Találatok a következő kifejezésre: Ha hasfájós babám az (16 db)

A hasfájós babák is elalszanak a jó levegőn? Tehát ha sír, kiviszem és tologatom a babakocsiba az jó neki?

Vagy így mikor vigyem ki leveg?zni? Soha nem tudom mikor jön rá a "roham"? Ti hogy oldjátok ezt meg?

Legjobb válasz: A hasfájós babának is kell a levegõ! És igen, lehet, hogy pont attól nyugszik meg. És ha nem, akkor ugyan mi történik? Kiveszed a babakocsiból és magadhoz öleled, símogatod, az alkarodra fektetve a hátát masszírozos, ugyanúgy, mint otthon. Ha szeret hason lenni, a babakocsiban is nyugodtan fordítsd hasra, az is segít a pocifájás leküzdésében.

A hasfájós babának is kell a levegõ! És igen, lehet, hogy pont attól nyugszik meg. És ha nem, akkor ugyan mi történik? Kiveszed a babakocsiból és magadhoz öleled, símogatod, az alkarodra fektetve a hátát masszírozos, ugyanúgy, mint otthon. Ha szeret hason lenni, a babakocsiban is nyugodtan fordítsd hasra, az is segít a pocifájás leküzdésében.
A hasfájós babáknak alapból a babakocsi már jó.Nekünk minden éjjel be van hozv házba és fel van készítve, hogyha éjjel üvöltés van és nem nyugszik meg akkor szépen be a babakocsiba tologatás és ott alszik egész éjjel...ez bejött.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Éjjel hálistennek alszik. Nappal van probléma.:( És hason tényleg tehetem a babakocsiba? Eddig nem mertem. Mondjuk hanyatt alapból nemnagyon szeret feküdni, lehet eddig az is volt a baj. Na majd akkor ha felkelt, megetetem és kiviszem egy picit, úgyis szépen süt a nap.:) Hátha bealszik.

Ha hasfájós a babám az evés után mennyivel jelentkezik és mik a tünetei meddig tart?

Legjobb válasz: Nekem két gyermekem van,a nagyobbik fiam volt nagyon hasfájós.Õneki evés közbenis fájt a hasa az anyatejtõl,de evés után is jöhet a hasfájás.A tünetei a lábácskájával kapálózik és keservesen sír míg el nem múlik a fájás vagy el nem távozik az a csúnya puki.A tenyereddel simogasd a pociját gyengéden ,nekem bevált!

Nekem két gyermekem van, a nagyobbik fiam volt nagyon hasfájós.Õneki evés közbenis fájt a hasa az anyatejtõl, de evés után is jöhet a hasfájás.A tünetei a lábácskájával kapálózik és keservesen sír míg el nem múlik a fájás vagy el nem távozik az a csúnya puki.A tenyereddel simogasd a pociját gyengéden , nekem bevált!

Melyik jobb ha igény szerint szoptatom hasfájós babámat és így nem nyel annyi levegőt a sírástól, vagy ha kivárjuk azt a 2-3 órát, és végigordítja a várakozást, meg persze tele lesz levegővel a pocija?

Mikor hazajöttünk igény szerint kezdtem szoptatni, vagyis amikor sírt, de a véd?n?m azzal jött, hogy nem szabad, mert azért fáj a hasa, mert gyakran etetem. Hát most hogy az órát nézegetem, ugyanúgy fáj neki, meg még ny?gös is mellette. Legszívesebben mindig cicire tenném mikor sír, mert az megnyugtatja. Mit tegyek??? Melyik jobb, melyik rosszabb?

Legjobb válasz: Hallgass az ösztöneidre! A hasfájás nem azért van, mert túl gyakran vagy ritkán eszik egy baba, hanem mert még nem elég fejlett a bélrendszere, és így nehezére esik az emésztés. Kb. 3 hónap alatt elmúlik. Az anyatejet kb. 45-50 perc alatt megemészti.

Hallgass az ösztöneidre! A hasfájás nem azért van, mert túl gyakran vagy ritkán eszik egy baba, hanem mert még nem elég fejlett a bélrendszere, és így nehezére esik az emésztés. Kb. 3 hónap alatt elmúlik. Az anyatejet kb. 45-50 perc alatt megemészti.
Szoptass csak igénye szerint, ne hagyd sírni! Ha azt gondolod, nem lehet annyira éhes vagy ha túl gyorsan kéredzkedik vissza szopni, akkor ne válts mellet, hanem hagyd ugyanazon a melleden, így nem is fog rengeteget enni (max zsíros tejet), és ha csak cumizni akar, akkor meg nem fogja magát túlenni. Nekem ez bevált.
Akár óránként is mellre teheted, semmi köze ahasfájjáshoz!A túletetés atápszeres babákravonatkozik! Ha sokatvársz olyan mohóneszik hogy azért nyel annyilevegõt! Mellesleg a ciczés még fájdalomcsillapító is!Nembiztos hogy eszik lehet csak komfort szopira vágyik, hiszígy lehethozzád a legközelebb! 23 hósnapja szoptató anyuka (és 16 hetespocakos)
Két gyereket szoptattam igény szerint (a kisebbet még most is, 15 hós) és a harmadikat várom. Egyik gyerekem se volt hasfájós, holott simán elõfordult, hogy akár fél óra múlva is újra cicire kéredzkedtek. A védõnõd hülye (mint sajnos a legtöbb), ne hallgass rá, hasfájás nem attól lesz, hogy igény szerint szopizik. Az anyatejet amúgy nem egészen egy óra alatt nullára megemészti a baba gyomra, szóval már csak ezért is hülyeség éheztetni a picit. Tápis babánál más a helyzet, de az anyatejet hadd kapja, amikor kéri! És az is igaz, amit elõttem írt valaki: az anyatej komoly fájdalomcsillapító is!
Én is 2-t szoptattam-szoptatok akár félóránként is ha olyanjuk volt, persze ez ritka, de soha nem fájt ettõl a hasuk! Szopt. tanácsadós oldalon olvastam hogy ez csak egy hiedelem (gyakori etetés-hasfájás), és attól lehet csak ilyen ha sûrûn kapja az elõtejet, azaz akkor is váltasz mellet, ha még nem szívta ki rendesen az elõzõt.
Anyatejes babát is lehet túletetni! Ha aranysárga helyett zöldes a kakija akkor az ennek a jele lehet. Nem jó egy hasfájósnak ha tele van a pocija, én minimum két órát vártam vele mindig. Emellett kipróbálhatod az infacolt pl, és ha cicizik, büfiztest meg közben is többször. a tigrispóz is nagyon jó a hasfájós babáknak, amikor az alkarodra fektetve ringatod, valamint torna, és a dm-ben lehet kapni cseresznyemag párnát, amit felmelegítve a hasára tehetsz ez enyhe nyomást gyakorol rá, és ha gyengéden masszírozod vele segít a gázok távozásában. Én ha nagyon ordított cumi próbáltam addig adni neki, igaz nem szereti még most sem, de akkor azért megnyugtatta.
ja és sokan esküsznek hasfájós babánál a hordozókendõre is, ami szintén nyugtat de mondjuk az én fiam ezt is utálta...
Nekem is volt ilyen problémám, a babám egész nap sírt, csak a cicin volt csend. A kórházban nekem azt mondták, hogy túletetem, a védõnõm meg azt mondta, hogy bátran szoptassam akár óránként is. Én végülis a második mellett döntöttem, mert a cicin megnyugodott. Nekünk 6 hetes korára elmúlt ez az idõszak, és akkor nagyjából beállt a 3 óránkénti etetés. Újszülötteknél ez nem szentírás, mert még nem tud egyszerre sokat enni. Az anyatej emésztése 1, 5 óra, nem 3, szóval simán lehet éhes 2 óra múlva.
Itt van hozzá a szakmai ajánlás is: http://www.iboly.hu/faq_undigested.htm Én is azt ajánlom, hogy elõször ezt próbáld meg és ha nem használ, akkor kísérletezz csak esetleg az idõhúzással. De ezen kívül is a gyakori böfiztetés, babamasszázs, hasra fektetés, meleg párna szoktak segíteni. Én azt vallom, hogy elõször ezek és csak utána a gyógyszerek, cseppek és társaik. Ha valamit természetes úton is meg lehetne oldani, ne nyúljunk bele mesterségesen.
Az aloe activatorral én is egyetértek, aranyat ér!!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Szirintem semmiképp ne adj cumit neki!Meg én az infacolt helyett is inkább természetes dolgokkal próbáltam meg orvosolni a problémát! Elõször én ittam sima köménymagbõlfõzött teát, ésazneki is segtett (melleslegnekemis, bárnem volt rá szükségem, magyarul nekem rohanni kellett sokszor:) )De utána rájöttem, hogy az aloés activátort lehet használni babáknál is!Mi azthasználtuk, és minden tökéletes lett!9 hós korától megimmunerõsítõnek használjuk!De ez csak az én mániám, eza természetesen legalább a gyereknek!
19 56: ez a zöldes kaki mint a túletetés jele nem tudom honnan jön, nálunk is volt az egyiknél pár hétig az elején. Mutattam dokinak, védõnõnek, szóra sem méltatták, annyi volt hogy ilyen és kész, szépen fejlõdik, alszik sokat, nyugis volt, ne aggódjak.
Nekem is ezt tanácsolta a gyermekorvosunk a hasfájásra. Bevált, 2 nap alatt elmúlt a hasfájása. Az volt az indok, hogy ha minden síráskor cicire teszem akkor a nem tudja megemészteni az elõzõleg szopizott anyatejet, és még arra rá is eszik. Ha 2, 5-3 óránként szoptatom csak meg, akkor lesz ideje megemészteni az elõzõ adagot.
Az én babám azért már idõsebb, de Nekünk a köménytea- infacol kombináció vált be a legjobban. Egyszer az egyik, máskor a másik.


3 hetes babám minden esti szoptatás után hasfájós, ha valamit eszem, az kb. Mikor kerül a tejembe, hány órán belül?

hogy tudjam, mit kell valtoztatnom, reggelit? Ebedet?

Legjobb válasz: ezt pontosan én sem tudom ,de nekem azt mondták, amit ebédelek az már neki a vacsiban benne van... de sztem ez attól is függ h mikor ebédelek... mert ha 12kor akkor oké, de ha pl 4kor akkor kicsit kevés az idõ a "bedolgozásra". amúgy 3 hetesen nekünk is ez volt, minden vacsi után koncert kb 1-másfél-2 órán keresztül :( gyógyszer segítet vmi papaverini hidro akármi volt a neve, de állítólag az espumisan is jó (nekünk nem segített)... remélem tudtam segíteni! kitartást és jó babázást :) 3 1/2 hós anya

ezt pontosan én sem tudom , de nekem azt mondták, amit ebédelek az már neki a vacsiban benne van... de sztem ez attól is függ h mikor ebédelek... mert ha 12kor akkor oké, de ha pl 4kor akkor kicsit kevés az idõ a "bedolgozásra". amúgy 3 hetesen nekünk is ez volt, minden vacsi után koncert kb 1-másfél-2 órán keresztül :( gyógyszer segítet vmi papaverini hidro akármi volt a neve, de állítólag az espumisan is jó (nekünk nem segített)... remélem tudtam segíteni! kitartást és jó babázást :) 3 1/2 hós anya
nekünk 17-20 óra telik el, mire a babámnál jelentkezik a gond. (pl. tejterméktõl kiütés, 1-2 gyümölcstõl hasfájás)

Mit kell addni a 2hetes babanak ha hasfajos? En hagymanak a hejat fozom ki es azt adom neki.

Legjobb válasz: :(((((( Hagyma héját???Espumisan cseppet,Infacolt!!!

:(((((( Hagyma héját???Espumisan cseppet, Infacolt!!!
Adhatsz neki kamillateát, édeskömény teát, vagy a Mecsek baby teát, ez az említett két növény keveréke, pont hasfájós babáknak. Én sem adnám a hagymahéjat, nekünk a kamillatea is remekül bevált.
juj, elég alternatívnak tûnik infacol ...
jujj én biztos nem adnék neki hagyma héját :O eleve az gázképzõ, szerintem még jobban fájhat a hasa, persze kinek a pap kinek a papné, én inkább infacolt adtam neki
De akkor miért kérdezel?Ezt most nem biztos, hogy értem.Neked nem vált be?Azért akarsz mást adni?
A kérdező hozzászólása: En nem kiserletezek mert tesomnak is bevalt. Neki is hasznal es az orvos is megengete csak nem lehet addni csak napi egyszer.
Infacol és Espumisan csepp! Masszírozás, hasra fekteted a felsõ combodra, masszírozod a derekát, háton fekve meg a hasát. Óvatosan felhúzod a lábát behajlítva a hasa irányába és körözöl vele. Ezt a hagymahéjat életembe nem hallottam, én sem kísérleteznék picike babán!
Nálunk az ESPUMISAN vált be, de állítólag az Infacol is jó.
2. vagyok: mi 3 hetesen már adtuk neki a Gripe watert, gyerekorvos engedélyével. Igaz az én kislányom 3.740 gr-al született, tehát fejlett baba volt már.
De gripe csak 1 hónapos kortól adható:(
Gripe water volt kizárólag hatásos. szerintem ilyen otthoni módszerekkel ne kísérletezz ilyen pici babánál:(
Infacol is jó, de nekünk igazán az ánizs tea jött be pár csepp friss citromlével.
a mindent kipróbáltunkba benne van az espumisan vagy az infacol?nekünk az infacol vált be
nekünk semmi....kipróbáltuk az infacolt, angol vizet, aloe vera activátort, babynoss hasmasszázskrém, ittam az édesköményteát (szopis baba), semmi. 3 hósan elmúlott magától. de éjjel aludt, szerintem nem az az igazi hasfájós volt, puki meg büfi gondok voltak és nehéz kakilás. az idõ oldotta meg
Nálunk is csak az idõ oldotta meg a kérdést, 3 hós korára elmúlt. Ami enyhítette neki a fájdalmat: hátán fekszik a baba, és óvatosan, finoman, az óramutató járásával megegyzõ irányban simized a hasát. Ezen kívül sok tornáztatás, a lábát feltolod a hasához, körzöl vele, aztán vissza. Sok sikert és kitartás!
8hetesen hasonló gonddal küzdünk :( nekünk a doktornõ írt fel gyógyszert mert az espumisan, simi, infacol... nem segített :( sajna nem tudom a gyógyszer nevét, mert ott csinálják a gyógyszertárban, és nem írják rá az üvegre :( de nekünk ez bevált!!! a héten megint megyünk érte, akkor leírom a nevét, ha gondolod!!! és nem is drága 150Ft receptre :)
Nekem is nagyon hasfájós volta babám, mellé meg szorulásos is, pocija fel volt puffadva, kórházba is voltunk pár napig kivizsgálásokon, de minden oké volt, csak tápszert kellet cserélnünk Milupa Komfort 1est próbáld ki hasfájós szorulásos babáknak van. Nekünk segített, enyhítette.Teljesen 2 hónapos kora után múlt el, 3 hónaposan visszatértünk a sima Milupa Milumil 1 re, most is azt eszi, 5 hónapos.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! sajnos a mi dokink nem írja fel azt az orvosságot, mert már elavultnak találja, mi is ki próbáltuk ezeket a csodaszereket, a hasfájást mulasztó cumisüveget, most rendeltünk egy Adamo hintát, holnapra jön meg, remélem az be vállik mert ha nem akkor fel adom... kedves utolsó válaszoló megírnád mennyibe kerül ez a tápszer amirõl írtál? mert már annyi pénzt kidobtunk az ablakon..... elõszór milupa milumilt kapott, majd ennek a sûrûbb változatát mert biztos azért fáj a hasa mert sokat eszik ettõl nem tudott kakilni, most kapja a mildibét, de csak napi 1 kaki van ami folyós és az is nehezen jön ki....
A 600gmos 2700Ft körül van, de ezt csak a netröl tudom, mert én Szlovákiából vagyok nálunk Nutrilon Comfort a neve és sokkal drágább, de az orvos kiirja igy csak a felét fizeted.Elöször probáld ki és ha jó kiiratod a dokival én is ugy csináltam.A kaki gondok sajnos nekünk addig tartottak még nem kezdtük a hozzátáplálás :(
szia a gyógyszer amit írtam h nekünk bevált : papaverini hydrochloridum oldat. elvileg 5X kell egy nap beadni, de mi csak éjjel használjuk már... sok sikert, és kitartást!!!!

2 hetes babat szabad hason letenni aludni? Azt hallottam az jo ha hasfajos.

Legjobb válasz: Nyugodtan tedd hasra, én már a kórházban is hason altattam, mert jobban szerette.

Nyugodtan tedd hasra, én már a kórházban is hason altattam, mert jobban szerette.
nyugodtan tedd hasra! Nekem 5 hós de már a kórházban is hason altattam. Egyrészt így nem kelti fel magát (hanyatt sokszor felkelt a kapálózása miatt) másrészt meg az enyém nagyon nehezen büfizett...vállon szinte alig. De ha letettem hasra, mindig jött. Meg a puki is. :)
Ébren kell letenni, így könnyebben pukizik, böfizik.
Szia, a hivatalos tanács az (legalábbis itt, ahol élek), hogy csak egy rövid ideig, míg folyamatosan figyeled, lehet hasrafektetni, mert hasratevésnél megnõ a bölcsõhalál valószínûsége, így az altatást semmiképp nem javasolják így. Amit még próbálhatsz a pocira (a védõnõm javasolta), hogy a matracot icipicit emeld meg a feje alatt, evés után böfiztess, és ismerõs mondta, hogy fekvõ helyzetben megfogni a két lábát, és a pocijához nyomni - néha nagyon mókás hangok jönnek ki ilyenkor... Persze csak óvatosan. Nekünk többször bevált. Sok szerencsét!
Altasd nyugodtan hason, csak figyelj rá oda, vagy a legjobb, ha használsz légzésfigyelõt. biztos ami biztos:)
Csak akor érdemes légzésfigyelõt használni, ha újra is tudod éleszteni a babát. Különben beriszt és csak nézed...
Nekem is így alszik 2, 5 hetes kora óta, háton egyáltalán nem tud aludni: Ráadásul mi úgy is alszunk, hogy a mellkasomon van hason... Ja, hasfájós a Drágám. A légzésfigyelõ azért megnyugtató lehet.

Mért van az, hogy a 4 hónapos babám a tejpéptől és a babakeksztől is hasfájós lesz. Ha ilyet kapott nappal, hasfájós, forgolódós éjszakája volt és nem tudott pihenni. Talán még nem érett meg a sűrűbb ételekre? Mi lehet a gond?

Legjobb válasz: így van ahogy mondod.próbáld meg kicsit késõbb pl 1 hónap múlva.és mikor adtad neki?jobb ezeket vagy gyümölcsöket is ennyi idõs korban délelõtt adni épp azért ha fáj a pocakja ne az éjszakája legyen rossz.

így van ahogy mondod.próbáld meg kicsit késõbb pl 1 hónap múlva.és mikor adtad neki?jobb ezeket vagy gyümölcsöket is ennyi idõs korban délelõtt adni épp azért ha fáj a pocakja ne az éjszakája legyen rossz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek a gyors választ!Persze mindent csak akkor adok neki ha korának megfelelõ idõben van.A keksz is 4 hónapos kortól van és a tejpép is.Ezért csodálkoztam hogy nem bírja.Remélem tényleg csak a koraisággal van baj nem érzékenységrõl van szó.
Az én babáim 4 hónaposak és simán eszik a tejpépet, minden gond nélkül. Természetesen csakis HA pépet adok nekik. Babakekszet 6 hós kor elõtt nem ajánlott adni! A tejpép mellett már megkóstoltattam velük az almát és az õszibarackot is. Az almával vigyázni kell, mert székletfogó.
Pont ezt akartam írni, hogy milyet babakekszet adtál 4 hósodnak!Az csak 6 hótól lehet adni!Én várnék vele!Én a tejpépeket is majdnem 5 hós korában adtam elõször!
ma 14:36 rosszul tudja, nem glutén hanem laktózérzékenységre utal. A gluténérzékenység csak hónapokkal a glutén bevezetése után jelentkezik.
Ha puffad is a hasa, az gluténérzékenységre utal. A babakekszet 6 hós kortól javasolt adni.
14:58 vagyok. :) ) Fura, mert a gluténérzékenység csak hónapokkal késõbb jelentkezik, de végülis akár az is lehet. De sajnos a laktóz intoleranciának is van ilyen tünete. És abból gondolnék inkább arra, mert a tejpép jóesetben gluténmentes, de a baba hasa attól is fáj. Lényeg az, hogy 4 hónapos babának semmi szüksége még a kekszre. :)
A gluténérzékenység, azaz cöliákia valóban csak több hónappal, akár több évvel a glutén bevezetése után jelentkezik!!! Öcsém lisztérzékeny, úgyhogy benne vagyok a témában. Kedves kérdezõ, ha hasfájós lesz a babád, akkor még várj az ilyen sûrûbb, szilárdabb ételek bevezetésével, mert még nem érett meg rá!
szerintem is korai lehet, még nem érett meg rá a pocója! babakekszet egyébként se adnék 4 hónapos babának, inkább almát vagy répát :)
14:36 vagyok: Nekem ezt a védõnõ mondta. Amikor bevezettük a glutént, azt mondta figyeljem pár napig, s ha nem puffad a hasa, akkor adhatok neki lisztes ételeket.
A kérdező hozzászólása: Na ez f...sza :) . köszönöm a válaszokat, akkor lefagyasztom majd és ha már nem lesznek hasfájósak akkor újból elkezdem nekik adni
Mennyi idõs a baba? Újszülöttnél nagyon kell figyelni, hogy mit eszik a szoptatós kismama, mert igen, fájhat tõle a baba hasa ha puffasztó dolgot eszik a tejadó anya.
Mi is így jártunk, mikor a lányom született, neki is fájt a hasa az anyatejtõl amit hoztunk. Utána adtam neki tápszert, és nem volt hasfájós soha többet.

Ha nem lenne hasfájós a babám, hogy működne az etetés-alvás?

16 napos a babám és minden evés után nagyon sokat sír, görcsöl, szenved szegénykém... Ha nem lenne hasfájás, hogy működne az elalvás dolog? Mennyit van ébren egy ennyi idős baba és hogyan? Honnan venném észre, hogy már nincs hasfájás? Gondolom abból, hogy nem sír ordítva... Csak kíváncsi lennék, hogy ennyi idősen a nem hasfájós babák hogyan esznek-alszanak? Az én babám van, hogy 3-4 órákat fent van és sír...

Legjobb válasz: Elernyedne a cicin? És nem kezdene el rögtön sírni evés után? Ja és ha evés közben kakil be de utána elernyed esetleg a cicin akkor hagyjam kakisan? Had aludjon? Az én babám mindig evés közben vagy után kakil.

A kérdező hozzászólása: Elernyedne a cicin? És nem kezdene el rögtön sírni evés után? Ja és ha evés közben kakil be de utána elernyed esetleg a cicin akkor hagyjam kakisan? Had aludjon? Az én babám mindig evés közben vagy után kakil.
felébred a pelus cserére? sok baba nem. Hogy melyik babának mi a napi rendje teljesen változó. Egyik barátnõm kisfia alig alszik napközben születése óta pedig nem hasfájós. Nézelõdik egész nap. ha egész nap otthon vannak kb 1-1, 5 órát alszik egész nap, egyébként a kendöbe alszik séta alatt de ezen kivül nem sokat, de ugye nem tud minden nap órákat sétálni vele. Éjjelt végig alussza 3 hetes kora óta. Kipróbáltad már a praktikákat, szereket a babádnál? pl szélcsõ, meggymag párna, infacol stb stb
A kérdező hozzászólása: Persze mindent kipróbáltam már amit csak lehetett... :(


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!