Találatok a következő kifejezésre: Ha ha dolgozok akkor azokon a (165 db)

Ha alkalmi munkavállalóként egy hónapban legfeljebb 15 napot dolgozom, akkor azt a munkaügyi központnak, illetve a tb felé is le kell jelentenem?

Legjobb válasz: A munkaügyinek csak akkor kell jelentened, ha pénzbeli ellátást szeretnél igényelni és ahhoz kellenek az alkalmis napok. A TB felé pedig egyáltalán nem kell jelezned.

A munkaügyinek csak akkor kell jelentened, ha pénzbeli ellátást szeretnél igényelni és ahhoz kellenek az alkalmis napok. A TB felé pedig egyáltalán nem kell jelezned.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék támogatást. (Pálya kezdõ vagyok.) A Tb-met már fizetik, csak azért kérdeztem, hogy feléjük is jeleznem kell-e, illetve a járási hivatalnak.
Nem kell jelezned senki felé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Melyik magánnyugdíjpénztárba lépjek? Alkalmilag dolgozok, mivel még tanuló vagyok. Ha belépek egy magánnyugdíjpénztárba azt a munkáltató fizeti gondolom? Ha nem dolgozok ott tovább akkor mi a helyzet? Melyiket válasszam?

Legjobb válasz: Allianzba lépj be. Gyorsak, és hamar beléptetnek, max 15 perc. Ha dolgozol csak akkor fizetnek rá járulékot, ha nem akkor persze nem. Ha nem dolgozol, az semmiben sem befolyásolja. Lényeg hogy ajánlatos belépni.

Allianzba lépj be. Gyorsak, és hamar beléptetnek, max 15 perc. Ha dolgozol csak akkor fizetnek rá járulékot, ha nem akkor persze nem. Ha nem dolgozol, az semmiben sem befolyásolja. Lényeg hogy ajánlatos belépni.
az ügyintézésre értettem a 15 percet:)
Az MKB Nyugdíjpénztárban most jó belépési akció van. Én most ott nyitnék. Ha gondolod, akkor meg is tudom Neked nyitni. Írj privit, de elõtte nézd meg az akciójukat!
Az lehet, hogy most jó belépési akció van valamelyik pénztárnál. Viszont szerintem fontosabb azt nézni, hogy milyen hozamokkal dolgozik egy-egy pénztár, hisz egyáltalán nem mindegy, hogy az a pénz, ami így is úgy is befizetésre kerül, az majd x év múlva lesz! Hogy hova, az a korodtól, stb is függ. Szívesen segítek, ha írsz üzenetet! :)
nem mindegy a hozam, de egy év alatt nem lesz számot tevõ a különbség... most megkapja az ajándékot, amjd átvált olyanra, ami jobb. Egyébként nem garancia, hogy ami ma a legjobb, az 5 év múlva is a legjobb lesz...
Minden egyes nap így dolgoztok ? Na ne !
Azért nem csak van 1-2 olyan nap amikor együtt lehettek?
A kérdező hozzászólása: Sajnos õ mindennap dolgozik.
Meddig kizárt a munkahelyváltás? Ez kicsit olyan, mint egy távkapcsolat. Más emberek évekig kihúzzák ebben az állapotban, és nem szûnnek meg szeretni egymást. Úgyhogy van rá esély, hogy fenntartsátok a kapcsolatotokat. Talán tudtok telefonálni, amikor egyikõtök otthon van, a másikótoknak pedig szünete van. Hagyjatok egymásnak aranyos cetliket a lakásban, illetve olvassatok közösen könyvet. Elolvassátok mindketten ugyanazt a könyvet, és meg tudjátok beszélni utólag, mi tetszett belõle. Ez végül is közös program.
mi nekünk is rossz bár még nem élünk együtt, elég ritkán látjuk egymást és úgy érzem már kezd kisiklani alólunk a talaj:( nekem nagyon hiányzik és szeretnék sokat vele lenni ha nem is látjátok egymást nem találkoztok vagyis nincs erre lehetõség akkor szinte olyan mintha együtt sem lennétek. HÉTVÉGE ??


Ha egy bizonyos összeget felajánlok egy állatmenhelynek/gyerekkórháznak, akkor azon a pénzentélelg a rászorulókat segítik, vagy a dolgozóknak lesz több pénzük?

Legjobb válasz: A dolgozóknak sosem. A vezetés, na, az már egy más téma. De földi halandóként ott dolgozók ritkán szoktak abból a pénzbõl bármit látni...

A dolgozóknak sosem. A vezetés, na, az már egy más téma. De földi halandóként ott dolgozók ritkán szoktak abból a pénzbõl bármit látni...
En nem penzt szoktam adomanyozni altalaban, hanem ruhat, haztartasi eszkozoket es egyeb berendezeseket. Azokat nem tudjak lenyulni a vezetok. Szerintem ez a legjobb megoldas. Volt, mikor penzt adtam, azota rajottem, hogy azt barki zsebre teheti, nincs rola szamla, hogy ki kinek adta.

Ha elfogadják a gyes melletti 6 órás munkavégzés törvényét, akkor azokra a kismamákra is vonatkozik, akik már 8 órában dolgoznak gyes mellett, vagy csak azokra, akik ezután szeretnének elhelyezkedni?

Legjobb válasz: Tudomásom szerint csak 4 órát lehet majd dolgozni a Gíyes-mellett,jogosan. A Gyest azért adja az állam,hogy az anya otthon legyen a gyerekével. Ha dolgozik,akkor ott a munkabére,és nem õ gondozza a gyerekét,tehát ne kapjon az állatól a gyerekgondozásáért pénzt.

Tudomásom szerint csak 4 órát lehet majd dolgozni a Gíyes-mellett, jogosan. A Gyest azért adja az állam, hogy az anya otthon legyen a gyerekével. Ha dolgozik, akkor ott a munkabére, és nem õ gondozza a gyerekét, tehát ne kapjon az állatól a gyerekgondozásáért pénzt.
Azokra is fog vonatkozni akik már 8 órában dolgoznak a gyes mellett. Választaniuk kell majd: vagy részmunkaidõ és gyes, vagy teljes munkaidõ gyes nélkül.
Sajnos igen, az eddig így dolgozókra is érvényes. Édesanyámmal is ez a helyzet, hogy a kistestvérem 3 éves, de még GYES mellett dolgozik teljes munkaidõben. Nem is azzal lenne a probléma, hogy ha visszamenne teljes állásba, akkor nem járna (25ezer forint valljuk be, nem sok mindenre elég), hanem, hogy a GYES jelenti a védelmet a kirúgás ellen. Ahol dolgozik gyakorlatilag lecserélték a kormányváltással a teljes garnitúrát, és náluk nem az a fõ, hogy x évig dolgozik valaki jól, és tisztességesen, hanem, hogy ki tud jobban benyalni a vezetõségnek.
Csak annyit jegyeznék meg: te nem hallgatsz híreket? Ma minden törvényt úgy változtatnak meg, ahogy akarnak. Gondolj pl. a visszamenõleges adózásra! A Nemzetközi Jog szerint ez tilos lenne.
Nem jól gondolod, megváltoztathatják. Ez nem egy hûségidõs szerzõdés, hogy "én annak idején olyan feltételekkel vállaltam a gyereket, hogy" Az állammal nem kötöttél szerzõdést, hogy te vállalsz egy gyereket, de csak akkor, ha a 3. évben 8 órában dolgozhatsz. Amikor a gyerekeim születtek alanyi jogú volt a családi pótlék, késõbb jövedelem korláthoz kötötték, utánna megint alanyi jogú lett; idén januártól pedig az eddigi 23 éves kor helyett max.20 éves korig járt. Sõt amikor születtek, akkor az egyetemisták, fõiskolások után is járt családi pótlék, amikor egyetemre ment a lányom, már nem járt rá.
Soha ne dolgozzatok! Pláne míg gyest kaptok. Bár én utána sem tenném.
A kérdező hozzászólása: Van egy törvény, megpróbálom kb. leírni: Törvényt ilyesmi esetekben csak akkor lehet módosítani, ha az az embernek jobb feltételek biztosít a korábbihoz képest. Nagy vonalakban írtam le a lényeget.
A kérdező hozzászólása: Nem vitatkozni szándékozom, csak logikusan próbálok gondolkodni.
A kérdező hozzászólása: De ha én annak idején olyan feltételekkel vállaltam a gyereket, hogy 3 évig maradhatok Vele otthon és a harmadik évben elmehetek gyes mellett napi 8 órában dolgozni, akkor nem változtathatják meg véleményem szerint, csak akik majd ezután vállalják a jelenlegi feltételek mellett. Nem jól gondolom?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, meggyõztél.

A krdesem az lenne h svájcban lakok mar egy ideje (eljegyeztek) de ha nem dolgozom akkor is szuksegem van tartozkodasi engedelyre? Ha igen milyenre? Es hol kell csinaltatni? Lecci ha vkinek van tapasztalata ebben segitsen koszi elore is

Legjobb válasz: Az eljegyzés nem jogi fogalom, ezért értelmetlen dolog. A tartózkodási engedélyre meg természetesen szükséged van, akár dolgozol, akár nem, söt még akkor is, ha netán összeházasodnál valakivel.

Az eljegyzés nem jogi fogalom, ezért értelmetlen dolog. A tartózkodási engedélyre meg természetesen szükséged van, akár dolgozol, akár nem, söt még akkor is, ha netán összeházasodnál valakivel.
A munkavállalási és tartózkodási engedélyeket a kantonok hivatalai adják ki. Aki eljegyzett Svájcban, az tudni fogja, hogy ott (Svájcban) hova kell fordulni. Ajánld figyelmébe a Szövetségi Migrációs Hivatal linkjét (másold ki és vidd magaddal): [link]
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen az infot felfogom hivni. Ja es az elsonek szeretnem mondani h az h eljegyeztek tudom h nem egy hivatalos dolog csak azert jegyeztem meg (zarojelben) mert nem dolgozom es nem munka celjabol vok itt.

Milyen szabályok vonatkoznak a munka vállalóra, ha napi 10-12 órát dolgozik? Akkor, az egyik hétvégének teljesen szabadnak kellene lennie úgy tudom! Vagy rosszul tudom? Mert nincs teljes szabad hétvégém!

A munka törvény könyve szerint mik a szabályok??? Erre kíváncsi lennék, mert akkor ez Nálam nem szabályos!

Legjobb válasz: ha 12 órázol akkor így kellene kinéznie: 1. nap nappal (mondjuk 08-20) 2. nap éjszaka (20-08) így a harmadik nap reggel érsz haza, ez a tiéd, de szinte végigalszod a negyedik nap szabad. nem egy hétvégének kell szabadnak lennie egy hónapban, hanem csak egy vasárnapnak. és hivatalosan egyébként 11 órát számolnak el, mert a 6. óra után jár 30 perc pihenõidõ, majd 3 óra múlva ismét 30 perc.

ha 12 órázol akkor így kellene kinéznie: 1. nap nappal (mondjuk 08-20) 2. nap éjszaka (20-08) így a harmadik nap reggel érsz haza, ez a tiéd, de szinte végigalszod a negyedik nap szabad. nem egy hétvégének kell szabadnak lennie egy hónapban, hanem csak egy vasárnapnak. és hivatalosan egyébként 11 órát számolnak el, mert a 6. óra után jár 30 perc pihenõidõ, majd 3 óra múlva ismét 30 perc.
Akad ma olyan vállalkozó, aki betartja a szabályokat? Nagyítóval kereshetsz ilyent!
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogyan kell választani az idõ formátumot...de ha olyan feladat van pl.: a kamion ennyi idõt ment és ezeket a végén összeadni (hogyan kell beírni, hogy 3 és fél órát 3:30)

Mit tegyek ha akivel ülök a suliban a dolgozatokkor csak azt várja hogy segítsek neki, de egész évben alig hoz cuccot; és amikor meg nincs dolgozat akkor meg mindig van valami amivel nagyon meg tud sérteni. Mi a véleményetek? Mit tegyek?

Legjobb válasz: sz*rd le. mondd meg neki (nem dolgozatkor) hogy mindig megbánt ezért ne várjon tõled semmit. ha így sem hagy békén ülj el tõle jó messzire.

sz*rd le. mondd meg neki (nem dolgozatkor) hogy mindig megbánt ezért ne várjon tõled semmit. ha így sem hagy békén ülj el tõle jó messzire.
nálunk ugyanez megy. én elküldöm a jók*rva anyjába8)
Velem kb. a fél osztály ezt csinálja, sajnos még nem jöttem rá, mit lehetne tenni. Meg fogom próbálni azt, hogy aki bunkó, annak nem segítek, hátha leszállnak rólam.
Elsõsorban a te dogád legyen kész, ha minden megvan és van idõ, akkor akár leshet is, de addig hagyjon békén!
ülj máshova:)
Gimiben mindig azt várták egyes osztálytársaim, hogy majd angoldolgozatnál súgok, egyébként meg szartak a fejemre, úgyhogy úgy tettem, mintha nem hallanám jól õket, meg nem figyeltem oda...
A kérdező hozzászólása: köszi a gyors válaszokat!! :)

Pályakezdő vagyok, most az önkormányzat fizeti a TB-met. Ha nyáron dolgozok, akkor ősztől megint fizetheti, vagy onnantól nekem kell?

Legjobb válasz: Ezt rászorultsági alapon állapítja meg a jegyzõ. Egy évben többször is tarthatsz rá igényt. A változást 15 napon belül köteles vagy bejelenteni az önkormányzat felé, tehát ha elhelyezkedsz hivatalosan.

Ezt rászorultsági alapon állapítja meg a jegyzõ. Egy évben többször is tarthatsz rá igényt. A változást 15 napon belül köteles vagy bejelenteni az önkormányzat felé, tehát ha elhelyezkedsz hivatalosan.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!