Találatok a következő kifejezésre: Ha ha dolgozok akkor azokon (213 db)

Minden egyes nap így dolgoztok ? Na ne !
Azért nem csak van 1-2 olyan nap amikor együtt lehettek?
A kérdező hozzászólása: Sajnos õ mindennap dolgozik.
Meddig kizárt a munkahelyváltás? Ez kicsit olyan, mint egy távkapcsolat. Más emberek évekig kihúzzák ebben az állapotban, és nem szûnnek meg szeretni egymást. Úgyhogy van rá esély, hogy fenntartsátok a kapcsolatotokat. Talán tudtok telefonálni, amikor egyikõtök otthon van, a másikótoknak pedig szünete van. Hagyjatok egymásnak aranyos cetliket a lakásban, illetve olvassatok közösen könyvet. Elolvassátok mindketten ugyanazt a könyvet, és meg tudjátok beszélni utólag, mi tetszett belõle. Ez végül is közös program.
mi nekünk is rossz bár még nem élünk együtt, elég ritkán látjuk egymást és úgy érzem már kezd kisiklani alólunk a talaj:( nekem nagyon hiányzik és szeretnék sokat vele lenni ha nem is látjátok egymást nem találkoztok vagyis nincs erre lehetõség akkor szinte olyan mintha együtt sem lennétek. HÉTVÉGE ??
tulajdonképpen igen. amúgy hány éves vagy?
Egyáltalán nem. Nem kötelezõ diákszövetkezeten keresztül dolgozni. A munka törvénykönyve szerint 16 éves korodtól munkaviszonyt létesíthetsz (bizonyos munkaköröket nem lehet 18 év alatt) A betöltött 15. életéved után pedig szülõi engedéllyel dolgozhatsz az iskolai szünetekben. (a betöltött 16 után sem szülõi engedély nem kell, sem az iskolai szünet kitétel nem áll fenn) Ha már elmúltál 15, akkor dolgozhatsz munkaviszonyban, vagy egyszerûsített foglalkoztatással (egyikhez sem kell diákszövetkezet)
ha kiskorúként dolgozol, amit kétlek, akkor valaki illegálisan foglalkoztat vagy pedig mûvészeti tevékenységet végzel nem kötelezõ diákszövetkezeten keresztül dolgozni amúgy 14 éves kortól szakiskolába járók dolgozhatnak szakmai gyakorlaton 15 éves kortól dolgozhatsz hivatalosan iskolai szünetekben 16 éves kortól délelõtti és délutános mûszakban 18 éves kortól meg 3 mûszakban 0 éves kortól meg mûvészeti tevékenységet végezhetsz: színész, énekes stb.
Itt olvashatod a NAV (APEH) tájékoztatóját a diákok foglalkoztatásáról: http://nav.gov.hu/magyar_oldalak/nav/ado/szja/diakmunka_1206..
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszokat:) az elsõnek: 17 vagyok
akkor már nem gázos:D

Januártól ikrek mellől vissza szeretnék menni dolgozni, egy GYES-re jogosult leszek, de meddig? Mivel az ikrekkel, ha itthon maradok dupla gyes jár 7. éves korukig, ha dolgozom akkor egy jár, de 7 vagy csak 3. éves korukig, mintha egy lenne?

Legjobb válasz: 4 gyerkõc anyukája néha olvasd el a kérdést, jó, ne csak okoskodj! Ha ikrekkel vagy gyesen, akkor heti 30 óráig kettõ darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. Ha heti 40 órában mész vissza, akkor egy darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. (Azért írtam így, mert iskolakezdés évéig jár dec 31-ig a gyes)

4 gyerkõc anyukája néha olvasd el a kérdést, jó, ne csak okoskodj! Ha ikrekkel vagy gyesen, akkor heti 30 óráig kettõ darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. Ha heti 40 órában mész vissza, akkor egy darab gyes jár a gyerekek 6-7 éves koráig. (Azért írtam így, mert iskolakezdés évéig jár dec 31-ig a gyes)
http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99800084.TV 20. § (1)52 Gyermekgondozási segélyre jogosult a szülõ, a nevelõszülõ, a gyám a saját háztartásában nevelt b)ikergyermekek esetén a tankötelessé válás évének végéig.
Törvényi alapon:-) Ez egy segítség az ikres családoknak. Mert mindenbõl kettõt kell venni, és ez iszonyú pénzbe kerül. Aki nem ikres anyuka, ezt sosem fogja megérteni, csak gyûlölködik. Akinek 2 vagy több gyereke van, az tudja "örökíteni" a babakocsit, ruhákat, játékokat. De mi nem tudjuk. Egy gyereknél mondjuk vásárolsz 10e forintért havonta pelenkát, két gyereknél egyszerre ez 20e forint. Amíg tápszeresek voltak a gyerekeim, havi 12e forint volt a tápszerük, de lehet, kicsit több. Ez egy gyereknél a fele. És még sorolhatnám. A gyes dupla és tovább jár. Ez a kedvezményünk. Én ezt nem egyszer megkaptam, mit képzelek magamról, hogy nekem két gyes jár. De az senkinek nem jut eszébe, hogy a tgyás és a gyed ugyanúgy egy, mint akinek egy gyereke van. Azért ne irigyelj minket, nem könnyû két, három egykorú gyerekkel!
Azt tudtam, hogy dupla gyes jár, de hogy 7 éves korig ez nekem magas. Milyen alapon jár 7 éves korig? Csatolnál egy linket?Mert ez már engem is érdekel.
Csak 3 éves korig kapod a gyest. 4 gyerkõc anyukája


A krdesem az lenne h svájcban lakok mar egy ideje (eljegyeztek) de ha nem dolgozom akkor is szuksegem van tartozkodasi engedelyre? Ha igen milyenre? Es hol kell csinaltatni? Lecci ha vkinek van tapasztalata ebben segitsen koszi elore is

Legjobb válasz: Az eljegyzés nem jogi fogalom, ezért értelmetlen dolog. A tartózkodási engedélyre meg természetesen szükséged van, akár dolgozol, akár nem, söt még akkor is, ha netán összeházasodnál valakivel.

Az eljegyzés nem jogi fogalom, ezért értelmetlen dolog. A tartózkodási engedélyre meg természetesen szükséged van, akár dolgozol, akár nem, söt még akkor is, ha netán összeházasodnál valakivel.
A munkavállalási és tartózkodási engedélyeket a kantonok hivatalai adják ki. Aki eljegyzett Svájcban, az tudni fogja, hogy ott (Svájcban) hova kell fordulni. Ajánld figyelmébe a Szövetségi Migrációs Hivatal linkjét (másold ki és vidd magaddal): [link]
A kérdező hozzászólása: Koszi szepen az infot felfogom hivni. Ja es az elsonek szeretnem mondani h az h eljegyeztek tudom h nem egy hivatalos dolog csak azert jegyeztem meg (zarojelben) mert nem dolgozom es nem munka celjabol vok itt.

Ha alkalmi munkavállalóként egy hónapban legfeljebb 15 napot dolgozom, akkor azt a munkaügyi központnak, illetve a tb felé is le kell jelentenem?

Legjobb válasz: A munkaügyinek csak akkor kell jelentened, ha pénzbeli ellátást szeretnél igényelni és ahhoz kellenek az alkalmis napok. A TB felé pedig egyáltalán nem kell jelezned.

A munkaügyinek csak akkor kell jelentened, ha pénzbeli ellátást szeretnél igényelni és ahhoz kellenek az alkalmis napok. A TB felé pedig egyáltalán nem kell jelezned.
A kérdező hozzászólása: Nem szeretnék támogatást. (Pálya kezdõ vagyok.) A Tb-met már fizetik, csak azért kérdeztem, hogy feléjük is jeleznem kell-e, illetve a járási hivatalnak.
Nem kell jelezned senki felé.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :)

Milyen szabályok vonatkoznak a munka vállalóra, ha napi 10-12 órát dolgozik? Akkor, az egyik hétvégének teljesen szabadnak kellene lennie úgy tudom! Vagy rosszul tudom? Mert nincs teljes szabad hétvégém!

A munka törvény könyve szerint mik a szabályok??? Erre kíváncsi lennék, mert akkor ez Nálam nem szabályos!

Legjobb válasz: ha 12 órázol akkor így kellene kinéznie: 1. nap nappal (mondjuk 08-20) 2. nap éjszaka (20-08) így a harmadik nap reggel érsz haza, ez a tiéd, de szinte végigalszod a negyedik nap szabad. nem egy hétvégének kell szabadnak lennie egy hónapban, hanem csak egy vasárnapnak. és hivatalosan egyébként 11 órát számolnak el, mert a 6. óra után jár 30 perc pihenõidõ, majd 3 óra múlva ismét 30 perc.

ha 12 órázol akkor így kellene kinéznie: 1. nap nappal (mondjuk 08-20) 2. nap éjszaka (20-08) így a harmadik nap reggel érsz haza, ez a tiéd, de szinte végigalszod a negyedik nap szabad. nem egy hétvégének kell szabadnak lennie egy hónapban, hanem csak egy vasárnapnak. és hivatalosan egyébként 11 órát számolnak el, mert a 6. óra után jár 30 perc pihenõidõ, majd 3 óra múlva ismét 30 perc.
Akad ma olyan vállalkozó, aki betartja a szabályokat? Nagyítóval kereshetsz ilyent!

Pályakezdő vagyok, most az önkormányzat fizeti a TB-met. Ha nyáron dolgozok, akkor ősztől megint fizetheti, vagy onnantól nekem kell?

Legjobb válasz: Ezt rászorultsági alapon állapítja meg a jegyzõ. Egy évben többször is tarthatsz rá igényt. A változást 15 napon belül köteles vagy bejelenteni az önkormányzat felé, tehát ha elhelyezkedsz hivatalosan.

Ezt rászorultsági alapon állapítja meg a jegyzõ. Egy évben többször is tarthatsz rá igényt. A változást 15 napon belül köteles vagy bejelenteni az önkormányzat felé, tehát ha elhelyezkedsz hivatalosan.
A kérdező hozzászólása: Azt tudom, hogyan kell választani az idõ formátumot...de ha olyan feladat van pl.: a kamion ennyi idõt ment és ezeket a végén összeadni (hogyan kell beírni, hogy 3 és fél órát 3:30)
Marhaság..de nagyon nagy!
ez elég nagy hülyeség!
A kérdező hozzászólása: Én is ezt mondtam neki, de inkább megkérdezem, mint hogy tényleg kiderülne, hogy igaz ..
az ismerõsöd kegyetlen nagy idióta.
A kérdező hozzászólása: tudom xD
Ezt meg honnan szedte a drága ismerõsöd. El ván tájolódva
A kérdező hozzászólása: õ nagyon okosnak hiszi magát .. nem inkább zseninek , aki mindenben otthon van ..

Ha diákszövetkezetnél dolgozom, akkor hogy megy az adózás?

Ami fizut kapok, az adóval van, vagy anélkül, meg hogy megy ez az egész adóbevallás dolog?

Legjobb válasz: Az iskolai szövetkezt nappali tagozatos tanuló, hallgató tagja a társadalombiztosítás szabályai szerint nem minõsül biztosítottnak, ezért az iskolaszövetkezet tagjaként végzett munkával összefüggésben járulékfizetési kötelezettséged sincs. A Neked kifizetett összeg munkaviszonyból származó jövedelemnek számít és 16 % személyi jövedelemadó terheli. A következõ év május 20-ig adóbevallást kell készítened róla, és a Tõled levont adóelõleg valamint a véglegesen kiszámolt adó összege közötti különbözetet rendezni. Tehát bevallásköteles...

Az iskolai szövetkezt nappali tagozatos tanuló, hallgató tagja a társadalombiztosítás szabályai szerint nem minõsül biztosítottnak, ezért az iskolaszövetkezet tagjaként végzett munkával összefüggésben járulékfizetési kötelezettséged sincs. A Neked kifizetett összeg munkaviszonyból származó jövedelemnek számít és 16 % személyi jövedelemadó terheli. A következõ év május 20-ig adóbevallást kell készítened róla, és a Tõled levont adóelõleg valamint a véglegesen kiszámolt adó összege közötti különbözetet rendezni. Tehát bevallásköteles...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!