Találatok a következő kifejezésre: Ha hasmenésem és (117 db)

Ha azt mondom az orvosnak hogy hasmenésem és hányásom van akkor kiír 2 napra?

vagy mit mondjak amit nem tud ellenőrizni?

Legjobb válasz: Ha hasmenéssel,és hányással mész dokihoz,akkor el fog küldeni egyéb vizsgálatokra.HA semmi bajod ,akkor rögtön le is buksz.Hasmenésnél ha olyan az orvos,még széklet mintát is kér..( különbözõ vírusok miatt,pl: szalmonella fertõzés miatt)

Ha hasmenéssel, és hányással mész dokihoz, akkor el fog küldeni egyéb vizsgálatokra.HA semmi bajod , akkor rögtön le is buksz.Hasmenésnél ha olyan az orvos, még széklet mintát is kér..( különbözõ vírusok miatt, pl: szalmonella fertõzés miatt)
Én azt csináltam hogy két napig nem mentem be, és a 2. napon elmentem az orvoshoz és megmondtam hogy hasmenésem volt ma meg tegnap is, és adott igazolást :D
Én amikor nem akartam suliba menni azt mondtam az orvosnak, hogy elrontottam a gyomromat, pl. este valami zsíros kaját ettem, és ettõl hasmenésem volt. Ezt nem igazán tudja leellenõrizni. Legalábbis nekem ilyen "le.szarom"orvosom van szóval mindenre adott igazolást:) Volt, hogy csak 2. nap mentem el hozzá és visszamenõleg is igazolta az elõzõ napot:)
anyám orvos. ennyi xd

Ugye úgy van, hogy ha a napi foggátlód beszedted, és kb 4 órán belül hánysz, vagy hasmenésed van, nem hat a gyógyszer mert kijött a szervezetedből. Na de mi a helyzet, ha visszatartom és csak 6óra elteltével megyek el wc-re?

Akkor nincs semmi gáz, vagy már eleve ha kell f*sni, akkor nem hat? És mi számít hasmenésnek? Kicsit gáz a kérdés, de jó lenne tudnom :)

Legjobb válasz: Ha visszatartod még két órát a hasmenést(aztamindenit) azzal nem leszel elõrébb, hiszen, hogy finoman fogalmazzak, már kandikál a dolog, onnan már semmi nem fog felszívódni. Én is csak azt tudom javasolni, hogy abban a hónapban mással is védekezzetek. Biztos ami tuti alapon.

Ha visszatartod még két órát a hasmenést(aztamindenit) azzal nem leszel elõrébb, hiszen, hogy finoman fogalmazzak, már kandikál a dolog, onnan már semmi nem fog felszívódni. Én is csak azt tudom javasolni, hogy abban a hónapban mással is védekezzetek. Biztos ami tuti alapon.
"ha csak kell wc-ned" de annyira nem és visszatartod sok órát akkor nincs is hasmenésed
Ha gyógyszert szedsz, és hasmenésed van vagy hánysz akkor abban a hónapban védekezz másképp is!Sokszor még az antibiotikum is gyengíto a fog.gátló hatását
Ha Te vissza tudod tartani a hasmenést akkor nagyon ügyes vagy.
még sose olvastad el a gyógyszered betegtájékoztatóját?!
A kérdező hozzászólása: De elolvastam természetesen, de arról nem ír, hogy mi van ha csak kell wcznem , de annyira még nem, aztán mondjuk rá 10 órára megyek csak wcre, és hasmenésem van. Ilyenkor addig felszívodik, vagy ha már kell, akkor már tökmindegy hogy elmegyek e akkor wcre, vagy halasztom?
A kérdező hozzászólása: dehát most kezdtem el szedni azt a szart. 2 hete szedem és egyszer sexeltünk gumi nélkül most akkor várjak még 1 hónapot? vagy az is lehet hogy most akkor teherbe estem? annyira nem volt hasmenéses a dolog, de kicsit igen és most akkor hol kezdõdik a hasmenés?
Hány éves vagy Te lány? :S A hasmenés (lat. diarrhoea) nagyobb mennyiségû híg, gyakori székletürítést jelent. Önmagában nem betegség, de számos betegség tünete lehet. Gyakran társul hozzá hascsikarás (görcsös alhasi fájdalom) vagy a végbél feszülõ fájdalma (tenezmus). A széklet többnyire vizes-nyákos, de elõfordul gennyes, illetve véres széklet is. Az akár napi 15-20 székletürítés kiszáradáshoz vezethet, ezért igen fontos az elveszített folyadék és elektrolit pótlása.
A kérdező hozzászólása: és akkor hogyha csak egyszer wczek, de az híg, akkor az nem hasmenés? Az csak szimplán fosás? :D és akkor nem kell tartanom a gyógyszer hatásának csökkenésétõl?

36hetes vagyok kb2 napja vannak elég erős jóslófájásaim de csak este, napközbe enyhén fáj de elvagyok vele. A fájásokhoz szokott társulni hányinger ill hasmenés és a derék fájás. Ha valaki volt így mennyi időre rá bujt ki a bébi?

Szilveszterre vagyok ki irva de az orvos és a védőnő szerint örüljek ha még 1 hetet elviszem.

Legjobb válasz: Nem kell megijedni! :) Közre játszhat a front is!Nálam ugyan ez volt,én nagyon frontérzékeny vagyok és hetekig ezt éreztem!nekem szülés elõtt 2-3 héttel volt hasmenés,de semmi komoly :) Kitartás,jön az ha jönni akar! :)Sok szerencsét!!!

Nem kell megijedni! :) Közre játszhat a front is!Nálam ugyan ez volt, én nagyon frontérzékeny vagyok és hetekig ezt éreztem!nekem szülés elõtt 2-3 héttel volt hasmenés, de semmi komoly :) Kitartás, jön az ha jönni akar! :) Sok szerencsét!!!
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)

A yorkimnak lehet hasmenése, és bélsara. Esetleg attól, hogy megfázott? HA nem, mitől?

Legjobb válasz: Szia! Nem vagyok állatorvos, tehát nem tudom megmondani mi lehet a baja. De, tavaly télen, amikor nagyon hidegek voltak az én kutyámnak is egyfolytában hasmenése volt, még hozzá zöldesszínû. A doki azt mondta, hogy valószínûleg megfázhatott. Hol/hogy fázhatott meg a kutyád? Esõben lehet nem ártana egy sima esõkabát!

Szia! Nem vagyok állatorvos, tehát nem tudom megmondani mi lehet a baja. De, tavaly télen, amikor nagyon hidegek voltak az én kutyámnak is egyfolytában hasmenése volt, még hozzá zöldesszínû. A doki azt mondta, hogy valószínûleg megfázhatott. Hol/hogy fázhatott meg a kutyád? Esõben lehet nem ártana egy sima esõkabát!
Ha megy a hasa, akkor menj orvoshoz!!! Talán nem véletlenül tanulnak emberek orvosnak.... Pont azért hogy ilyen kérdésekre válaszoljanak! Az én kutyámnak is ment a hasa... ÉS?! Anniyra bírom az ilyen kérdéseket...
A bélsár szó azt jelenti, hogy kaki, tehát inkább akkor kéne aggódni, ha nincs neki. :) Hasmenése amúgy bármitõl lehet. Vírustól, vagy olyan ételtõl, amire érzékeny és még sorolhatnám. 1-2 napig ne adj neki mást, csak rizses húst, só és más fûszerek nélkül. Egyszerûen csak vízben fõzd ki. Ha ezek után még hasmenése van, vagy más tünetei is vannak, menjetek orvoshoz.
ha hasmenésed van kekszet meg fõtt krumplit egyél...
A kérdező hozzászólása: De fogyni akarok, ezért eszem nyírfacukrot, mert az hashajtó. Már két hónapja stagnál a súlyom, szerettem volna még 2 kilót leadni, és emiatt frusztrált is vagyok :S Ezért szoktam rá a hashajtózásra, és a lehetõ legkevesebb ételre. De akkor majd annyi, hogy napi 10 szem háztartási keksz, nyírfacukros teával, és talán lemegy a két kiló...Aztán edzés...
Szerintem ez nagyon egészségtelen módja a fogyózának.Csak kimeríted, tönkreteszed a szervezeted.
(ez remélem csak valami kamu. de sajnos elhiszem, hogy igaz.) arra nem gondoltál, hogy ha nem eszel semmit, akkor nem tud mi kijönni a szervezetedbõl? vagy mégis mit akarsz kifosni? egyáltalán hány kg vagy és hány centi? amúgy nyugodtan hashajtózd magad, szerintem holnap esetleg szûz teát is vegyél a boltba, attól majd egész nap a wc-n ülsz. máris várom az egészség témakörben a következõ kérdésedet, a hamarosan már nem mûködõ májadról, meg gyomorpanaszaidról. de ha még sokat hashajtózod magad, az aranyered is szépen kijön.
A kérdező hozzászólása: Szûzteától semmi bajom, egyszerû zöldtea fantázianévvel. Amúgy 153 cm vagyok, és 46 kg szeretnék lenni. Nagyon nehezen megyeget, amúgy pedig eszem, mint ma is, 3 szelet kenyeret. Szóval van minek kijönnie.
Te azt gondolod, h megeszel 3 szelet kenyeret és kész meg van oldva van minek kijönnie?????? Akkor nagyon buta vagy! Egyél egy nap ötször pici adagokat most nem fogom leírni, mert ha vennéd a fáradtságot bármelyik kérdésnél le van írva, h kell táplálkozni! Ne legyél már buta és ne készítsd ki a gyomrodat! Hidd el az egyik barátnõm több, mint másfél évig koplalt most meg gyomorfekélye van! Te is ezt akarod???? Egyszerûen nem értem, h egészséges emberek, miért fordulnak saját maguk ellen!
istenem. de beteg vagy (AGYILAG!) én egy hirtelen ötlettõl vezérelve ittam csak tegnap mályvateát, mert kiváncsi voltam hogy tényleg hatásos-e.. hát hajnalban már felébredtem mer 3 órán át görcsben állt a hasam, utána persze goo wc.. hát INKÁBB NEM FOGYOK "KÖNNYEN", MINTSEM ÍGY SZENVEDNI.. ennyit nem ér. mostmár tényleg elmebetegnek tudom csak tartani a hashajtózókat.
hihetetlen, hogy vannak emberek, akik az amúgy egészséges dolgokat is képesek maguk ellen fordítani a nyírfacukor NEM hashajtó, csak ilyen hatása van, és csak arra, aki nincs hozzászokva, tehát max. 1 hét, és kilószámra zabálhatod, már csak hízni fogsz tõle de ennyi erõvel nyugodtan gyilkold maga hashajtó gyógyszerrel is, az eredmény ugyanaz lesz - kiszáradás, fõleg ilyen melegben, kórház (ha kiderül, hogy csináltad, pszichiátria), hosszú távon tönkrement belek sok sikert hozzá, csak azt nem értem, miért utálod magad ennyire lefogyni szeretettel is le lehet, hogy azt adod a szervezetednek, amire igazán szüksége van

Ha hasmenésem volt és kozben pedig szedem a tablettát, az befolyásolja?

Volt h kihagytam egy tabit multkor , jo kesobb bevettem,meg az utolsót is abból a csomagból.Megvolt a 7napos szunet,tegnap vettem be az 1-t e haviból.Es reggel pedig hasmenésem volt. Mit kéne tennem?

Legjobb válasz: Ha tegnap vetted be és ma volt hasmenésed, akkor szerintem már nem befolyásolja.Felszivódott szerintem a tabi.

Ha tegnap vetted be és ma volt hasmenésed, akkor szerintem már nem befolyásolja.Felszivódott szerintem a tabi.

Miért csikar és feszít a hasunk, és miért van olyan sok bélgáz ha hasmenésünk van?

Ha a hasmenés lényegében annyiban különbözik a rendes kakitól, hogy nem szívódik fel annyi víz emésztés közben, akkor mi okozza ezeket a dolgokat?

Legjobb válasz: A hasmenésre jellemzõ a fokozott bélperisztaltika. Ez a bélfal feszüléséhez vezet, ami fájdalommal járhat. A gázoknak egyrészt nincs idejük felszívódni (normál esetben ez nagyrészt megtörténik), másrészt ha dysbakteriózis van (kóros baktériumflóra), az a gázok fokozott termelõdésével járhat.

A hasmenésre jellemzõ a fokozott bélperisztaltika. Ez a bélfal feszüléséhez vezet, ami fájdalommal járhat. A gázoknak egyrészt nincs idejük felszívódni (normál esetben ez nagyrészt megtörténik), másrészt ha dysbakteriózis van (kóros baktériumflóra), az a gázok fokozott termelõdésével járhat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

Fogzástól lehet hasmenés? És ha igen akkor ez olyan h többször hígat kakil? Ésprevenár mellékhatása lehet hasmenés?

Legjobb válasz: igen, lehet a fogtól, ha a prevenar mellékhatása lenne, akkor arra a dokinak elõre fel kellett volna hívni a figyelmét. a fogzás iagolhatja a többszöri és hígabb székletet.

igen, lehet a fogtól, ha a prevenar mellékhatása lenne, akkor arra a dokinak elõre fel kellett volna hívni a figyelmét. a fogzás iagolhatja a többszöri és hígabb székletet.
A kérdező hozzászólása: Jahhhh és írtó büdi a kakija, de anniyra h huhhhhh
Lehet rágó fog. Az nem annyira látszik elõre, fõleg a felsõk. Nállunk is így ment. Én a biztonság kedvéért elvittem dokihoz, és kapott hasfogó gyógyszert.
A kérdező hozzászólása: Csak az a baj h nem látom sehol a jelét a fogacskának!10 hós 6 foga van....viszont az arcát "tépkdi"húzkodja meg a fülecskéjét is, tegnap volt az oltás ma meg hasmenése lett...... Menjünk dokihoz?

Mit lehet tenni, ha valaki egész nap hasmenés és székrekedés keverékétől szenved, és ezek után estére sincs jól?

(Azon kív?l, hogy ássa el magát. Bocs a témáért, de NAGYON szenvedek és tehetetlen vagyok.)

Legjobb válasz: Valószínûleg elkaptál egy vírust. Szedj széntablettát, és igyál sok folyadékot, mert hasmenés esetén sok vizet veszt a szervezeted!

Valószínûleg elkaptál egy vírust. Szedj széntablettát, és igyál sok folyadékot, mert hasmenés esetén sok vizet veszt a szervezeted!
A kérdező hozzászólása: Ja, a táplálkozásomban semmi egészségtelen nincs.
Próbálj olyan bélfertõtlenítõt szedni, amit a patikában recept nélkül adnak. Valami Bolus ... nemtudommi a neve. Régebben szedtem, és jó volt. Meg igyál sok folyadékot, hogy pucoljon ki jól. Mást nem tudok javasolni, de én biztos elmennék a dokihoz a helyedben, tudom, hogy kellemetlen, de azért õ biztos csak okosabb, mint mi itt. Jobbulást!
A kérdező hozzászólása: Elfelejtettem leírni, hogy ez nem hirtelen jött állapot, hanem egy éve így vagyok. És voltam orvosnál, kivizsgálásokon, de nem tudnak segíteni.
Hasonló tünetektõl szenvedek én is.Azt hiszem, a mi problémánkat hívják úgy, hogy irritábilis bélszindróma.Igazából megoldást nem találtam rá, de az orvosok se szerintem.Sokan stresszes életmódra fogják, pszichés okokra.Nekem azóta van, amióta Bp.-en élek.Diszkomfort érzés a hasban, székrekedés, hátfájás, ezek nagyjából a tüneteim és fõként a menstruáció elõtti idõszakban jelentkezik, és eltert 1-2 hétig havonta.Segíteni nem tudtam 100%-ig, de talán ha megtalálod a lelki okokat (ha vannak), az javíthat valamit a közérzeteden.
A kérdező hozzászólása: Persze, ezen is gondolkoztam már, de semmi különös nem történt, amikor kezdõdött. És a panaszok semmikor sem rosszabbak, vagy jobbak. Valami tüneti szer nem segít?
:OOO miért akarsz hasmenést?
attól nem fogsz fosni
nem tudom de ha suliból akarsz lógni akkor inkább azt ajánlom hogy hitesd el magaddal hogy beteg vagy. Gondolj egyfolytában arra hogy hányingered van, fáj a hasad meg hogy lázas vagy, és hidd el az is leszel! Nekem bevált. De ha a beleidet akarod kínozni rakd rá a laptopot a hasadra és pár perc múlva a wc-re kell rohannod. De az nem tart sokáig.
Nagymami szilvalekvárjából egyél meg pár kanállal, és igyál rá 3 deci tejet, aztán várd a csodát.
Persze, adjatok csak ilyen tanácsokat neki, hátha lesoványodik anorexiássá (mert honnan tudjátok, hogy nem azért tette -e fel a kérdést, mert így akar , , diétázni") :D
Ha ennyi esze van, diétázzon felõlem így!
Alkohol+tej, sugárban hánysz tõle :D
Hát neked is csak gratulálni tudok. Bioszt tanulsz? Mert 8.-os tananyag, hogy a fosástól tönkremennek a bélbolyhok... De ha ezt akarod, csak csináld nyugodtan.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!