapsz édeske, mert ez nem tesz jót a fogaknak, hiába is finom, utána megyünk is fogat mosni. ezt elfogadta még eddig. 2 éves


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!