Találatok a következő kifejezésre: Ha hasmenésem és bevettem (9 db)

Addigra a fogamzásgátló már rég felszívódott, ne aggódj. Petranova
A kérdező hozzászólása: köszönöm :)

Ha hasmenésem volt, és bevettem még egy tablettát, hogyan tovább?

Lindynette 20-at szedek, hatkor szoktam bevenni és hasmenésem volt kb három órával utána. Beszedtem a következ?,hétf?i, szemet, ilyenkor tovább szedjem ahogy kell? A kedditz hétf?n és így tovább? És hogy lesz a szünet?:S

Legjobb válasz: Hát velem már volt postosan uez csak egy másik tabival. A dokim azt mondta, hogy a végén 8 napos szünetet tartsak, de én 7 napot tartottam, nem lett gáz belõle, de most én védekeznék máshogy is 7 napig, nekem a köv. 7 napban ugysem volt szex. Csak annyi, hogy nekem kicsit bekavart ez a 2 szem egyszerre, szóval ne csinálj gyakran ilyet.

Hát velem már volt postosan uez csak egy másik tabival. A dokim azt mondta, hogy a végén 8 napos szünetet tartsak, de én 7 napot tartottam, nem lett gáz belõle, de most én védekeznék máshogy is 7 napig, nekem a köv. 7 napban ugysem volt szex. Csak annyi, hogy nekem kicsit bekavart ez a 2 szem egyszerre, szóval ne csinálj gyakran ilyet.
Ha a tabi bevétele után 3 órával volt hasmenésed, akkor elvileg már felszívódott a hatóanyag. Nem kellett volna bevenned a tabit, egy hétig kiegészítõ védekezést kellett volna alkalmoznotok, mert így lehet, hogy nagyon sok hatóanyag jutott a szervezetedbe. Ne ijedj meg, ha kicsit rosszul leszel. Szerintem szedd mostmár tovább, ahogy kell és 7 napos szünetet tarts. Akkor a továbbiakban nem lesz gond és az egy hét letelte után kiegészítõ védekezés sem kell.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a gyors választ!:) A tájékoztató füzetben írták, hogy 3-4 órával utána van, akkor be kell venni. De a papírján viszont csak a hányás esetét írták... csak nem akartam semmi képpen sem bajt:) Köszi mégeygszer! :)
akkor az anál szexxel óvatosan
A kérdező hozzászólása: Ne is haragudj, de a kérdésben szó sem volt az anál szexrõl... légyszíves az ilyenektõl kímélj meg, mert ha poénnak szántqad, akkor nem vagy vicces, ha nem akkor meg nem segített semmit.
nem kellett volna bevenned mégegyet.én direkt megkérdeztem az orvostól, most csak 20tabid van.simán folytatni kellett volna köv. nap és egyhétig kiegészítõ védekezés kellett volna.ebben a heyzetben passz!

Ha bevettem a 72 órás tabit és a második tabletta bevétele után 5 órával hasmenésem volt, attól ugye nem lesz baj? Szóval hat a tabletta? Köszi a válszokat előre is

Legjobb válasz: nézd meg a leírásban, az pontosan írja hogy hány óráig kell hogy benned legyen, ha ezen belül esik az öt, fordulj orvoshoz, de a tájékoztató tényleg kitér erre:)

nézd meg a leírásban, az pontosan írja hogy hány óráig kell hogy benned legyen, ha ezen belül esik az öt, fordulj orvoshoz, de a tájékoztató tényleg kitér erre:)
A tájékoztatóban az áll, hogy ha a tabletta bevétele után hánysz akkor kell újat bevenni de szerintem hasmenés után is kéne mert fogamzásgátlóknál általában hasmenés után megszûnik a szer hatása.
Dehogynem, pótold egy másik szemmel.
hova tetted a bogyót?
A kérdező hozzászólása: a bevétel alatt az esetek nagy részében az orális bevételt értik, így én is :)
amit megeszel annak kel kb fel ora mire leer a gyomrodba es megemesztodik. es kipottyantan pedg csa azt tudod amimar meg van emesztve.! :D
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat
Attól függ, honnan nézzük. Ha laikus szemmel akkor egy kicsit hígabb székelt is nevezhetõ hasmenésnek. De orvosi értelemben akkor beszélünk hasmenésrõl, ha naponta több mint háromszor távozik nem megformált széklet. Dönts belátásod szerint, de én nem venném be. 5 perc alatt fel sem oldódott a gyógyszer.
A kérdező hozzászólása: háááááát megkérdeztem az orvosom és õ is egy határozott nemet mondott... és azt mondta, hogy ami a papíron van, hogy 3 órán belül blablabla az sem teljesen igaz, mert minden nem tud kiürülni ennyi idõ alatt, az csak egy óvintézkedés.

10-kor bevettem a tablettát, és délután 2 -kor hasmenésem volt 2-szer. Durván 4 óra eltelt a két időpont között. Lehet így bajom, ha nem pótoltam a szemet? Mit tegyünk a párommal?

a tájékoztató 3-4 órát ír a felszívódásra, és a szem pótlását. nem vettem be, lehet így bajunk abból ha kiegészít? védekezés nélkül csináljuk?

Legjobb válasz: Én nem bíznék a 4 órában, szerintem necces... 1 hétig kiegészítõ védekezés.

Én nem bíznék a 4 órában, szerintem necces... 1 hétig kiegészítõ védekezés.
lehet gyenge a felfogásom, de kicsit bonyolut a kérdés :D ezerszer kevesebb probléma lenne és kérdés itt, ha betartanák az emberek a hiperkonzervatív, földhözragadt hülyeséget h házasság elõtt nincs szex. ha házasok vagytok, akkor nem szóltam.
Szerintem mivel védettséget sem egybõl ad így azt talán nem is olyan könnyen veszíti el. Mellesleg mi 8 éve vagyunk együtt a férjemmel és egy darab tablettát nem engedett beszedni. Kétszer lettem állapotos, mindkettõ tervezett baba. Vannak egyéb hatásos módszerek is. De nehogy az én véleményem miatt legyen nem tervezett terhesség :) úgyhogy nézd meg az utasítást is sztem. Inkább tabletta mint abortusz...
Határeset, én egy hétig kiegészitõ védekezést alkalmaznák.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor most tartani fogjuk az egy hetet. Nem szeretnénk bajt. :)
hát én sem engednék beszedni a kedvesemnek egy tablettát se, ha lenne.
6-osnak: Akkor Te is a kevés létszámos, nem önzõ és nem kezdõ pasik táborát gyarapíthatod, mint a párom. :) Exem mellett 5 évig szedtem a tablettákat és a végén majdnem elmúlt 22 évesen a mensim, úgy hogy majdnem minden iratásnál voltam vizsgálaton is a dokinál (akkor még nem volt kötelezõ) ...
nem hinmném hogy kellene még egy
Nézd meg a betegtájékoztatóját! Szerintem 4 óra bõven elég a felszívódáshoz, fõleg ha nem volt extrém kemény hasmenésed; ugyanis kemény hasmenés nélkül a friss cucc nem ér 4 óra alatt végig. ;)

Ha bevettem a gyógyszert 3kor, és 5, max.10 perccel később hasmenésem volt, akkor ugye bennem maradt a gyógyszer?

légyszi segítsetek.köszi el?re is

Legjobb válasz: igen valószínûleg bennedmaradt. no para.

igen valószínûleg bennedmaradt. no para.
A kérdező hozzászólása: köszi, megnyugtattál:)

Ha 3kor bevettem a gyógyszert, és háromnegyed 7kor hasmenésem volt, akkor gyengülhetett a gyógyszer hatása? Esetleg felszívódhatott?

a válaszokat el?re is köszönöm.

Legjobb válasz: igen gyengulhet olvasd el a beteg tajekoztatot...

igen gyengulhet olvasd el a beteg tajekoztatot...
ez amúgy tabletta függõ, kedves elsõ. nemfeltétlen van így.
Attól függ. Ugy tudom 3-4 óra kell a felszívódáshoz.
A kérdező hozzászólása: kedves elsõ..képzeld elolvastam.. -.-" az van rajta, hogy 3-4 óra..ahogy az utolsó is leírta. (amúgy yasminelle) szóval nemhiszem, hogy 10 perc annyira befolyásolná. utolsó 2nek köszönöm az értelmes választ:)
ha elolvastad akkor meg miert kerdezed ha mar tudod ra a valszt...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!